- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue Eagle
őstag
Nálam a GPS jel ill kapcsolat felépülése minden alkalmazással gyors. A fagyás az egy nehezebb kérdés. Lehet szoftveres, valamelyik app, folyamat "beragadása", de ha ennyire makacs, hogy piros reset gomb kell, az gyanút kelt hardveres irányba.
A romot meg ki kell próbálni. Én ezt használom, s nincs problémám vele.
-
Itik
tag
Összefoglalóban van egy másik preloader....itt:
7.1.4
Preloder csere
2014 utáni P780-hoz preloaderInnen letöltöd a preloadert és átnevezed ugyan arra a névre ami a target_bin mappában van. Az új preloadert bemásolod a target_bin mappába....felülírod az ott lévőt és újra mehet a flash.....utána jó lesz!!
-
Blue Eagle
őstag
Ezt a drájvot azért csak fel kéne dobni: MT6589-USB-VCOM-drivers
-
Blue Eagle
őstag
Az ominózus Cappa72 leírás nem P780 telefont példáz. A P780 adb kapcsolata a pc-vel kettő módon jön létre:
-bekapcsolva és usb hibakeresés aktív legyen.
-meta mód (ide nem biztos, hogy elég a szokványos drájv, persze van hozzá) A meta mód aktíválása kézzel: hangerő le nyomvatartása mellet kell bekapcsolni a telót. -
Blue Eagle
őstag
A kérdés: az én telefonom már rootolt, és ha jól értem a leírás rootolásról ÉS backupról szól. Ha csak menteni akarom, akkor is újra kell rootolnom (???).
Nem újra rootolod azzal, hogy Root gombot nyomsz, hanem root jogot szerez a PC-és MTK Droid Tools program a telefon rendszere felett. Természetesen ha a bal alsó sarokban lévő kis téglalap színe zöld akkor már tárgytalan. Nézd meg ezt a videót. A 3. perctől érdekes.
-
han_lev
senior tag
Az összefoglalót majd nyisd ki. Ott olvasd végig a mentésig mindenképpen. Ha KitKat van fent alapból, akkor bonyolultabb, de segítenek itt.
Ha a mentés az eredeti romból megvan, utána már nem olyan nehéz a romok cseréje, hidd el. Én sem vagyok számtek zseni de meg lehet tanulni. Szeretni fogod.
Én EUs raktárból venném, és holland postával repiteném haza. Kicsit derágább de megéri.
Amugy ha keletről veszed akkor is hozasd holland postával, az mostanában jó. -
han_lev
senior tag
Fusd át az összefoglalót a mentésig.
onnan töltsd le a drivereket a telefonhoz. Telepítsd fel.
tegyél fel egy jó kis romot.
mondjuk ezt:
http://mobilarena.hu/tema/re_keszul_a_lenovo_p780/hsz_9539-9539.html
Nem igazán lesz problémád a tárhellyel, vagy a sebességgel, vagy üzemidővel.
Egyedül a gyári frissítésekre nem kell igent mondanod (nem csinálsz vele bajt, de nem fognak települni)
Viszont egy jól működő telóhoz nem kell frissítés. -
han_lev
senior tag
Szerintem is kevés a helyed.
Én az SLX-nél tapasztaltam olyan érdekességet (ez most is így van v23 átparticionálva 2 gb belső 500 megab sd)
hogy amikor elindult először a rom, akkor úgy látta a memóriát, hogy a telefonét látta belső sd-nek (sdcard0)
a kártyát külsőnek (sdcard1)
Aztán beállítottam alapértelmezett íráslemeznek az Sd kártyát.
Ezek után megfordította
a külső sd lett a telefon rendszer memória (vagyis a rootban sdcard0)
a telefon megmarad memóriatöredékét kitette külső sdnek (sdcard1)
nincs gond, mert nem ír semmit az 500 megás részre, hanem mindenre a 64 gigás kártyát használja, csak mondom, érdekesség.Neked azt javaslom, hogy particionáld át a belső memóriáját a telefonnak. Érdemes egy kicsit beleásni magad, nem nagy ügy.
Ha túljutsz a mentés (mentés kötelező!!!) fázison, onnantól kezdve a többi szinte gyreklegó.
Flastoolszal telepíteni
vagy memóriakártyáról feltelepíteni egy romot TWRPből (vagy CWM-ből, ahogy a régebbi recoweryt hívjuk)
Nem nagy ügy.
Aztán feltehetsz egyből olyan romot is, amit már úgy alakítottak ki, hgoy nagyobb a belső memóriája (BlueEagle féle s124_1gb sd) vagy ha a kártyára letöltöd az átparticionáló kis zippet (arom_reparted..valami ilyesmi) felhúzol egy ROWos romot (összefoglalóba pl a BlueEgale féle s124-es az ROWos) egyszer használod az átparticionálót, rájösz, hogy pofon egyszerű, aztán már az sd kártyáról olyan romot teszel fel amilyet szeretnél, és mindíg megmarad a helyed, nem lesz tárhely gondodAddig mig flastoolszal másik romot nem flashelsz
Ha kell addig itt segítenek.. segítünk
Blue Eagle: hogy áll az S228-as. (azt hiszem ez a legfrissebb, amit most éppen próbálsz magyarítani?
Vagy tévedek? -
-
Nekem a fastergps segített. Április óta nem frissül az epo fajlom, de ugyanúgy talál jelet, meg navigál. Igor pontosabb mint a Sygic, de előbbi néma, es az utcanévvel jelzi éppen hol vagyok, ami kitakar sokat, a Sygic meg hülye, akkor is felvitt palyara, mikor be van állítva, hogy nem. M6, Bátaszék... Plusz nagyon hülye útvonalat tud tervezni.
-
ramek
csendes tag
Végül kutakodtam, és az itt található leírást követtem: http://forum.xda-developers.com/nexus-4/general/tut-flash-rom-speed-gps-remove-music-t2377523/post43929806 (How to speed up GPS). Magyarul lecseréltem a gps.conf fájlt, és most pár másodperc alatt megtalálja a jelet, és úgy tűnik, pontosan mutatja is a pozíciómat. Hátha másnak is jól jön az infó.
-
beg
veterán
A képek és a leírás alapján haladj lépésről lépésre. Ha elsőre nem sikerül letölteni 100%-ban az epo file-t, akkor próbáld többször, lehetőleg wifire csatlakozva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Valami baja van a tápomnak
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest