Keresés

Aktív témák

• Ulkesh

őstag

válasz erdoke #61 üzenetére

"Nem a WinMo miatt linkeltem, hanem a RIM miatt"

Ismét nem értem mire akarsz utalni.
    A RIM mindig is piacvezető volt az USA-ban mint smartphone, ez nem újdonság senkinek (bár látom neked igen :D ).
    Persze azért azt is tudhatnád, hogy közel 8 modellel van jelen a piacon a RIM, szóval ismét az a bökkenő, hogy egyetlen készülékkel helyeznek szembe egy egész termékválasztékot. Innen nézve még mindig nagyon jól áll az Apple.

Az meg nem mérvadó, hogy a RIM is jelentet meg nyáron új modelleket, mert azokat nem várják millióan. :D

• vehement69

senior tag

válasz erdoke #61 üzenetére

te olyan szinten görcsösen fikázod az Apple cuccokat, hogy az már gáz :)

• Ulkesh

őstag

válasz erdoke #59 üzenetére

Nincs mit nézni rajta, aki iPhone-t akart most venni, az kivárt.
    A június-júliusi összehasonlítást nézd majd meg, csak ne sírd el magad :D

Arról nem beszélve, hogy ezt az eredményt az Apple egyetlen termékkel éri el, a WinMo grafikon meg tucatnyi készülék értékesítési adatait mutatja. Tetszik, vagy sem, ez eléggé szánalmas.

• Ulkesh

őstag

válasz erdoke #45 üzenetére

"Egyszerűen egy OS-t, egy keretrendszert akartak adni, amire aztán majd fejlesztenek mindenfélét, többek között csicsásabb UI-t is. "

Butaságokat nem kéne írni!
    Az UI a rendszer része! Attól, hogy a gyártók a MS elavult és ma már szinte használhatatlan UI-ja fölé különböző felületeket barkácsolnak, attól az még nem változik, mert bármilyen alkalmazást feltelepítesz, az a MS UI-ját fogja használni, nem a gyártó erősen korlátozott tudású shell-jét.

"Én inkább úgy látom, hogy vannak a lámák és a lusták, akik nem tudnak vagy nem akarnak energiát feccölni a WM testreszabásába, aztán csalódnak."

Hát igen, a vásárlók 99% nem tamagochit akar venni, hanem telefont, az 1% geek remekül elbarkácsolgat, de ők a piac jelentéktelen szegmense. A MS ezt elég későn vette tudomásul és ez lehet, hogy hosszú távon a WinMo platform létezésébe fog kerülni.
    Az Apple ezzel tisztában volt és 2 év alatt igencsak megszorongatta a tökét a fejlődni képtelen, begyöpösödött gyártóknak.
    Volt, aki időben a fejéhez kapott és fejleszteni kezdett (Samsung) és volt aki tovább pancsikolt a langyos pocsolyában tétlenül (MS, Nokia).

"Nagyon sok elégedett i780, Omnia, Touch Pro/HD vagy éppen Diamond2 tulajjal találkoztam fórumokon mostanság."

Én meg még több elégedetlennel :D de ez mondjuk a fórumok miatt van, hisz ilyen helyre általában segítségért jönnek az emberek.

"Amit az Apple belefeccölt az OS és a UI kialakításába, annak csak a kisebbik részét kell a PDA gyártóknak hozzátenni a WM-hoz"

Ezt szerintem Te sem gondolod komolyan...

"Melyikben volt olyan, hogy "nem használható"? A Diamond2-ben vagy a Pro2-ben?"

A Diamond 2 tesztjeit szerintem olvasd újra :D

törölt tag

válasz erdoke #50 üzenetére

a hardver megvan hozzá. hiszen a processzora biztos elég hozzá. amúgy meg szoftvert vagy írnak, vagy licenszelnek, ahogy például a navigációt sem saját kezűleg oldották meg.
    hely meg nem sok kéne azért. nem azt mondom, hogy egy APS-C szenzort rakjanak bele, de ami egy alap kompaktban van, azt simán lehetne. ha nincs zoomoptika, akkor el kéne férjen egy ilyen készülékházban simán, ahogy egy ultrakompaktban is elfér.

• macikos

addikt

"Már csak azt nem értem, hogy aki nem céges szervezőként kapta a PDA-t, az minek vett olyat, miért nem tájékozódott, próbálgatott előtte?"

Na én meg azt nem értem, hogy akkor minek jössz az iPhone topikba ajánlgatni ezeket?

"Szóval a lehetőség korábban is adott volt a készülékgyártók és a vásárlók előtt is, hogy barátságosabbá tegyék a UI-t, ha ez fontos nekik. Előbbiek általában nem akartak forrásokat csoportosítani mögé, utóbbiak láma/lusta része pedig nem tájékozódott vagy sajnálta rá az időt."

Persze, az átlag vásárló megveszi 150-ért a WM-es mobilt, aztán meg azzal szívjon, hogy használhatóvá tegye? Nevetséges.
    És éppen ezért nem kellene az ilyen "vackokkal" példálózni az iPhonenal szemben, ami viszont bolondbiztos. Megveszed, bekapcsolod, használod. Nem kell hozzá semmilyen okostelefonos/PDA-s/WM-es tapasztalat.

törölt tag

válasz erdoke #43 üzenetére

a helyzet az, hogy az i8510 azért csinál az átlagosnál jobb képeket, mert egy normális méretű CCD-t tettek bele, nem olyan bolhafost, mint a többi telefonba szokás. ha arra a CCD-re mondjuk csak 2 vagy 3 millió pixelt tesznek rá, akkor esetleg el is érte volna egy kompakt gép szintjét :)

• FoxiestFox

félisten

Igen, ez így van... elég leszólos hangvételű volt amit írtam, de hozzáteszem, nagyon szerettem mindkét pda-mat, és az is biztos, hogy amint kijön majd a WM7, újítok ismét. Addig meg vagy Symbian, vagy Apple...
    WM...
    Tény hogy érteni kell hozzá valamelyest, mert egy olyan gép teljes szabadságot biztosít a használójának, ha megfelelően kezeli. Viszont pont a lámák, értetlenek, és egyszerűen a hozzá nem értők vásárlóerejét (na és a sznobokét:D) használta ki, hozzáteszem okosan, az Apple.
    Egy azonnal használható, sokat tudó, gyors és stabil rendszert csinált. Mert a többségnek ez kell, nem a szöszölés a testreszabással. :)

• evone

őstag

válasz erdoke #22 üzenetére

Az összes wm gep ami a kezembe volt, mindnek lassu volt a szoftvere... Amit nem fogtam azt youtubon neztem, de valameik nap a kurvajo sony xperia is vot a kezembe, kezelhetetlen volt a kis ceruzaval, es a menuje is lassu volt stb...

Aktív témák

Hirdetés