- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IO.sys
őstag
válasz
mlacko1111 #1690 üzenetére
Ebay?
Csak vigyázni kell, sok a hamisítvány. Ne a legolcsóbbat válaszd. -
IO.sys
őstag
Az adb-s dologhoz nincs leírás, tapasztalat kell hozzá, mert nem egy egyszerűen végigjátszható dologról van szó.
Most hard brick állapotban van a telefon, ami fogyasztói szempontból annyit jelent, levélnehezéknek még jó lesz. Keringenek a neten gyári programok, amik újra tudják írni a romot, de ott már minden lépéshez komoly tudás kellhet. Ha érdekel a téma, keress rá arra, hogy qhsusb_bulk. Ha neki is vágsz (mit veszíthetnél), idő kell hozzá és kitartás. Végül is mindent meg lehet javítani, csak nem mindegy, a gyártás mely szakaszáig kell hozzá visszamenni.
-
IO.sys
őstag
Hangerő LE + bekapcsoló gombra mit reagál? Vagy hangerő fel + bekapcsoló gombra. Mert lehet, hogy a rom betöltése elején hasal el, de addig működik, csak nem látszik. Igazából figyelni kéne gépen adb-vel a logcatet, vagy hogy egyáltalán lát-e készüléket, de ez olyan dolog, amihez sok idő és türelem kell, na meg elhatározás.
-
IO.sys
őstag
válasz
Permet Elek #1627 üzenetére
Ez már rég nem így megy, már fél éve, hogy megírtam az email nélküli módszerről a cikket.
Meg ráadásul szerintem ő sim unlockról beszél, mert említette a szolgáltatót... -
IO.sys
őstag
válasz
Permet Elek #1621 üzenetére
Csak olyan játékkal játszok, amihez max 2 ujj kell a nézet nagyításhoz. Nem igazán játszom rajta amúgy, szóval ebből a szempontból nem tudom kifogásolni az ezzel kapcsolatos hibáit.
Az is igaz, hogy széthackeltem, bár akkora pro nem vagyok sajna, mint colonell kolléga.De eltekintve a game meg tárhely problémáktól, mint Android, a legjobb, amivel eddig dolgom volt.
-
IO.sys
őstag
válasz
Permet Elek #1619 üzenetére
Nagyon máshogy látjuk a világot.
-
IO.sys
őstag
A lényeget persze elfelejtettem.
Az a trükk benne, hogy mivel tud backupból visszaállítani, ezért meg lehet csinálni, hogy töröljük a 100 megás chrome-ot, aztán amikor megszűnt a tárhelykrízis, visszaállítjuk backupból. Ezt bármivel meg lehet csinálni, ami nem kritikus az Android működése szempontjából.
-
IO.sys
őstag
válasz
andatti #1588 üzenetére
Most a tárhellyel kapcsolatban nekem is volt gondom, de "nagyon cseles" megoldást találtam.
Fel akartam tenni az iGo-t, ami majdnem 800 mega és belső tárból kell telepíteni ugye. Bárhogy próbálkoztam, 200 mega még mindig hiányzott. Próbálkoztam adb-ből mindenféle trükkel, de elég macerás volt. Aztán leszedtem a "Rendszer alkalmazás eltávolító" nevű appot. Ez a /system/app mappából törli a cuccot igen eredményesen, amit backupol is a külső SD-re, tehát vissza lehet állítani bármit. (ugyanezzel próbálkoztam kézzel)
Szóval kitépkedtem ilyeneket, mint Google Könyvek, Google Zene, Hangouts, Időjárás, egyszer csak lett elég helyem. Sikerült telepíteni az iGo-t.A Hangouts miatt folyamatosan összerogyott valami, ezért azt backupból visszaraktam, a többi meg maradt külső SD-n, de belső helyet már nem foglal.
Tudom ajánlani mindenkinek, akinek hasonló gondja van. Rendszer alkalmazás eltávolító -
IO.sys
őstag
válasz
tamas.varga5 #1581 üzenetére
Ha értesz hozzá, szedd szét és nézd meg az érintő csatlakozóját, nem-e ferdén van bedugva vagy valami.
-
IO.sys
őstag
válasz
tamas.varga5 #1579 üzenetére
Üdv! Lehet, hogy én vagyok alultájékozott, de a telefont nem lehet recoveryből formázni. Ha factory resetet csinált és meghalt tőle a rom, akkor ott már előtte is nagy volt a baj.
Recoveryből és három gombos telepítéssel is mennie kéne. -
IO.sys
őstag
Ha valaki rootolna, próbálja ki ezt az unlock parancsot, elvileg működik:
fastboot oem unlock UUUUUUUUUUUUUUUU
Igen, az ott sok U. Sajnos unlockolt BL-t nem lehet újra unlockolni és relockolni se, legalábbis a relock paranccsal nem.
-
-
-
IO.sys
őstag
válasz
ombre70 #1570 üzenetére
Még azt megpróbálhatod, hogy a gyári romot letöltöd, ami egy rar file, kicsomagolod és az egész dload mappát felmásolod az sd gyökerébe recovery módban (vagy ha nem lehet, akkor sd kártya olvasóval a gépen). Kikapcsolod a telefont, majd nyomva tartod mindkét hangerő gombot és úgy kapcsolod be. Ha bejön a logó, elengedsz mindent. Így el kéne kezdenie telepíteni a romot.
Ha így se sikerül, akkor lehet, hogy nem menthető otthoni körülmények közt. Nem értek annyira a dolgokhoz, de a bootloader sérülése szerintem aggodalomra ad okot.
Amúgy hogy purcant ki így a telefon? -
IO.sys
őstag
válasz
ombre70 #1568 üzenetére
Hú, izgi.
Meg kéne tudni, hogy sérült-e a bootloader. (kikapcsolt állapotban hangerő LE+power) Ha igen, akkor szerviz. Ha nem, akkor meg lehetne próbálkozni a rootolással és a rom újbóli felrakásával. Mindkettő linkje megtalálható az összefoglalóban. A root cikkben nincs leírva a rom flashelése, ha nem megy, kérdezz. Elvileg csak fel kell másolni az sd gyökerébe és recoveryből telepíteni.
-
IO.sys
őstag
(#1564) mrarchitect: Nem tudjuk.
(#1565) domiromm: Nem tudjuk.Megint változott az unlock leírás, csak mondom.
-
IO.sys
őstag
Csak hogy fájjon, karácsonyra!
-
IO.sys
őstag
Huh. Sikerült a regisztráció, de a Huawei közben módosította a honlap működését, de kibogoztam.
Közzétettem a root cikkben a belépési adatokat és a failproof unlock kód generálás menetét. Jó étvágyat. -
-
-
IO.sys
őstag
válasz
szimla65 #1540 üzenetére
Rémlik, hogy láttam én is ezt, de konkrétan már nem emlékszem.
Próbálj meg ezen a linken regisztálni: Kínai reg
Ha menet közben újra látod ezt az oldalt a két gombbal (mármint ha angolul látod), légyszi arról is csinálj képet, hogy berakhassam a root leírásba. Emlékeim szerint én is az elsőre kattintottam.
Aztán megpróbálhatsz belépni is, ha már mindent megpróbáltál.
Ha sikerült, légy szíves írd le, amire emlékszel a pontos menetéből. Sokat segítenél vele másoknak. -
IO.sys
őstag
válasz
Auratech #1519 üzenetére
Bármilyen androidban húzható a proci SetCPU-val, legalábbis a nobranded kínai tabletemé is, gondolom ennél a telefonnál is működik (nem próbáltam).
A frekvencia és a hőtermelés exponenciális kapcsolatban vannak itt is, tehát nem kell azonnal a legnagyobb sebességgel kipróbálni, működik-e... -
IO.sys
őstag
Nem jó a hozzáállás.
Inkább csináld lassabban, de ne felületesen informálódj. Tedd fel a CWM-et és nézz utána, hogy kell romot flashelni, nem egy nagy bukfenc. A zip kiterjesztésű a flashelhető.
Azért kell jól utánanézni, mert ha valami félresikerül és nyakadba dől egy mázsa sz@r, csak nézel és nem fogod tudni, mekkora a baj.
Igazából nekem most mennem kell, a többiek közül talán lesz valaki olyan kedves és ír pár szót a tudnivalókról, én nem foglalkoztam a stock rommal, meg fejből én se tudom mit kell csinálni, csak ha olvasok. -
IO.sys
őstag
válasz
Permet Elek #1506 üzenetére
Értem, hát az is egy nézőpont.
Páran fél karjukat adták volna ezért a kódért, csak mondom.
-
IO.sys
őstag
válasz
Permet Elek #1503 üzenetére
Véletlenül nem a függetlenítésről beszélsz?
-
IO.sys
őstag
Na, örülök.
Nekem nem kellett belépni, kipróbáltam két másik böngészőben is, amikkel még soha nem jártam a huawei oldalain. Valami hiba biztos van, különben nem működne mindenkinek másképp. Majd kiderül.Helyesbítek, be kell lépni, csak én a 2. oldalig már nem mentem el, csak a jogi nyilatkozatig. Köszi, javítom a cikket.
-
IO.sys
őstag
-
IO.sys
őstag
válasz
Permet Elek #1495 üzenetére
Szerintem talál olyan sütiket az oldal, ami alapján úgy dönt, hogy neked másik oldal kell. Próbáld meg másik böngészőben megnyitni.
-
IO.sys
őstag
Frissült az unlock cikk. Külön öröm, hogy egyszerűbb is lett.
Unlockoljatok, mert az jó. -
IO.sys
őstag
Megtaláltam a megoldást, kiadta az unlock kódot.
Itt: http://emui.huawei.com/plugin.php?id=unlock&mod=detail
Full kínai az egész, de itt a Product ID-t nem kell megadni, tehát más, mint az angol.
Bejön egy kínai jogi nyilatkozat, alul be kell csekkolni a négyzetet és rányomni a hosszú gombra.
Az unlockolós oldalon az első lenyílómenüből ki kell választani a középső lehetőséget.
Az alatta lévő lenyílóból ki kell választani a HUAWEI Y300-0000 -t.
Alá beírni a sorozatszámot (S/N).
Alá beírni az IMEI-t.
Ellenőrzőmezőbe beírni a képen lévő kódot.Aztán kék gomb és ott lesz az unlock kód.
Szóval újra lehet bootloadert nyitni.
Majd este frissítem a rootolós cikket.
-
IO.sys
őstag
Zárt bootloaderrel legjobb tudomásom szerint nem fogsz tudni romot telepíteni.
Úgy tudod megnézni a bootloadert, hogy kikapcsolod a telefont, aztán Hangerő LE+Power gombot megnyomod. Alul lesz kiírva hogy Phone locked vagy Phone unlocked.
Rootolni úgy is lehet, hogy a bootloadertől kezdődően totál ki van ütve az egész telefon (ez az igazi root), meg úgy is hogy csak az android van átverve, ahogy a KingRoot is csinálja. Utóbbinál csak az appok fogják rootoltnak látni a telefont, de valójában nem az.Leírást az összefoglalóban találsz.
-
IO.sys
őstag
válasz
Binczet #1445 üzenetére
- a zseblámpa kb. fél perc használat után mindig kikapcsol. Borzasztó zavaró!
Nálam nem.- a fülhallgató bedugásakor / kihúzásakor fél percre lefagy a telefon. Gondolom nem a világ összes fülhallgatójával csinálja, de pont az enyémmel igen.
Nálam is.- szinte minden program a memóriakártyára van telepítve, mégis alig van szabad hely a telefonon. Már azért is meg kell küzdenem, ha egy 10 megás programot akarok telepíteni. Próbáltam a beépített tárhelytisztítós programot, de még így is épp hogy elférek.
Nem érint.- ha rádugom a telefont a gépre, mert pl. képeket akarok átmásolni, akkor ugye az sd-n lévő programok ikonja eltűnik, majd ha kihúzom a telefont, vissza is jönnek. Igen, csak nem mindig jó sorrendben.
Újabban nálam is, de csak újabban. -
IO.sys
őstag
válasz
gaben0211 #1400 üzenetére
A telefon nem tökéletes, de azok az emberek se, akik a kákán is csomót keresnek, és találnak is, ahányat csak akarnak. Sok vita volt itt ebből.
Nekem semmi bajom a telefonnal, tetszik rajta a rom is, láttam már pár androidot, de ezt eszembe se jutna lecserélni. Sokaknak kevés a belső tár, nekem még nem sikerült megtöltenem. A ram se kevés. A kamerája jó fényben nagyon jó képeket csinál a többi telefonhoz képest ebben az árkategóriában. Igen, a gombok nem világítanak, na bumm. A tapicskolószenzor meg eldobja az egyik ujjad, ha túl közel húzod őket. Brit tudósok felfedezték a megoldást: Ne húzd túl közel a két ujjad. A hátlap recseg, ha rosszul rakod fel. Erre is van megoldás... jól rakd fel. Maga a burkolat olyan szar műanyagból készült, hogy meg kell tanulni fogni. Sokan vettek emiatt szilikon tokot. Aztán lehet, hogy lesz rá nyalóka, de nem lehet tudni.
Szóval ha a felsőkategória tudását várod, akkor nem jó ez a telefon neked, amúgy meg egy fürge kis jószág, szép a kijelzője, és anyám 4000-es előfizetése mellé nekem bőven megérte 17000-ért.
-
IO.sys
őstag
válasz
Hosssszu #1385 üzenetére
Ha rootoltad, a Titanium Backup Pro felmegy rá, amivel lehet törölgetni. Mindent ezzel se lehet. Máshogy lehet a parás appokat is törölni, és le is van írva a módja valahol a topicban, valahol...
Majd ha erre jár colonell mester, talán elmondja, vagy ad egy linket ahhoz a hsz-hez.
-
IO.sys
őstag
Egy kolléga most írta a root cikk alá, hogy van rootolt Telenor mentése, lehet zaklatni.
-
IO.sys
őstag
válasz
eeestvan #1281 üzenetére
Az a gond, hogy a legtöbbünknek már tök jól be van lőve a telefonja, és senki se szeretné letarolni azért, hogy csináljon egy mentést. Én segítőkész ember vagyok, de bevallom, annyira azért én se érek rá, hogy csináljak egy mentést a mostani állapotomról, dózeroljak, arról egy mentést, aztán vissza saját mentésem. Másrészt csak 2 gigás kártyám van, nem férne el rajta a mostani állapotom.
-
IO.sys
őstag
válasz
#09142808 #1196 üzenetére
Ki kell cserélni a system/media/audio/animationsounds/bootSound.ogg fájlt egy üresre. Ha csak simán törlöd, asszem visszarakja az android. Én úgy csináltam, hogy kimásoltam a gépre a fájlt, Audacityvel kipucoltam a hangot és lerövidítettem <1mp-re. Bemásolod Root explorerrel vagy ES file explorerrel a helyére. Azért kell a két fájlkezelő közül az egyik, mert jogot tudnak szerezni maguknak védett mappák írásához.
-
IO.sys
őstag
Feladni a legdrágább.
Lehet kapni ilyesmi nagyító szemüvegeket, meg komolyabb asztali nagyítót, meg USB-s "mikroszkópot", egyik se megfizethetetlenül drága. Én egy fejre húzhatót használok, ragasztottam az elejére LED szalagból normális világítást, azóta (majdnem) mindent látok.
-
IO.sys
őstag
Utóbbi megoldás jó lehet. Amúgy műszerekkel felszerelve is igen kalandos terv otthon visszakeresni egy ilyen elektronikában a hibát. Nem tudom konkrétan, de ebben 3-4 rétegű lehet a NYÁK, amit forrasztani se lehet.
Ha van kedved küzdeni vele, akkor az a tanácsom, hogy valami normális nagyító alatt bogarászd végig az egészet jó megvilágítás mellett, így néha kiderül, hogy csak elvált egy forrasztás vagy ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Új hozzászólás írása előtt nézz körül az Összefoglalóban!
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest