- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
...szóval az IGP-t tervező csapat rendkívül vérszegény munkát végez.
Na, örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki ezt észreveszi.
Feltételezve azt, hogy a Gen7.5-ön kívül nincs semmi az Intelnél az aktuális architektúrát kellene gatyába rázni.
Én nem tudom, hogy mit kéne másképp csinálni, de folyamatosan az az érzésem, hogy az Intel konstans 2-3 lépéssel hátrébb van a többiekhez képest, értem ez alatt az AMD megoldásait, és most már lassacskán ide lehet sorolni a különféle ARM alapúakat is, már nem is tudom, hanyadik éve és hanyadik chip generáció óta. És ennek ellenére nem látom az erőfeszítést, hogy be akarnák hozni a hátrányukat.
-
-
-
fordfairlane
veterán
Az Intel van ebből a szempontból a legjobban lemaradva a Gen6-7-7.5 generációval.
Az Intel mióta nincs lemaradva ebben a témában? A milliárdos K+F meg sem látszik ezen a területen. Pedig szerintem tuti, hogy dolgoznak alternatívákon is. Egy ekkora cég ilyen óriási pénzekkel a bankszámláján nehogy már annyit tudjon, hogy berak néhány ALU-t, hogy "hozza a kötelezőt". Csak ha a piaci részesedés garantált, minek rakják bele konkrét szériagyártott termékbe...
-
fordfairlane
veterán
Nem fejlesztettek. Benyomtak egy-két plusz műveleti egységet, nyertek vele 5-10% sebességnövekedést. Sehol nincs nemhogy a 4-5 éves középkategóriás GPU-khoz képest, de az APU-k hoz képest sem.
Megint ott tartunk, hogy van egy CPU, ami füstöl, olyan gyors, de minek, meg egy semmire se jó IGP, ami miatt marad a diszkrét VGA berakása, akárcsak egy közepesen használható gépbe.
Aztán meg csodálkoznak, hogy a PC piac pang, mert semmire se jó fejlesztésekkel jönnek ki.
Gondolom azzal tisztaban vagy te is, hogy nem megy ez egyik pillanatrol a masikra...
Krokodilkönnyeket hullajtok az Intel túlterhelt fejlesztőiért, akik fél évtizede csak defektes IGP-kkel tudnak előrukkolni.
-
fordfairlane
veterán
Szajkozzak az emberek, h minek a tobb CPU ero, aztan jon az Intel, hoz egy frissitest, ami ad +10%ot a mar amugy is "tobb mint eleg" CPU erohoz, akkor meg itt fanyalognak, hogy tobbre szamitottak? Ezt nem ertem.
Fejleszthették volna az IGP-t, amiben mindig is lemaradásban voltak. Ez láthatóan a Haswellel sem változik.
Ennek egyértelműen üzleti okai vannak. Olyan pozícióban vannak, hogy megtehetik, hogy szarnak a fejlesztésre. Semmi rizikót nem vállalnak. A CPU részhez akár hozzá se nyúltak volna, akkor sem lett volna semmi.
-
fordfairlane
veterán
Ahhoz képest, hogy milyen ígéretek olvastam, meglep, hogy az IGP milyen keveset fejlődött. A CPU továbbra is jó, ott sincs szinte semmi fejlődés, de legalább nem rontották el.
Rendkívül látványosan nincs konkurenciája az Intelnek az x86 piacon, ezért nincs luf*z fejlesztés sem, csak csiszolgatnak-csiszolgatnak nyugdíjas tempóban. Nagyon remélem, hogy ez a tohonya, dagadt elefánt nem tudja betenni a lábát a mobil-porcelán-arm boltba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hardcore café
- Gmail
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Éjszakai műszak
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Intel I5-8500 / Beszámítás OK!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest