- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
(#49) sien: A Gartner éves "előrejelzéseire" utaltam, amikben először az okostelefonokat, utána a netbookokat, most meg a tableteket jósolják a PC kivégzőjének.
(#50): Az alapján árazok, hogy egy Apple iPad esetében kapok egy komplett ökoszisztémát, a hardver tulajdonságaihoz igazított alkalmazáskínálatot és VALÓS minőséget. Előbbieket az ANdroid csak komoly megszorításokkal tudná elérni, utóbbit meg eddig csak a Motorola Xoom formájában láttam, de azért meg megkérték egy olcsóbb Alienware gép árát.
(#51) Tigerclaw: Igen, áltralános célra tökéletes. De azért erősen kétlem, hogy sokan volnának, akik tökéletesen megvolnának vele úgy, hogy nincs mellette egy MacBook/notebook, vagy egy asztali rendszer.
Nem tartom IT lufinak sem, de azért lássuk be, hogy egy tablet elsősorban csak egy lépcső a notebookok és telefonok között. Nem hinném, hogy annyian éreznek igényt egy iPad-ra, mondjuk egy MacBook és iPhone mellett, mint amennyire pár elemző cég tippeli.
(#52) Cathfaern: Váljék egészségedre, én azért ilyen célra inkább egy MacBook & MacOS & Office4Mac mellett teszem le a voksom, ha szabad.
A továbbiakban is annyit tudok mondani, hogy igény kérdése. Egy szóval nem írtam, hogy lehetetlenség bármit is megcsinálni tableten.
-
leviske
veterán
Az a felhasználó, aki csak netezget, és csak néha keveredik irodai alkalmazások közelébe, az vagy gyerek/tini, vagy nagymama/nagypapa.
Egy átlagos felnőtt életében egyáltalán nem lehetetlen elképzelni olyan élethelyzete, amiben meg kell írnia egy hosszabb Word dokumentumot, vagy videót vág, Excellel dolgozik, CorelDraw-t vagy Photoshopot használ. (Na jó, az utóbbiak inkább a designer/marketing/web és oktatási szférában jellemzők.)
Szóval én a továbbiakban is úgy vélem, hogy egy tablet ideális társa lehet egy notebooknak, még inkább egy asztali számítógépnek, de azért kiváltani a helyét csak olyan környezetben tudja, ahol kompromisszum kész embert talál, ennek az embernek a megtalálásához meg az aktuális árszabás tényleg magas.
-
leviske
veterán
Solten szerintem ugyanazt emelte ki, mint én: a tablet piac nem helyettesíti a PC-t. Tehát hiába ontja magából a baromságokat a Gartner.
Egyébként nem tudom, mi értelme volt felhoznod a 20 milliós eladásokat. Egy újdonságra bárki vevő. Majd, ha a fogyasztók megtapasztalták, hogy mi ez, akkor fog realizálódni a kereslet. Most még a tabletek újdonságnak számítanak.
Jelenleg a piacon egyedül az Apple termékpolitikájának érdemes hitelt adni, miután Ők irányítják a piacot, a többiek nagy része csak szolgamód követi. Márpedig az Apple a telefonja alá árazta be az iPad-ot. Szvsz nem szánnak hosszú távon nagyobb jelentőséget neki a piacon, mint az iPod-nak (ami ugyancsak piacvezető, de nincs rá általánosan igény).
MOD: Valahogy nehezemre esik elhinni, hogy a koreai/kínai/tajvani gyártók többségének fáj egyáltalán $200-ba egy tablet, még hogy annál még többe is...
-
leviske
veterán
"A piaci elemző szerint a multimédiás táblagépek nem alkalmasak a PC teljes leváltására"
Köszönöm.
Végre egy elemző cég, ami képes reálisan látni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Gmail
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Éjszakai műszak
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest