- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qpwoeiruty
tag
Továbbra is tartom minden egyes szavát, amit írtam. Azzal, amit most magyaráztál, csak mégjobban elárultad magad, hogy mennyire fogalmatlan vagy. Tárgyi tévedésben vagy gyakorlatilag mindenben amit magyarázol. Arról magyarázol laikusként, hogy a fejlesztők mire használnak mit, miközben én konkrétan most is fejlesztek egy Java alkalmazást, és használok NDK-t, olyan célból, aminek semmi köze nincs a grafikához (sokkal inkább az erőforráskritikus feladatok hatékony végrehajtásához), a grafika pont az, ahol általában semmi szükség nincs rá, de neked ezt hiába magyarázom, aki azt se tudja mi ez az egész. Látszik, hogy olvastál róla valahol, de hogy valójában hogy működnek a dolgok, mik a pontos összefüggések, fogalmad nincsen. Majd akkor gyere vissza, ha tényleg úgy érzed hogy kellően tájékozott vagy a témában, de ez biztosan nem mostanában lesz. Addig több szót felesleges erre fecsérelni.
-
qpwoeiruty
tag
Ez a kommented arra tényleg jó volt, hogy a fogalmatlanságodat alátámaszd, és megmutasd, hogy egyszerűen felesleges veled vitatkozni. A kommented háromnegyede másból sem áll, mint a hazugságokból és hozzá nem értés jeleiből. De ezt nem képletesen mondom, hanem szó szerint. Tisztán látszik hogy halvány fogalmad sincs platformoknál előforduló általános fogalmakról (első mondat). Az okos oprendszerek egyik legalapvetőbb tulajdonsága, hogy a konkrét hardvereket elfedi és magasabb API-kon kell kell programozni. Ezért működik teljesen ugyanaz a program minden Android telefonon. Ezért fut ugyanaz a program Windows-on hardverkonfigurációk milliárdjaival. Te pedig odanyögsz egy olyan kolosszális baromságot, ami szerint ezekszerint például a Windows se lenne rendes OS mert eltérő hardverplatformokon fut. Az eszem megáll. Lövésed nincs hogy működik a 3D-s grafika, az OpenGL (javás komment), és hogy ezt az egészet az NDK-s kérdésre sütötted el, jól látszik, hogy fogalmad nincs hogy mi az egyáltalán, hogy működik és mire jó. És mindez téged laikusként lehet hogy nem is zavar, és még vitatkoznál is róla ennek ellenére, de engem aki használta ezeket a dolgokat nap mint nap, egyszerűen nem tudom nem észrevenni a tudatlanságodat, hogy valójában semmi közöd a témához és olyan szinten állsz, aki olvasott róla a neten, de soha nem használta és lövése sincs hogy működik bármi is ezek közül. Talán nem véletlen, hogy egész nap egy szánalmas fórumon osztod az agymosást ami rádragadt ahelyett, hogy például a fentebb említett technológiákat használva programokat írnál egy cégnek. Mert ha tényleg értenél hozzá, nem is beszélnél ekkora hülyeségeket, és nem is egy fórumon való trollkodás tenné ki a szabadidőd háromnegyedét, ebben biztos vagyok.
Ha látom, hogy képben van, szívesen elbeszélgetek bárkivel, de te nyilvánvalóan nem ilyen vagy, így semmi értelme ennek a beszélgetésnek. Majd ha tényleg úgy gondolod, hogy kellően tájékozott vagy, szívesen meghallgatom a gondolataidat, de addig remélem nem haragszol, de nem pazarlom rád az időmet. -
qpwoeiruty
tag
Nyilván nem ilyen értelemben való natívságról van itt szó (sokkal inkább arról, hogy kifejezetten arra a platforma írt alkalmazásokat képes futtatni), és a Java miatt nyilván szükség van egy VM-re, de az Android NDK miatt (amiről ezek szerint szintén nem hallottál) ilyen értelemben is természetesen tud natív cuccokat futtatni az Android, de hangsúlyozom, hogy most nem is erről beszélünk.
A többihez meg: iOS-en pedig cserébe nem is fogsz tudni egy csomó fajta programba futni, mert maga a rendszer inkompetens hozzá. Ez nyilván egyéni preferencia, aminek te valószínüleg pont a másik oldalán állsz, de én nagyságrendekkel többet szenvedtem iOS-en a folyamatos korlátok miatt, mint Android-on a nyíltság miatt, aminek szinte csak előnyeit tapasztalom nap mint nap. Egy okos operációs rendszertől elvárom a minden program egyenlő elvet, a fentebb már taglalt okok miatt. Ennyi, ezen tényleg nincs mit ragozni.
-
qpwoeiruty
tag
Widget egy darab nincs, (rengeteg program van viszont aminek mellesleg van widget-je is, ami mellesleg baromi jól tud jönni), task manager 1 van, a beépített, ami egyébként a leghasznosabb programok egyike. És nem, nem teszek fel szemeteket a telefonomra csak azért, hogy sok programom legyen. Szóval úgy tűnik, megint egy alaptalan feltételezésre építetted a hozzászólásod nagy részét, amit mivel megcáfoltam, erről most mást nem is mondanék.
A sirivel kapcsolatban olyan dolgokról beszélsz, amik gyakorlatilag még nincsenek, plusz teljesen idealizáltak, ahogyan a gyakorlatban biztosan nem fognak működni. De ha eltekintek ettől az egésztől, és attól is, hogy maga az ötlet mennyire le lett másolva máshonnan (nézd meg azt a fél éves Samsung reklámot, egy az egyben lekoppintotta az Apple), és azt is mondanánk, hogy ez tényleg egy újszerű és nagyszerű dolog, még akkor is elmész egy apró jelentéktelen tény mellett (ami miatt egyébként kifejezetten jó példát hoztál fel arra amit magyarázok): az iOS-el ellentétben, ahol kizárólag OS frissítéssel lehet egy ilyet integrálni a rendszerbe, Androidon semmi akadálya nem lenne egy sima, Market-ről letölthető programmal megvalósítani, bármelyik Android telefonon, pontosan az előbb taglalt "minden program egyenlő" elv miatt. Persze az Apple nyilván nagyon sok millió dollárt költ arra, hogy ilyesmi ne jelenjen meg a Market-en, de hogy semmilyen elvi akadálya nem lenne, iOS-en pedig ehhez OS frissítés kell (és állítólag még így is csak 4S-en lesz elérhető, még 4-en sem! LOL!). Ez a lényege annak amit magyarázok. Hogy maga az OS mennyire okos, mennyi a lehetőség benne. És emiatt nem is tekintek az iOS-re igazi okostelefon alternatívaként. Ennyi. Felesleges ezt tovább ragozni.Remusz911: +1
-
qpwoeiruty
tag
válasz
cLeanLess #468 üzenetére
A hozzászólásod második felével többnyire egyetértek és elfogadom. Amit írtam, az első felére vonatkozott, ahol egy olyan definícióját linkelted az okostelefonoknak, amiből sugárzik a fogalmatlanság a szöveg megalkotójának a részéről.
Egyébként az okostelefon fogalma annyit jelent kb, hogy a telefonon natív módon futtathatók programok, ami elég tág fogalom. Én elvárom egy igazi okos OS-től a fent említett "minden program egyenlő" elvet, mert tudom, hogy ettől lesznek egy rendszeren ténylegesen korlátlan lehetőségek, és így lesz hosszútávon is aklalmas egy OS szinte bármilyen feladatra. Ezért írtam, hogy én az iOS-t nem is tartom igazi okostelefon rendszernek, mert ez az, ami ott soha nem lesz meg, minden utólag feltett program nagyon erős korlátok közé van szorítva, és a rendszer igazi bővítésére nincs semmilyen lehetőség, csak arra lehet hagyatkozni, hogy majd előbb-utóbb beépítik egy OS frissítésbe, amit akarsz.
Itt egy rövid leírás arról amiről beszélek egyenesen az Open Hanset Alliance odaláról:
All applications are created equal
Android does not differentiate between the phone’s core applications and third-party applications. They can all be built to have equal access to a phone’s capabilities providing users with a broad spectrum of applications and services. With devices built on the Android Platform, users are able to fully tailor the phone to their interests. They can swap out the phone's homescreen, the style of the dialer, or any of the applications. They can even instruct their phones to use their favorite photo viewing application to handle the viewing of all photos.Ez az, amit az iOS soha nem fog tudni, és amiatt soha nem fogom ezt a rendszert használni elsődleges okostelefonnak.
-
qpwoeiruty
tag
"Jah, blablabla... Ez valóban komoly érv."
Hát még ez apukám! Gyakorlatilag ennyit mondtál most: "Hülye vagyok ahhoz amit mondtál úgyhogy biztos hülyeség volt"
"és ha rákérdeznek, akkor leszólod a kérdezőt."
Mutasd már meg légyszíves, hogy hol kérdezett rá bárki.
"Elég kevés dologra használod a készülékedet ezek szerint."
Wow, honnan sikerült ezt a messzemenő következtetést levonni? Messzebb nem is lehetnél szinte az igazságtól (mint általában) ugyanus több, mint 150 programom van a telefonomon.
#456: Asszem most jutottunk el akkor oda, hogy annyira nem tudsz semmit hozzászólni a témához, hogy már meg sem próbálsz értelmesen beszélgetni. Akkor hagyjuk is ezt az egészet
-
qpwoeiruty
tag
Az azért elég LOL hogy pont te jössz olyan érvvel hogy sokan azért nem vesznek iPhone-t mert nincs rá pénzük közben bevallottan lopod rá a programokat... Egyébként az iPhone kijelzője ugyanolyan messze áll a valóságtól, mint az SGS-é, nem olyan rég volt erről pont itt szó, lásd: [link]
-
qpwoeiruty
tag
A sok kérdőjel helyett máskor kicsit utánanézhetnél a dolognak és akkor talán nem állna fent annak a gyanúja, hogy totál inkompetens emberrek vitatkozok, mint ahogy most fent áll. Androidra pedig gyakorlatilag már minden kijött, ami anno iOS-en tetszett (kezdve a Cut the Rope-al, Jet Car Stunts-al, Plants vs Zombies-ig bezérólag minden), így gyakorlatilag ténylegesen elmondhatom, hogy az égvilágon semmi nem hiányzik iOS-ről, és az egyik legjobb döntésemnek tartom amikor megszabadultam az iPhone-omtól.
-
qpwoeiruty
tag
válasz
#19617792 #407 üzenetére
Akinek smartphone kellett, az nem is igazán lehet elégedett egy iPhone-al, mert az nem is igazán smartphone, ugyanis ott nem érvényesül a "minden program egyenlő" elv, innentől kezdve az egész OS folyamatos frissítések nélkül halálra van ítélve. És ezzel remélem megválaszoltam a "mitől nem smartphone egy iPhone?" kérdést is.
"miért keresek valami olyat, hogy out-of-the-box úgy működik (iOS, de inkább WP7, a Metro UI mocskosul bejön), ahogy a nagykönyvben meg van írva?"
2 lehetőséget tudok elképzelni:
-semmi szükséged nincs neked sem okostelefonra ellenben hirtelen baromira meggazdagodtal és egy rakat pénzt ki akarsz dobni egy butatelefonra hogy villoghass vele
-túl sok Apple/Micro$oft reklámot néztél mostanában -
qpwoeiruty
tag
Azt a maximum 20 percet módosítsuk inkább olyan 12 hónapra, amíg birtokoltam iPhone-t és akkor nem leszel olyan iszonyatosan messze az igazságtól, mint most... Az elég egyszerűnek hangzik ahogy leírod, ehhez képest amikor én egy másik gépre kötöttem az iPhone-omat, anélkül, hogy lehetőségem lett volna egyáltalán bármiféle manuális zenekezelést bepipálni, kérdés nélkül elkezdte letörölni az összes cuccomat a telefonról, és ahogy körülnéztem, nem éppen én vagyok az egyetlen aki így járt
Persze, ha valakinek a flash hiányzik, arra is ott a jailbreak. Meg régen ugyanez a multitaskingra, stb. Lehet szarra is várat építeni ha kellően mélyen belenyúlsz a rendszerbe és módosítod azt, de én nyilvánvalóan a módosítatlan rendszerről beszéltem. -
qpwoeiruty
tag
Gondolom az sem merült fel, hogy egy zeneszámot felmásolj a telefonodra egy másik gépről, mint amivel szinkronizálni szoktad?? Az is milyen ellszállt geek ötlet már, ugye? LOL. Annyira bírom amikor az almafanok olyasmit akarnak megmagyarázni amikről maguk is biztosan tudjék hogy hülyeség, csak túl nagy fanok ahhoz, hogy ezt beismerjék.
-
qpwoeiruty
tag
Akkor most kerj meg ugyanerre egy ios 1.0-t futtato felhasznalot is. Jaa, hogy arra meg programokat se lehetett installalni? Hat hiaba, mindenre ok sem tudnak gondolni!
(Egyebkent 2.2-n is ugyanugy meg lehetett csinalni ebben biztos vagyok, nehany honapja meg azt hasznaltam. Es szerintem 2.1-ben is meg lehetett.)
-
-
qpwoeiruty
tag
"Az Android pedig a Jailbrakelt iPhone-okról ollózta össze."
Egy darab dolgot mondj, amit onnan ollóztak volna. Az iOS mégcsak nem is volt okostelefon rendszer amikor az Androidnak 2007-ben már kint volt a bétája, szóval igazából mindig az jócskán az iOS előtt volt, az iOS az ami folyamatosan mögötte kullog amit az is jól mutat, hogy a legutóbbi 3-4 főverzió iOS-ből (gyakorlatilag az összes) szinte kizárólag olyan újításokat hozott, amik Androidban a kezdetektől vannak.
-
qpwoeiruty
tag
"Aha és hány olyan megoldás van amiben még elmarad az android?"
Jó kérdés, nekem per pill egy sem jut eszembe, ha fordítva teszed fel a kérdést, akkor viszont tudnék mondani egy rakást.
Ja, hogy most amikor kiderült hogy baromságokat mondtál, most már nem is az számít, hogy milyen ficsőrök vannak bennük, hanem hogy azok mennyire használhatóak?
Az "android bugyuta, bonyolult megoldásai" alatt pedig komolyan mondom hogy ötletem nincs , hogy mire gondolsz, pedig erősen gondolkozok. iOS-en ellenben egy rakás ilyesmi jut eszembe, például hogy teszel fel egy zenét egy másik gépről rá mint amivel szinkronizálni szoktad de ez csak egy a millió agyatlan korlátozásának az iOS-ből ami teljesen használhatatlanná teszi a komoly felhasználók számára. -
qpwoeiruty
tag
Még mindig nem látom hol itt a fanboyság, hasonló kiejelntésekből folyamatosan hangzanak el hasonlóak a másik oldalon, valószínüleg általad is nem is egyszer, olyankor viszont valahogy mégsem szokott szóbakerülni ez a fanboy téma. Mert ennek semmi köze ahhoz, ez egy vélemény, semmi több, amiből épp eleget hallottam a másik oldalról.
Vagy ha tartod hogy ez elég a fanboysághoz, gyakorlatilag nyíltan elismered, hogy te is fanboy vagy, és itt mindenki, akivel vitatkozok, innentől kezdve pedig nincs miről beszélni.
-
qpwoeiruty
tag
Ez most körülbelül olyan volt, mintha egy matimatikai levezetését linkeltem volna annak, hogy az egységsugarú kör kerülete miért 2pi, te pedig azzal jönnél vissza, hogy néhány matematikai képlet meg szám nem fog meggyőzni, mert te lemérted magadnak és szerinted kereken 6. Erre nem is fogok több szót pazarolni. A telítettséget, szaturációt pontosan lehet műszerekkel mérni, az előbb linkelt oldal pedig pontosan ezt teszi és ez alapján formált szakmailag megalapozott, mérésekkel alátámasztott véleményt. Innentől kezdve ha továbbra is a saját hülyeséged nyomatod, csak magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt.
-
qpwoeiruty
tag
"Aha, persze."
Nem vélemény volt, hanem kijelentés. És ez ellen az sem felmentés, ha vak és/vagy fanboy vagy. Tessék.
Both the iPhone 4 and Galaxy S perform poorly with reference to the standard Color Gamut, which is the black triangle in Figure 2. The iPhone has much too small a color Gamut and the Galaxy S has much too large a color Gamut. As a result the iPhone produces images that have significantly too little color saturation and the Galaxy S produces images that have significantly too much color saturation.
Vannak műszeres méréseik is kimutatva hozzá. Valószínüleg többet ér a véleményük, mint a tied
-
qpwoeiruty
tag
válasz
Cyberpunk #309 üzenetére
Az SGS1 is jobb volt hardverileg, lásd GPU SGX535 (iPhone 4) vs SGX540 (SGS), CPU is erősebb (1 GHz vs 800 MHz). Az iPhone 4 színei pedig semmivel nem állnak közelebb a valósághoz, mint az SGS színei, az egyik kb ugyanannyira túlszaturált (SGS), mint a másik alulszaturált (iPhone 4). Az iOS-től pedig hányingerem van ha csak rá kell gondolnom. Az Ice Cream Sandwhich szerintem szénné fogja verni.
-
qpwoeiruty
tag
Ez tényleg édeskevésnek tűnik! Egy hét és jön a Nexus Prime, Android 4.0-val, hát az a gyanúm, hogy ennél az csak sokkal jobb lehet
-
qpwoeiruty
tag
Egyszerűen mintha a falnak beszélnék nyomod tovább a saját szövegedet és észre sem veszed, hogy másról beszélsz. Teljesen mindegy, hogy hol veszed, legalább a kártyafüggetlen árát kifizeted érte. Az a szolgáltató dolga, hogy ennek mekkora részét számlázza magáért a telefonért és mekkorát az előfizetés áraként. De ezt is harmadszorra mondom el. Tényleg a falnak beszélek. És akkor te beszélsz korlátoltságról. Azért álljunk már meg, mindennek van határa.
-
qpwoeiruty
tag
Ezt nem tudom hogy sikerült levonni belőle, és nem is igazán értem a kérdést már amennyiben az akar lenni. Mindenesetre senkit nem érdekel, hogy neked milyen előfizetésed van és hogy hogy éri meg neked telefont venni. Telefonok áráról beszélünk. Legalábbis én, te nagyon nem arról akarsz.
-
qpwoeiruty
tag
Ez nem változtat azon, hogy mit nevezünk egy telefon árának. A független ár egy telefon ára, akár tetszik, akár nem. Az pedig teljes egészében a szolgáltató dolga, hogy ő milyen konstrukcióban kéri el tőled ezt a pénzt, de az biztos, hogy a szolgáltató kifizeti a telefon rendes árát, és az is biztos, hogy nem hülye, és beszed az előfizetőktől legalább annyit, hogy összességében az utolsó fillérig vissza legyen fizetve az ára és még bőven jól is járjon. Innentől kezdve akinek az agyával nincs komolyabb probléma, elég triviálisan belátja, hogy amikor telefonok árairól beszélgetünk, csak a független árról van értelme beszélgetni.
-
qpwoeiruty
tag
válasz
Cathfaern #77 üzenetére
Emiatt szerintem nem kell aggódni, aki kicsit is képben van az Apple árazásaival kapcsolatban az elmúlt évtizedekben, jól tudja, hogy esélytelen, hogy valaha ennyiért adjanak ki telefont. Ha mondjuk tényleg csontra butítanák és mindent kiszednének belőle ami drága, akkor sem mennének soha ennek az árnak a triplájának (300 dollár) sem alá.
-
qpwoeiruty
tag
Várom már a holnapot én is, kiváncsi vagyok, hogy a 3G, MMS, berakható háttér, copy paste, autófókuszos kamera, vaku, multitasking, előlapi kamera, lehúzható notification bar után most melyik spanyol viaszt fogják újra feltalálni. Tippem szerint a nagyobb, akár 4"-es kijelző is köztük lesz, illetve a két magos cpu is, amit eddig persze még senki nem csinált. Popcorn-t bekészítem, jobb lesz bármilyen komédiánál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest