Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Segal

  veterán

  Ez így egy remek ajánlat lehetne mert engem igenis zavar az előlapi kamera a kijelzőben.

  "Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

 • Gixxer88

  addikt

  válasz Segal #1 üzenetére

  Engem a sérülékeny műanyag jobban zavar.
  Ok,még nincs olyan anyag ami egyszerre bírná a hajlítást és a karcokat,de a sérülékenység akkor is zavaró számomra.

 • sohajda90

  tag

  A Xiaomi-nak abban igaza van, hogy a hagyományos okostelefonok esetében problémás még az előlapon az üveg alá tenni a kamerát, egyszerűen mindenképp kevesebb fény fog az objektívra jutni, mint egy normal kamera esetében és ahol ezzel a kamerával készülnek a selfie-k ott ez probléma. És most jöhet a sok "anti-hipszter", hogy minek a selfie kamera, de igenis a piac igényli, és ha kiadnak egy olyan telefont ahol ez nincs meg vagy cask "mutatóban" az ugyanolyan, mint a vezetéknélküli töltés mellőzése...lehet nélküle élni persze, de egy több százezres csúcsmobilban azért vérciki a hiánya...

  ITT VISZONT pont kivitelezhető lenne, ha a fedlapra a külső kijelző mellé kerülnének a normal kamerák, mint a Morola RAZR (bár ott csak egy van) vagy az összezárt Mate X esetében, ott a selfieket le lehet tolni azokkal még job minőségben is, mint amit a hagyományos telefonok jelenleg előlapi kameráként kínálnak, a nyitott állapotban a kijelző alá kerülő egység meg max face unlocking-ra és videóhívásra lenne hivatott, arra meg azért nem kell abszolút csúcs képminőség, és legalább tényleg nem rondít bele semi a kijelzőbe. Ez így óriási win-win lenne...ráadásul ugye a tableteken általában eleve alacsonyabb ppi értékek szoktak lenni, mert ilyen nagy képernyőn 500+ ppi már akkor felbontás lenne ami nagyon leterhelné az akksit és a CPU-t is, így a cikkben említett ppi csökkentés a több fény áteresztés érdekében is könyebben kivitelezhető lenne ennél az árucikknél, mint egy hagyományos okostelefonnál...

  [ Szerkesztve ]

 • #76289792

  törölt tag

  válasz sohajda90 #3 üzenetére

  "vezetéknélküli töltés mellőzése...lehet nélküle élni persze, de egy több százezres csúcsmobilban azért vérciki a hiánya..."
  Szerinted..
  Érdekes redditen, xda-n meg egyéb külföldi fórumokon egyáltalán nem megy ezen a sírás, csak itt mobilarénán divat. Mondjuk ha csak 10-20W menne vezetékről akkor lehet én is hiányolnám a lustább megoldást.

  [ Szerkesztve ]

 • sohajda90

  tag

  válasz #76289792 #4 üzenetére

  Ok a "vérciki" kifejezés lehet, hogy erős volt, az indokolatlan jobb lenne.

  Lehet, hogy itthon annyira nincs sok értelme, de pl. Amerikában rengeteg nyilvános helyen, kávézókban, gyorséttermekben, stb… vannak vezetékmentes töltés képes asztalok, amit pl. én kint tartózkodásom során rengetegszer használtam. Legutóbb amikor kint voltam iPhone X akku idejét úgy lezabálta az ottani T-Mobile használat, először meg is ilyedtem, hogy a telefon hibásodott meg, volt hogy standby-ban (amiben az Apple pedig köztudottan nagyon jó) 20-30%-ot merült 2 óra alatt. Így amikor hétvégén turistáskodtam és egész nap jártam a városokat ez marha jól jött, mert nem Kellett töltőt vagy powerbank-et cipelnem, mégis rá tudtam nap közben tölteni az akksira, hogy kibírja hazáig. És ok, ez csak felhasználási mód, csak pl olyan helyeken ahol ez tényleg működik és széleskörben elérhető ott tényleg alapelvárás lehet egy $700+-os készüléktől, hogy tudja ezt a feature-t.

  De egyébként az egész példát is pont azért hoztam fel, mert ahogy le is írtam BŐVEN LEHET NÉLKÜLE ÉRNI (hasonló tulajdonság az IP minősítés is) csak amikor egy flagshipnél nincs a spec listán az ember zsigerből megjegyzi, hogy ennyi pénzért azért illene nem kispórolni...

 • rigoberto

  senior tag

  Ez a technológia már rég kész van, csak kifuttatják a kameralyukkal legyártott, vagy még gyártosoron lévő modelleket, aztán ez a megoldás következik minden gyártónál.
  Addig is van még idejük tesztelni, finomítani.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák