- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Durván 6-7 éve navigálok 25-30 országban, és elég sok mindent kipróbáltam már. Két dolog, ami igazán fontos: a térkép részletessége és ellenőrzése, illetve a tervező algoritmus. Combos készülékeken már az is mindegy, mennyire optimalizálták, elviszi erőből.
Kelet-Európában és Törökországban az iGO azért verhetetlen, mert a legjobb térképeket használja. A legtöbb navi (beleértve a GMapset is) nem a helyi szolgáltatók magas részletességű térképeit veszi meg, hanem tipikusan TeleAtlast vagy Navteqet. Az iGO-n kívül talán egyedül a Garmin licencel TopMapot itthon, de hasonló a helyzet a környező országokban és a törököknél is. Ha utcák hiányoznak, vagy nem tudja az app, hogy melyik egyirányú, melyik földút, stb, akkor akármilyen tervező/navigáló algoritmust írhatsz, be fog vinni a susnyásba. Ha kizárólag autópályán és fő útvonalakon közlekedsz, akkor viszont tökéletesen működik az Apple megoldása is. Más kérdés, hogy akkor mi a fenének a navigáció...A legjobb aláírás a héten
-
Peterson_
addikt
Apu mi ez?-Ez? Feketeribizli...-Akkor miért piros?-Mert még zöld...
-
floatr
veterán
Én két "profi" navit használtam (próbáltam használni). Az egyik a hazai termék, ahol egy volt kollégám dolgozik, és van egy jó algoritmusgyűjteményük, viszont szoftveres oldalról egy rakás hulladék az egész, és tökmindegy h milyen térképet raknak alá, amikor képtelen az alatta futó hardvert optimálisan elérni. Van persze egy-két PNA, amivel jól egybe van gyúrva, de ebben ki is merült a dolog. Ami viszont teljességgel megbízhatatlan, az a sebességkorlátozásra vonatkozó adatbázisa.
A sygic viszont épp az ellenkezője ennek. Szoftveres oldalról nem sok probléma van vele, de amikor az autópályán egy "szervízútra" akart hirtelen beirányítani, akkor éreztem, hogy itt a vége ennek a történetnek is, miután sokadjára adtam neki esélyt az elcseszett utitervei után. Sebességkorlátozás/POI... ugyan már.Ehhez képest a maps maga a gyönyör. A címet sem tudod, csak beköhögöd mádzsáriul, hogy hova, aztán mehetsz. Akkora baromságokat még nem mondott, mint a sygic, és nem esett-kelt, mint a zigó, ráadásul a POI adatbázisa szvsz nem annyira szar
Én megértem, hogy amikor egy iphone felhasználó szerint is ratyi az apple megoldása, akkor minden más is szarnak tűnik, ami nem elérhető, de ettől még ez egy elég nagy tévedés és önámítás.
-
erdoke
titán
Például hogy nem TeleAtlas térképeket használnak, hanem olyat, ami kétszer annyi részletet tartalmaz? Működésben, tervezésben is komoly különbségek vannak egy "profi" navi és a GMapshez/iMapshez hasonló hulladékok között. Persze aki az autópályán a sebességet méri vele (számtalanszor látom esti 4-600 km-es túrákon, hogy emberek full fényerőn, nappali színbeállítással nyomatják pályán a navit), annak bizonyára megfelel, de arra vannak apró célszerszámok minden számottevő mobil platformra.
Ki kell próbálni mondjuk vidéken Szlovákiában, Törökországban, és meglátod, milyen különbségek vannak. Íróasztal mögött nézegetve talán semmi...[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
floatr
veterán
A maps egyedül a roaming miatt nem elég jó. Hazai navigálásra elég sokat használtam, és eleve ott kezdődik a dolog, hogy ezt egy normális szoftveres csapat készítette, és nem egy tákolmány, hogy úton-útfélen összeesik. Az adatbázis frissítésével ugye gondod nincsen, a forgalmi információk meg tapasztalatom szerint elég pontosak szoktak lenni. Nem is értem, hogy az offline módot leszámítva milyen létjogosultsága lehet a többi navinak...
-
ZooLee
senior tag
Én kifejezetten Magyarország tekintetében lennék kíváncsi, hogy javítják-e. Mert hogy az amerikai szabadság szobrot, vagy Londont javítják az persze nem kérdés, de hogy általánosságban egy nem kiemelt hellyel is foglalkoznak vagy sem, az már érdekesebb. Valaki tett már esetleg bejelentést olyanról ami valóban probléma itthon, és javították esetleg? (Ha jól tudom ez a TomTom MapShare esetében nagyon jól működik hazánkra is)
-
MCGaiwer
addikt
az lenne hír ha nem javítanák... talán mindenkinek egyértelmű volt hogy olyan gány nem maradhat mint amilyen volt!
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
ZooLee
senior tag
Ha nem csak trollkodni akarnál, hanem az Apple idézett válaszát is elolvastad és megértetted volna, akkor tudnád, hogy nem azt válaszolták, hogy "készítsenek másról, máshogyan képeket".
Hanem mindössze annyit, hogy kicsit mozdítsd (vagy fordítsd) el a készüléket, hogy a beeső fény szöge megváltozzon, vagy árnyékold le a kezeddel a rossz szögben beeső fényt. Nem tagadták a problémát, és nem is mondtak olyan baromságot, mint amit az anti-Apple trollok "idézgetnek" mindenhol... A válasz pedig nyilvánvalóan azoknak szól, akik egyáltalán nem értenek a fényképezéshez, és nem tudják mi okozza a problémát. -
erdoke
titán
Egy iGO, vagy nyugatabbra egy Sygic, Navigon, akármi a Google Mapsnél is sokkal jobb navigálásra.
Ami az adatbázist illeti, szerintem nem a bővítés a kritikus, hanem az ellenőrzés és az egységesítés. Adatokat lehet venni, de ha nincsenek egybegyúrva, és fals részleteket tartalmaznak, talán többet árt, mint használ.
-
HARDVERAPRÓD
Viszonylag sokat próbáltam.A 3 betűst nyúztam előtte és hát...Az igazság az hogy szerintem a foltozgatás az csak foltozgatás...A hiányosságok pótolhatók ez tény csak én nem adtam volna ki egy ilyen cuccot főleg nem a nagy Apple helyében...De ez privát vélemény.
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
erdoke
titán
-
HARDVERAPRÓD
Nem javítgatni kéne átgondolni és újracsinálni...
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
moleculez
veterán
napi Apple reklam
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
arn
félisten
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
erdoke
titán
válasz Varszegig #14 üzenetére
Első nap kipróbáltam Berlint, és betettem a képet a megfelelő fórumba. Szerinted utána hányan írták még be, hogy a sarkvidéken van? Több tucatnyian. Aki kárörömködni akar, az simán elhisz olyan baromságokat is, amiről már rég bebizonyosodott, hogy hoax.
A megjelenés utáni héten elnavigáltam vele Debrecenből Semmeringbe. (Nem mazochizmusból, csak OS frissítés után baxott elindulni a Sygic WE.) Nem mondom, hogy mennyire jó, mert nem az, de működik, és egyszer se futottam bele sarki hóviharba.
A képeken látható leszakadás ok is csak a 3D gombra kattintva jönnek elő, maga a 2D térkép hellyel-közzel elfogadható. A műholdason elég sok különböző körülmények között készült részlet van összeolllózva, ami furcsán, mozaik szerűen néz ki.(#19) nord_
Hagyd, kokó álom névvel bizonyára delíriumos állapotban másolgat...[ Szerkesztve ]
-
Varszegig
veterán
Igen, csak ott nem azt jelentik a userek, hogy Berlin nem a déli sarkon található, mert ilyen ki sem kerül hozzájuk. Ezek olyan hibák, hogy már az alfa tesztről vissza kellett volna küldeni. Az hogy a user ilyet lát, az halálos bűn, az illetékes vezetőnél azonnali felmondási ok.
-
vinibali
őstag
ez nem javítgatni kéne
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
ak76
senior tag
válasz Integrale #11 üzenetére
LOL.
Az I5 kamerájának "rózsaszín glóriájára" is megvan már az Apple "orvossága"
készítsenek másról, máshogyan képeket[ Szerkesztve ]
-
Integrale
veterán
Ez kozelebb all az apple tenyleges akaratahoz!!
http://hircsarda.blog.hu/2012/10/07/a_ios_6_terkepehez_igazitjak_a_vilagot
"Bad reklám is reklám too"
-
-
raper
senior tag
A képek láttán - amelyek úgy néznek ki, mint ha egy kisgyereknek odaadták volna őket és megmutatták volna neki a photoshop használatát is ( szabadságszobor=nyusziárnyék ) - van mit javítani.
-
hemaka
nagyúr
ráfér, most biztos nekiugrott jópár ember
[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
JNashville
senior tag
Ez hír? Ez természetes azok után, hogy elismerték, hogy egy prémiumként eladott szolgáltatásnak nemhogy nem prémium, de átlagos alatti minőségű.
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
BDave
őstag
4 kép? Ennél konkrétabb hírre számítottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Cyborg - i5-13420H - RTX 4050 6GB - 512GB SSD - 16GB RAM - 15,6" FHD 144Hz, ÚJ! 3 év gar
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest