Hirdetés

2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Hozzászólások

(#51) Janaboy válasza SaGa59 (#50) üzenetére


Janaboy
(PH! addikt)

Ez ugyanaz?
[link]

Mondjuk itt csak 40 újratöltést írnak..

Janaboy

(#52) SaGa59 válasza Janaboy (#51) üzenetére


SaGa59
(őstag)

Ránézésre igen, bár az e-bay-es változat piros szilikongumija jóval sötétebb, de gyanítom ez csak a fotó minőségi hibája. Arra is minimum 50 utántöltést írnak, nekünk eddig száznál többször sikerült mindegyiket használni, mielőtt elkezdett szivárogni a víz a fedél alól menet közben. A harmadik hatdarabos készletet nyűjük éppen.
Amikor elkezd érezhetően felpuhulni a szilikongumi, akkor kell kidobni. A fedő ennél hamarabb le szokott szakadni a csészét körülvevő részről, mert vékony a "nyelv" ami tartja, de ettől még tökéletesen működik. A csészére való rész is kell, mert az "szorítja" be a kapszulatartóba a csészét.
A két részt összetartó "nyelvnek", kell előre (azaz feléd) néznie, amikor használod, mert ott van elvékonyítva annyira a szilikongumi, hogy át tudja bökni a tű. Ha máshol próbálod átszúratni, nem éri át és csak a szivattyút terheled, de kávé nem jön. Nem kell minden használatnál mindig ugyanoda "bökni", a szilikon elég jól "kezeli" a lyukakat. Az elsőnél tettem egy kis festékpöttyöt a kapszulatartó első részére, és ahhoz igazítjuk a "nyelvet".

Ez árban is valahol ott van, ahol a Hong-Kongból rendelhető verzió.

Arra azért vigyázni kell, hogy ne tömd meg túlzottan, mert nem lesz erősebb, de nehezebben jön át a víz, jobban terheli a masinát. Az első 5-6 próbánál ki lehet tapasztalni mennyit tehetsz bele, mennyire kell ledarálni, stb. A szűrőpapír nagyon hasznos, egy doboznyi párszáz forint, és egy évre elegendő korongot lehet vagdosni belőle. Az alsó fémszűrőt kell körberajzolni, akkora kell és a szűrő fölé kell tenni. Előbb a fémszűrő, arra a papírszűrő, erre a kávé, a "bordáig" (ezt majd meglátod, ha veszel ilyet, az a "perem, amire a műanyagszűrő fel tud akadni) feltöltve, erre a műanyagszűrő (ez oszlatja el a vizet a teljes felületre), majd a teteje, amit jól be kell nyomni a helyére. Kell egy kis előkészület, de utána pillanatok alatt tudod tölteni, hamarabb megy, mint a hagyományos főzők töltögetése.

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#53) SaGa59 válasza SaGa59 (#52) üzenetére


SaGa59
(őstag)

Már lejárt a szerkesztési idő, bocs, de most nézem ezt az oldalt és látom, hogy valaki valamit nagyon elkavart. A felső sorban a 2. és 3. kép sorrendjét felcserélték.
Ismétlem, a helyes sorrend: fémszűrő, papírszűrő (ha akarsz), kávé, műanyagszűrő.

Ezeken a képeken nagyjából olyan a színe a szilikonguminak, mint valójában.
Előre ki ne szúrd a fedelet, azért van a tű a masinában, majd átböki magának. A többi stimmel.

Legkönnyebben úgy tudod megállapítani, hogy túltöltötted-e kávéval, hogy amikor feltöltöd és lezárod a fedelét, megnyomkodod a közepét. Ha kicsit be tud rugózni, akkor jó, ha keményen ellenáll, túltömted és a műanyag szűrő szilárdan felfekszik a kávén. Ilyenkor már gondjai vannak a víz átpréselésével. Akkor a legjobb, ha a műanyag szűrő meg a kávé között van úgy egy milliméter hézag úgy, hogy a kávét lenyomkodtad. Én csináltam egy megfelelő méretű "tunkolót" (nem tudom, mi a szakszó rá, a baristák használják), úgy egy milliméterrel kisebb az átmérője, mint a műanyag szűrőnek, így lenyomja a "perem" alá a kávét, a szűrő meg felül a peremre, így mindenhová jut víz és az egész mennyiséget forrázom, nem csak egy kisebb részt..

Bonyolultabb leírni, mint megcsinálni, majd rájössz.

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#54) sgery


sgery
(őstag)

Annó nekem is volt fél évig egy ilyen gépem, mindent megkóstoltam rajta ami akkor elérhető volt és ízlett is.
Aztán megnyílt a délinél a ecocaffe, ott rájöttem hogy amit eddig ittam az nem is kávé volt. Igazából köze sincs hozzá. Olyan mint egy kannás bort hasonlítani egy jégborhoz vagy bármilyen termelő átlagos 2e-res árkategóriájú borához.
Ahogy minden másban is (zene minősége, ételek - mert aki meg tudja enni a teletál stb.. ételeit annak minden mindegy... - stb...) úgy itt is akinek ez megfelel annak nagyon jó cucc, bár kicsit drága ahhoz képest milyen minőséget produkál.
Szóval mikor rájöttem mi az a kávé, vettem egy gaggia baby twin gépet, egy örlőt hozzá, tampert meg ami kell és azóta élvezem a jobbnál jobb kávékat :) Bárki bármit mond, jó kávét csak úgy lehet csinálni, ha frissen őrlöd a minőségi kávét és azt úgy főzöd le ahogy az adott kávé igényli. Akár kotyogóson is lehet mennyei ízeket kihozni ha frissen őrlöd a hozzá való kávét.
Az ilyen kakaó és nestea pedig külön vicc kategória, iszonyatos árat kérnek el egy börgre löttyért :(

Azért nézzük az árakat is, mit hisznek olcsónak az emberek: (piaci árak minden esetben. ahogy a DG is kapható a kínain olcsón, úgy kávét is vehetsz olcsóbban...)
DG esetén:
- Bekerülési költség: 10-50e között kinézettől függően
- 1 kávé lefőzése feketén: 90-100 Ft
- 1 kávé lefőzése tejesen: 180-200 Ft
- Íze: 10/2
- Bonyolultság, lefőzési idő: 10/10 (mármint pozitív értelemben)
Átlagos kávégép és őrlő
- Bekerülési költség: 40-100e között
- 1 kávé lefőzése feketén: 42->98 Ft (közepes de már nagyon jó minőség -> a legjobbak közül)
- 1 kávé lefőzése tejesen: 72->128Ft (minőség ugyanaz, bio tejjel)
- Bonyolultság, lefőzési idő: 10/2
Amivel elérhetsz bármit gép szett:
- Bekerülési költség: 180-200e Ft
- Árak az előzővel megegyezően

Nézzük akkor mi is az olcsó?
Kávénak nevezett valami fekete, napi 2 fogyasztás éves szinten: 65 700 Ft
Szintén csak tejesen: 131 400 Ft

Közepes, de már nagyon jó minőség feletti kávé feketén: 30 660 Ft
Ugyanez tejesen: 52 560 Ft

Álmaid kávéja feketén: 71 540 Ft
Ugyanez tejjel: 93 440 Ft

Erről ennyit. Persze cserébe tudnod kell, hogyan őröld, tamperold, hány fokon főzd le, a gépet elő kell melegíteni, tejet kell gőzölni és tárolni, több a karbantartási ideje is (költsége attól függően milyen minőséget vettél) a kérdés az, megéri-e. Nálam nem kérdés :)
Esetleg még ide tenném a környezeti kár kártyát is. Éves szinten 730/1460 db kapszulát dobsz ki amit vagy elégetnek vagy hegyoldallá alakul. A zaccot a növényeknek is adhatod, komposztálhatod, a kerti hulladékkal is leadhatod, bőrradirként is jó tehát nem készül újabb ürömi hegy... Akkor már legalább nespresso (ízben az sem jobb) az legalább aluminiumban van.

Köztes kategória az automata gép, csak abba kár a drága kávé, úgysem azt adja ki belőle amit kéne :(
Meg az bizony gyakran lesz szervizben ami igencsak drága...

A cikket persze köszönjük, ez csak az én véleményem a kávéról :)

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#55) Bodrik válasza sgery (#54) üzenetére


Bodrik
(MODERÁTOR)

Abszolút igazad van, de egy irodában, egy íróasztalon ez nem valósítható meg. Sajnos :(
Otthon egy átlagos kategóriába tartozó géppel főzöm. Ezért volt gyalázat a céges kávé, hatalmas szakadékkal közte és az itthoni között.
A kis Piccolo lett a palló... :)

Vagyok aki vagyok...

(#56) dabadab válasza sgery (#54) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Persze cserébe tudnod kell, hogyan őröld, tamperold, hány fokon főzd le, a gépet elő kell melegíteni, tejet kell gőzölni és tárolni, több a karbantartási ideje is (költsége attól függően milyen minőséget vettél)"

Pont ezért jók a normális minőségű kapszulás kávék, mert ott ezeket megcsinálják helyetted - akár jobban is, mert míg mondjuk egy Espresso Embassyban elhiszem, hogy minden szállítmánynál lefőznek egy tucat kávét, hogy megtalálják a megfelelő beállításokat és ezeket be is tartják, addig otthoni körülmények között ez nem feltétlenül fog így sikerülni.
Az ecocafe-t konkrétan nem ismerem, de így ránézésre újhullámos helynek tűnik, gondolom azért volt ilyen markáns a különbség, mert ők nem hagyományos, olaszos pörkölésű, a keserű irányba menő kávét, hanem gyengén pörkölt, inkább savanyú* kávét árulnak, vagyis nem feltétlenül minőségi, hanem filozófiai különbségről is szó lehet. (A Dolce Gustot nem ismerem, itthon Nespresso van, az okés, előző munkahelyemen aldis Martello volt, az borzasztó.)

*: ezek inkább csak irányok, ha egy kávé tényleg keserű vagy savanyú, akkor ott elrontottak valamit

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#57) sgery válasza dabadab (#56) üzenetére


sgery
(őstag)

Eco-nál is mindig más az éppen főzött kávé, de valóban inkább francia pörkölés felé hajlik.
Én igazából csak tejjel szeretem a kávét, nem sokkal csak ami még pont megfelelő hozzá.
Amúgy az eco kávét nagyon nehezen tudom lefőzni, mostanában a casino moccától rendelek előtte pedig kávékalmár volt, előbbi sokkal jobban bejön.
Egyébként aktuális ízlés kérdése, mert a Julius Meinl Trieszti pörkölése nekem az abszolút legjobb kávé, pedig az erős olasz pörkölésű, csak sajnos itthon nem kapható, a legutóbbi 1kg-os amit triesztben vettem az pedig már rég elfogyott :( Ár arányban amúgy az verhetetlen, amikor vettem 5800Ft volt 1 kg.

Ha már kávé és Olaszország, Triesztben (aki nem tudja az Illy központja ami pedig Magyar származású amúgy) egyáltalán nem finom a kávé. Ahol csak tudtam kávét ittam, napi 8 is lecsúszott. Az itthoni jobb kávézókhoz köze sem volt egyiknek sem. Hanyagul főzték le, semmi érzékük nem volt hozzá. Viszont úgy itták mint a vizet és minden sarkon kávézó volt. Kíváncsi lennék ha egy Olasz elé odatennék egy kávét az espresso embassy-tól akkor mit szólna hozzá.

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#58) Janaboy válasza dabadab (#56) üzenetére


Janaboy
(PH! addikt)

A Nespresso is Nestle, nem?

Janaboy

(#59) dabadab válasza Janaboy (#58) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Igen, ahogy így összerakom, a Dolce Gusto az olcsóbb, a Nespresso meg a minőségibb megoldás.

DRM is theft

(#60) igori


igori
(tag)

Aki minőségi kávét inna, annak ajánlom vegyen egy darálót + hozzá szemes kávét. Ég és föld a különbség az előre lepörkölthöz képest. Illy, Dallmayer, Pellini, stb... Kb 5 rugó a daráló.... Megéri, komolyan!

(#61) janos1988


janos1988
(PH! addikt)

De ez olyan izé dolog, hogy habosan jön le, mikor a kv nem is kellene hogy habozzon... :)

https://index.hu/velemeny/2018/04/09/valasztas_ilyen_orszagban_elunk/

(#62) bodazo válasza MtHq (#11) üzenetére


bodazo
(tag)

Ezt leírnád bővebben, mert én nem találtam erről semmit. De már ki vízköveztem nem egyszer, de nem áll vissza zöldre a gomb. de én csak a meleg részen engedtem át a vízkőoldott, lehet, a hidegen is kellene?

(#63) Bodrik válasza bodazo (#62) üzenetére


Bodrik
(MODERÁTOR)

Feljebb írták, hogy a hidegen is át kell engedni :K

Maestrohun

A cikkben is leírtam, és itt is már párszor...Nem reklám :U Egy PR cikknek ez elég gyenge lenne, amiért nem hinném, hogy bárki is fizetne. Továbbá nem hiszem, hogy egy reklámban bárkit is érdekelne az, hogy anyukám milyen módon keltett, és miképp alakult a kávéfogyasztási szokásom. :)
Ennek fényében az első és utolsó oldal felesleges lenne.
És mivel a munkahelyemre kellett megoldás, épp az egyszerűsége miatt választottam. Azt is leírtam már, hogy egy íróasztalon kell elférni minden mással, így a minimális helyfoglalás is feltétel volt.
Egy oka volt, az pedig az, hogy nem találtam semmit külön erről a gépről.
Annyian írnak mindenféle hulladék dologról feleslegesen, hogy azt gondoltam, egy ilyen írás szintén elfér a többi között:)

[ Szerkesztve ]

Vagyok aki vagyok...

(#64) Aprósólyom válasza sgery (#54) üzenetére


Aprósólyom
(őstag)

Én neked adok igazat. Én is hasonlóképpen csinálom a kávét. Még annyi, hogy nem áldoztam kávéörlőre.
Lehet rosszmájú vagyok, de nekem PR szagú ez a cikk. Ha nem azért készült, elnézést érte. De akkor viszont még javaslok egy kis körüljárást a témában a kedves cikkírónak, mert ez a fajta kapszulás főzés egyedüli előnye az egyszerűsége. Illetve mivel egy külön rendszer, ezért plusz bevételt teremt a kitalálójának, de ez nekünk nem előny.
A szemétgenerálás az én véleményem szerint is felháborító az ilyen kapszulás/párnás kávéfőzőknél.
sgery, ha éppen a zacc már túl sok, mert már nem tudod a földbe forgatni, akkor még mindig mehet a lefolyóba. A szennyvíztelepen úgyis ülepítik, a hordalékot aztán tömörítik és felhasználják (arra már nem emlékszem, hogy mire). Egyszer voltam az újpesti szennyvíztelepen tárlatvezetésen. Nagyon ügyesen tisztítják a vizet, nem is gondoltam volna.
Agostino, kicsit bizonytalan voltam ugyanezen véleményemmel, de ezek szerint nem vagyok ezzel egyedül. ;]

[ Szerkesztve ]

(#65) sing1ep1ayer válasza sgery (#54) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

Készséggel elhiszem, hogy a profi géppel készített és frissen őrölt kávé összehasonlíthatatlanul finomabb, csak az a helyzet, hogy nem mindenki tudja egy rosszabb használt autó árát kávéfőzőbe feccölni. Vagy épp tudná, csak annyit már nem ér meg neki. Szerintem eleve felesleges a kettőt egymáshoz mérni, mivel az általad említett masina nagyjából tízszer drágább a cikkben szereplő gépnél. Mintha használt Mercedesből Teslába szállnál át, aztán győzködnéd a merciseket, hogy nem tudják mi a jó, miért nem vesznek ők is saját Model S-t, hisz olcsóbban el lehet jutni vele mindenhová, ráadásul jobban is gyorsul.

Egyébként az általad kalkulált árak csakis akkor érvényesek, ha a kapszulás gépbe eredeti patron kerül. Amennyiben valaki töltöget (és mint látom, sokan vannak így), máris nagyságrendekkel olcsóbban megússza a kávézást. Ami pedig szintén nagyot borít a mérlegen, az maga a kávégép. A bekerülési költséget ugyan megemlítetted, de az éves kávéfogyasztás árában már nem jelenítetted meg. Sem a szervizelés díját. Vagy a gép, amit vettél, életed végéig kiszolgál majd? Ráadásul úgy, hogy sosem kopik el benne egy árva tömítés sem? Az ilyen kávéfőzőknél már a legapróbb javítás is többe kerül, mint egy vadonat új kapszulás gép (legalábbis egy alsó kategóriás).
Megmondom őszintén; szerintem óriási tévedésben vagy. Az emberek ugyanis nem hiszik azt, hogy a kapszulás kávé fogyasztása olcsó. Tudják, hogy nem az. Épp ezért használnak sokan coffeduckot. Így már tűrhető áron kaphatnak egész vállalható minőséget. Szemben azzal, amit te fogyasztasz: prémium minőség (vitán felül - ebben az egyben igazad van), de sajnos prémium áron. Hogy visszakanyarodjak az autós példához: a Teslát akár ingyen is tankolhatod és élmény lesz vezetni... csak győzd megvenni és javíttatni, meg cserélni benne az akksikat, ha egyszer kipurcannak.

(#66) Vesa


Vesa
(PH! addikt)

2 éve nyuzok egy ilyet, teljesen jó. Felhasználás függő is, hogy kinek jön be, vagy sem. A szertartásos kavezoknak nyilván nem ez lesz a nyerő. De akinek pl. Nem bírja a szíve a bika erős feketét -nekem is megpörgeti sajnos-, annak tökéletes lehet, mert rendkívül gyors, kényelmes, es finom íz az eredmény. Ráadásul vendégek eseten is sokkal jobb, mint kotyogoval meg darálógép szarakodni. Ha valakinek erős kell, csak bedobom azt a kapszulat, a gyereknek a forró csoki 1 perc es imádják, ha Latvanyos, rétegzett latte kell, az is 1perc, jeges kávé, tea, kakaó, tejeskávé, minden van. Ennyi variánst egy társaságnak kotyogoval meg daralgatassal előállítani fel óra lenne. Szóval jó cucc ez, csak helyen kell kezelni.

(#67) sgery válasza sing1ep1ayer (#65) üzenetére


sgery
(őstag)

Nem áttéríteni akarom az embereket, elmondtam az én álláspontom, ennyi :)
Amúgy nem kell a legdrágább szettet venni, simán kihozható 30-40e-ből is egy olyan pakk amivel már igazán jókat lehet készíteni (sőt, 20-25-ből is, egy jó kotyogós + használt őrlő). Aki pedig egy mutatósabb DG gépet vesz az is elkölt ennyit. De tény, utóbbival jóval egyszerűbb, nekem is sok gyakorlás volt mire kitanultam és most is ha más kávét töltök a darálóba legalább 3-4 lefőzés kell mire eltalálom a beállítást. És nem csak a lefőzés hanem az utána lévő takarítás is időigényes.
Ahogy írtam, kávébabot is vehetsz olcsóbban ahogy kapszulát is. 3e-ért is kapni már jó félét, 6e-ért pedig nagyon jót.
A fenntartási költség karbantartás kérdése. Ha egy drága gépet veszel és karbantartod nagyon sokáig kiszolgál (én 2 éve vettem használtan és pont olyan mint újkorában). De ehhez megfelelő vizet kell rakni bele, minden lefőzés után vakszűrővel átmosni, hetente pici vegyszerrel is átmosni a fejrészt és pár havonta vízkötleníteni. DG piccolo amúgy szerintem elnyűhetetlen, ami nekem volt az az egyik kollégám vette meg tőlem szintén kb 2 éve, azóta semmit sem foglalkozott vele csak naponta használja. Áll a mocsok benne, a víztartály alján vízkő, sose vízkőtlenítette és hibátlanul működik.
Amúgy régen lemértem mikor még új volt a gép, a kijövő víz 60-70 fok közötti volt a gyári 80-90 helyett és nem hiszem, hogy hibás volt, mert a profi gépeknek is kell bemelegedési idő, hogy megfelelő hőfokot adjanak le (kb 10-15perc), a DG meg 5 perc után kikapcsol, be sem lehet melegíteni rendesen.

Szumma: mindenki azt vesz ami ízlik neki és amennyit rászán :) Ha pedig érdekel a kávé, kezd azzal, hogy elmész a embassyba vagy a tamp&pull-ba vagy más igazán komoly kávézóba (nem összekeverendő a starbucks és társaival) és megkóstolod a neked tetszőt. Lehet, hogy a DG jobban fog ízleni utána is, ki tudja :)

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#68) dchard válasza tariattila (#22) üzenetére


dchard
(PH! kedvence)

+1

Nálunk egy Delonghi magnifica van, használtan talán 35-40 volt felújított mechanikával. Napi 20-25 kávét főzünk vele, rendes pörkölt szemes kávé van benne, gombnyomásra ez is megcsinál mindent, cserébe tudom mi van benne, frissen őröl, nem gyárt műanyag szemetet mint a kapszulás. Félévente citromsavas vízkőmentesítés, évente egy óra alatt szétszedi az ember és szépen beolajozza a mechanikát (ez pusztulhat el benne) kipucolja, évek óta megbízhatóan megy pedig eleve használtan vettük. És biztos, hogy olcsóbbra jön ki egyetlen kávé még úgy is, hogy biztosan jobb minőségű kávét veszünk bele, mint a kapszulás. Szép habos, réteges az eredmény, ízre és esztétikailag is kiváló.

Dchard

A továbbiakban nincs privát üzenetben segítség senkinek.

(#69) kovgab


kovgab
(fanatikus tag)

Az egész sztori ismerős :) Jó volt olvasni a "reggeli" ugyan olyan kávé mellett :C

Az általunk használt DG már minimum 5 éves és még mindig jól műkögik, bár mintha kicsit hangosabb volna ...

Az általa főzött kávé meg ha 1200 ért veszed a 16 kapszulát akkor 75 Ft anyagáron, szerintem ez (ha anyagias vonalra terelem) még éppen az elfogadható kategória. Tekintve, hogy reggel-este csak beleteszed a kávét és jön is a cucc :)

A minőséggel kapcsolatban meg én személy szerint összehasonlíthatónak tartom akár egyes kávézók termékeivel is, szubjektív persze a dolog :R

Persze létezik az a hifista hozzáállás is, hogy én még az áramot is olaszól hozom hozom hozzá mert az az igaz i, a többi meg takarmány a takarmányozott populációnak és különben is aki nem ilyet iszik az olyan mintha retardált volna ...

Lehet iszom még egy kávét :)

Ká Úr

(#70) dabadab válasza kovgab (#69) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"A minőséggel kapcsolatban meg én személy szerint összehasonlíthatónak tartom akár egyes kávézók termékeivel is"

Igen, sajnos elég sok helyen adnak rossz kávét :(

;]

DRM is theft

(#71) anjani182 válasza Speeedfire (#19) üzenetére


anjani182
(őstag)

Jó cucc ez a Coffeduck, 1.5 éve van nekem, 1x eldugult, kifőztem ecetbe, azóta jó! Napi 5-6 kávét nyomunk vele, számold ki 1.5 évvel... :C

Amúgy azért vettem Senseo-t anno, mert relatíve olcsók bele a párnák, Tescoba mindig van akció! 16db-osat ki lehet fogni 699-ért! Ezt csak mellékesbe veszünk néha, 2 csomaggal, aztán ha nincs kedvem szarakodni a Coffeduckkal, akkor lefőzzük ebből.

[ Szerkesztve ]

Forever and ever, let's make this last forever.

(#72) Cannabis7 válasza l.skywalker (#49) üzenetére


Cannabis7
(senior tag)

ezek a párnás kávéfőzők főznek olyan jót, mint amilyet egy kapszulás?
Én is gondolkodok egy párnáson, olcsóbb.

vagyis régebben gondolkodtam rajta, aztán annyira eleástam magam ebbe a kávés vilgba, hogy találtam egy instant kávét, amelyik llítólag kiváló minőségű, a kapcsulás főzők is elbújhatnak mellette.
Aztán mivel nehéz volt beszerezni, alábbhagyott a lelkesedésem a kávék iránt.

[ Szerkesztve ]

BB PIN: 2B6242F9

(#73) yerico


yerico
(senior tag)

Aldi-s gépem van, akcióban vettem. Hozzá egy kapszula 50 HUF szintén akcióban volt, 6 féle ízben adják. Nekem rendkívüli módon bejön, bár nem vagyok nagy kávéivó, de a friss kávé illata az valami csodálatos.

Kívánságműsor a rádióban: -Kérnék egy számot a BKV-soknak. Rhiannától kérném a Shut up and drive-ot!

(#74) vjozsef


vjozsef
(őstag)

Extra:

...
-piros kábel
...

Nahat, ez aztan az extra.

(#75) Bodrik válasza vjozsef (#74) üzenetére


Bodrik
(MODERÁTOR)

Irónia...csipetnyi humor... :B

[ Szerkesztve ]

Vagyok aki vagyok...

(#76) bzoley


bzoley
(PH! kedvence)

Nálam szinte mindig a mennyiség volt a lényeg, nem a minőség. Évekig elvoltam a Szarvasival, most is azt venném, ha kéne. Egy ideje áttértem a French Press-re, így jobban ízlik, és talán egyszerűbb is.

(#77) l.skywalker válasza Cannabis7 (#72) üzenetére


l.skywalker
(PH! kedvence)

Tapasztalatom szerint nem olyan krémesek a párnás kávék, mint a kapszulások - de lehet ebből is több félét kapni, biztos van amelyik másként fő le.

Vettünk pl. Capuccion "párná" ami egy kőkemény kerek cucc volt, alján a tejporral - tetején a kávéval és amikor lejött, echte capuccino lett belőle.

De a sima "hétköznapi" párna egy idő után túl vizes volt nekem, ezért is vettük a Coffeduck-ot hozzá.

A sün egy makacs madár. Csak akkor repül, ha seggberúgom...

(#78) sing1ep1ayer válasza sgery (#67) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

Nem kötekedésképp, de tényleg érdekelne, hogy 30-40e körül konkrétan mi lenne az a pakk, amivel igazán jó kávét lehet főzni? Tudnál ajánlani valamilyen gépet és őrlőt? (Egyrészt kissé hitetlen vagyok, mivel ennél a kapszulás gépem is többe fájt, másrészt bármikor váltanék jobbra, ha ennyiből lehet.)

(#79) Depression


Depression
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vízforraló+spar-os instant kávé: havi 900-ból megvan napi 5-6 kávé simán. A többi nekem pénzkidobás.

"Soha semmilyen virusirtot vagy extra tuzfalat nem hasznalok, es mukodik a gepem. Csak ismerni kell a normalis, megbizhato pornooldalakat, ennyi a titok :D" by kemotox

(#80) dabadab válasza l.skywalker (#77) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Vettünk pl. Capuccion "párná" ami egy kőkemény kerek cucc volt, alján a tejporral - tetején a kávéval és amikor lejött, echte capuccino lett belőle."

A capuccino tejjel és tejhabbal készül, erősen kétlem, hogy abból a tejporból ez lesz :)

Egyébként ezért is elég nehéz is a kávé minőségéről beszélni, mert nincs igazán közös alap, nagyon szélsőséges határok között szóródnak az elvárások.

DRM is theft

(#81) tboy93


tboy93
(PH! kedvence)

Nekem a nespresso jobban bejon, igaz dragabb is. Kapszularol jut eszembe, egyik munkatarsam mondta, hogy o ebayrol szokott ures kapszulat rendelni, amit otthon olyan kaveval tolt meg amilyennel akar. Azt viszont elfelejtettem, hogy nescafe vagy nespresso gepe van.

[ Szerkesztve ]

(#82) Cannabis7 válasza Depression (#79) üzenetére


Cannabis7
(senior tag)

ez is egy felfogás, sokan úgyse éreznek túl sok különbséget.
Nagy kérdés, hogy az egészségre milyen hatást gyakorol egy prémium kávéhoz képest.
És most nem az elkészítés módjára célzok, mert azzal nincs nagy baj, hanem hogy alapból miből készül...

BB PIN: 2B6242F9

(#83) Rage47


Rage47
(PH! addikt)

iOS-re van Dolce Meter nevű app, esetleg hasznos lehet ilyen géppel rendelkezőknek, mert ez nem automata.

(#84) Jozias


Jozias
(újonc)

Sziasztok! Nekem van minden féle-fajta kávégép ,nespreso kapszulás,T-disc,Lavazza,kapszulás,karos gép,autónata gép:jura,bosh,seaco! Ha van kérdés válaszolok rá szívesen. :D

[ Szerkesztve ]

Ez vagy valami,vagy megy valahová!

(#85) Bodrik válasza Jozias (#84) üzenetére


Bodrik
(MODERÁTOR)

Hát, ha van kedved, írhatsz pár sort, összehasonlítani a szerkezeteket :K

Olvass pm :C

Vagyok aki vagyok...

(#86) Jozias válasza Bodrik (#85) üzenetére


Jozias
(újonc)

Írni azt sajnos nem tudok olyan jól ahogyan te,de semmi különbség nincs a rendszerek között! Csak a kapszulák kialakítása,ill a üzemi nyomás(szivattyú telj) ,és a kapszulákban található kávé minősége.
A karos gépek,és az automata gépek már teljesen más világ jura - Saeco - Bosch

Ez vagy valami,vagy megy valahová!

(#87) Bodrik válasza Jozias (#86) üzenetére


Bodrik
(MODERÁTOR)

Nem is műszaki vonalon érdekel..inkább az élvezeti érték, tartalom különbségére vagyok kíváncsi..

Vagyok aki vagyok...

(#88) consono válasza dabadab (#80) üzenetére


consono
(PH! addikt)

Ezzel egyet tudok érteni. Nekem a nespresso kapszulása lett az igazi kávé, már pár éve csak azt iszom. Nagyon nehéz utána elfogadni egy otthoni kotyogósban készült kávét...

If she didn't respond to his needs, he knew the three places to touch that worked every time . . . Control, alt and delete.

(#89) Jozias válasza sing1ep1ayer (#78) üzenetére


Jozias
(újonc)

Igen lehet ennyiből is jó kávégépet venni !
PL:http://hasznaltkavegep.com/

Ez vagy valami,vagy megy valahová!

(#90) Jozias válasza consono (#88) üzenetére


Jozias
(újonc)

A kávé 65 C felett megég, ami azt jelenti hogy ott már kioldódnak azok a káros savak amik okozhatnak gyomor panaszokat. Ezek: kotyogó,szarvasi kávéfőző,vagy hasonló működésű.A szivattyús gépeknél nincs ilyen probléma,mert hőfokszabályozás van.

Ez vagy valami,vagy megy valahová!

(#91) sing1ep1ayer válasza Jozias (#89) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

Bocs, de én csak egy weboldalt látok, ahol piszok drágán árulnak használt gépeket. Konkrétan melyik lenne az, amelyiket megveheted 30-40 eFt körül őrlővel, tamperrel, miegymással együtt és marha jó kávét főz? De olyan jót, hogy az jusson eszembe utána egy Illy vagy Lavazza kapszulás kávéról, amit korábban sgeri írt (idézem) :
"Olyan mint egy kannás bort hasonlítani egy jégborhoz vagy bármilyen termelő átlagos 2e-res árkategóriájú borához."

(#92) SaGa59 válasza sing1ep1ayer (#91) üzenetére


SaGa59
(őstag)

Ezekkel az automata gépekkel két gond van, amellett, hogy egész iható kávét lehet belőlük nyerni.

1: bármelyik kapszuláshoz képest minimum kétszeres (de inkább nagyobb) mennyiségű kávéból főz nagyjából ugyanolyan minőséget.
2: amit eddig láttam (jó pár típus), mindnek elkopott a darálójában valami műanyag fogaskerék egy-másfél év alatt. Mondjuk ha hozzászámolom, hogy cégesek, azaz nagyjából 8-10-szeres a terhelése egy otthoni használathoz képest, ezen túl lehet lépni, mert így is 8-10 évet kell bírnia, viszont amikor megmakkan, majd egy új ketyere ára a javítás.
Összességében mindenképp drágább az üzemeltetésük (már ha a kapszulásba nem a legdrágább kapszulákat veszed, mert ha igen, akkor Az utóbbi "nyer"), még ha a beszerzési ár egy javított olcsóbb fajtánál ott van, ahol egy jobb fajta új kapszulásé.

A kapszulás ellen a rengeteg szemét szól, amit termel, ha nem használsz utántölthetőt.

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#93) Graphics


Graphics
(Jómunkásember)

Nézegettem ezeket is, de fajlagosan annyira drága, hogy inkább egy rendes automata gépet vettem, amit természetesen nem annyira preferálnak a jobban kávérajongók.

AEG Cafamosa 400-ast vettem / Jura belsővel, igazi svájci minőség/, nekem tökéletesen megfelel.

Már csak rendes szemeskávét kell találnom, de az meg évek alatt lesz meg, hiszen annyi van a piacon

@sing1ep1ayer: Én 30-ért vettem a CafaMosa gépet, darál, főz ,habosít, tehát elég jó minőség. Persze nem olyan komoly mint amik a kávés topicban pörögnek

Rengetegen foglalkoznak már német használt felújított gépekkel. Ezen a piacon a Saeco és a Jura a két nagy név / számomra

[ Szerkesztve ]

(#94) Cannabis7 válasza Jozias (#90) üzenetére


Cannabis7
(senior tag)

95 fok felett.

Vidléken nem szoktak véletlenül stolókat rendezni? Gondolok itt pl Nyíregyházára, Debrecenre.

BB PIN: 2B6242F9

(#95) sing1ep1ayer válasza Graphics (#93) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

Jó gép, ismerem, el is fogadnám, de szerintem semmivel nem főz finomabb kávét, mint egy kapszulás gép (nekem amúgy ilyenem van), amibe jó kávét tölt az ember. Ráadásul nem is olcsó, te 30-ért eléggé kifogtad, még használtan is.

(#96) Graphics válasza sing1ep1ayer (#95) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Ismerettseg. Majd megprobalok szerezni meg, hatha lenne piaca, mert 60 alatt nem talaltam

(#97) arelim


arelim
(kvázi-tag)

ez a készülék kávét főz.

a te piccolo-d forró vizet nyom át egy adalékoktól és konzerválóktól nem mentes kávésűrítményen, amit utána nagy cuppogva beszürcsölsz, hogy ma is adtál az érzésnek, igazi ínyenc vagy.

de ez így van jól, nem lehet mindenki egyforma.

(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻

(#98) Bodrik válasza arelim (#97) üzenetére


Bodrik
(MODERÁTOR)

Szerintem olvasd el újra a cikket, főleg ha még nem tetted meg, aztán próbáld meg értelmezni, mit olvastál. Mert igazi elemző vagy...de így van ez jól, tényleg nem vagyunk egyformák.

"olvasni nem szégyen" hát még megérteni, amit olvasol..

Kedves mindenki! Kinek nem inge, ne vegye magára. A cikk második oldala így kezdődik: "Otthon minden rendben, a munkahelyen feltételes még a dolog. Mivel a termoszban cipelt dolgokban nem hiszek, így kénytelen voltam sokáig egy cégben felállított automatát használni, ami óccó pénzért színezett forró vizet adott ki magából. " Mivel ínyenc vagyok, épp ezért akartam változtatni rajta. De nem saját irodám van, hanem csak saját íróasztalom, így bizonyos kompromisszumokkal kell élnem. De ezt is leírtam a cikkben..

A kapszulás dolog egyszerűbb, tisztább számomra itt a munkahelyen. Otthon őrölt kávét használok, normális gépben. Az Illy-t és a Dallmayr-t szeretem, de rendszeresen vásárolok Semiramis kávét is. :B

[ Szerkesztve ]

Vagyok aki vagyok...

(#99) Graphics válasza Bodrik (#98) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Sajna ezt a konzervalos dolgot en is olvastam, rengeteg cuccot raknak bele a kaven kivul :(

(#100) Rage47 válasza Bodrik (#98) üzenetére


Rage47
(PH! addikt)

ez ütött így együtt :D

amúgy tudtam, hogy megjönnek az igazi kávés megmondók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.