Hirdetés

2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Hozzászólások

(#101) Graphics válasza Rage47 (#100) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Tudjuk mi is , ez csak egy kényelmi kávés megoldás.

Nem megmondásból, de én se innám szivesen, ha nem tudom mit raknak bele a kapszulaba.. A legjobb a frissen őrölt, a technika meg nekem mindegy.

Igy tudom mit iszok :D

(#102) Bodrik válasza Graphics (#99) üzenetére


Bodrik
(MODERÁTOR)

Ez így van..de sokkal egészségesebb annál, mint amit nálunk az a nagy dromedár gép kiköp magából..
Ha ügyes leszek és elég hosszú lesz a nyelvem, akkor egyszer lesz saját irodám, és ott biztosan lesz saját gépem. És ha megadatik a saját titkárnő is, hát biztosan nem engedem a közelébe :D :D

[ Szerkesztve ]

Vagyok aki vagyok...

(#103) dabadab válasza arelim (#97) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"ez a készülék kávét főz.

a te piccolo-d forró vizet nyom át egy adalékoktól és konzerválóktól nem mentes kávésűrítményen"

1. A kávéfőzés alapvetően abból áll, hogy forró vizet nyomunk át kávén (van hidegen készült kávé is, de ott a "főzés" szó szemantikai poggyásza talán már sok lenne).

2. Mi a fészkes fenéért lenne benne adalék meg konzerválóanyag? Honnan jön egyáltalán az info?

(#98) bodrik11: "rendszeresen vásárolok Semiramis kávét is."

Sajnos hiába próbálsz meggyőzni minket, rendes kávéhipszter ma már legalább Casino Moccát vesz, a Semiramis annyira múltévtizedbeli! :DDD

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#104) Bodrik válasza dabadab (#103) üzenetére


Bodrik
(MODERÁTOR)

:DDD :DDD

Van otthon egy ilyen is. Legközelebb erről írok. Részletesen fogom kifejteni a megfelelő elkészítés technikáját, valamint fogyasztáskor a szájban érezhető elsődleges és másodlagos ízek harmóniáját. Külön ki fogom emelni, hogy az ilyen kávé fogyasztásakor mindenképp igyunk előtte vizet, hogy még véletlenül se keveredjen a már a szánkban lévő egyéb ízekkel. :D Na akkor jó lesz, ha sűrűbben bekukkantasz majd, mert tuti vér fog folyni..az enyém :D

Vagyok aki vagyok...

(#105) Kasya válasza dabadab (#103) üzenetére


Kasya
(PH! nagyúr)

Ez az adalekanyag, kemikalia es tsi. mar tenyleg erdekelne, hogy honnan az info. A Nespresso szerint nem rak bele semmit. A kavekat kategorizalja csoportonkent es egyes csoportok tobb kave hazasitasa, masok 100% pure columbian cocaine arabica vagy mas.

Az senkinek se merul fel a gondolataiban, hogy a muanyag esetleg biszfenolt, vagy mast tartalmaz, ami nem birja a 60-70 fokos vizet es kiazik belole? Esetleg a kapszula aljan levo szuro ragasztoja kerul a kaveba?

[ Szerkesztve ]

(#106) avman válasza Kasya (#105) üzenetére


avman
(PH! addikt)

a tejkapszulában tejpor lévén, vagy az instant kv-s /tejes dolgokban azért akadhat némi stabilizálószer, meg ilyesmi. vagy az egyéb, csokis/teás/instant cuccaikban. amik mondjuk finomak :DDD
amúgy eléggé heroinárba rakja a kv-t, ha nem akciósan vásárol az ember... de 70 ft környékére eddig még azért ki tudtam hozni a bevásárlásaimat.
viszont tipikus agglegény kávéfőzőgép. :DDD egy adag, 1 perc alatt megvan. szinte zéró mosogatási élménnyel. minőségre meg azért egy közepes kv-zóbeli ízzel is bőven vetekszik. időnként beugrok a kv házába, szekszárdon, és rájövök, jó kv az, de hogy annyit nem ér, amit csengetek érte a kasszánál, ez meg ennyiért nagyon tisztességes.
havonta, kéthavonta érdemes áttolni a gépen 20 perc beáztatással, jó adag öblítéssel, egy citromsavas oldatot. (kilója nem túl drága a citromsavnak és tökéletesen lehet vele a fördőszobában is vízkőt, szappanmaradékot oldani).
és azt sem szereti, ha víz nélkül megy a szivattyú, érdemes ügyelni rá, hogy mindig legyen az edényben elegendő víz, mert képes pár másodperc alatt kinyírni egy ilyen aktus. hálistennek, nem az én tapasztalatom.

[ Szerkesztve ]

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#107) Kasya válasza avman (#106) üzenetére


Kasya
(PH! nagyúr)

A mogyoro izu, tejporos, valamint teas kapszulakban elhiszem hogy van, de azoknal irjak is.

Teljesen igazad van. Pont ezert szeretem, mert reggel felkelek, benyomom a kapszulat, elmegyek WC-re, majd a a furdobol kijove a friss kave illata var. Megfogom a cseszemet es mar huppanhatok is le a reggeli hireket olvasni/nezni. :DDD

En most egy ev utan nyomtam ra egy tejsavas oblitest. Ez mar erezhetoen kellett neki, igy igen, gyakrabban fogom csinalni.

(#108) Jozias válasza sing1ep1ayer (#91) üzenetére


Jozias
(újonc)

Ne haragudj,de csak példa volt! Árulnak máshol is gépeket,én is! A te géped sem olcsó :DD ,de nálam 2 db őrlős gépet kaptál volna! PL: Jura C5, E60, AEG Canfosa.

[ Szerkesztve ]

Ez vagy valami,vagy megy valahová!

(#109) Jozias válasza Rage47 (#100) üzenetére


Jozias
(újonc)

Mindenki olyan kávét iszik amilyen gépe van :D Kicsi pénz kicsi foci :D

Ez vagy valami,vagy megy valahová!

(#110) Jozias válasza arelim (#97) üzenetére


Jozias
(újonc)

Ez a gép profi! nem otthonra,munkahelyre való! A másik dolog,kell hozzá való kávé is!

Ez vagy valami,vagy megy valahová!

(#111) Jozias


Jozias
(újonc)

Akkor számoljunk : az automata gépek 6-9 g kávéból főznek (van beállítási lehetőség)
kb 1kg kávéból 100-110 adag van, így egy Lavazza Qualita Oro 1kg kb 5000 Ft akkor 1 csésze jó kávé 50-70Ft!
:kapszulás gépek 4-8 g kávéból ugyanez (adag fix) Pl:TCHIBO kapszula 1195 Ft 10 db akkor 1 csésze kávé 119 Ft .

[ Szerkesztve ]

Ez vagy valami,vagy megy valahová!

(#112) Graphics válasza Jozias (#108) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

*CafaMosa :D

(#113) Jozias válasza Graphics (#112) üzenetére


Jozias
(újonc)

:DD Értik így is :DD :R :R

Ez vagy valami,vagy megy valahová!

(#114) avman válasza arelim (#97) üzenetére


avman
(PH! addikt)

tényleg, meg is akartam kérdezni már, mert itt te láccol a legokosabbnak (van egy különleges érzékem, mindig kiszúrom az alom legokosabbját):
a szimpa őrült kv-ba, amit vákumoznak, beletesznek egy fröccsöntött és kb. 5 ft árból legyártott műanyagba, hogy aztán többszörös áron eladják, miért kell adalékanyagokat tenni? mit sűrít benne a hova?
mit konzervál a konzerváló, tutanhamontot?
akkor eztet a tutanhamontot, esztet beleteszik a csomagoltba is akkor? vagy az mentes és csak a szörcsögés van benne?
eztet a zadalékot, eztet az erre szakosodott élelmiszeripar laborok kimutassák? vagy ez annyira titkos, hogy csak a djíkemberek ismerik meg, mert titkos kézfogással mutatkozik be?

[ Szerkesztve ]

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#115) Jozias válasza avman (#114) üzenetére


Jozias
(újonc)

A szimpla "őrölt kávéba"nem tesznek semmi adalékot,mármint mesterségest,viszont tudják "hígítani "cikóriával amit nem nagyon veszel észre benne. A kapszulás kávéban sincs semmi! Amit meg kell fizetned az a kapszulánkénti csomagolás,plusz az abban található szűrő! Lényegében ennyi! :R :R :R

[ Szerkesztve ]

Ez vagy valami,vagy megy valahová!

(#116) sing1ep1ayer válasza Jozias (#111) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

Viszont ha házilag töltöd a kapszulát, máris nem drágább. Ráadásul a gép sokkal olcsóbb hozzá.

(#117) Jozias válasza sing1ep1ayer (#116) üzenetére


Jozias
(újonc)

Persze! Csak 1 kapszulát nem lehet a végtelenségig használni,és kell hozzá daráló,ami finom porrá őröl !
Nem ilyen:

[ Szerkesztve ]

Ez vagy valami,vagy megy valahová!

(#118) sing1ep1ayer válasza Jozias (#108) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

Két őrlős gépet a felsoroltakból az enyém árán? Akkor nagyon durván bagóért adod őket. Mondjuk az enyém újonnan annyi amennyi, ezek meg használtak (bár ahhoz képest is olcsón árulod - Jura C5 hirtelen ráguglizva felújítva is 100+ eFt). Kérdés, hogy lenne-e észrevehető minőségi ugrás? Mert ha igen, ennyiért holnap veszek egyet; PÜ-ben jöhet is az elérhetőség. ;)

(#119) rbalint88


rbalint88
(PH! addikt)

Azért jókat derültem a kávénördökön, akiknek szentségtörés az, hogy a cikkíró pl a munkahelyén nem tud egy lukat ütni a mátrixba, hogy elférjen az asztalon egy "rendes" gép és különben is micsoda mocsok ez a cucc. Nekünk nespresso van, mert: ketten iszunk naponta max 2-2 kávét, de sokszor van, hogy egyet se. Nem akarunk szüttyögni a kotyogóssal, nagy géppel, zaccal, fokolásokkal. Arra tökéletes a Nespresso, hogy míg kikelsz az ágyból, kiballagsz a géphez, bekapcsolod és lefőzöd a kávéd, ki tudtad törölni a csipát a szemedből és a tejet már nem öntöd mellé, mire elkészül. Plusz az átlag magyar lakos egy nespressos kávétól lehugyozza a bokáját, hogy ez úristendefinom. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a kávénördök által istenített kávékat sokszor egy átlagember értelmezni sem tudja, mert nem azt várja tőle, nem akarja megszakérteni, neki csak koffein kell és kellemes íz. Hogy ez hozzáadott aromákból jön vagy abból, hogy Pietro Chilében a holdfázisoknak megfelelően locsolta az ültetvényt és szűzlányok szedték szigorúan bal kézzel, a pörkölő két cibetmacskát áldozott a kávéistennek és még a barista se szúrta el, na azt maximálisan leszarja.
Szóval ezt gondolják át a kedves hupákolók, meg azt is, hogy például másban mennyire laikusok lehetnek ők is ;)

#budasidehighlife

(#120) sing1ep1ayer válasza Jozias (#117) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

A kapszula nagyjából 50 főzést bír, ez otthoni fogyasztgatás esetén egy jó hónap napi 2 kávéval számolva, szóval bagatell összeg. Mellesleg nekem nem is kell vennem coffeeduckot, mert a gyári szétbontható. De a coffeeduckból is léteznek profi fém megoldások bizonyos gépekhez, amik egy életen át kitartanak.

Egyébként milyen különálló őrlő hozná egy őrlős automata gép szintjét? Remélem nem a Mahlkönig K30.

(#121) Jozias válasza sing1ep1ayer (#120) üzenetére


Jozias
(újonc)

Egy ilyen is megteszi. :D

Ez vagy valami,vagy megy valahová!

(#122) Vesa válasza rbalint88 (#119) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

"...mert nem azt várja tőle, nem akarja megszakérteni, neki csak koffein kell és kellemes íz. Hogy ez hozzáadott aromákból jön vagy abból, hogy Pietro Chilében a holdfázisoknak megfelelően locsolta az ültetvényt és szűzlányok szedték szigorúan bal kézzel, a pörkölő két cibetmacskát áldozott a kávéistennek és még a barista se szúrta el, na azt maximálisan leszarja."

Maximálisan osztom a véleményedet! Sajnos tele van kultúrsznobbal a világ...
Ennél csak a bor-sznobok idegesítenek jobban, akik már annyira elszakadtak a valóságtól, hogy képesek tejbegrízes kúkusz illatot és holdfényes szappanos bundáskenyér ízt vizionálni a borba.

(#123) Cannabis7 válasza rbalint88 (#119) üzenetére


Cannabis7
(senior tag)

Azt hiszem ez volt a topik legértelmesebb hozzászólása.

BB PIN: 2B6242F9

(#124) sing1ep1ayer válasza Jozias (#121) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

Tizenhat kemény ezres. És még gond is akad vele; már élből barkácsolni kell rajta. Inkább veszek tőled egy Jura C5-öt kb. 25-30-ért (vagy annyiért mindjárt hármat is), abban van őrlő. Persze csak ha jön az elérhetőség. ;) Bár az eszem azt mondja, hogy te is csak blöffölsz ezekkel a hihetetlenül alacsony profi gép árakkal másokhoz hasonlatos módon. Valahogy a kolléga is kerüli a topikot, mióta kértem hogy konkrétan nevezze meg, mi kerülne a minőségi kávés pakkjába 30-40e-èrt.

(#125) Rage47 válasza rbalint88 (#119) üzenetére


Rage47
(PH! addikt)

:C ezen röhögtem

(#126) avman válasza sing1ep1ayer (#124) üzenetére


avman
(PH! addikt)

biztos jók valamire ezek a fajta belépősebb cuccok is, de egy csomó helyen ittam már ilyenekből, sima kis kocsmáktól kezdve irodákon át a dohánytraifikokig (főleg ha csinos az eladó és szóba lehet vele elegyedni), hallottam hogy darálja, meg minden, aztán mégis csak egy lötty jött ki belőlük. 80%-ukkal eddig csak büntetni lehetett, akkor inkább már tejeskávé nescafféból.

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#127) Graphics válasza avman (#126) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Hát nem tudom, én nem profin tolom, itt egy AEG csinálja a dolgokat, Jura belsővel.. Talán épp ugyanolyan mint a C5-ös, mert a Jura OEM/ODM-ként is nyomja az ipart.

Eddig a szarvasi volt a lötty. ahhoz képest minőségi ugrásról beszélünk. Értem és tudom, vannak profi megoldások, fejhőmérséklet, kávék meg minden...

De azt nem 30-ból oldom meg :) És most olyan kávét iszom amilyet szerettem volna itthonra.

[ Szerkesztve ]

(#128) sing1ep1ayer válasza avman (#126) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

Az a gond, hogy magam is ugyanezt gondolom. Itthon jobb kávét készítek a nem mellesleg nagyságrendekkel olcsóbb kapszulás gépemmel, mint amit eddig bárhol ittam darálósból. Persze ki tudja, milyen babbal etetik.

(#129) Graphics válasza sing1ep1ayer (#128) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Pont ez az ami számomra is most kérdéses... Etetem most sárga tchibo-val, frissen őrölve, kemény mint az százas szög... Most nézelődök lágyabb kávé után :) Sajna bizonyos szintig lehet variálni, de kicsi a mozgástér.

Amit itthon el tudnék viselni az mondjuk Illy, vagy Kimbo, de ezekhez is jobb gép kellene. Szóval most megkeresem a gépem maximumát, mert ez is bőven teljesíti az elvárásaimat, nem mellesleg olcsón.

(#130) Bodrik válasza Graphics (#129) üzenetére


Bodrik
(MODERÁTOR)

Az a baj, hogy hatalmas különbség van az itthoni, az osztrák és az olasz honban vásárolt egy azon Illy között.
Ha egy évben sikerül kikeveredni az olaszokhoz, onnan mindig feltankolok kávéval. Teljesen más az íze..

Én októberben indulok..utószezonban :U

[ Szerkesztve ]

Vagyok aki vagyok...

(#131) Graphics válasza Bodrik (#130) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Ismerősöm heti szinten jár ki ;]

Csak szerintem ott is horror árban van

De nekem is benne van az ezévi tervek között egy kirándulás végre

És most az Idee Caffe Cremát nézem, az elvileg lágyabb, de majd kiszaladok most a piacra is :D hátha van vmi occó

[ Szerkesztve ]

(#132) Stauffenberg válasza rbalint88 (#119) üzenetére


Stauffenberg
(PH! nagyúr)

"Plusz az átlag magyar lakos egy nespressos kávétól lehugyozza a bokáját, hogy ez úristendefinom"

Van is rá oka, mivel a Nespresso, de még a Dolce Gusto is messze túl van a nagy többség által fogyasztott minőségen. A többség a munkahelyi menzán felszolgált többször lefőzött silány presszón, automatás (vagy zacskós) instant kávékon tengődik, de sokszor ha már egy kotyogósig eljutnak, akkor is csak a kilós brikettet veszik hozzá, lehetőleg 400 forintért. Ennél ténylegesen jobbak a kapszulások.

"Nekünk nespresso van, mert: ketten iszunk naponta max 2-2 kávét, de sokszor van, hogy egyet se. Nem akarunk szüttyögni a kotyogóssal, nagy géppel, zaccal, fokolásokkal."

Nekem nem csak az irodában, hanem otthon is van kapszulás (volt már ilyen pingvinem is, de most Nespresso). Én szeretek kávéházba járni, hetente 3-4 alkalommal is akár, ott elszürcsölgetem a mogyorós rómait vagy a francia szegfűszegest. A Nespresso meg pont jó arra, hogy reggel a csipát kitörölve a szememből elkészítsek két csésze iható koffeinbombát.

"Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a kávénördök által istenített kávékat sokszor egy átlagember értelmezni sem tudja"

Nagyjából ja. Úgyis csak lefikázzák aztán dünnyögve sznoboznak egy jót.

---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

(#133) avman válasza Graphics (#127) üzenetére


avman
(PH! addikt)

sok mindenen múlhat a dolog, mert ittam már jó kv-t is, hasonló kaliberűnek tűnő gépekből... ez volt a ritkább eset.
őszintén szólva én reggel egy ideje általában már csak bögre tejeskávézom. 2 deci tej, 1,5 perc mikró, instant kv, édesítőszer, 1 deci tej kihűteni... tényleg nem vagyok egy gúrmé, de annyi bűnrossz kávét ittam már rengeteg helyen, még nagy, profi gépekből is, 150-200 ft-okért, aminél még a kedvenc automatám frissen darált/főzött mokacsínója is jobb 70 ft-ért... mondjuk ezt a helyi bőr és nemibeteg gondozó előtt iszom meg, szóval nem tól szerencsés helyen van.... :DDD
heti pár kv-ért nekem tényleg istenkirályság a kapszulás-

[ Szerkesztve ]

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#134) Graphics válasza avman (#133) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Igen, ugy ertheto.

Nekem sincs nagy igényem de akartam már automatat.

Ha megöregszek akkor meg majd elszorakozok a komolyabb dolgokkal

(#135) Jozias válasza sing1ep1ayer (#124) üzenetére


Jozias
(újonc)

Ne haragudj nem néztem,csak azt,hogy állítható legyen.

Ez vagy valami,vagy megy valahová!

(#136) Jozias


Jozias
(újonc)

Még mielőtt megköveznétek nekem is van kapszulás gépem,nem is egy féle,és nem is akarok senkit "megtéríteni" az automata gépekre! Mindenki saját ízlése alapján választ gépet! Mindegyiknek van hátránya-előnye ,de a kis gépek sem egyszerűek,volt már tapasztalatom velük javítás során.A kávékról még csak annyit,hogy 1 fiók tele van zacskókkal amit már megittunk :) . Kis kereséssel mindenki megtalálhatja ízlése,és pénztárcájához igazodó darabot.Néhány hasznos tanács kávézáshoz: üres gyomorra soha! előtte 2-3 keksz is elég, a csészét lehetőleg melegítsük meg előtte,kis tej,vagy tejszín hozzá ami elveszi a savasságát. Legyen szabad 10-15 nyugodt perc kávézni! Csak ennyit szerettem volna. :R

[ Szerkesztve ]

Ez vagy valami,vagy megy valahová!

(#137) Jozias


Jozias
(újonc)

De hogy hű legyek a témához is : http://aygor.hu/lavazza/lavazza-espresso-point/ep-kavegepek
Itt ingyen biztosítanak gépet,ha garantálod,hogy havi 100 kapszula fogy munkahelyen! Van ilyenem is :DDD

[ Szerkesztve ]

Ez vagy valami,vagy megy valahová!

(#138) Yondaime 四代目


Yondaime 四代目
(tag)

Szemes Dalmayr kv + Bosch daráló + 30éves kotyogós kv főző = Felbecsülhetetlen ízek. :DD

Személyesen vagy DPD futárral postázok, egyéb esetben nem vállalok garit.

(#139) Jozias válasza Yondaime 四代目 (#138) üzenetére


Jozias
(újonc)

:C

Ez vagy valami,vagy megy valahová!

(#140) Mercel


Mercel
(senior tag)

Iszonyatosan környezetszennyező a kapszula.

Másrészt iszonyatosan drága a kapszulás kávé. 15-25 ezer / kg. Azért az durva..

Nem utolsó sorban kb. Azt tesznek a kapszulába amit akarnak és azt is írnak rá amit akarnak.:)

2 év kapszulás kávézás után vettem egy használt "karos" Krupps presszó gépet, megtaláltam hozzá a Frey kávézóban a megfelelő kávét - amit ott olyanra darálnak amilyenre szeretné az ember (ez fontos! ) és azóta fele pénzből sokszorta jobb kávét iszom bármelyik kapszulás kávéhoz képest.

Az egyetlen ami hiányzik az a tény
Leg durva instant érzés, hogy akár Félkómában is bekapcsol, benyom, iszik.
Viszont a finom kávé kárpótol és az is jó érzés, hogy nem gyártok csak a saját egyszemélyes kávé fogyasztásommal egy kisebb hegynyi műanyag szemét kupacot.

[ Szerkesztve ]

Marcel

(#141) Matthu


Matthu
(senior tag)

Hali!

Jó kis cikk lett. Én is próbálkoztam ezzel a géppel, szerethető kis jószág, igaz egy idő után kicsit össze-vissza jött belőle a KV. Próbálgattam cucálgatni a hozzá adott drótdarabbal, de nem volt az igazi. Nekem nem jött be, hogy állandóan kapszulát kell vadászni és emiatt a fogyasztható kávék száma is erősen lecsökken. Elajándékoztam és menyasszonyom meglepett karácsonyra egy Philips Saeco Poemia karos géppel. Ez lett a tuti :)

www.shineartstudio.hu Fotózás/Filmkészítés Győrben és vonzáskörzetében. www.fleurbox.hu Nincs ajándék ötleted, unod a csokrokat? FleurBox - A tökéletes ajándék!

(#142) sing1ep1ayer válasza Mercel (#140) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

Ha az eszedet is használtad volna, akkor elkezdted volna tölteni a kapszulákat saját magadnak a kedvenc kávéddal. Az íz ugyanaz maradna, szemetet sem gyártanál (maximum havi 1 coffeeduckot, az is mehetne a szelektívbe), a gép cseréjével sem kellett volna bajlódnod és reggel csak megnyomnád a gombot álmosan, ahogy a régi szép időkben tehetted. ;)

Bocs, kimaradt: még olcsó is lenne.

[ Szerkesztve ]

(#143) wiggen123 válasza sing1ep1ayer (#142) üzenetére


wiggen123
(senior tag)

Szia. Én is gondolkoztam újratöltős témában, de sok rossz véleményt olvastam, hogy nem olyan mint a kapszula és a minősége is romlik stb. Te milyen trükköket használsz, hogy a jó minőségű kávé ne romoljon le az újratöltés során? Gondolok olyasmire, hogy miben tárolod, magad darálod, vagy daráltat használsz?

Sometimes you win, sometimes you learn.

(#144) sing1ep1ayer válasza wiggen123 (#143) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

Már eleve őrölt kávét veszek. Nincs darálóm, de őszintén szólva kedvem sem lenne vele babrálni minden alkalommal. Légmentesen záródó dobozban tartom és hűtőben. Persze így is érezni, hogy idővel romlik a minősége (tehát a friss biztosan jobb lenne), de azért bőven elég finom még a végén is.
Amit fontos kitapasztalni, hogy mennyire tömd meg a kapszulát, illetve hogy mennyi vizet engedj át rajta. Nekem ez beállítható a gépemen. Egyébként az a jó, ha nem óriási mennyiség fő le, csak épp annyi, hogy egy pici kávéscsészében még akár tejnek is maradjon hely. Így nálam szép sűrű és krémes lesz.
Sokféle őrleményt kipróbáltam már, de ami bevált az a Lavazza Caffé Espresso. Fekete csomagolása van (Így néz ki, de itthon általában sima váákumos zacsiban forgalmazzák). Nem olcsó, de talán a minőségi őrölt kávék közül (egyesek szerint ilyen nem létezik ;) )még ez a leginkább megfizethető. Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni. Ha kevesebbet tudsz csak rászánni, akkor talán a sárga zacskós Tschibót nézd meg. Az én masinám abból is tűrhető feketét készít. Persze az előzőleg ajánlottól fényévekre van, de nem olyan rossz, mint vártam. És természetesen azt se felejtsük el, hogy ízlések és pofonok különbözőek. Utóbbinál olcsóbb kávéval felesleges próbálkozni, sosem lesz finom. Nekem személy szerint még Lavazzából sem vált be a fekete csomagolásúnál hangyányit kedvezőbb áron kapható piros.

(#145) wiggen123 válasza sing1ep1ayer (#144) üzenetére


wiggen123
(senior tag)

Köszi. Már rendeltem is 3 újratölthető kapszulát. Egyszer ki kell próbálni :)

Sometimes you win, sometimes you learn.

(#146) Jumapili


Jumapili
(tag)

Dolce Gusto Late Macchiato Caramel

(#147) Rage47 válasza Jumapili (#146) üzenetére


Rage47
(PH! addikt)

pont ilyet vettem én is múlt héten :)

(#148) Döglött Róka válasza Jumapili (#146) üzenetére


Döglött Róka
(PH! addikt)

Na az ilyen cuccokat nem iszom meg:) Csak espresso, tisztan. Amint tejjel jatszol tokmindegy hogy kotyogos vagy kavesznobfozobol csinalod.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#149) Bodrik


Bodrik
(MODERÁTOR)

Én tegnap ezeket vettem kipróbálni:
-ESPRESSO INTENSO
-ESPRESSO ŐRÖLT

Mindkettő ízlik :)

Sparban nálunk most csak 1399.-

Vagyok aki vagyok...

(#150) Jumapili


Jumapili
(tag)

1. Macchiato Caramel
2. Espresso Caramel
3. Lungo
4. Chai Tea Latte

Itt lehet regisztrálni a gépet (3. oldal - 12 jegyű kód):

[link]

Első vásárlás 20% kedvezmény.
Időnként (évente 3-4 alkalommal) 20%-os kupont küldenek.

15 Ezer Ft felett ingyenes szállítás.
Másnapra mindig megkaptam.

Jelenlegi árak: 1567 - 313 (20%) = 1254 Ft

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.