Keresés

Aktív témák

• Ulkesh

őstag

válasz Lirion #72 üzenetére

"Az alma sem egy készülékkel van a piacon, van iphone 4 meg 8 gigás változatban és iphone 3 g 8 meg 16 gigás változatban. "

???
    Az első generációs készüléket a 3G megjelenésekor kivonták a forgalomból.
    De ha a te logikádat követjük, akkor tényleg van 4 készülékük.
    iPhone 3G 8 és 16 GB-os, fekete és fehér színben :D
    (Csak akkor a többi gyártó készülékeit is szorozd fel a színek számával, meg, hogy éppen milyen értékesítési csomaggal árulják /lásd Nokia 5800/).

• Ulkesh

őstag

válasz #16820480 #71 üzenetére

" ami szoftveresen nagyjából teljesen ugyanaz, hardveresen meg alig van eltérés."

Kb. leírtad a Nokia és a legtöbb WinMo gyártó termélskáláját :D

"kezdem feladni, nagyon nem akarod megérteni, hogy mit mondok"

Te sem érted, hogy én mit mondok, de mind1.
    Adva van egy cég (MS), melynek szoftverét egy időben 8-10 gyártó 15-20 modelljén forgalmazzák, lefedve a piacot a belépő szinttől a prémium modellekig.
    Adva van egy másik (Apple), amelyik új szereplőként a piacon, csupán egyetlen típust forgalmaz és azt is csak a prémium szegmensben, kizárólag szolgáltatókon keresztül.
    Mégis az előbbi csak úgy tudja megszorítani a kisebb gyártót, hogy annak új készüléke kerül a piacra és az arra várakozók miatt csökken a kereslet.
    Az sem mellékes, hogy jelenleg mindkét gyártó honos piacáról beszélünk.

Magyarázhatsz amit akarsz, az csupán mellébeszélés lesz.

• Ulkesh

őstag

válasz #16820480 #66 üzenetére

"nem valószínű, hogy ha az apple több telefont árulna, akkor lényegesen magasabb eladásokat produkálna"

Ez most majd kiderül, mivel rövidesen két készülék lesz piacon.

Egyébként, ha egy teljes termékpalettával vagy jelen, akkor nagyobb piacot tudsz lefedni, mintha csak egyetlen terméket forgalmazol, így biza valószínűbb, hogy még nagyobb forgalma lenne az Apple-nek.

"de mit helyezzünk szembe, ha egyszer az applenek ez az egész termékpalettája?"

Más gyártó hasonló készülékét.
    Ugyebár a RIM elég szépen teljesít, de ha csak a Storm-ot állítod az iPhone ellen, akkor igencsak bánatos eredményt kapsz.

• Ulkesh

őstag

válasz erdoke #61 üzenetére

"Nem a WinMo miatt linkeltem, hanem a RIM miatt"

Ismét nem értem mire akarsz utalni.
    A RIM mindig is piacvezető volt az USA-ban mint smartphone, ez nem újdonság senkinek (bár látom neked igen :D ).
    Persze azért azt is tudhatnád, hogy közel 8 modellel van jelen a piacon a RIM, szóval ismét az a bökkenő, hogy egyetlen készülékkel helyeznek szembe egy egész termékválasztékot. Innen nézve még mindig nagyon jól áll az Apple.

Az meg nem mérvadó, hogy a RIM is jelentet meg nyáron új modelleket, mert azokat nem várják millióan. :D

• Ulkesh

őstag

válasz erdoke #59 üzenetére

Nincs mit nézni rajta, aki iPhone-t akart most venni, az kivárt.
    A június-júliusi összehasonlítást nézd majd meg, csak ne sírd el magad :D

Arról nem beszélve, hogy ezt az eredményt az Apple egyetlen termékkel éri el, a WinMo grafikon meg tucatnyi készülék értékesítési adatait mutatja. Tetszik, vagy sem, ez eléggé szánalmas.

• Ulkesh

őstag

válasz erdoke #45 üzenetére

"Egyszerűen egy OS-t, egy keretrendszert akartak adni, amire aztán majd fejlesztenek mindenfélét, többek között csicsásabb UI-t is. "

Butaságokat nem kéne írni!
    Az UI a rendszer része! Attól, hogy a gyártók a MS elavult és ma már szinte használhatatlan UI-ja fölé különböző felületeket barkácsolnak, attól az még nem változik, mert bármilyen alkalmazást feltelepítesz, az a MS UI-ját fogja használni, nem a gyártó erősen korlátozott tudású shell-jét.

"Én inkább úgy látom, hogy vannak a lámák és a lusták, akik nem tudnak vagy nem akarnak energiát feccölni a WM testreszabásába, aztán csalódnak."

Hát igen, a vásárlók 99% nem tamagochit akar venni, hanem telefont, az 1% geek remekül elbarkácsolgat, de ők a piac jelentéktelen szegmense. A MS ezt elég későn vette tudomásul és ez lehet, hogy hosszú távon a WinMo platform létezésébe fog kerülni.
    Az Apple ezzel tisztában volt és 2 év alatt igencsak megszorongatta a tökét a fejlődni képtelen, begyöpösödött gyártóknak.
    Volt, aki időben a fejéhez kapott és fejleszteni kezdett (Samsung) és volt aki tovább pancsikolt a langyos pocsolyában tétlenül (MS, Nokia).

"Nagyon sok elégedett i780, Omnia, Touch Pro/HD vagy éppen Diamond2 tulajjal találkoztam fórumokon mostanság."

Én meg még több elégedetlennel :D de ez mondjuk a fórumok miatt van, hisz ilyen helyre általában segítségért jönnek az emberek.

"Amit az Apple belefeccölt az OS és a UI kialakításába, annak csak a kisebbik részét kell a PDA gyártóknak hozzátenni a WM-hoz"

Ezt szerintem Te sem gondolod komolyan...

"Melyikben volt olyan, hogy "nem használható"? A Diamond2-ben vagy a Pro2-ben?"

A Diamond 2 tesztjeit szerintem olvasd újra :D

• Ulkesh

őstag

válasz Peat;) #32 üzenetére

"Ehhez képest sehol nem látok egy szitok szót sem az apple-re tőled, hogy tök feleslegesen drágítják, meg növelik a képméretet. El kéne döntened már hogy most én , te, vagy az apple a hülye."

A 2 és 3 MPixeles érzékelő közötti árkülönbség (bekerülési költség) elhanyagolható.
    Ettől függetlenül ezt is ugyanúgy nem fogom használni, mint a régit sem, tőlem akár el is hagyhatnák, vagy rakhatnak bele 12 MPixelst is, egyaránt hidegen hagyna, mert egy telefonnal soha nem lehet olyan képeket készíteni, mint egy normális digi géppel.
    Az ide írogató emberkék izgulnak fel a MPixel számoktól, nem én.

• Ulkesh

őstag

válasz Enjoy #8 üzenetére

"Jó ez az új iPhone, csak vannak nála jobbak hardveresen."

Mondjál még egy smartphone-t, de olyat, amin a rá írt szoftverek használják is a hardver tudását és nem csak szépen csengő számok az árcédula mellett.

----

"Nekem ami fáj és ami miatt valószínűleg ez a 3GS modell kimarad az életemből, az az OLED kijelző hiánya"

Én szándékozom venni megjelenéskor belőle, de ha OLED-el jött volna ki akkor nem vennék. Én szeretném az utcán napsütésben is használni a készüléket, nem csak a szobában.

Aktív témák

Hirdetés