-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
atee_83 #2865 üzenetére
Mivel nem szeretem a raid-et több okból kifolyólag, így nem foglalkoztam még ezzel a kérdéssel...
Ffp van fent? Ha igen, egy fdisk -l
kiböki a hdd-k helyzetét/csatolási pontját stb. Neked azt kéne megnézni, h minek csatolja fel őket. Ezután mdadm-mel lehet szórakozgatni. (Csak óvatosan!)
A kérdés csak az, hogy mennyire van kedved hozzá, illetve, hogy hogy viseli a nas hotplug rendszere az mdadm-mel létrehozott "köteteket"...
Amit javaslok még, hogy a nas-central forumban is kérdezz rá (screenshot nem árt). (Angolveszély!
)
Szerk.:
Ebben a sorrendben próbáltad már?:
1.) kötetet létrehozod
2.) kikapcsolás, majd újra be (NEM reboot és hagyd, hogy magától áljon le!)
3.) admin felületen migrate csekkolásAmúgy szerintem úgy van megcsinálva, hogy nagyobbnak kell lennie a 2. hddnek.
-
Tonyk
veterán
válasz
atee_83 #2855 üzenetére
"Tud valaki erre megoldás? Esetleg az lehet a probléma, hogy nem teljesen ua a két HDD típusa?"
Elméletileg ennek nem lenne szabad gondnak lenni, hiszen két eltérő méretű lemezt is lehet RAID1-be tenni (kisebbik kapacitása lesz az felhasználható méret.) + egy tömb elemének sérülésekor, évekkel később nem is garantálható u.o típusú hdd beszerzése.
Hirtelen, látatlanban arra tudok gondolni, hogy a második lemez mérete valamivel kisebb, mint az első, így nem tudja migrálni a már létező, adatokkal rendelkező nagyobbat a kisebbre. -
atee_83
csendes tag
válasz
atee_83 #2798 üzenetére
Az alábbi hozzászóláshoz valakinek ötlet?
[link]Egy kis segítséget szeretnék kérni. Jelenleg egy WD Green 1TB HDD-vel használom a NAS-t. Vettem mellé még egy WD Green 1TB és beraktam a 2-es slotba, RAID1-ben szeretném használni a két HDD-t. S.M.A.R.T látja is és elvileg rendben van.
A leírás szerint elvileg, amikor berakom a 2. HDD-t akkor a "Migrate" ikon segítségével megcsinálná a rendszer a RAID1 kötetet.
Az admin felületen viszont a "Migrate" ikon nem jelenik meg, csak új kötetként tudom csatolni, JBOD vagy
Extended JBOD-ként.Tud valaki erre megoldás? Esetleg az lehet a probléma, hogy nem teljesen ua a két HDD típusa?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest