Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Milyen okostelefont vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghiottone
nagyúr
Megjelent a Mi 5s-ről készült tesztem.

-
ghiottone
nagyúr
válasz
beyruth82
üzenetére
Nem, abban nincs ultrahangos ujjlenyomatolvasó, olvasd el a gsmarena tesztjét.
-
ghiottone
nagyúr
Ennek china stable az alapja.
megnyugtató, hogy ennyire ragaszkodnak egyes appokhoz. A xiaomi.eu-s romon gondolkodom egy ideje, de még várok.Tegnap találtam teljes üvegfóliát, ami nem néz ki rosszul.:
van még belőle arany és fehér színű is.
-
ghiottone
nagyúr
Simán.

Engem viszont szívat a telefon. Úgy néz ki, hogy a gyári kábel hibás, most már csak azt kell kideríteni, hogy a töltőfej jó e. Hibajelenség: gyári töltő + gyári kábel - lassú töltés, néha pislog a led, mintha nem érzékelné a töltést, volt már újraindulás is és olyat is csinált nyugodtan az asztalon mintha kihúztam majd visszadugtam volna a kábelt/töltőt holott kb. 3 méterre voltam. Más töltővel a kábel ugyanezt produkálta. Más töltő+annak gyári micro usb végű kábele+Nillkin adapter - nincs gond, tölt normálisan. LeEco usb type c kábele tölt normálisan. Este kipróbálom a gyári töltőfej+más micro usb kábelt egy telefonon és egy tableten is, hogy tölt-e rendesen.
A boltnak leírtam tegnap a hibajelenséget - kérték, hogy menjek biztosra és ha megvan melyik a hibás akkor küldenek helyette egy újat.
Ami még a webshopos romban nem tetszik - újraindítás után a korábban törölt swiftkey, és társai újra települtek már 2xor. - szóval várom nagyon a globalt. Harmadszorra már hátha sikerül kiadni és nem lesz ezen a héten is felfüggesztett státuszú.
+ az otg-nek is örülnék ha menne. -
ghiottone
nagyúr
Az is egy remek teló.

Na, már korrektornál a teszt. - Közbe írtam a boltnak, mert valószínűsíthetően a gyári kábel lesz a hibás. Egy nillkin type-c adaptert rárakva a Sony Xperia Z3 compact tablet töltő+kábel kombóra nem volt gond a töltéssel. Előtte gyári-, lenovo-, sony töltőn és számítógépről a gyári kábellel meg-megszakadt a töltés, pislogott a led és volt, hogy hanggal is jelezte, hogy lekapcsolódott, majd vissza, pedig hozzá se volt nyúlva semmihez.
-
ghiottone
nagyúr
Egyetértek. Én is nagyobb készülékről váltottam és végre nem kell félnem, hogy leejtem ha 1 kézzel akarok sms-t írni, vagy leüléskor nem feszíti és okoz kényelmetlenséget az első zsebben. Azt kell eldöntened mihione, hogy nagyobb kijelző, jobb aksi, gyengébb kamera, vagy kisebb, kényelmesebb készülék, erősebb proci, jobb kamera kell neked. A pro is minőségire sikeredett a tesztek alapján. Amolednek én is örülnék a Mi 5s-ben, de itt is lehet állítani a szaturáción, bár olyan feketéd nem lesz.
Szerk: Persze, hogy tudtuk azért is vettem ezt. Nálam 2 kártyával most 2 napban is megvolt az 5 óra sot és ez majd a global romokkal javulhat mert a webshopost már szívesen legyalulnám
A töltést nem értem még, hogy miért ilyen lassú, lehet a gyári kábel a ludas, vagy a rom. Most valamivel több, mint 4 óra kellett normál töltővel a 100%-ig, igaz 2%-ról indultam. -
ghiottone
nagyúr
Majd meglátjuk hogy alakul. Még nincs korrektornál a teszt. Jelenleg a mélyviz részel nem foglalkoztam - bootloader nyitást, fastboot rom telepítést nem raktam bele, mert még nincs globa rom, de hátha jövő héten már nem lesz felfüggesztett állapotban a Mi 5s global bétája.
-
ghiottone
nagyúr
Nálam a töltő adapterrel bibi van, mert pocsék az érintkezése, más töltővel és gyors töltővel nincs gond, de ahogy te is írod, alap 1,5-es vagy 2A-s töltőt használok inkább.
A fólia az kuka.
Ujjnyomat olvasó nálam a bal hüvelykujjam esetén szokott nehezebben érzékelni és a feloldáskor sokszor a zárképernyőre ugrani. Újra kalibrálva (szintén a 3-as mintaként mentve) is csak ugyanennél az ujjnál van a hiba – bár itt van egy korábbi sérülésnek köszönhető 2.5x5mm hosszúságú forradás, ami akár a nehézkes azonosítás előidézője is lehet.
Adatmenyiséget még nem vettem észre, de eddig 2,5 nap alatt csak 1-2 app letöltése és youtube videó + waze használat 70 megát mutat, ami kb. ok. Nálam webshopos van.
- más launcher, pl.: nova megoldja
- biztonság - akkumulátor - akkumulátorkímélő nincs benne a kínaiban?
- az sajna nem, de az állapotsávban a silent mód rögtön rezgőt kapcsol, más beállítás nincs rá
-
ghiottone
nagyúr
-
ghiottone
nagyúr
Na, közben elkezdtem írni egy tesztet a Mi5s-ről a logutra. A tegnapi bénázós kicsomagoló videó már itt van. Holnap délután pedig lővök jó pár képet és 1-2 videót is.
Első merülési ciklusa a telómnak:
Ez a használati érték majdnem 17 óra alatt jött össze 2%-ig merítve. Ebbe belefért 5 óra 47 perc kijelzőidő - amibe főleg telepítgetések, gps programokhoz térképek letöltése, 2 játék - dead trigger2, asphalt extreme - leszedése majd egy fél óra játék max grafikán (nem igazán döccent meg, nem volt frame eldobálás), 1 óra MindigTV HD teszt (12%-ot evett 50%-os fényerőn), ma reggel pedig 47 perc waze navigáció folyamatos 3g adatkapcsolat mellett, + még tegnap este 26 perc telefonbeszélgetés és 2 kártya van a készülékbe. - Nem lesz rossz úgy érzem

-
ghiottone
nagyúr
OTG-s pendrive-ot próbáltatok már Mi5s-el? - nekem csak egy nillkin átalakítós cuccom van, de nem csinál vele semmit. Bár lehet ez a webshopos rom miatt van... Na, jöjjön már az global béta.
-
ghiottone
nagyúr
Nálam is itt van a kicsike. Eddig tetszik, most pakolom vissza a cuccaimat + elkezdtem írni egy tesztet is.
Spemallos, nem volt most se plussz ktg. Az ajándékba küldött kijelzővédő üveget 5 másodperc után leszedtem + a tok is kb. egy gumi vastagságú, de még úton vannak a cuccok hozzá. -
ghiottone
nagyúr
válasz
Drenadar
üzenetére
Rendelésenként - ezért lehet jobb külön rendelni.
De van a Mi5-ből. 3 verziót adtak ki - standard: 3/32-es visszavett órajellel, Advanced: 3/64-es normál órajellel és a pro amiben 4/128 van. + a 4/128-as kerámiahátlapos. Itt van a hardverapros topic a kuponokhoz.
SŐT! Mi5s-ből is van egy Special Edition 4/32-es változatban
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ghiottone
nagyúr
-
ghiottone
nagyúr
A fehér előlapos pont emiatt is esett ki nálam + a 4/128-as már az ingerküszöböm feletti árban van, így maradt a szürke 3/64-es. Tokból ezt vettem + fóliát, mert sehol sincs adat róla, hogy milyen üveget használnak és a gsmarenán említik, hogy 1 hét alatt összeszedtek pár karcot.
-
-
ghiottone
nagyúr
Na ez nehezebb mint gondoltam - a teljes system egy .dat fájlban van, így nem tudom szétszedni az appokat. Úgy tudnám csak, ha már felraktam a telóra a xiaomi.eu romot és zipme-vel leszedném azokat az appokat, amelyekbe bele kell rakni a magyar stringeket - az meg mehetne egy 30-40 megás update.zip-be. Épp mostnéztem egy Mi Note 2 tesztet, ahol mondta a techtabletes fickó, hogy 1-2 hónap után jön a global rom majd rá.
Kamera képek - most találtam.
-
ghiottone
nagyúr
-
ghiottone
nagyúr
Utoljára amikor miui romba belenyúltam az 4 éve volt - azóta csak stock romokat magyarítottam Motoroláknál, de ha nálam lesz a teló, akkor a xiaomi.eu Mi5 romjából már bele lehet pattintani a szükséges .xml fájlokat, ha lesz időm. 2 hét alatt sok minden változhat, addig kijöhet global dev, magyarított xiaomi.eu rom is.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
beyruth82
üzenetére
Azt kell megvárni, hogy, megjelenjen a global beta,vagy global developernek nevezett rom - ez még ma nem jelent meg - most néztem a changelogot és még változatlanul nem elérhető a Mi5s/5s plus/ Note 2-re. Ha ezt kiadják, akkor a spemalltól a megrendelésbe kéred és ezzel küldik el neked (+ már ide nekünk Magyaroknak, azoknál a Xiaomoknál amelyekre elérhető a hivatalos multi-langues global developer az utóbbi időben azzal is szokták küldeni) és igen ez rendesen ota-n frissülni is fog, nem kell bl-t nyitni hozzá, romot felrakni, csak bekapcsolni és használni.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
beyruth82
üzenetére
Még nincs global rom hozzá - itt lehet majd látni, ha kiadják.
Mókolt, nem fog frissülni. - vagy ez van, vagy kéred, hogy hagyják china stable-romon. - Szóval ha kell a magyar nyelv mindenféleképpen bl unlock (mivel ez biztosan 7.3 feletti rom lesz) és utána fastbootal tolható fel global dev, ha megvan, vagy mehet twrp és xiaomi.eu rom (ebben még nincs magyar nyelv, vagyis a Mi5S/5s Plus és Note 2-ben még nem elérhető a magyar nyelv) -
ghiottone
nagyúr
válasz
jocoka1848
üzenetére
Ha még lesz pár tulaj, akkor majd az üvegfóliáról és a tokról fog szólni - ennek ez a természetes rendje

-
ghiottone
nagyúr
válasz
beyruth82
üzenetére
Ha leírtam "ezer éve", hogy "garantáltan áfamentes" + még jó páran mások is, akik rendeltek már onnan nem 1 telefont megerősítették itt ezt, és ott a linkelt spemall topic is, akkor mi a jó fészkes fenét nem lehet megérteni abban, hogy nincs rá áfa.

Én pl. holnap fogok rendelni egy szürke 3/64-es Mi5s-t. -
ghiottone
nagyúr
válasz
beyruth82
üzenetére
A webáruház válogatja, mert gyártónál eddig csak a Le Eco-nál láttam alapból gyári tokot a telóikhoz. A spemall szokott küldeni alapból (mondjuk volt akinél lemaradt), de azok satnya minőségűek, ilyen 30 centes cuccok - átmenetileg jók, amíg nem szerzel be normálisat.
-
ghiottone
nagyúr
Ha normális tokot szeretnétek akkor ajánlom ezt a figyelmetekbe. Persze van Nillkin is - csak azok nálunk spontán repedtek, törtek Sony-n, Samsungon

Illetve imak fólia. -
ghiottone
nagyúr
A spemallon megjelent a szürke verzió a 3/64-es változatból. + jövő héten lesz egy black fridayes nap, amikor ingyen EU garit adnak + 4% kedvezményt.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
ThorsHUN
üzenetére
A leírásnál van rögtön legfelül az olasz csávós youtube videó alatt - jelenleg csak a "3GB+64GB golden and silver and 4GB+128GB golden and silver version in stock for immediate shipment with Multi languages, if you need Multi languages, pls kindly remark in your order" - ezt kell nézni, mindig kiírják, hogy mi van jelenleg, csak ugye a választhatónál benne marad a többi szín is.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
beyruth82
üzenetére
Belefutottam már 1-2 használt, felújított telót árusító aliexpress eladónál, hogy pár hónap müködés után eltüntek, megszüntek, elnyelte őket a föld. Nem általánosságban írom, de a fene tudja. - 10-20 dollár spórolás ne legyen ilyenkor szempont, inkább érdemesebb jól körüljárni, vagy beszerezni banggodról, geekbuyingról, spemallról, stb.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Drenadar
üzenetére
Aha.
Arra kell figyelni, hogy 2 év EU gari + EU express - ha kupont is használsz - garantáltan áfamentes lesz. Franciaországba érkezik, ott elintézik a szükséges "papírmunkát" és onnan hozza tovább a dpd. A Spanyolal nem kell foglalkozni, mert lehet drágábbra is jönne ki + ahogy fentebb is írták fontba lehet még megtakarítami pár ezrest.
kb. semmilyen - a széleire lehet nem fog elérni. Küldenek hozzá elvileg üveget.
Én már azt várom, hogy legyen szürke színben a Mi5s-ből + jó lenne végre egy global developer rom is hozzá, mert eddig csak china-t látok. -
ghiottone
nagyúr
válasz
katalin888
üzenetére
Redmi 3s Prime és Redmi Note 3 Special Edition. - eustockon is van, ha épp van készlet. + geekbuying, aliexpress.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
mjani1172
üzenetére
A Mi5-nél az üveghátlap és a ropi effektus nekem se tetszett. A G5-nél meg a konstrukció nem tűnik időtállónak, bár ha naponta nem cseréli az ember az aksit + tokban van akkor el lehet kerülni a kopást, lepattogzást.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Persze, már bevett gyakorlat ez a Xiaominál. 2,35 helyett 2,15 Ghz-re állították be a Mi5s alap verziójának Snapdragon 821-es processzorát. Ja a force touch sincs benne az alapban.
A Mi5-nél a standard verzióban 1,85-re vitték le a 820-ast, ami az advancedben màr a normál 2,15 Ghz-ren ketyeg.
A fényképek jók lettek + ha még csiszolnak a kamera szoftveren akkor lehet jobb lesz, bár ugye csak az 1080p-nél megy a digitális stabilizáció, a 4K-nál nem engedélyezett.Amúgy már én is lemondtam erről a telefonról, jó az ami most van.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
mjani1172
üzenetére
Csak érdekel ez a teló, mert jónak tűnik + a szürke/fekete tetszik
Infrát, OIS-t elvesztettük a MI5-höz képest - a 16. másodperc környékén mondja is a videóban. -
ghiottone
nagyúr
Kuponnal számolva a szürke/fehér - 2 év Eu gari, Eu Express = 375.77 dollár x 273 (napi középárfolyam) = 102.585 Ft. Nézni kell, mert néha Ausztrál dollárral is lehet nyerni pár ezer forintot.
Aha saját spemall multilangosítás, de ha kéred, akkor nem rakják rá - nekem is anno így - original - jött a Redmi Note 3 pro.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
kalmancsehi
üzenetére
Fent linkelt geekbuying, van aliexpressen is, de azt nem ismerem, eustock -csak hamar elkapkodják, illetve a hardveraprón vannak megbízható egyének.
-
ghiottone
nagyúr
Akkor sorban:
- 7-10 nap alatt itt van EU Expressel, DPD-vel áfa és vámmentese, de ha most rendeled, akkor + 1-2, mivel egész héten Nemzeti Kínai Ünnep van, így csak kb. 7.-től kezdenek el a beérkezett rendelésekkel foglalkozni.- Saját modósított romjukban lehet, de az meg nem frissül. Itt ha nem kéred a módosítást akkor valószínűleg még a China Stable-el küldik. De később, ha van Global Stable vagy inkább Global Developer (abba tuti van magyar) rá lehet rakni.
- Nem tudom, de szerintem Pesten nem jelenthet gondot, inkább vidéken. + mennyire használod a netcsomagod. Nálam az 5GB-os vodafone adatból eddig max 1gb volt a legtöbb, az is csak azért mert 2 napig net nélkül voltam az irodában és hotspotot használtam, de amúgy alig használom az adatcsomagom, mert mindenhol van wifim.
- Az alap verzió kb. 100-ból megvan.
- Igen 3%-nak írják, de max 10 dollár lesz az a végén a cupon check-nél. Nemsokára lesz valószínűleg pár dollárral nagyobb értékű kupon is.
- Működik, rendes banda. Volt már tapasztalat, de ott a hardveraprón ha rákérdezel megerősítik. + ha nem akkor tibcsi elintézi
+ elvileg lesz Olasz szerviz és a Magyar szerviztől se zárkóznak el, ha van épkézláb partner . -
ghiottone
nagyúr
Azt még nem láttam ebből, bár a sima Mi5-ből se nagyon. - Geekbuyingon szokott lenni spanyol raktáras intenational verzió. Spemallon van már rendelhető fehér és arany színű normál verzió. Itt majd lesz kupon, addig is a 3%-os, vagy 10 dolcsis használható - azzal az EU express költsége csökkenthető, vagy az Eu gari 2 év díja.
-
ghiottone
nagyúr
+ hivatalosan nyitnak Európa felé is - lengyel disztribútorral. ABC Data
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Battlefield 6
- sziku69: Szólánc.
- EAFC 26
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Path of Exile (ARPG)
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új AGM G3 Pro ütésálló strapatelefon 12/512GB 5G Wifi6 hőkamera 10000 mah
- UTOLSÓ A KÉSZLETEN! - ÚJ, bontatlan iPhone 17 AIR 256GB AZONNAL! - Space Black -
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Mini 128GB Független/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4549
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3117
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- HP EliteBook 850 G7 15.6 inch (256GB SSD, i7-10610U, 8GB DDR4) Akció!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

megnyugtató, hogy ennyire ragaszkodnak egyes appokhoz. A xiaomi.eu-s romon gondolkodom egy ideje, de még várok.
A 4/32-es bezzeg már van vagy 2 hete.
A töltést nem értem még, hogy miért ilyen lassú, lehet a gyári kábel a ludas, vagy a rom. Most valamivel több, mint 4 óra kellett normál töltővel a 100%-ig, igaz 2%-ról indultam.
, most csak így sűrűn csendben elmormoltam egy-egy hálálkodó "Jó Isten áldjon meg titeket, amikor becsomagoltátok ilyen biztonságosan és passzentosan ezt a telefont." és társai mondatokat. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Arra kell figyelni, hogy 2 év EU gari + EU express - ha