- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
Két filmet csináltam idén, az egyik alkotótáborban készült, határidős volt, ott csak telefonnal tudtam forgatni, a másiknál az volt a koncepció, hogy a rögvalóságot zömmel telefonnal jelenítem meg, az elborult snitteket pedig DSLR-rel (Canon 5D-ket használtunk erre a célra.). Mindkettő utóforgatásra szorul, az egyikre a hétvégén térek vissza, a másikra csak jövőre. Nagyon eltérő technikával nem fejezhetem be, mert meglátszik.
Emellett több egyéb okom is van:
1. Amatőr filmesként nincs pénzem célhardverre.
2. Előbb-utóbb meglesz a pénz a célhardverre, de akkor már Blackmagicet veszek, 4 vagy 6K-t. Több amatőr filmessel dobjuk össze közösen.
3. Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, lóvét a munkahelyemtől egy projektből stúdióra, megadták, de a közbesz. időbe telik, egy Sony A7 III, egy Sony félprofi videokamera és egy DJI Pocket lesz benne. Szóval nem csak hogy nincs pénzem, de nincs is értelme jelenleg olyanba invesztálnom, amit pár hónap múlva megkapok. Idén már nem akarok filmet forgatni, a vágásban és a kodekek tanulmányozásában akarok elmélyülni. Azért szereztem egy viszonylag csúcs droidot és egy viszonylag régi Apple telefont, hogy össze tudjam mérni a kodekek tudását. Mert azért az iPhone SE nem fog ráverni képminőségben a Huawei-re, sőt, ha lemegy a nap, borzasztó hátrányba kerül. Viszont videóminőségben ettől még ráverhet, mert sokkal több függ a kodekektől, mint bárki elsőre hinné.Amúgy baromira elfogadnék akár 1-2 napra egy ilyen Sony-t, mert az a videó, amit linkeltem, baromi jó, kíváncsi vagyok, tényleg tudnám-e reprodukálni.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
atis78
tag
Latva a hozzaszolasaidat videos kepessegeket tekintve elegge sokszor leszolod gyakorlatilag mindegyik gyartot. Valoszinuleg teljes joggal.
Igazabol kivancsi lennek ha neked ennyire fontosak a videos kepessegek miert telefont hasznalsz es nem pl egy Pana GH5-ot vagy GH5S-t.
De szinte minden MILC gyartonak van mar video orientalt valtozata ami koroket ver barmilyen mobilra...Nem trollkodni szeretnek csak valoban erdekelne....
-
Silenzio
addikt
Szerintem ez nem off topic, hiszen ez a Sony fókuszterülete a kijelző képaránya mellett.
A 21:9-et értem, de ha bemész az X1 topikba, mindenki el van ájulva a kijelzőtől. Mondjuk én 21:9-et se tévében, se monitorban nem vennék. A vertikális szétterülés munkára alkalmatlan és szarul is néz ki. Még filmben is látványosabb olykor a 16:9, ld. Bosszúállók.
Huawei fan, az, az apád kaszált.
35 évesen már nem vagyok fanja semminek, max a nőknek.
2019-ben eddig volt egy S9+-om, egy S10-em, egy iPhone XR-em, a két HW meg az iPhone SE. Egyszerűen csak próbálgatom a technikát. És nyugi: eddig minden szar.
Illetve az Almával meg két DSLR-rel hajlandó voltam filmet forgatni, de óriási szopás volt az is.
Ja, a legfontosabbat kihagytam: Sony-nál nem lehet a portrékamerával videózni. Ahogy pl. Xiaomi-nál se. Mégis mindkettő cinemakirály lett DxOMark, stb., ad absurdum.
A Samsung addig tűnik jónak, míg nem birtoklod hónapokig, és nem próbálsz vele professzionálisnak tűnő tartalmat előállítani. Szvsz nem lehet semmi sem igazán jó, míg nem képes egész számú FPS-sel felvenni, és egyik mobil sem 30-cal vagy 60-nal kameráz, hanem törteket átlagol, hol 57.76-ot kapsz, hol többet, de 30 vagy 60 az sosem lesz ezeken az agyonoptimalizált sz@rokon.
Szerencsére a filmezés csak egy szempont a sok közül, de ne akarjon eladni kameraképességekkel valamit a Sony, ami alap szintre sem elégséges, mert elvérzik a Margitszigeten este 6-kor. Nevetséges. Amúgy így, hogy 3 évig telefonok eladásából éltem, és volt 2011 óta vagy 70 saját készülékem, abszolút az Apple a király, jobbak a kodekek, megbízható a működés, nála a legjobb a képminőség. A Samsung Snapdragonos változatban brillíroz igazán (volt S7 Active-om), de filmezésre se a Snappal, se az Exynos-szal nem alkalmas igazán a rengeteg limitáció miatt. Filmic Próban pl. Snapdragonnal még 60 fps sincs, nem hogy 240... Mert az Android tiltja. Ennyit arról, hogy az IOS mennyire "zárt" - ami közvetlen hozzáférést enged a kamerához.
Amikor leszáll az est, a Huawei-é a terep, de lószar se támogatja (Android), a gyári app videóminősége pedig kritikán aluli, és ez vitán felüli. A Sony meg valahol a sor végén kullog úgy, hogy ő gyártja messze a legtöbb szenzort telefonba. De a fene tudja, ez is Sony-val készült, és remek. Mondjuk megúszós, rengeteg a fény, alig van mozgás, egyenletes a fényeloszlás, és valószínű stúdióminőségű stabi is volt. De hogy remek kisfilm, az biztos.
Ja, a fentiekből meg az szűrődik ki, hogy Apple van vagyok, pedig botrányosnak tartom az IOS rigolyáit és a gesztusvezérlése is körülményes.
-
Fred23
nagyúr
"Biztos sokat számít a külső hőmérséklet is"
Nálam Nokia 8 Sirocco is túlmelegedett egyszer: nyáron, tűző napon, 41C-ban mentem el szitakötőket fotózni és videózi 4K-ban, én is majd' meghaltam a hőségtől. Úgy fél óra után a teló kiírt valamit arról, hogy túlmelegedett, a pontos szövegre sajnos már nem emlékszem, és közben volt vagy 50C-os a kezemben.
Tippre nyáron bármelyik telóval összehozható sajnos.
-
DanielLong
senior tag
Én megkérdeztem volna a kedves termékfejlesztő urat, hogy a Z1, Z2... Z5 sorozatot hogy a viharba sikerült nekik időrendben elnevezni?!?! Bármilyen hírt olvasok a Sonyról, mindig felhúzom magam a hülyeségen, pedig elégedetten használok egy XZ1C-t.
Nem tartják magukat lassan semmilyen egyedi vonáshoz, egyszerűen megölték a márka eredetiségét. Már a szögletes formát is eldobták egyszer, aztán újra visszatértek. A kávamentesség dettó. A konkurenciával egyedül az összeszerelési minőségben és a kijelzőben tudja tartani a lépést, de a többi az valahogy sosem ér fel az aktuális csúcsmobilok szintjére, legalább is nem időben. Ez a 21:9 is lefogadom addig tart, amíg nem esik ismét 15%-al az eladott készülékeik száma, aztán hipp-hopp lesz újra 16:9. Hihetetlen, hogy egy patinás japán márka nem bír kialakítani olyan brandképet, mint a Samsung, Huawei vagy ne adj' isten Apple.
-
"Miért gondolja mindenki, hogy a képarány elriasztja a vásárlókat?"
Ha szóba kerül a Sony 21:9 kijelző arány, akkor mindenki felhördül, ebből te mire következtetnél?Alsó és közép kategóriás Sonyval valamikor nekem is voltak minőségi problémák, de mióta a zászlósokat választottam , szerencsére nem volt semmi gondom. Minden márkánál vannak problémák a minőséggel, de ezt biztos tudod te is.
Cinema Pro hát én se estem hanyatt tőle, egy lehetőség, aki megtanulja használni az biztos fogja szeretni. Engem nem izgat különösebben.
Huawei fanként biztos nehéz megemészteni, hogy Kersztesi Laci egy-két funkciót a jobbra értékelt mit a márkád. Egyébként osztom a véleményét, hogy a Samsung zászlós hajók a legjobb mobilkamerás telefonok. De csendben megjegyzem, olyan pici különbségekkel, hogy csak akkor venni észre, ha közvetlenül egymás mellett nézzük.
Életembe nem videóztam 4K-ba annyit most, csak azért, hogy leellenőrizem a melegedés problémáját. 15 perc után nem tapasztaltam semmi melegedés, talán egy kicsit langyosabb lett. Egyébként ez tényleg volt gond régebben a Qualcomm Snapdragon procikkal, de ez más márkánál is fent állt.
A Sony azért szánalmas mert nem figyel a konkurenciára, de legfőképpen a vásárlókra!
[ Szerkesztve ]
-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
fornettisuti
veterán
most akkor az 1 a top vagy az 5, es a 10 az hova van pozicionalva es miert az elozoek fuggvenyeben?
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Aspire Huracan - Voopoo Argus Pod
-
Silenzio
addikt
Sony Pictures Televízió? Ezt álmodtad?
Miért gondolja mindenki, hogy a képarány elriasztja a vásárlókat? Épp ellenkezőleg, hisz úgy van kommunikálva, mennyivel több fér a kijelzőre.Amúgy meg nem ez a gond a Sony-val, hanem hogy bullshitel és megbízhatatlan. A tartalomkészítési képességekkel akarják eladni a telefont, de abban a leggyengébb.
Ez a Cinema Pro kiváló app lenne, de filmes szemmel nem csinál mást, mint hogy manuál beállításokat és flat mode-okat ad utómunkához. Ezt áruházi app ezer éve tudja, és kell hozzá egy hardveres alap is, hogy legyen értelme.
Filmes szemmel: hangyapénisz méretű szenzorokat "sportol" elfogadható fényerejű lencsékkel. Normális, értsd: filmes mélységélességet nem lehet ezekkel elérni, az valahol a dupla ekkora szenzorú Huawei-eknél kezdődne, amiknek épp lesajnálják a videós képességeit, de se a P30 Próm, se a Mate 20 Próm nagylátója nem szaggatott soha, az Xperia 1 meg diavetítést csinál.
Ha ráguglizol, melyik a legjobb telefon filmezésre, Gugli saját listáján az X1-et hozza első helyre, pedig nevetséges, amit csinál. 4K-nál túlhevülés? Hatszázmillió év alatt se tudja kiküszöbölni a Sony?
Múlt héten szereztem egy lerúgott iPhone SE-t csak és kizárólag filmezni. Le akartam meríteni az aksiját 4K filmfelvétellel (Filmic Pro), aztán el is feledkeztem róla. Mikor eszembe jutott úgy 20 perc után, még épp volt egy kevés nafta az akkuban, és egy picit langyos volt az a "játéktelefon". Márpedig az X1 úgy hevül túl, hogy ő a csúcsmodell. A Sony szánalmas, nemde?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Polarstar #26 üzenetére
Hát ezt a kérdést sokan feltették már, de senki nem tudja a választ.
Szerintem máskép gondolkodnak, vélekednek a dolgokról, mint mi ketten.
Úgy gondolom, hogy nagyon jó készülékeket vásároltam tőlük Z2, XZP, X1, meg vagyok elégedve velük. Kimondottan örülök, hogy réteg telefon lett, nem kell azt látni, hogy mindenki X1 szorongat a villamoson.
One Plus 7 Pro is nagyon tetszik, de sajnos nem lehet SD kártyát cserélni benne, ezért inkább nem.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
Már hogyne tudnék róla véleményt mondani,mikor ilyen agyament szabványú az egyik céges mobil.
Hogy én hogy utálom!
Az ellenben úgy látom neked is feltünt, hogy a képérzékelő gyártó cég mobiljai nem remekelnek a mezőnyben. Ez nem is tudom, miért nem zavarja őket?Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Azt, hogy a Sony a kék területekre koncentrál, a piros területről kivonul.
Polarstar
Nem vagyok beragadva, csak logikai hibára hívtam fel a figyelmet.
21:9 kijelzőn fektetve hosszabbak a sorok, nem kell annyit ugrálni a sorokon.
Mindenki úgy használja a kijelzőjét, ahogy neki kényelmesebb.
Nem tudok és nem is akarok megtanulni fektetve írni, hüvelykujjal macerás. Az olvadáshoz visszatérve állítva egybe látom a szöveget, képolvasás. Fektetve viszont tényleg ide-oda kell nézni.
Ettől függetlenül, csak azért erőltetem a témát, mert olyan emberek mondanak róla véleményt aki nem is használták.
Mikor először halottam erről a kijelző méretről, teljesen kiakadtam. Mikor először kezembe vettem a telót, még akkor is idegenkedtem tőle, de bejött a karcsú kényelmes fogás. Majd használat során jöttem rá, hogy egy remek dolog.
De nem akarok senkit rábeszélni, a Sony sajnos már nem tud új dologgal elő állni, a kamera versenybe is alul marad, szerintem ez a vég kezdete, még a típus számozásba is beégnek. Káosz jelei!
Ettől függetlenül, ha olyan jó lesz az Xperia 5, mint az X1, akkor páran boldog tulajdonosok lesznek.
😁-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
DraXoN
addikt
válasz
Rolie Polie #22 üzenetére
és mit akar mondani a kép?
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Még mindig a fektetésnél vagy leragadva. Jelentős különbség nem nagyon van olvasásban a normál és a szuper-széthúzott kijelző között.
Az eddigi legjobb kijelző eddig a Blackberry Passport 1:1 volt írásra és olvasásra. Sajnos ez már öreg gép és eljárt felette az idő. (Meg is sirattuk páran, hogy azt a páratlan, már-már hedonista kezelési kényelmet talán sosem kapjuk vissza.)
A modern Key2 azzal viszi a prímet, hogy a klaviatúra semmit sem foglal a kijelzőből. Nem tapogatok bele, nem takarom ki, nem tekergetem fel és le.
Tapisban még mindig a legjobb választás a 16:9 és szerintem az átgondolt, remekül megszerkesztett és igen helytakarékos saját virtuális klaviatúra...
Én úgy gondolom, hogy nem mindenki kedveli továbbra sem a tepsiket. És a Sony régi értékei - hiszen nekem is volt hosszú ideig pár Sony - ez a mobil nem képviseli számomra.
Van Sony Alphám, de "mintha nem erről szólna a Sony mobil".
Nekem nem megy át az innováció.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Fred23
nagyúr
Ez így tetszik, de az olvasói mód elvétel is, szűri az oldalt rendesen, a másik topikba betett képeid alapján pedig a fórumozás sehogy se lehet olyan kényelmes, mint 16:9 mellett, (és fektetett módban). Maximum megszoktad így, és már elég jónak tartod.
Mondjuk hosszú olvasáshoz tényleg teljesen jónak tünik a 21:9 is, talán még kicsivel jobb is, mint 16:9 mellett, bár a betűméret csökkentése csodákra képes, ha az embernek jó szeme van.
[ Szerkesztve ]
-
-
Így van! Nem fognak jönni, mert a Sony Pictures kizárólagosan adja ki a 21:9-es képarányú videókat.
Ez így egy céges marketing rendszer eleme.
Az más kérdés, hogy ezzel sok mindenki nem ért egyet. Szerintem is elegendő lenne a 16:9-es kijelző. Részemről ez a 21-9-es kijelző egyszerűen túl hosszú. A keskeny kijelzőn nekem olvasni rossz.
Sok benne a megszakítás olvasásnál. Ugrál a szemem.
Írott tartalomhoz a legjobb a fekvő 16:9, vagy a 2:3 esetleg 1:1 álló kivitelben.
Nem is értem, hogy miért gondolja úgy minden marketinges hogy a tartalom fogyasztás az az álló hosszú kijelző és a videó-lesés lesz?Sajnos különböző módon a vékony kijelzők már most torzítják a kommunikációt. A webes felülettel rendelkező appokból érkező üzenetek az "okos telefonozóktól" sokszor egy szavas üzenetek. Ez nekik jó, mert ugye pont egy sor, én meg a hülyét kapom, hogy egy rohadt épkézláb mondatot nem tudnak írni a kis okosok!
Jaj, anyám...Jó lesz ez a vonalzó kijelző...
Én meg jól távol tartom magam tőle.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Szerintem nem hiba, hanem lehetőség. Az biztos, hogy ez miatt nem fog senki Sonyt venni.
Gondolom a Sony Pictures Televízió miatt próbálja csábítani a vevőket, szerintem kevés sikerrel. Inkább a kamerára gyúrnának rá, ill. a 5200 mAh akkura, 12GB memóriára, az Antutun pontszámra.😁
Az átlag embernek ez a lényeg! Ja, és 80 ezer Ft-nál ne legyen drágább. 😊-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
Fred23
nagyúr
A 21:9-es képarány behozása szerintem hiba volt, és nem fognak vele tömegeket vonzani. Remélem, jönnek majd 16:9-es vagy 18:9-es modellek is!
-
Noukoum
veterán
-
Enci1983
senior tag
"Az mondjuk, még mindig nem világos, mit szándékoznak tenni, ha kifogynak a két számjegyű lehetőségekből és akkor most az Xperia 10 a legalja?"
Az Xperia™ L3 a legalja ha jól tudom. Arra a kérdésre pedig hogy mit szándékoznak tenni ha elfogynak a számok, van pár tippem. Valószínűleg új nevet választanak megint, vagy mégis lesz utótag. Esetleg utána írjak az adott évet, mint Xperia™ 1 (2020). Bár ez így elég fura lenne, szóval az első tippem tartom valószínűnek.Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal.
-
Carlos Padre
veterán
Ezt a kontrolleres hülyeséget ti találtátok ki, vagy ott mondták?
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
janeszgol
félisten
Szerintem ők sem tudják pontosan, miért Xperia 5 a neve a telónak.
De talán mindegy is. -
Mi volna az ideális ár? 🤔
A Sony réteg márka lett, aki szereti az meg fogja venni, az átlag embert el fogja riasztani a 3000 mAh, a 21:9 kijelző, és a kamera. Gondolom ugyan az lehet benne, mint az X1-ben, az meg nem fogja felvenni a Huaweiel és a Samsung topp készülékekkel a versenyt.
Állítólag 260 ezer Ft kezdenék árulni. Nem hiszem, hogy sokan fognak érte szaladni.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
Noukoum
veterán
Amúgy jó árazással itthon is lenne rá kereslet.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Igazad van egykézzel, de a magyar nyelv ilyen. Félszemű ember, szénát megy kaszálni stb.
Egyébként az egykezes mód, nagyon macerás számomra, nem is látom értelmét. Gyors hívásra van sokkal jobb alternatíva, böngészésre meg nagyon morbid.
Azért maradtam a Sony mellett mert sokkal jobb a vételi képessége mint a Samsungnak. Kollégámmal tudtam összehasonlítani.
Pedig kacérkodtam a gondolattal, hogy egy S10 jó lenne, de ez miatt inkább maradtam a Sony Xperia 1-nél.
A 21:9 kijelző arány tényleg nagyon praktikus, nem gondoltam volna még nem használtam.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
Tartalom készítésre alkalmas mobilt keresek....
Ez nálam kimarad. Zsigerből nem tetszik ez a vonalzó kijelző.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Már többször olvasta, hogy félkézzel kezelni, szerintem meg egykézzel
amúgy a sonyk hogy teljesítenek rosszol lefedett helyen, mert a samsung eldobálja a jelet, a huawei egész jól tartja kipróbálnék egy sonyt is, az utolsó sonym a j70 volt iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
Mr.Silkó
veterán
Ez most kifejezetten korrekt felhozatalnak tűnik, szép csomagolásban.
-
DraXoN
addikt
lényegében ez egy Xperia 1 "compact" ... kb. amit akartam ... ehh. a pénztárcám nem szeret, hogy "méregetem" ...
A piros szerintem is jól néz ki... de a kék se rossz.
De nem kimondottan "játékos" ez a telefon, heatpipe nélkül hamarabb korlátozódik a cpu órajele (mondjuk engem nem érdekelne, nem játszom telefonon semmi komollyal).
Most számítógép vásárlás és autó felújításra megy el a pénzem, de egy fél év múlva ... lehet veszek egyet.. ehh...
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
joey04
titán
Jó nagy bullshit az a névadás.
-
jacis
nagyúr
Azt hittem lesz valami olyan infó amit a beszélgetés során sikerült kideríteni mint pl a sorszámozás, de igazából ezen az egy témán kívül a Xperia 5-öt foglaljátok össze...
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
zozzo72
aktív tag
Következő telóm.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Na, erre a kérdésre pont valami elég homályos választ kaptunk, de sok más döntés okára is fény derült.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- World of Tanks - MMO
- Óra topik
- iPhone topik
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest