Hirdetés

2019. január 16., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) INGJOKE


INGJOKE
(őstag)

Amíg trampi nem szereti meg a hüvejt, addig leves nekik amerika...:D

Troll! Feed them!!! Mi mix 2s 6/128(EU dev)+Amazfit pace+Mi Notebook pro I7 16 gb 256 gb ssd

(#2) sheratan válasza INGJOKE (#1) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Igen, célkitűzés az évre: ne tiltsák őket ki több helyről :)

Amúgy vicces, hogy a Huawei-re prüszkölnek az USA-ban, az Honor meg simán megy, mintha nem ugynaz a cég lenne...

(#3) Juhaszatti válasza sheratan (#2) üzenetére


Juhaszatti
(senior tag)

Kevésbé hangzik kínainak :))

(#4) ρσгτσ válasza sheratan (#2) üzenetére


ρσгτσ
(PH! nagyúr)

"Tedd parkolóba az olyan ellenfeleket, akik komolyabb hatással vannak az amcsi gazdaságra" alapon működik Trump ámokfutása. Plusz ugye Huawei néven részt vettek hálózat kiépítésben is.

Ebből is látszik, hogy inkább gazdasági okai vannak ezeknek a lépéseknek. A biztonság és a kockázat szavak párosítása meg egy jól működő elrettentő kifejezés náluk. :K

Motorola 5200 - porterocka

(#5) floratm


floratm
(fanatikus tag)

Tajvan lerohanását kihagyta

Aki siet, meg aki sánta a kompnál ugyis találkozik- afrikai közmondás

(#6) barna70


barna70
(újonc)

Trump arról hallgat hogy a CIA nemrég az összes EU államfőt lehallgatta, + a fél világot. Ez csak belső piac védés.

[ Szerkesztve ]

(#7) Masooo


Masooo
(tag)

Van aki benyel mindent de kevéssé gondolkozik szerte a világban, ahogy itthon is, csak itt több "birka" van összezárva kevesebb m2-en. Ezt sok aktuálpolitikai dolog is megmutatja, de álalában ezek a hírek is :)

Én azt nem tudok elfogadni a történetben, hogy miért csak szavakkal dobálózik mindenki mikor a kínai tech cégeket vádolgatja ezzel-azzal (bizonyára ők sem szentek és azért a sávos lobogósok sem). Amennyire tudjuk amerikában azért igen jó programozók és mérnökök is vannak, azaz darabra felboncolható lenne minden szögből bármilyen telefon vagy ami éppen szúrja a szemüket. Részint amúgy is megteszik, részint pedig bármikor megtehetnék.
Beszélni, okoskodni lehet, de bizonyítékot kéne mutatni pl egy szétberhelt telóból vagy annak a program részéből. Utánna kell keménykedni addig ezt rágalmazásként szokta a jog definiálni.

Tehát nézzünk a dolgok mögé (piac védése) és fogadjuk el annak ami, vagy lássunk végre valami olyat ami bizonyítja is a kockázatot.

Addig ez almás, több szempontból is :)

Only Pure Fishing - Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt? - Only Pure Fishing -

(#8) moleculez válasza ρσгτσ (#4) üzenetére


moleculez
(PH! addikt)

"A biztonság és a kockázat szavak párosítása meg egy jól működő elrettentő kifejezés náluk. :K" - náluk is... Nálunk is.

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...@abusalempictures

(#9) ρσгτσ válasza moleculez (#8) üzenetére


ρσгτσ
(PH! nagyúr)

Amúgy igen, kb. mindenhol. Csak az amcsik a történelmük során elég sokszor voltak érintettek biztonsági kockázatban. Elég csak megnézni a XX. századot. Vannak olyan országok, ahol erre sokkal érzékenyebbek az emberek.

Motorola 5200 - porterocka

(#10) pusszycat


pusszycat
(PH! kedvence)

Kínában meg most azért sem veszik az Iphone-t (trombita) miatt,meg is látszik a hatása. Aki hisz még az Apple-ben az most vásároljon be részvényből. :D

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) HUAWEI P Smart - Black -

(#11) Masooo válasza pusszycat (#10) üzenetére


Masooo
(tag)

rossz cica :) :P

Only Pure Fishing - Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt? - Only Pure Fishing -

(#12) Roaming válasza pusszycat (#10) üzenetére


Roaming
(őstag)

Ő itt az, aki Apple részvényt vesz -> :D
Néhány nap múlva így fog kinézni -> :DDD

;]

[ Szerkesztve ]

ʀᴏᴀᴍɪɴɢ

(#13) joey04


joey04
(Jómunkásember)

remélhetőleg egyszer megálljt parancsolnak nekik meg az összes kínainak.

Bazinga!

(#14) Roaming válasza joey04 (#13) üzenetére


Roaming
(őstag)

:U
Félsz, hogy az Almát letaszítják a trónról? :DDD

ʀᴏᴀᴍɪɴɢ

(#15) rubiamuerte válasza Roaming (#14) üzenetére


rubiamuerte
(kvázi-tag)

Már letaszították.
Viszont ha nem lenne ilyen konkurencia, Alma nem lenne millió forint alatt.

(#16) Masooo


Masooo
(tag)

Lehet elfogadni, lehet siránkozni is de tény, hogy Kína megint a legmeghatározóbb gazdasági hatalom lesz ha még nem az jelen pillanatban is.

Megkérdőjelezhető az, hogy milyen jogokkal élnek ott az emberek és sok dolog velük kapcsolatban.

Viszont gazdasági viszonylatban top1.

Igen, gyárt szemetet is, mert van rá kereslet és mert az is hoz pénzt nekik bőven amit ők okosan fektetnek be (nem tudom mennyi stadion van arra és lehetne sorolni a honos korupciót és lopást szépen és sorra) nem mint a mi vezetőink (persze saját szempontokat véve ők is okosan fektetnek be, magukba).

Ami baj, hogy ezzel elhasználnak sok nyersanyagot és némileg odafigyelve épp ennyi nyersiből jót is lehetne gyártani, ezért lehet valóban haragudni rájuk mert ártanak a földnek (ők is).

Viszont ha kell gyártanak jót is, és azt kevésbé árazák kapitalista módra, ezért bizony kelendőek ott is, itt is, máshol is a termékeik, főleg mikor nyugatnak is ők gyártanak (computherm átcimkézett sonoff termékei stb).

A bajt amúgy épp a kapitalista nyugat okozza részben, mert az olcsó munkaerő miatt ott gyártanak mindent mert akkor több pénzük marad egyes igen kártákony embereknek, ezzel lassan a nyugati világban nem lesz munkahely iparban mert kínai darabszámra is sok van, új gyárat lehet még építeni arra eleget. Ez akár elszegényedő nyugatot és jóval potensebb keletet is generálhat ami már azért most is megfigyelhető hisz nem kell 300 millió ügyvéd pl nyugatra sem. (vagy akármi irodista).
Az pedig, hogy másolnak? Nézőpont kérdése. Most akkor csak a motorola árulhatna mobiltelefont? Meg mi a másolás? Amikor kijön egy tech újítás, kis idő és tolja mindenki. Vajon mindenki feltalálta magától az oledet miután egy cég kitalálta (jó az apple igen de ez a hülyítés speciális esete az arra fogékonyaknak). Bizonyára nem. Aztán pedig a másik, hogy ha a piac felkap valamit akár egy formát, a többiek is erre felé fognak törekedni mert nem akarják azt, hogy ők ne tudjanak eladni mert pl nincs nocccccccccs (de utálom) az ő kínálatukban v szappantartó alakú telefon minden egyéniség nélkül (ezért becsülöm még a sonyt bár venni nem veszem). Ezen felül pedig, hogy le tudják gyártani ismerniük kell a technológiát, azaz kb a nyugat tanítja meg őket mindenre és tesz eléjük mindent ahhoz, hogy fejlődni tudjanak és megállíthatatlanok legyenek lassan. Usa nem vesz huawei cuccokat? khmm 500 milliós piac max de inkább 380. Kína nem vesz almát 1milliárd+ piac. Az alma pedig kis pont ebben mert csak 1 cég, sok cég gyárt ott náluk és sok cég kereskedik és él belőlük. Már megkerülhetetlenek.
Viszont lehetne erről írni és beszélgetni még mert csak karcoltuk a felszínt és sokkal több dolgot alaposan is ki lehet fejteni és fel lehet sorakoztatni, de ez nem cél most.

Only Pure Fishing - Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt? - Only Pure Fishing -

(#17) Rinocerosz válasza Masooo (#16) üzenetére


Rinocerosz
(kvázi-tag)

Szerintem az a probléma, hogy Kína egyre nagyobb hatalmat kap és már így is elég nagy hatalomról beszélünk.
Ahogy mondtad is Nyugat minden gyártást ki vitt Kínába és itt már lassan nem lesz normális munka és még sikerült is minden tudást átadni nekik... és mostanra már majdhogynem innovatívabbak is. Viszont árazásban olyat tudnak kínálni amit még az ember meg is tud fizetni.
Én az összes gyárat meg minden szirsz@art vissza hoznék mert szerintem itt is találnának munka erőt csak nem ilyen olcsón persze. (Mert itt nem lehet halálra dolgoztatni gyerekeket pár ezer forintért)
Persze lehet ez miatt emelnének az árakon de igazából a végtelenségig nem tudnák mert azért szerintem már most is sokan nemet mondanak egy 300 ezres telefonra.

(#18) Masooo válasza Rinocerosz (#17) üzenetére


Masooo
(tag)

Ebben egyet tudunk érteni. A megoldás is már csak részben segítene, de azért megtorpanna kína is.
Igen a gyártást vissza kellene hozni nyugatra és igazából beérni kevesebb árréssel akkor árat sem kellene emelni. Persze vannak naív emberek, de mikor olyat látsz hogy egy termék 140.000 ft aztán akciósan 120 majd 100 végül 80 és ott megveszik és ez egy mélyhűtő esetén nem is fáj az al-inak mert az ottaniak elmondása szerint nem volt 40.000 a nofrost mélyhűtő beszerzése akkor most miről is van szó pontosan?

A gond a gyártató aki gazdagodni akar akár pofátlan módon is és a kereskedő aki szintén. Láttam több fórumon sírtak a kereskedők a külföldi rendelések miatt, közben mi akik rendelünk így, betettünk linkeket pl ebay gearbest stb oldalakról akik már eleve haszonnal árulnak 1-1 termékről ami ott 1 dollár itt 3900-5900 ft között változik, vagy olyanról ami kinn 2200 itt majd 9000-12000ft között vannak. Igyekeztünk elmondani, hogy mindig azt hangoztatja a kereskedő hogy 20% haszna van és akkor ez mi és miért méltánytalan sírni, közben adott esetben német prémiumokkal kocsikázni, ahelyett, hogy megértenék végre, amikor boltot nyitnak, a világ minden boltja a konkurenciájuk akik hasonló termékekkel kereskednek, kína ebben a posta miatt eleve komoly ellenfél megint. No és akkor ott vannak a nagykerek kínából mint alibaba és társaik....

Tehát a pénz és a profit maximalizálás a gond egyik fő alapja. Ez az ami miatt nem fog felállni egyetlen cég sem azzal, hogy jófej vagyok, hazajövök és nem cserélek csak 2 évente cégautóparkot, de lenyelem.
Thrump egy f---k, de el tudta érni, hogy cégek hazavigyenek gyártást. (Kedvenc szerszámaim a milwaukee gépek, igaz én csak hobbista vagyok mert sajnos én is a 300millió nem kellő ember közé tartozom, de a régi amcsi márka kínai kézben is kiváló szerszámokat készít. Ők is "haza költöztek kínába idővel" de végül visszavittek gyártást az usába mert kellett az usa made logo).
Igyekszik védeni az autógyártást is, hogy usa-ban maradjon ne mexikóba menjenek át az ár de főleg a profit miatt. Ez követendő lenne, de bajos, mert a tőzsde és az ottani haszonlesők hada miatt, a világgazdasági összefonódások miatt ez is egy kb szélmalomharc.
Szomorú. Valóban vmi komoly dolognak kell történni ahhoz, hogy ezek a dolgok változzanak, de a nagyon drasztikus dolgokon kívül én nem látok még most más megoldást. Mert aki kapzsi (aktuálpolitika akár) az nem fog megtérni míg vki pofán nem lövi őt vagy valakit a szűk köreiből és lehet, h akkor sem, de most öljünk meg minden korrupt politikust és vállalatvezetőt meg pénzembert? Megoldás lenne, de drasztikus.

Only Pure Fishing - Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt? - Only Pure Fishing -

(#19) Rinocerosz válasza Masooo (#18) üzenetére


Rinocerosz
(kvázi-tag)

Trumpnak volt valami húzása, hogy az applenek bizonyos éven belül gyárat kell építeni USA-ben....
Szerintem ez egy jó ötlet... mást is így kellene csinálni.
De sajnos itt már csak nagyon komoly dolgokkal lehetne változtatni mint például egy világháború na de azt inkább ne...

[ Szerkesztve ]

(#20) doooo válasza Masooo (#16) üzenetére


doooo
(őstag)

Kína már megtorpant. Vége van a nagy gazdasági csodának ami végigment a elmúlt évtizedekben. A népesség öregszik (hamarosan elkezd fogyni, méghozzá drasztikusan), a fizetések már korántsem annyira alacsonyak, Amerikán kívül más is kezd megálljt parancsolni, stb, stb. Számos gyár települ át Mexikóba, Dél-Kelet-Ázsiába, mert ott már olcsóbban tudnak gyártatni, sőt, még a mi régiónkban is találnak olyan országokat, ahol jobban megéri gyártatni dolgokat (pl. Szerbia). Kína kétségbe van esve, ha még nem is nagyon. Azért egyre agresszívabb. Kommunizmus, meg "álkapitalista" gazdaság, meg hasonlóak nem nagyon férnek meg, főleg amikor egy új Mao van épp hatalmon, aki meg már inkább fasiszta nézeteket vall néha, tetteivel legalábbis mindenképp. Se nem jók, se nem végtelenül sikeresek. Nem hiányzik, hogy mindenre rátelepedjenek ami csak él és mozog.
" de tény, hogy Kína megint a legmeghatározóbb gazdasági hatalom lesz" Ezt az apróságot még fejtsd ki kérlek, hogy érted, hogy megint? Mikor voltak azok?

(#21) kamaszviktor


kamaszviktor
(újonc)

(#22) joey04 válasza Roaming (#14) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

eladott darabszámban soha nem volt trónon. inkább attól félek, hogy ez a kémgyártó fog a csúcsra kerülni. mert idő kérdése és a samut is lenyomják majd sajnos.

Bazinga!

(#23) Roaming válasza joey04 (#22) üzenetére


Roaming
(őstag)

nyomják le. amúgy senki nem mondta, hogy kötelező Huaweit venni, az Apple is megteszi ha adathalászatról van szó.;]

ʀᴏᴀᴍɪɴɢ

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.