Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    "A fruktóz a gyümölcscukor, amit diabetikus édesítőszernek is használnak. Ennek oka, hogy nem növeli a vércukor szintet komoly mértékben, mert ahelyett, hogy a máj glükózzá alakítaná, inkább zsírt csinál belőle."

    Ez így nem igaz.
    fruktóz : C6H12O6 (két molekula szerkezete lehetséges, ami csekély mértékben tér el egymástól)
    glükóz : C6H12O6

    Az eltérő név azért alakult ki mert annak idején nem tudták megállapítani a molekula összetételt. (Hasonló tévedés volt a tein, mivel teljesen azonos a koffeinnel, még a molekula szerkezete is.)

    A máj nem alakítja át mivel ugyan az a cukor, csak zsírrá tudná átalakítani. De a vércukrot nem alakítja zsírrá a máj. Ha csinálná, akkor nem lenne kettes típusú cukorbetegség.

    A gyümölcscukor félreértelmezését egy orvosi gyakorlat alakította ki.
    Az inzulin adagolásánál nem lehet pontosan meghatározni a szükséges mennyiséget egyszerű eszközökkel. Ezért könnyen lehet "túladagolni" az inzulint. Ez esetben a szőlőcukor fogyasztása emeli a szükséges szintre a vércukor mennyiséget a vérben. Ez nagyon gyorsan folyamat, mert könnyen szívódik fel fruktóz. Ez a szőlőcukor mennyiség nem számít bele a napi szénhidrát fogyasztásba. De csak ez a mennyiség nem számít bele.
    Amit fagylaltban vagy más édességben fogyasztanak a cukorbetegek, az számít, sőt nagyon számít mert perceken belül a vérben lesz. Kiváló eszköz az önromboláshoz.

    [ Szerkesztve ]

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Somatom #54 üzenetére

    "Az a tudomány, hogy minden nap üresen egyek meg egy kiflit?"

    Ne....em!

    A kifli már a kerülendő élelmiszerek kategóriájába tartozik.

    Nagyon leegyszerűsítve.
    A legfontosabb élelmiszer a zöldség, Amelyiket lehet nyersen enni, azt nyersen kell enni.
    Például a kifli helyett sárgarépa. A borsót hőkezelni kell.
    Az állati eredetű fehérjékre is szükségünk van. Beleértve a halakat. Az állati eredetű zsírokra alig van szükségünk. Kivétel a mélytengeri halak.
    Szénhidrát is kell. Leginkább teljes kiőrlésű gabonákból
    Növényű eredetű olajokra is szükségünk van. De kivétel itt is van. A pálmaolaj nem egészséges. A kókuszzsír is csak egy kicsit jobb.
    Cukorra nincs szükségünk. A legédesebb méreg a cukor. Az telesen érdektelen melyik cukor. Gyümölcs, répa vagy nádcukor.
    Állati eredetű zsírok sem kellenek. leszámítva néhány halolajat.

    A ma legegészségesebbnek tartott konyha a vietnámi. Számunkra a koriander levél használata jelent problémát. Elsőre nagyjából szappan ize van. Ha vásárolsz egy töves koriandert és minden nap megkóstolod a levelét, akkor egy héten belül a szappan íz helyett zamatos petrezselyem ízt fogsz érezni.
    Onnantól kezdve szeretni fogod a vietnámi konyhát. Próbáld ki. DE, ez nem probléma.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz D1Rect #67 üzenetére

    "Az evolúció során soha nem találkoztunk vele. Relatív új találmány."

    Hát lehet így is gondolni. De nem loptuk bele a dióba az olajat. A mákot sem mi olajosítottuk el.
    Az, hogy nem préselték ki a magvak olajtartalmát nem jelenti azt, hogy nem fogyasztották azokat.

    Mondjuk az érett olívabogyó sugalja a préselés gondolatát. Gondolom nem kellett komoly kutatómunkát végezni a technológia feltalálásához. :D

    "A vietnami konyha valószínűleg egészségesebb ..., de mint a legegészségesebb, kicsit erős kifejezés.

    Igen az, de ettől még igaz. Az étel összetevőinek aránya közelít legjobban az optimumhoz.
    Sok zöldség, kevés hús vagy hal. A szénhidrát tartalom sem magas.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz inf3rno #96 üzenetére

    Nyilván nem is lesz teljes egyetértés ez ügyben.
    Az eszkimók alkalmazkodtak a környezetükhöz. Sohasem lesz nekik olyan zöldség és gyümölcs kertjük, aminek a csodájára jár a világ.
    Érdekes lenne a Japán statisztikákat megnézni, A húsfogyasztás mennyit változtatott az átlagos egészségi állapoton. Száz éve még nem volt általános a húsfogyasztás. Sőt a második VH. után indultak be a húsevésbe.
    Előtte csak hal jutott az asztalra.

    A vietnámi ételek azon túl hogy finomak, viszonylag kalória szegények is.
    Két pozitív tulajdonság. Sok a túlsúlyos és az elhízott ember. A kiflinél vagy a sertéspörköltnél mindenképpen jobb.
    Soha sem megszűnni az kövérség, ha maradunk a hagyományos ételeinknél.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák