- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joci86
senior tag
Meg tudna valaki mondani, hogy milyen kijelzoidore lehet szamitani egy feltoltessel?
Sokaknal recseg-ropog a keszulekhaz normal hasznalatnal?
Probalok donteni az Y550, G620s, Ace4 es F60 kozott.
koszi -
joci86
senior tag
válasz
beach head #290 üzenetére
Olvasgattam egy ideig a topikját, mert megmozgatta a fantáziámat az a 30 ezres készülék. Nem tudom, hogy most hogyan állnak arrafelé a dolgok, de amikor legutóbb arra jártam, elég random módon frissítették a készülékeket. Sokan a frissítéstől várták, hogy megoldja az akku kijelzés hibáját, javít a fényképek minőségén, megoldja a kijelző valamilyen vibrálós hibáját (bár ez utóbbit nem olvastam tömegesen).
Kb. ezek után döntöttem el, hogy az Op3n Dott nekem nem alternatíva. Amúgy is MTK-s SOC dolgozik benne (elméletileg navigálásra jobb a Qualcomm SOC).Régóta nem olvastam bele a topikjába, lehet, hogy azóta minden megoldódott. Bár a buta (bal oldalon fent) helyen lévő bekapcsoló gombot nem javítja a frissítés
Nekem 5-10-zel többet megérne az Y550 (az alacsonyabb felbontású kijelző ellenére is).
-
joci86
senior tag
válasz
beach head #285 üzenetére
Az eBay-es 35 ezer az itthon a +27% ÁFA és +1500 vámkezelés után erősen megközelíti a 46 ezret, és ezen ugye még nincs is rajta az itthoni kereskedő haszna. Mire ideér az a Lenovo, sajnos árban is a G620s-sel lesz egy csoportban.
-
joci86
senior tag
válasz
beach head #283 üzenetére
"...Kevésbé örvendetes a 4 gigabájtos belső tároló jelenléte, amely bár a kategória jellemzője, csak 2 gigabájt áll a felhasználó rendelkezésére alkalmazások telepítésére, ami nagyon kevés. Szerencsére van mód microSD kártyára telepíteni, ami a biztonság, sebesség és megbízhatóság szempontjából nem feltétlenül ideális, de legalább opció a nagy játékok feltételére..."
Forrás: TESZT
A Lenovo K3-at a Huawei G620s-sel lenne érdemes összehasonlítani,az lenne a saját kategóriája.
-
joci86
senior tag
"Google alkalmazások nem hagyták deep sleep-be menni...
Még jó, hogy a Cyanogenmodban (és a Huawei ROM-okban is) le lehet lőni egyesével a Google szarjait: leblokkoltam azt a pár appjukat, ami pörgette a procit, és rögtön pörög-forog a rendszer, és a deep sleep is visszajött..."Megtennéd kérlek, hogy erről a részről kicsit bővebben is írsz? (Főleg a Huawei ROM-okban rejlő lehetőségek érdekelnének)
Előre is köszi!
-
joci86
senior tag
A gombok háttérvilágítását hozták fel egyik negatívumként.
Korábban valaki említette itt a fórumon, hogy később még tudhatja az OTG-t, lehetséges, hogy egy frissítés megoldja a dolgot. Persze ez csak tipp.
Jelen formában viszont az OTG-vel kapcsolatos rész tényleg nem állja meg a helyét (a fórumon olvasottak alapján). -
joci86
senior tag
válasz
horvatheszti #181 üzenetére
Az Alcatel kijelzője nem IPS, hanem sima TFT. Nem tudom, hogy a POP 2 (4,5) kijelzője milyen képet produkál, mert nem volt kitéve egyik üzletben sem.
A belső tárhellyel nem igazán kell foglalkozni, mert a Huawei-nél ki lehet választani az SD kártyát alapértelmezettnek.
A MIUI koppintás Emotion UI viszont magasan veri bármelyik Alcatel rendszerét.
A Telefon-kezelő alkalmazás mindenféle rootolás nélkül olyan dolgokat tartalmaz, mint pl. "firewall" (Te mondod meg, hogy melyik alkalmazás férhet hozzá a nethez, és azon belül is mobilnet vagy WIFI), megmondhatod, hogy mely alkalmazások indulhatnak el automatikusan stb... Nem kell külön Battery Doctor meg Clean Master és hasonlók, mert az is benne van, gyárilag.Mivel függetlenül nem elérhető még az Y550, Dominosan meg nem árulják (erre írták, hogy megszüntették az értékesítést), ezért elgondolkodtam én is a POP 2-ben, de a fentebb leírtak miatt inkább várok még (hacsak nem adják az Alcatelt valami brutál akcióban)
-
joci86
senior tag
válasz
viktro82 #158 üzenetére
Akkor sajnos hibásan szerepel a Mobilarénán.
Érdemes hivatalos forrásból tájékozódni. -
joci86
senior tag
válasz
Robertó79 #152 üzenetére
Olvasd el a tesztet
Az én véleményem (csak a legfontosabbak, a teljesség igénye nélkül):Pozitív:
- Snapdragon 410 + 1GB RAM
- Jó ár
- Relatíve erős, cserélhető akku
- GPS+GLONASS
- IPS technológiájú kijelző (a felbontás a "negatívumok" között)
- Van állapotjelző LED (sajnos manapság egyre ritkább az árkategóriában)
- Van fényérzékelő, közelségérzékelő, gyro szenzor, compass (pl Samsung előszeretettel spórolja ki ezek nagyrészét)
- Szoftveres extrák (pl. KikKat ellenére is lehet SD-re telepíteni, a Telefonkezelő alkalmazás szintén egész ügyes...)Negatív:
- Nem kaptak megvilágítást az érintőgombok
- 4GB tárhely (viszont ugye megoldott az SD-re telepítés)
- Relatíve alacsony felbontású kijelző
- Nem valami szép készülék (bár ez nagyon relatív)
- Nincs nagy presztízse (már ha ez fontos, engem pl. abszolút nem érdekel)Kb. ennyi jutott eszembe hirtelen. Amint elérhető lesz hivatalos garanciával, kártyafüggetlenül is Magyarországon, terveim szerint be is szerzek egyet.
-
joci86
senior tag
Most aztán ténylg nem tudom, mit is gondoljak a Telekomról:
Megjelent a kínálatban a Huawei Y550, csak most éppen elérhető, rendelhető, átvehető... Néhány napja email-ben azt válaszolták, hogy megszűnt a forgalmazás. -
joci86
senior tag
válasz
Auratech #135 üzenetére
Köszi, a cikk elolvasása után nekem is az elsők között volt megnézni a kézikönyvet, de sajnos sem az "OTG" sem pedig az "on the go" keresés nem vezetett eredményre.
+ neten is keresgéltem, de semmi kézzelfogható (az Y550-hez árult OTG kábeltől eltekintenék, mert a kereskedők ugye megpróbálnak mindent eladni...) -
joci86
senior tag
válasz
gabe8719 #126 üzenetére
Akinek van Cetelem kártyája, 15% kedvezménnyel juthat hozzá többek között:
Honor 3C - igaz ez nagyobb, és kicsit régi a ROM, na meg MediaTek, de a kedvezménnyel egész jó.
Gsmart Akta A4 ez is nagy, MediaTek, viszont abból a 8 magos... 42-ért ez is baráti.
Kár, hogy maximum 4,5"-ig vagyok hajlandó elmenni...@ piroman
Nekem nem volt vele problémámKinek a pap, kinek a paplan
-
joci86
senior tag
válasz
gabe8719 #124 üzenetére
Tegnap rákérdeztem emailben a Telekomnál, hogy előreláthatólag mikor lesz kapható a telefon. Ma jött a válasz, hogy megszűnt az értékesítése.
Szeptember közepétől erre a telefonra várok, egy Nokia 5230 társaságában... Minden nap megnéztem, hogy elérhető-e végre a készülék (miután megjelent a honlapon), SOHA nem volt webshopon keresztül rendelhető. Nem kicsit idegesítettek fel.
Kártyafüggetlenül meg nem kapható, és senki nem mond semmit az ügyben, pedig zaklatom már jó ideje a Media Markt-ot, Edigitalt, sőt a Huawei hazai képviseletét is...
Nagyon gáz, amit művelnek.Ja, és külföldről nem rendelhetsz (rendes garival), mert a Telemax (hivatalos szerviz) nem hajlandó szervizelni, csak az itthon vásárolt telefonokat. Ezt pedig tőlük tudom, de megerősítette a Huawei is.
-
joci86
senior tag
Próbáld ki a GO Launchert. Én ezt használtam az Y300-zal, nagyon jól testreszabható.
-
joci86
senior tag
válasz
laca7909af #114 üzenetére
Köszi! Xperia M-em egy kicsit recsegett, miután párszor le kellett venni a hátlapját, az nagyon tudott zavarni.
Kíváncsi leszek, hogy mikor teszik már ki valamelyik üzletbe, hogy meg lehessen tapogatni, ki lehessen próbálni. Sok felesleges kérdéstől (elsősorban részemről) meg lehetne kímélni a fórumot -
joci86
senior tag
válasz
laca7909af #112 üzenetére
Neked is recseg a készülékház? Ugye a tesztben az összeszerelés minőségét hozták negatívumnak. Kíváncsi lennék, hogy általános a probléma, vagy pont egy olyan darabot kaptak tesztelni...
-
joci86
senior tag
válasz
laca7909af #109 üzenetére
Köszi!
Ezek szerint csak hagyni kell fókuszálni.
Y300 beltéri, vakus képe:
Valami hasonló minőség szerintem elvárható a sokkal jobb utódtól -
joci86
senior tag
A tesztben vannak fényképek! Kicsit gyengébb minőségűnek tűnik, mint amit elvárnék tőle egy Y300 után, de talán csak nem hagyták szegényt fókuszálni...
Néhány képnek én is örülnék, amit nem teszt keretében készítettek, mert az Y300 esetén is ki kellett ismerni a telefont, ahhoz, hogy jobb fotókat lőjön.
OTG-ről máshol nem nagyon találtam infót, talán majd itt megerősíti valaki.
Tmobile-nál (Webshop) még mindig nem kapni, kártyafüggetlenül pedig még úgy sem. A kijelzőt éppen ezért nem tudtam kipróbálni, de az Y530-é kb ugyanez, azt nem éreztem rossznak. Nem mellesleg, ahogyan laca7909af kolléga is írta, az alacsonyabb felbontás miatt még kevésbé kell erőlködnie a processzornak.40 környékén ennél jobbat nem lehet venni (2 éves itthoni garival), tehát Redmi 1S Kínából nem játszik...
-
joci86
senior tag
válasz
laca7909af #87 üzenetére
Köszi a tippet! Jó lenne, ha függetlenül meg tudnám venni, ha már 2 hónapot vártam rá, egy kicsit még kibírok
-
joci86
senior tag
Tényleg nem kötekedésből írom, de a Telenor 35-ért adja az Y550-est kártyásan, így ott is 10 ezer különbség van közöttük.
Ha ugyanennyiért adná a Telekom is, (és nem mellesleg elérhető lenne végre) már nyomkodnám is a vásárlás gombotEdigitalnál néhanapján (az elmúlt 2 hónapban 2x volt) rendeznek 15%-os akciós hetet, amikor többek között a Nokia készülékek is olcsóbbak. A 630-ast emlékeim szerint 34 ezerért lehetett megvenni. Nem tartom kizártnak, hogy karácsony előtt is megjátszanak még hasonlót
Ha esetleg abban gondolkodnál...
@laca7909af
Pontosan
Mindezek mellett a Telefonkezelő alkalmazás hasznos fícsör. Végre nem kell rootolni, hogy az alkalmazásoknak kezelni lehessen az ilyen-olyan jogosultságait. -
joci86
senior tag
"USB-ből pedig 2.0 a szabvány MTP és OTG funkciókkal"
Laca7909af, próbáltad az OTG funkciót?
-
joci86
senior tag
Végrevégre!
Október elején láttam először ezt a telefont a német Media Markt oldalán 129 euróért, azóta várom, hogy megjelenjen itthon is (ami egy Nokia 5230 társaságában annyira nem kellemes)...Nem értem azokat, akik a 4GB miatt fintorognak, ha a Huawei biztosítja az SD-re telepítési lehetőséget, akkor irreleváns a belső tárhely mérete. A vas és szoftver is teljesen rendben van, nem egy high-end készülék, ezért nettó ökörség 1,5-2x ennyibe kerülő készülékekkel hasonlíthatni. Ebben az árkategóriában (hivatalos, itthoni garanciával) egyszerűen nincs vetélytársa. Ezen még a nem túl éles (amúgy bőven használható) kijelző sem változtat.
A telefonkezelő alkalmazás tudása pedig a kategória fölé emeli (MIUI-ban van hasonló, de a Redmi 1S 55 ezer forint). Az pedig külön öröm, hogy nem spórolták ki az érzékelőket és értesítő LED-et (elég szomorú, hogy a legtöbb gyártó szereti kifelejteni ezeket, csak hogy néhány jüannal kevesebbre jöjjön ki).
Valakinek nincs esetleg infó a kártyafüggetlen megjelenésről? Jó lenne kötöttségek nélkül megvenni, a Telekom áránál (41 ezer kártyásan) úgysem lesz drágább, mellesleg 2 hete nincs készleten a webshopban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Új hozzászólás írása előtt nézz körül az Összefoglalóban!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Filmvilág
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest