- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
StaChys
tag
Én sem használom, amennyire nekem 'kell' annyira elég az asztali gépről megnéznem, csak sssirius miatt, és a kíváncsiságtól hajtva tettem fel. -- > azóta már töröltem is, mert rémesen belassította a telefon működését.
Pár hete van még csak meg az Y200 és az ismerkedésnél tartok, ez az első androidos telefonom, nem kevés kihívás van benne, hogy egyensúlyba tudjam hozni a gép adta lehetőségeket és az én igényeimet.
Egy dolgot szeretnék most megoldani, de erre semmi adatott nem találtam, hogy a "Belső SD kártya" nevű 17,96MB tárhelyet hogy lehetne esetleg átparticionálni/felszabadítani a RAM számára.
Ha ezt valaki megoldaná, akkor az a +18MB RAM szárnyakat adna szerintem.
-
-
DS39
nagyúr
KTU hsz-ből idézem:
*#*#7780#*#* – Gyári adat reset: Google account adatok, letöltött programok, programok adatai és beállításai
*2767*3855# – Gyári formatálás: az előbbieken felül, még a telefon firmware-t is újrainstallálja
a kettő közül az előbbi kell akkor legyen ami menüből is elérhető, a másik viszont tuti törli, mert nincs a telón az apk-ja. mondjuk nem érdemes megpróbálni rom mentés nélkül, mert más gyári, amúgy hasznos app apk-ja sincs a system/app-ban, pl a rádió alkalmazást és a huawei backupot sem találom itt. (persze lehet hogy azok máshol vannak eldugva)
-
DS39
nagyúr
egyébként ja, de mindig beleesek abba a hibába hogy kipróbálom, azt sokszor megy vissza backup-ból a régi
viszont vannak nagyon hasznosak is, tegnap volt egy frissítés az egyik biliárd játékhoz, azóta az még szuperebb lett, szóval érdemes megnézni hogy mit is javítottak rajta -
jaxer
tag
Én nem használok T9-et, úgyhogy ez nem szempont. Mivel informatikus vagyok elég sokat gépeltem, így T9 nélkül is kellő gyorsasággal tudok írni, engem csak idegesít, hogy meg akarja mondani nekem, hogy mit akarok ....
Ui: más... miért nincs nyitva ma is az a nyavajás Telenor????? már tűkön ülök, hogy kezembe vegyem és kicsikét és nekiállhassak szétszedni a rendszert....
-
Vesztor87
senior tag
Oh, egy sorstárs
Köszönöm a segítséget! Igazából a játék nálam sem fontos, ezen is csak ezt az angry birds-et próbáltam 1-2 alkalommal, de amúgy semmi game
Szval akkor jó kis teló ez? A proci száma ugyanaz mint a G300-ban, és a hivatalos specifikációban is azt látom hogy 600-1000 mhz közötti sebesség ajánlott. Lehet akkor húzni is? Vagy ez akkor melegedne mint az asztali gépek procija? -
Vityaboy
csendes tag
Pl. Factory reset törölte az összes extra appot (google+, időjárás vidget, eltűnt a hangfelismerő opció pl. stb.)
Ezért kértem, hogy ha valaki frissen rootolt csinálhatna egy mentést a T-mobilios rom-ról. Az nagy segítség lenne, nincs kedvem bemenni az üzletbe, meg lehet, hogy a szervizeseknek még nincs is meg. -
littlebuddha
csendes tag
Köszi a tipppet, nagy segítség!
Viszont van ezzel egy kis problémám. Vagyis inkább magával a TouchPal bevitellel. Ékezetes betűknél nekem csak jobbra dőlő ékezetes betűket enged írni, de így az az egy karakter kb. 90 karakternyi helyet foglal SMS-be. Sima androidos billentyűzetnél engedi a balra dőlő változatot is, így 1 betű 1 karakternyi helyet foglal csak. Megoldható ez valahogy a TouchPallal is? -
DS39
nagyúr
jaja, nem rossz, bár nekem kicsit szokatlan. én úgy használom hogy álló tájolásban 12 gombos telefonbillentyűzet, fekvőben meg teljese qwerty és úgy "qwertz"-re átállítva.
egyébként azt lehet vhol állítani hogy a kitalált szavakra ha kiválasztom a lehetőségek közül akkor úgy rakja be hogy utána nyom egy szóközt. ez jó ha szöveget írok, de összetett szavaknál, web/email-címeknél viszont zavaró hogy mindig vissza kell törölgetni azt a szóközt.
-
szucsi
őstag
köszi, ez lesz az, már az összes hajamat kitépkedtem, 25 dialert kipróbáltam.
egyébként meg micsoda undorító húzás ez, mintha a fagyis alapban a tenyeredbe merné a fagyit, és ha szólnál, hogy héló hol a tölcsér, akkor mondaná, hogy ja kérem itt az apróbetű, hogy a tölcsérért külön kell fizetni
-
DS39
nagyúr
jó sok kérdés
szóval:
- nem jár hozzá SD kártya, és ha nincs formázott akkor a telóval érdemes. nekem volt régebbi másik telóval formázott, az FAT32-re csinálta, ezzel a telefonnal is tökéletesen megy
- factory reset? én nem, miért kellett volna?
- igen alapból be van kapcsolva a gyors bootolás, ami azt jelenti hogy nem rendesen kapcsolja ki, hanem mély alvásba teszi, és így kb 5 mp alatt bekapcsol. (bár én már nem használom tapasztalatom szerint akku kímélőbb megoldás a rendes kikapcs)
- dokkot stilizálni nem tudod, és 5-re sem bővíthető, a kezdőképernyők számát sem lehet szerintem változtatni (ha igen vki szóljon, mert nem jöttem rá).
(nekem mondjuk tetszik ez a launcher, szerintem szebb mint a GO amit sokan szeretnek) -
Med1on
aktív tag
Bizony necces. Pl. ott van a Shazam, ami hiába van az SD-re pakolva, mégis használat után elég szépen hízik. Annál időként szoktam takarítani, mert gyorsan felszökik a tárigénye. A gyári böngészőnél is ilyesmi helyzet áll fent, meg hát használat után a legtöbb progi mégiscsak egyre több helyet igényel. Szóval próbálok kicsi appokat keresni, amit épp ritkán használok azt törlöm, meg időnként takarítok is - ez a megoldás. Rootolni nem merem a gari miatt, pedig akkor lehetne pusztítani a 12 MB-os G+ appot.
Akkor fogyna villámgyorsan a hely, hogy ha olyan cuccokat töltenék, amit nem lehet SD-re rakni. Azt hiszem például ilyen a billentyűzet meg a widget.
-
DS39
nagyúr
változó, legtöbbször működik Opera Mobile/Mini vagy Android browser és mondjuk Gmail app, azt vissza a böngészőbe és ott folytathatod. én játék közben is szoktam ezt csinálni hogy kezdőlap gombbal kilépek, majd böngésző, azt vissza. szóval többnyire működik, de előfordul hogy "elfelejti" (gondolom néha az elfogyó memót így üríti, szabadítja fel) és újra betölti a böngészőt, de ilyenkor az utoljára nézett oldalt is beszokta tölteni magától, nem kell nekem az előzményekből kikeresnem.
-
DS39
nagyúr
nem szokta. nekem ilyen csak akkor volt, ha olyan oldalt néztem ahol volt flash-es tartalom és mondjuk lejátszottam a beágyazott videót az meg kicsit túlterhelte a kicsikét, akkor a böngészőt bezárta magától. de ez is a szarul optimalizált flash hibája, nem a telefoné.
egyébként Te döntsd el mi a fontos, mert ha rászánsz plusz 13 ezret akkor 38 ezerért ott a Galaxy Mini 2. aminek csak egy hátránya van ezzel szemben, hogy kisebb kijelzője.
-
Med1on
aktív tag
-
DS39
nagyúr
jó kérdés, én nem néztem.
(de más biztos majd kisegít ebben)
viszont ha ez segít, pontosan 165 MB az a belső tárhely ahova telepíteni lehet (ill. van egy 17,96 MB-os belső SD, amit akkor használ a telefon ha nem raksz bele rendes SD-t)
nekem van telepítve 30 app jelenleg, amit lehetett SD-re átpakoltam. így van most 40 MB szabad helyem a 165-ből. sajnos nem írja külön az általam telepítettek összegét de ha nagyjából összeadom olyan 50-60-at foglalhatnak. a gyári appokra meg az a tippem hogy aminél nem fontos ott törölni kell a frissítéseket és akkor nem foglalnak annyi helyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Windows 11
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest