- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
St3ven
addikt
válasz
SektorFlop #2560 üzenetére
Na, ez érdekes. Én nem is regisztráltam be a Playre - legalábbis ezen a telón -, mégis kétnaponta feldobja, hogy x db frissítés található. Kicsit ugyan, de zavar. Ezt meg lehet oldani kívülről? Nekem még Market van, jó lenne, ha nem frissülne.
-
St3ven
addikt
Sziasztok!
Linux alól hogyan lehet root-olni a telónkat? Nem vagyok egy nagy linux guru.
-
St3ven
addikt
Használ itt valaki Vibert? Nem fogja meg nagyon a telót vagy meríti nagyon az akksit? Mennyi RAM-t eszik?
-
-
St3ven
addikt
válasz
SektorFlop #2069 üzenetére
Köszönöm a tippet, végül sikerült beszereznem egyet 990 Ft-ért! Volt olcsóbb kínais is, de azok ilyen textilszerű (mű)anyagból voltak, amit sokkal nehezebb az ember zsebébe csúsztatni, szóval maradt a klasszik kemény műanyag.
DS39
Láttam a Telenornál pontosan olyat, mint a tied, csak éppen 3000-ért.jakabtamas
Kösz a fáradozásért! -
St3ven
addikt
válasz
jakabtamas #2064 üzenetére
Nem látszanak a képek.
-
St3ven
addikt
válasz
jakabtamas #2055 üzenetére
& DS39 & P.mini
Köszönöm mindenkinek, én is valami ilyen olcsóbb műanyag dologra gondoltam, amiben azért biztosan megáll a teló. Fólia van rajta (nagyon patent), nem is a karcolódás ellen kellene, hanem hogy ne csak úgy natúrban hánykolódjon a zsebemben, és hogy védve legyen a portól/szennyeződésektől.
A képet szívesen veszem, ha készítesz róla.
-
St3ven
addikt
Sziasztok!
Aki használ hozzá tokot, az honnan rendelte? Nekem valami sima belecsúsztathatós műbőr tok kellene, amiből mondjuk egy "szalaggal" kihúzható lenne a teló, max. 1-2 ezerért.
-
St3ven
addikt
Rootolni lehet, van is leírás vmelyik hozzászólásban elrejtve.
Romok nem nagyon vannak, a gyári tökéletesen optimalizált. Én emiatt nem is rootoltam, és nem is érdekel más rom. Mondom ezt úgy, hogy az előző androidos telómat gyakorlatilag szétromoltam.
Jellemző hibáról nem tudok, nem indulgat újra a teló meg ilyenek, ill. nem hallottam hardveres problémákról sem - ellentétben a Vodafone Smart II-vel, ami egy katasztrófa volt, és talán még ma is az.
-
St3ven
addikt
Az letiltható valahol, hogy 29%-nál felugorjon az az ablak, amiben az energiatakarékos mód bekapcsolására ad lehetőséget a rendszer?
Mert nekem rendszerint 10-20%-okat ugrál az akksiszint-kijelzés, és marha zavaró, hogy napjában ötször felugrik ez a kis ablak.
-
St3ven
addikt
Azt hiszem, elég egybehangzó, jó véleményeket kapott most itt shootme2 kolléga a telóról.
-
St3ven
addikt
válasz
shootme2 #1598 üzenetére
Az érintője milyen? Jól kezelhető? Nem érzékel félre? Kijelzője szép?
Nem érzékel félre, nekem nem is kellett kalibrálni, úgy is pontosan érzékel. Nagyon érzékeny is, elég csak leheletnyit megérinteni, és tudja a dolgát, és szerintem szép is.
Használat közben nem lassú? Nem akadozik vagy fagyogat?
Egyáltalán nem, nagyon gördülékeny a használat, nem "röccen" meg.
Ha nagyrészt telefonálásra van használva mennyit bír az akku?
Ez elég változó, nekem kevés telefonálással, sok sms-ezéssel és alkalmankénti netezéssel általában 5-6 napig elmegy, de láttunk már ennél extrémebb akksiidőt is.
A wifi nem gyenge vagy veszti el a jelet?
Nagyon ritkán használom a wifit, de akkor nem volt gond vele még egyszer sem. Legutóbb egy negyed órát VoIP-oltam wifin, tökéletes volt a kapcsolat, nem késett, nem szakadt meg, ami azt jelenti, hogy jól fogta a jelet.
GPS nem gyenge vagy veszti el a jelet? Androidos navi programokat rá lehet tenni?
Ezt majd más megmondja, én még egyszer sem kapcsoltam be a GPS-t, és a Maps-et sem indítottam még el az elmúlt négy hónap alatt.
Az anyagminőség rendben van? Nincs sok gond a telefonnal?
A minőség rendben van, nincs bóvli műanyag hatása a telónak, ha ránézel, tapintásra is jó, a redőzött hátlap pedig nagyon tuti megoldás. Sajnos nekem halkan meg-megreccsen a kezemben, amikor pl. felveszem az asztalról, ez a dolog az elején még nem jelentkezett.
Angry Birds, normálisabb játékok mennek rajta?
Ezt is más fogja tudni, nekem egy játék sincs fent.
-
St3ven
addikt
Az akksi-idővel nekem is hasonló tapasztalataim vannak, bár ezt nem telefonálás közben figyeltem meg. 40%-ig elmegy kb. 4 napig aztán 40%-ról mint az őrült, lemerül egy nap alatt, de ilyen tizenakárhány százalékos esésekkel.
Én azt gyanítom, az akksiszint-kijelzéssel lehet a gond. Egyébként nekem is 1400 mAh-s pakk van benne.
-
St3ven
addikt
Valaki, akinek rootolt a teloja, el tudna kuldeni az alapertelmezett ertesitesi csengohangot (Glory)?
Koszi!
-
-
St3ven
addikt
-
St3ven
addikt
Nem toltam rá töltőre, az látnád a "Töltés" sorban, és direkt nem csatlakoztattam gépre sem (szerintem azt is ott jelezné, vagy a grafikon lenne más színű azon a szakaszon).
Ugrál a kijelzés; egy-egy hosszabb beszélgetés/használat után visszaugrik kicsit. Eléggé zavaró, de ha emellett bírja egy hétig, annyira nem tud érdekelni.
-
St3ven
addikt
válasz
Vesztor87 #1262 üzenetére
Írtam már korábban, hogy mire is képes a kis telónk kímélő üzemmódban:
(#1264) DS39
Én a netet (2G-n) leginkább csak a naptár- és gmail-szinkronizálásra használom, illetve naponta talán egyszer-kétszer, ha gyorsan meg kell nézni valamit, akkor is Opera Minivel.Plusz beszéd és sms napi átlag fél-fél óra.
-
St3ven
addikt
Nem furcsa nektek egy kicsit az akksimerülés karakterisztikája?
Nekem 40%-ig vígan elvan négy napig is, aztán olyan 15-20%-os eséseket produkál, hogy öröm nézni.
-
St3ven
addikt
Pontosan.
Esetleg a MyPhoneExplorer-t tudnám javasolni, régen használtam, de rájöttem, hogy tök felesleges.
-
St3ven
addikt
Nekem a következő appok vannak fent (mind a belső tárhelyen), és még 62 MB szabad hely van:
ADW.Launcher (1,77 MB)
Battery Widget (160 KB)
Call Meter 3G (2,81 MB)
CPU Spy (48 KB)
MobileVoip (5,55 MB)
Month Calendar Widget (68 KB)
Opera Mini (2,1 MB)
Profile Scheduler (1,41 MB)
Screen Off and Lock (364 KB)Most néztem, ha betölti a fenti appok adatait, a szabad tárhely 66 MB-ra változik.
-
St3ven
addikt
Nem rossz, de az ilyenfajta akksi-kijelzőkkel csak az a bajom, hogy az állapotsor bal oldalára teszik ki az ikonjukat, ami normál esetben a különböző események értesítési területeként funkcionál. Azaz én ott inkább új email esetén kis borítékra, új üzenet esetén kis buborékra, nem fogadott hívás esetén nyilacskára stb. számítok, így engem csak zavar az az akksiszázalék-érték.
Mivel a jobb oldalra nem lehet tenni őket a gyári romban, én inkább a Battery Widget-et használom, ezt kitehetem akárhova a kezdőképernyőn.
Én ezt használom már több mint egy éve, gyakorlatilag semmit sem fogyaszt, feltelepítve 160 kB tárhelyet, és folyamatosan futva mindössze 1,9 MB RAM-ot foglal.
-
St3ven
addikt
Csakhogy a Go Keyboard-ban nincs meg az a fajta duplabetűs billentyűzet-kiosztás, ami jelentősen megkönnyíti a gépelést, csökkentve a félreütés esélyét, és amiről az alábbiakat írtam korábban:
Próbáljátok ki a beépített TouchPal billentyűzeten a CooTek T+ billentyűzetkiosztást!
Prediktívvel és anélkül egyaránt villámgyorsan lehet vele gépelni, közel 0%-os félreütéssel!Továbbá a Go-hoz is telepíteni kellene egy francia nyelvi csomagot, szóval a használatához egy telepítés helyett kettőt kell megejteni.
Egyébként használtam korábban sokáig a Go-t, de elsősorban az alábbiak miatt váltottam:
De ez még mindig jobb, mint a GO Keyboard-nál, amit eddig használtam.
Ott nem elég, hogy vissza kellett törölni a szóközt, emellett még újra kijelölte a már egyszer jóváhagyott szót, és visszaállította az eredetileg begépeltre (amit minimum ékezetek nélkül, de lehet, hogy éppen totál félregépelve adtál meg).
Csak úgy tudtál továbblépni, ha újra kiválasztottad a felkínált lehetőségek közül az egyszer már kiválasztottat, ami után megint berakta szóközt, és azt megint ki nem törölted. Csak ezután folytathattad az összetett szót, mert csak a második visszatörlést követően nem jelölte ki és alakította vissza az első szót. -
St3ven
addikt
válasz
littlebuddha #597 üzenetére
Ha zavar, hogy sms-írásnál a magyar ékezetes betűk miatt lemegy 90-re az elküldhető karakterek száma, a TouchPal billentyűzet belső menüjéből kiindulva telepítsed fel a francia nyelvi csomagot.
Ott lesznek balra dőlő ékezetettel szerelt á, í, ó, ú karakterek, és a probléma máris megoldva.
Akinek van hozzá türelme, minden szó beírása után bővítheti is a francia szótárat, így egy idő után prediktívben is meglesznek "küldhető" ékezettel a gyakran használt szavak.
-
St3ven
addikt
Egyébként senkit ne tévesszen meg a gyári launcherben widget kirakása közben az a hibaüzenet, hogy "Nincs elég memória" vagy valami hasonló.
Rájöttem, hogy valójában nem memóriából nincs elég ilyenkor, hanem hely nincs a widgetnek az adott képernyőn. Pl. amikor a "Saját naptár" widgetet akarom kitenni, ami ugye 4×4-es, és csak egyvalami (akár egy 1×1-es parancsikon) is van a képernyőn.
-
St3ven
addikt
-
St3ven
addikt
Nekem nincs gond a hangerővel, legalábbis eddig senki sem panaszkodott, akivel beszéltem.
Én visszavinném. De ne lepődj meg, ha rögtön kifogáskereséssel indítanak (mint általában minden ügyben, amikor valakinek csinálnia kell valamit, ami mellesleg a munkája), és arra törekszenek, hogy még te érezd magad hülyének, amiért ilyennel jössz; ragaszkodj hozzá, hogy átvegyék, mert ez a mindennapi használatot befolyásoló jelenség.
-
St3ven
addikt
Ma volt egy hívásom, de csak csörgött a telefon, és a zárképernyőt mutatta, ami nem lehetett feloldani, így még azt sem láttam, ki volt az. A telefon persze semmilyen érintésre vagy gombra nem reagált.
Aztán - amikor még mindig rezgett és a zárképernyőt mutatta - a kikapcsoló gombot hosszan nyomva behozta a kikapcsoló menüt, ott nyomtam egy vissza gombot, erre visszatért a főképernyőre, ahol vmi phone alkalmazás leállt szöveg fogadott, leokéztam, majd nyomhattam be a pin kódot...
Remélem ilyen nem lesz többet, mert az ilyen húzások miatt utáltam meg a régi LG-met, és tértem vissza egy S40-es Nokiára - ami legalább kiírta, hogy ki hív, meg fel is lehetett venni -, mielőtt újra összeszedtem volna a bátorságot, és egy androidos telóba ruháztam be.
Ja, és abszolút nincs összeszemetelve a telóm, van rajta összesen 8 felhasználói alkalmazás és egy téma, a Play-re még be se jelentkeztem egyszer sem.
-
St3ven
addikt
Aki fóliát szeretne a telójára, én ezt javaslom, 6 db-os csomag, 600 Ft-ért.
Ma kaptam meg, az eddigi vaterás rendeléseim közül ez érkezett a legigényesebb csomagolásban és tájékoztatóval, kiváló minőségben.
-
St3ven
addikt
Nem tudom, figyeltétek-e, de ez a TouchPal folyamatosan tanulja, hogy adott szó után milyen szavakat írsz be legtöbbször, és ez alapján teszi meg a következő szóra vonatkozó javaslatait.
Marhajó.
-
St3ven
addikt
Akit érdekel, itt írnak magyarul a rootolás menetéről.
Huawei Ascend Y200 rootolása
Csak saját felelősségre...
forrás: [link]
- Töltsd le a fórumból a két szükséges zip fájlt:
[link]
[link]
- Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez az USB kábellel.
- Meg fog jelenni egy új CD meghajtó a Sajátgépben. Menj be a Drivers mappába, és telepítsd fel az adb_drivert.
- A root...zip fájlt csomagold ki valahova a számítógépeden.
- A Superuser...zip-et másold fel a telefonra, a microSD kártya gyökérkönyvtárába - de ne csomagold ki!
- Kapcsold ki: beállítások > alkalmazások > gyors bootolás
- Kapcsold be: beállítások > alkalmazások > alkalmazásfejlesztés > USB hibakeresés
- Csatold le a telefont az usb kábelről, majd kapcsold ki a telefont.
- Tartsd _egyszerre_ lenyomva a bekapcsolás gombot és a hangerőszabályzók közül a halkítást kb. 10 másodpercig.
- Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez. (Ha driver települ a csatlakoztatás után, várd meg, amíg lefut a telepítés.)
- Indítsd el a korábban kicsomagolt root...zip fájlban található mappából a root...bat fájlt.
- Ha minden rendben zajlik, néhányszor entert kell nyomni a batch fájl futása során, más teendő nincs.
- Miután lefutott a batch fájl, csatold le a telefont az usb kábelről, és vedd ki az akkut.
- Tartsd lenyomva a hangosítás hangerőszabályzót és a bekapcsolás gombot, ÉS miközben lenyomva tartod őket, helyezd vissza az akkut. A gombokat közben ne engedd el egészen addig, míg a képernyőn azt nem látod, hogy...
- a recovery mode-ba jutottál. Itt a hangerő le-fel gombokkal tudsz navigálni, a bekapcsolás gombbal tudsz okézni.
- Válaszd az "install zip from sdcard"-ot.
- Válaszd ki a Superuser...zip-et
- A következő menüben válaszd a "Yes - Install..."-t
- Ha végzett, válaszd a reboot opciót.
- Miután újraindult és bebootolt a telefon, töltsd le a Google Play áruházból a Root-Checker alkalmazást. Ezzel ellenőrizheted a rootolás sikerességét.Unrooting:
Elvileg van rá lehetőség, de nem próbáltam:
[link] -
St3ven
addikt
A mai naptól már 30.510 Ft-ért adja a telónkat a T-Mobile, szóval emelkedett az árfolyama.
-
St3ven
addikt
válasz
littlebuddha #597 üzenetére
Én úgy vettem észre, nincs benne balra dőlő ékezet, ahhoz más billentyűzetprogit kéne feltenned.
-
St3ven
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest