- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Cse015 #12016 üzenetére
system\etc\firmware mappában találod a modem fájlt.
-4.2 romok esetében: modem.img fájlnévvel
.4.4 romoknál pedig modem_1_3g_n.img fájlnevű.#12021) Jano_023
Itt találsz szerintem a P780-hoz bevált SP Flash Tool-okat.
Nagyon fontos, hogy sikeres recovery cserés flesseléshez és kiolvasáshoz is, a telón aktuálisan lévő romnak a scatter fájlja kell! -
Blue Eagle
őstag
válasz
Cse015 #11919 üzenetére
Több módja van a modem fájl cseréjének:
1. megírt script-el zip-ként custom recovery-ből installálni
2. rendszer alatt, root jogosultsággal, erre megfelelő fájlkezelővel lecserélni, felülírni az előzőt, majd restart,
3. rendszer alatt, root jogosultsággal, PC-re telepített erre alkalmas fájlkezelővel lecserélni, felülírni az előzőt, majd restart.Térjek ki rá részletesebben?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Cse015 #11883 üzenetére
Én sem voltam teljesen pontos. Ugyanis az eredeti rom Beépített tárolója, azaz a belső SD kb 1,5 GB méretű. Az átpartícionálást követően, ez lett 1GB ( erre hivatkozik a build név) és ezt az 500 Megát dobtam a belső tárhelyhez. Így mindjárt sokkal több alkalmazás telepíthető.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Cse015 #11881 üzenetére
Ez a rom, mint ahogy a Build név végén próbáltam utalni rá, eleve partícionált. 500 MB-ot csatoltam a Beépített tárolóból a Belső tárhelyhez. Neked még több kellene?
Igen, Flash Tool-lal kell felrakni egy romot, vagy partíciót/szakaszt, kiolvasni, formázni, tesztet végezni. Átpartícionálni közvetlenül nem lehet. -
Blue Eagle
őstag
válasz
Cse015 #11873 üzenetére
Melyik romnál csináltál átpartícionálást? Mekkora méretet mozgattál át? Az sikeres átpartícionálás szemmel jól látható módon megmutatja magát a tárhelyek méreténél.
Bottalfog! A win8.1 maximálisan alkalmas! Magam is ilyet használok az új notimon. Úgy ahogy az előttem szóló is írja, a drájver felrakása okozhat kis gondot.
A speciális indítási lehetőségeknél ki kell kapcsolni az aláiratlan drájverek ellenőrzését, amit a következő újraindításig érvényes marad. -
Blue Eagle
őstag
válasz
Cse015 #11791 üzenetére
szia!
Bocs, hogy beleszólok, de parancsolj, első kézből: Lenovo_P780_S124_ROW_140403_1GIntSD
Ez a Lenovo P780 rom, a JB (4.2) vonal legfrissebb verziója. Igaz, elmúlt egy éves.
Miért jobb mint az S116?
-Gyári javításokat tartalmaz az S116-hoz képest
-teljesen magyar nyelvű felület
-rootolt
-custom recovery-t tartalmaz (CWM) pl. könnyű a babrálgatás, úgymint modemcsere, stb
-haladó fájlkezelőt is tartalmaz (ES fájlkezelő)
-a béna belső SD-ből (Beépített tárhely) levettem 500 MB-ot és odaadtam a Belső tároló, így sokkal több alkalmazást tudsz telepíteni, mert zömében mindenképp odamennek. Így is megmaradt 1 GB méretűnek a Beépített tárhely. (Innen a megnevezés)Ha modemet kéne cserélni:
Eredeti modem: Modem_P780_V23
Ami nekem bevált SP Flash Tool(ok): SP_Flash_Tool_csomag
Windows Driver: MT6589-USB-VCOM-driver
(#11792) RoMix85
Szia! Nyugi, ha megismered a mindenféle dolgát, akkor egy kezesbárány. Most nem vagyok otthon, de ha hazaérek írok neked privit és segítek. -
Itik
tag
válasz
Cse015 #11784 üzenetére
Szia!
Én három dolog miatt váltottam. Az egyik az volt, hogy csak 40%-ban volt magyar az alap szoftver. Ez idegesített. A másik, hogy nem volt custom recovery így nem tudtam modemet cserélni. A gyári modemmel nem volt térerőm. A harmadik pedig az általad említett helyhiány. Egy idő után ahogy teleépítgetsz, plusz jönnek a frissítések is ki fogja írni, hogy nincs elég hely. Az átparticionált rommnál ez megszűnik mert meg van növelve a belső memória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest