- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agro
senior tag
válasz
#06658560 #63 üzenetére
Már nem azért de kétlem, hogy a müanyag gyártás nagyobb kőolaj származékot használna fel mint a közlekedés. Már csak azért se gondolom, mert nem emlékszem az elmúlt jó pár évben olyan hírre, hogy drasztikusan emelkedett volna a szatyor ára. Ha akkora biznisz lenne akkor nem benzinkút lenne minden sarkon hanem valamilyen műanyag gyár. Sőt sokszor kifogásoljuk, hogy a gyártók olcsó műanyaghoz nyúlnak a gyártás során minőségi anyagok helyett. Szerintem egy műanyag alkatrészeket gyártó üzem egy év alatt se használ el akkora mennyiségű kőolaj származékont mint amennyi kerozint eléget egy vadászgép egyetlen bevetés alatt.
-
Rickazoid
addikt
válasz
#06658560 #61 üzenetére
Szerintem nem. Úgy értem nem igazán a piac nagysága számít itt, hanem az elhasznált mennyiség. A szárazföldi-, vízi- és légi közlekedés jelentős része erre épül (és a vízalatti általam ismeretlen része is, de gondolom még mindig több dízeles tengeralattjáró van, mint atomreaktoros), ezek fogyasztják a legtöbbet, nem is beszélve a munkagépekről és a hadseregekről, főleg a US hadseregről/tengerészetről/légierőről, egy vadászgép vagy egy tank például nem kevés üzemanyagot eszik meg, és akkor azok csak a legkisebb "játékszerek", amik ezt használják (bár az UAV-k egy része is ezzel megy).
(#63) Kopi31415: Továbbra sem hiszem, hogy a mondjuk 1.000.000 autó legyártásához szükséges kőolaj-mennyiség egyáltalán megközelítené az 1.000.000 autó által közlekedés közben elhasznált kőolaj-mennyiségét, a hajókról és repülőkről nem is beszélve. De még ha van is benne valami, akkor is egy hatalmas piac esne ki, azt nem kompenzálná, az autó-, hajó- és repülő-gyártások nem növekednének attól, hogy üzemanyag helyett akkumulátorról működnének, maximum csak épülne még pár atomerőmű.
(#59) gzbotii: ha jól tudom erre már Tesla is gondolt, csak hát az összes fejlett ország teljes népességét nem lenne jó elrákosítani, szóval erre még várnunk kell, legalább amíg a kvantummechanikával nem találnak valami más energiaforrást, bár akkor már lehet nem is kell hagyományos értelemben tölteni semmit. Ez mondjuk nem álom, csak idő kérdése - talán ha nagy szerencsém van én még megérem, valamikor a XXII. század elején.
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Apple MacBook
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest