Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Netfone
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi__memo
nagyúr
MIUI nélkül jöhetne. Bár lehet MIUIval is befigyel
-
fuze
őstag
Remélem a noccs kimarad.
-
fuze
őstag
válasz
#16820480 #40 üzenetére
Na de azt ne feljtsük el, hogy az egész EMUI a MIUI-ból inspirálódott. Nem gyengén... illetve ha a Xiaomi mindent nyúl mindenkitől ami sikeres, akkor teljes mértékben Apple stratégiát követ. Talán annyi különbséggel, hogy az Apple (Jobs idejében) csak a nagyon kiforrott csúcstechnológiát pakolta be készülékeibe.
-
-
bencze
senior tag
Nem tudom, sosem ejtettem el, 1 ujjam van elöl a többi mind hátul támasztja.
Nekem sokszor van letéve az asztalra a telefon, pl munka közben mindig és otthon is az íróasztalnál. Látom, hogy jött valami vagy csak visszaérek és villog, mutatóujjal felköltöm lássam mi van esetleg megnézem az értesítősávot ha több dolog is történt, ehhez nem kell felemeljem és "kezeljem" rendesen. Nem nagy dolog de egy kényelmi funkció ami a kávátlanítással kiesett, feltételezem főleg divatmajmok miatt. Amikor a kezemben van a telefon akkor is főleg a hüvelykujjam használom nyomogatásra, ez pedig alul pihen amikor csak nézek / olvasok valamit szóval a pozíció ennél természetesebb már nem lehetne, csak ugye lehetővé teszi a fenti scenariot is amit a hátlapos verzió meg nem. Év vége fele esedékes nekem a céges telefoncsere, már előre aggódom mi a fenét tudok választani mert azért árkorlát is vanÉn elfogadom, hogy van, aki megszokja és nem zavarja, hogy mindenért fel kell emelni kézbe venni de tény, hogy extra macera ha hozzászoktál, hogy nem szükséges.
-
.Szaki.
addikt
válasz
kovbandi82 #34 üzenetére
Szerintem magára a külső megjelenésre gondolt, ebben pedig van valami, bár ezt igazából először talán nem is a MIUI, hanem sokkal inkább az EMUI kezdte, például a Menü elhagyásával. Ha viszont az ember használ is ilyen UI-s telefonokat, akkor hamar kiderül, hogy igazából mind a három rendszer ég és föld. Éds.anyámnak Karácsonyra vettem egy Xiaomi-t, így elég sokat nyomkodom (első okostelefonja, gyakran kér segítséget, amikor náluk vagyok
), én pedig közvetlen EMUI-ról váltottam iOS-re, tehát mondhatni egészen átlátom a helyzetet. Teljesen eltérő és más az egésznek a működési elve, minden máshol és máshogy van.
-
aelod
veterán
válasz
kovbandi82 #34 üzenetére
Nekem sem pedig otthon anyjuk ios-t használt sokáig. Mondjuk én attól falnak mentem sokszor.
-
-
guriga1234
addikt
"Kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval jön a Mi 7" - ez szerintem elég szerencsétlen megfogalmazás. Kijelző alattiról akkor beszélhetnénk, ha az alsó kávában lévő Home gombba van beépítve az ujjlenyomat olvasó, mint pl. a Galaxy S7, és korábbi modellek, mert a Home gomb a kijelző alatt található.
Helyesebb lett volna a kijelző mögötti meghatározást használni (szerintem). -
.Szaki.
addikt
Kíváncsi leszek, én nagyon régóta mondom, hogy a kijelzőbe integrált ujjlenyomatolvasó lenne a legpraktikusabb, viszont továbbra is tartok attól, hogy ezzel a kijelzővédelem fog romlani, hiszen ha erre ráraksz egy jó minőségű edzett üvegfóliát, akkor szerintem bukod az egészet, de ne legyen igazam.
-
jeni
félisten
Ez nagyon nem lesz jó! Ugyanis a többi gyártó is meglépi majd a 8GB RAM mobil gyártását.
A szoftverfejlesztők is arra lövik majd be az Anroidot és majd a 4GB RAM mobilok sem lesznek elegendők semmire -
Shyciii
veterán
válasz
#16820480 #25 üzenetére
Nekem Nexus 5X-en max a Books volt alapból törölhető, de a többi csak tiltható, amit nem szeretek (főleg hogy elvben tiltva van, de azért a force close gomb aktív, tehát fut még). Úgyhogy Titanium Backup-al ilyenkor mindent gyilkolok, még azt is, amit a rendszer enged törölni. De ezt már a legelső okosmobilom óta így csinálom (Motorola Defy). Sőt annyira kekec vagyok a rendszerekkel kapcsolatban, hogy ha a CM+Pico Gapps párost használtam valamelyik teló esetén (Pl Oneplus One), akkor is leszedtem jópár dolgot
-
ThorsHUN
őstag
javon 3,5es jack lesz?
IP minosites? vagy az mar kiment a divatbol?
Plusz remelem a kamerat nem az apple elhelyezkedesben pakoljak be, bar ugyis atvesziuk ezt a baromsagot is.
Szenzorsziget, nem lesz 3,5es jack, fuggoleges kamera elrendezes.. ez varhato -
Matada2.3
veterán
Terjedjen csak a technológia.
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #23 üzenetére
Nem, mert ahhoz nyitott BL kell, és úgy nem megy sok fizetős vagy banki app, mivel nem biztonságosnak ítélik meg. De egyébként még a Mi5 topikban sokan használtak EU meg MIUIHU ROM-ot, és folyton az ment, hogy valami bug van benne, "talán a jövőheti kiadásban javítják", aztán vagy javították vagy nem, de mire javítottak valamit, rendre bekerült valami másik bug, és ment a sakkozás, hogy akkor melyik verzió kinek hogy működik.
Szóval olyan nagy bizalmam nincs hozzá igazábólShyciii: Ezek jó része azért törölhető (nem csak tiltható), de én használok Hangoutsot, meg Play Musicot is, szóval azok hasznosabbak számomra, mint az n+1-ik gyártói galéria app, ami nem tud igazán semmivel többet, de meg kell írni, nehogy véletlen a Photos legyen már fent alapértelmezetten (vagy semmi, és letölthetné az ember magának, ami kell).
De amúgy tényleg az lenne jó, ha lehetne választani mondjuk első induláskor, hogy telepítse-e ezeket a telefon, vagy majd magadnak, amit szeretnél.aelod: Én Shuttle Playert használtam akkoriban, meg néha Play Musicot, de egyiket sem szerette a Mi5. A MiPad még a Gmapst is bezárta néha az előtérből (nem FC volt, mert nem jött róla hibaüzenet, csak hopp, kint voltam a főképernyőn, és tölthette újra az alkalmazást)
-
Shyciii
veterán
válasz
#16820480 #17 üzenetére
Egyertek veled. MIUI-t én sem szeretem, és mondom ezt úgy, hogy most épp Xiaomi Mi Mix 2-őt használok. Abban viszont nem értek egyet, hogy a stock androidban kevesebb felesleges cucc van, mint pl az általam használt xiaomi.eu-s romban. 2-3-al ezelőtti telefonom egy Nexus 5X volt, és a stock romból kb 13db cuccot szedtem le
szal a stock rom is tele van a google saját felesleges szemeteivel (Google book, Google music, sim toolkit, hangouts és társai).
-
-
Jó, akkor én kérek elnézést!
-
törölt tag
Ha gyári zenelejátszóval használod, akkor gondolom nem, mert a memóriakezelő preferálja a gyári appokat, amiket akkor is memóriában próbál tartani akkor is, ha soha az életben nem használtam még.
Én annak a vonalnak a híve vagyok amúgy, hogy legyen egy minimalista rendszer mondjuk Gapps micro csomaggal, és majd felteszem a dolgokat, amik nekem kellenek. Például nem kell az ő fájlkezelőjük, zene és videólejátszójuk, gallériájuk, kamerájuk, mert van rengeteg (számomra jobb) a Play-en. Illetve amit igazán gyűlölök, az az ilyen telefonkezelő-optimalizáló app, és ezt sajnos már szinte minden gyártó erőlteti, és ez konkrétan letilthatatlan, és folyton ugat hülye üzenetekkel, hogy ezt vagy azt csináljam (LG-n még az üzeneteket sem lehet teljesen némítani, mert szerintük ez fontos
).
-
aelod
veterán
válasz
#16820480 #17 üzenetére
Érdekes nálam sosem zárja be a zenét még akkor sem ha csak 800mb-ram van szabadon.
még a global ROM is tele van számomra felesleges appokkal, ezek egy részét nem lehet tiltani sem, mert a "rendszer számára nélkülözhetetlen"
Semmivel nincs több felesleges app mint bármely más gyártói felületen ami nem stock.
De lelked rajta, így már érthető miért nem szereted, más meg használja. Pont ezért jó a verseny a piacon. Ha nem tetszik veszel mást. Ennyi.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Viktor0610 #16 üzenetére
Már nem. Nokia 7 Plus, 8 Sirocco is becsatlakozott a programba.
Szerk: megelőztek.
Amúgy az android go az olcsó kategória.
-
törölt tag
Divat
Persze, mert olyan nem létezhet ugye, hogy valaki tényleg utálja? Milyen véletlen volt az is, hogy a Twitter szavazáson vesztett a MIUI a stock Androiddal szemben, törölték is gyorsan az eredményt.
Volt több MIUI eszközöm is (Mi5, MiPad, MiPad2), ezek alapján mondom, hogy amíg ez a rendszer fut valamin, addig nem érdekel. Mert...
- szörnyű a memóriakezelése, 3GB mellett gyakrabban zárt be háttér alkalmazásokat, mint a 2GB-os Motorolám, és ezen semmilyen beállítás meg developer option nem segített, nem lehetett zenét hallgatni Twitterezés közben, mert egy 20 perces buszozás alatt 3-4-szer bezárta a háttérben futó zenét
- még a global ROM is tele van számomra felesleges appokkal, ezek egy részét nem lehet tiltani sem, mert a "rendszer számára nélkülözhetetlen"
- szörnyű iOS koppintás a kinézete, és ezen sajnos a témák sem segítenek, mert a 90%-uk nagyon csúnya, és a stock Android néven futók sem módosítanak mindent (például értesítések-gyorskapcsolók)Lehetne sorolni, de szerintem felesleges, mert úgy emlékszem már többször vitáztunk veled is (és másokkal is) több topikban is, de nyilván azzal nem lehet mit kezdeni, ha felsorolok egy csomó hibát, és annyi a reakció, hogy "ez szerintem így jó" vagy "nekem nem probléma". Neked nem, nekem igen, így ezek miatt mivel látszólag vagy tesznek rá magasról, vagy szerintük is így jó, nem használom a rendszerüket.
Viktor0610: Nokia 8 Sirocco is Android One, pedig nem olcsó
-
-
.Szaki.
addikt
Mondjuk szerintem az aggódók nem attól lesznek megnyugtatva, hogy emberünk megígéri, hogy lesz kijelzőbe integrált ujjlenyomatolvasó, a megnyugtató az lesz, hogy ha ez megfelelően fog működni, az pedig a tesztek után fog kiderülni. Mindenesetre továbbra is becsülöm azt a Xiaomi-ban, hogy mindig igyekeznek valami újat hozni.
-
-FreaK-
veterán
Én nem értek egyet. Egyrészt így használom, tehát, hogy hátul az olvasó és asztalon, de simán megszoktam. Ha zsebből veszem elő, akkor meg tökéletes.
Nagy telefonnálproblémás ha elöl van, ezért: [link]
szerk.: nem is csak nagy telefonnál, mert ez pont a kisebb P20 volt.A legjobb megoldás szerintem ha a kijelzőben, és hátul is van, de csak egy ilyen telefon "kapható" eddig, az pedig 1600EUR... (Mate RS Porsche D.)
-
bencze
senior tag
lesz egy kellemetlen kis szünet a 2 telefonom közt, s7 edge még elöl van az olvasó, jelenleg kb mindennek hátul ami borzalmas hülyeség... íróasztalra letéve kinyitás kiesett :/ de jó, hogy "innoválnak" egyet megint és visszateszik előre...
-
aelod
veterán
válasz
Parallaxis #2 üzenetére
Feltételezés.
-
törölt tag
Ebben már lesz B20?
-
aelod
veterán
Az még nem zárja ki, hogy legyen notch sajnos. De elég örvendetes. Várós lesz a ketyere nagyon
Kíváncsi vagyok kamera fronton sikerül e változást vagy előrelépést eszközölniük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Lei Jun személyesen nyugtatta meg az aggódókat, az új Xiaomi csúcsmobil megkapja az előremutató technológiát.
- E-roller topik
- Apple asztali gépek
- OLED monitor topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest