- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
St3ven
addikt
Én a szabad hely kérdését úgy oldottam meg, hogy még sohasem léptem be a Play-re. Így a Play 2,51 MB helyet foglal, a Google Szolgáltatások pedig fent sincs.
B899, root nincs. Így nekem is az általad említett 88 MB körüli szabad hellyel indít a rendszer factory reset után.
Az apk-kat pedig BT-n keresztül küldöm át, majd telepítem, szükség esetén ugyanígy frissítem.
-
St3ven
addikt
Reggel óta eléggé hektikusan működik a kijelző alatti érintős gombsor háttérvilágítása: néha felvillan, de leginkább egyszerűen nem világít. Egy factory reset megoldhatja a dolgot, vagy nagyobb lehet a baj? B899-es gyári rootolatlan ROM van fent.
-
St3ven
addikt
válasz
andreina #4501 üzenetére
1. Ha jól tudom, a gyorsindító sorrendjét nem veszi át alapból (az erre vonatkozó infó valószínűleg "helyben" tárolódik), de manuálisan mindenképpen be tudod állítani ugyanazt a sorrendet.
2. Ha nem vette át magától, akkor egyáltalán mit szinkronizást le a telefonra? Csak a gyorshívót? Ha egyáltalán nem mennek át a könyvjelzők, akkor legrosszabb esetben másold be őket az asztali Opera könyvjelzőkezelőjében az Opera Mini mappába.
-
St3ven
addikt
válasz
saviboy86 #4417 üzenetére
Akkor a Te eseteben (is) megállapítható, hogy a gyári rommal lehet kihozni belőle a maxot.
Másfél éve olvasom a fórumot, és már számtalanszor eljutottam erre a következtetésre. Nekem pl. a B899 rom felrakása óta nem volt fagyás, újraindulás, wifieldobás stb. Immáron 7 hónapja.
-
St3ven
addikt
válasz
jakabtamas #4407 üzenetére
Kösz!
-
St3ven
addikt
válasz
jakabtamas #4405 üzenetére
Köszönöm.
Az mms.apk lesz az. Ez a cbk.hu a Te oldalad?
Egy Samsung Galaxy Pocket Neo a másik szörnyeteg.
-
St3ven
addikt
Valaki ki tudná menteni a gyári sms appot és tárcsázót valamelyik gyári romból? Ha működik egyáltalán, feltenném őket egy másik telóra.
-
St3ven
addikt
-
St3ven
addikt
válasz
jakabtamas #4342 üzenetére
Megpróbálom a hétvégén. Remélem estére merül le, és akkor már egész éjjel rajthagynám.
-
St3ven
addikt
válasz
jakabtamas #4338 üzenetére
Úgy értem, akkor hagynám is kikapcsolva...
-
St3ven
addikt
válasz
jakabtamas #4334 üzenetére
És teljes lemerítés után vajon érdemes kikapcsolva tölteni?
-
St3ven
addikt
válasz
jakabtamas #4315 üzenetére
Az utóbbi pár hétben nekem is gyakran csinált ilyet. Pl. 70%-ról pár óra alatt lement 30-40% környékére. Azt vettem észre, hogy a gyors merülés jellemzően két, különböző jelenséget takar.
1. A procit valami hosszabb ideig 800 MHz-en járatta, pedig hozzá sem nyúltam egész délelőtt a telóhoz. CPU Spy-ban láttam, hogy kiugróan magas a 800 MHz melletti érték.
Nem tudom, mi lehetett az, gyári ROM-on több mint fél éve ugyanazok a programok vannak fent, elvétve frissítem egyiket-másikat, közvetlenül a probléma előtt semmit nem frissítettem. Tény, hogy az ominózus délelőtt alatt egyszerre volt sms, email, WhatsApp üzenet, amikre órákig rá sem néztem, de azt elég durvának tartom, ha ezeknek az értesítései hajtották volna meg a vasat...
2. Semmi anomáliára utaló jel nincs az egyes frekvenciaszintek időértékeinél, mégis hatalmasakat ugrik az akksiszint.
Ezt csak azzal tudom magyarázni, hogy az akksiszint-kijelzés eleve rossz. Pl. van, hogy elmegy egy teljes napot 29%-on, majd második nap hirtelen 15% lesz a következő lépcsőfok.
Egyikkel sem tudom, mit lehetne kezdeni, utóbbira próbáltam, hogy minden este kikapcsolom a telót, hátha rendbe jön a kijelzés, de legközelebb ugyanúgy jelentkezett.
-
St3ven
addikt
válasz
Andi-74 #4290 üzenetére
Én a Köpönyeget. Elég megbízható, és ha nem fontos a widget, nem is fut folyamatosan.
-
-
St3ven
addikt
Nem sokmindent találni hivatalosan:
http://www.huaweidevice.com/worldwide/downloadCenter.do?method=index&type=software -
St3ven
addikt
Azért milyen érdekes, most már több mint egy éves az Y200-am, akkor 25k-ért vettem Domino csomagban, igaz, webshop-akcióban. Most a T-nél kifutó készülékként még mindig 27k-t kérnek érte.
Nem gondoltam volna, hogy így tartja majd az árát.
-
St3ven
addikt
válasz
jakabtamas #3888 üzenetére
Akkor hagyom, nincs kedvem mókolni, még egy fastboot parancs erejéig sem.
-
St3ven
addikt
A legutolsó szervizelés után egy régi memkarira cseréltem az eddig használtat, azóta tökéletesen működik a B899-es ROM-mal, semmi újraindulás, híváseldobás, már egy hónapja.
Emiatt is gondoltam, hogy a jól belakott rendszerről kellene csinálnom recovery-ben egy backup-ot.
A bekapcsoló gomb + hangerő fel gombra be is jött valami recovery-kezdemény, a következő menüpontokkal:Android system recovery <3e>
Android system recovery utility
reboot system now
apply update from sdcard
wipe data/factory reset
wipe cache partition
touchscreen firmware updateDe hol van a backup/restore menüpont?
-
St3ven
addikt
A sok kínlódást látva most már biztos vagyok benne, hogy ennél a telefonnál még mindig a gyári ROM a legjobb megoldás.
-
St3ven
addikt
válasz
jakabtamas #3592 üzenetére
Arról nem is beszélve. FB-t csak böngészővel érdemes nézni. Kevesebb idegeskedés, fényévekkel gyorsabb betöltés. Oké, nincsenek értesítések, de kb. lesz@rom.
-
St3ven
addikt
OK, lehet, hogy 882-es volt.
Akkor a fenti hozzászólások alapján megpróbálom összeszedni az egyes ROM-okban tapasztalt képminőséget:
882 - szerintem jó
889 - jakabtamas szerint jó = shootme2 szerint jó
898 - jakabtamas szerint rossz <> shootme2 szerint jó (!)
899 - szerintem rosszSzóval nem értem, shootme2 miért nem tapasztal különbséget a 889 és a 898 között.
Elég idegesítő, hogy szarabb telefont kaptam vissza a szervizből, elvégre a kijelzőt nézegetem egész nap! Persze ha nem láttam volna, előtte hogy nézett ki, nem lenne miről beszélni, de így különösen bosszantó.
-
St3ven
addikt
válasz
jakabtamas #3510 üzenetére
@shootme2:
Gyári launcher? Tedd ki mondjuk az Opera Mini ikonját a főképernyőre, ott elég látványos a különbség. De nekem a Launcher 8-ban is. Frissítés előtt azt használtam, viszont most hányás lett az összes csempén lévő ikon. -
St3ven
addikt
Kösz a válaszokat. Rajtahagytam még plusz másfél órát.
Valami nagyon szakmai, akkumulátorokkal foglalkozó cikkben olvastam, hogy bekapcsolva érdemes tölteni a mai akksikat, azért próbáltam ki most így tölteni. Eddig mindig éjjel, kikapcsolt állapotban töltöttem.
(#3506) jakabtamas:
Nem megy a menüből "frissítés" egy korábbi verzióra? -
St3ven
addikt
Az mennyire hihető, ha 14%-ról 1 óra töltés után azt írja, hogy "Feltöltve."?
-
St3ven
addikt
válasz
jakabtamas #3241 üzenetére
Az új gyári rom alatt ( b898 ) mintha csökkent volna képernyő felbontása, de CM7 alatt is ez van. Nálatok nincs ilyen ?
Én a B899-nél tapasztaltam ugyanezt, és sajnos elég látványos a különbség. Sokkal gyengébb a kijelzőn megjelenített elemek minősége, pl. ugyanazok az ikonok az új ROM-mal durván "szőrözőbbek", azaz a kontúrjaik nem olyan élesek. Magyarul gagyibbak, mintha nem is ugyanazt a kijelzőt nézném.
Nem értem mi lehet az oka, gyári ROM-ról a legfrissebb gyári ROM-ra frissítettek szakszervizben.
-
St3ven
addikt
válasz
KamuMazsola #3437 üzenetére
Én is próbáltam, de úgy nagyon fakónak éreztem.
-
St3ven
addikt
Csak érdekességképpen... ki hány %-os fényerősség mellett használja a kijelzőt?
Én a csúszka alatti "Mégse" gomb "g" betűjéig húztam a gombot - ami kb. 85% -, amivel már nagyon szép, a szemnek kellemes képed ad a kijelző!
-
St3ven
addikt
Hogyan tudnám kideríteni másik szolgáltatóhoz tartozó SIM-kártya nélkül, hogy független-e a telóm? 899-es gyári szoftverrel jött vissza a szervizből, ha ez számít.
-
St3ven
addikt
válasz
jakabtamas #3315 üzenetére
2006. évi.
-
St3ven
addikt
Másik topicban a SIM kártyára gyanakodnak. Van valaki, aki nagy chipes SIM-mel használja a telefonját?
-
St3ven
addikt
@Foose
Még teszek ezzel a telefonnal egy utolsó kísérletet.Új - pontosabban egy másik - SD kártyát szeretnék beletenni a telómba.
A kérdésem, hogy milyen fájlrendszerre és hol (számítógép, telefon) formázzam meg előtte? -
St3ven
addikt
válasz
SzalaiG #3295 üzenetére
Nekem egy WP8-as Nokia Lumia 520 lesz.
-
St3ven
addikt
Az új rommal jobb lett az akkukezelés, legalábbis már nem ugrál össze-vissza a százalék, illetve egyebletesebbé is vált a merülés kijelzése. Eddig 40%-ig elment 3-4 napot, majd ugyanolyan használat mellett 40%-tól lefelé mélyrepülésbe kezdett, és alig bírta végig a 4. vagy 5. napot.
Üzemidőt tekintve úgy néz ki, marad az átlag négy nap, szóval ha nem lesz semmi kellemetlen meglepetés (pl. a szerviz előtti újraindulások, szellemhívások), akkor nem piszkálom.
-
St3ven
addikt
válasz
jakabtamas #3164 üzenetére
Ez komoly?
Ez az az új gyári rom, amiről pár napja szó van? Be tudnád linkelni, hol írják ezt?
Mert ez így nekem is vonzó, kivéve talán a redőnyön lévő kapcsolók eltüntetését, azok kifejezetten hasznosak voltak.
-
St3ven
addikt
válasz
Lacika0002 #3109 üzenetére
Másodikán adtam be szervizbe a telefonom, remélem már ezzel kapom vissza.
-
St3ven
addikt
válasz
SektorFlop #3073 üzenetére
De akkor ugrik a garancia, nem?
Meg anno az LG-men is járt tucatnyi rom, de egyikkel sem lett jobb, sőt mindegyikkel volt valami gond.
-
St3ven
addikt
Másfél hete csináltam egy gyári adatok visszaállítását, hogy megszabaduljak a "szellemhívás" és a random újraindulás jelenségétől.
Azóta mindkét hiba jelentkezett.
Rootolatlan, gyári rom, összesen 8 telepített app.
Mit javasoltok, szerviz?
-
St3ven
addikt
válasz
Lacika0002 #3038 üzenetére
+1 az ADW-nek.
De nem a legfrissebbnek, hanem a csicsásítás előtti utolsó verziónak. (1.3.6 Standalone)
Illetve kicsit sem a szokványos androidos feeling, de merem még ajánlani a Launcher 8-at.
-
St3ven
addikt
válasz
jakabtamas #2981 üzenetére
Azannya.
De ez nem csak kamu?
-
St3ven
addikt
Össze-vissza ugrál az akksi-kijelzés, 10-15%-os kilengésekkel. Ráadásul 40%-ig elmegy 3-4 napot, majd - mikor elvileg még majdnem fele szufla benne van - alig bírja végig a 4-5. napot.
Rendbe lehet ezt valahogy hozni? A teló nincs root-olva, most csináltam factory reset-et menüből, összesen hét, ismert és megbízható alkalmazás van fent.
-
St3ven
addikt
válasz
SektorFlop #2562 üzenetére
Ok, de akkor nem frissül a naptár és a gmail sem jelez az emailekről.
Az a baj a Playjel, hogy sok helyet foglal, és nem akarom, hogy futkosson a háttérben. Meg úgy tudom, frissítéskor lehúzza a Google szolgáltatásokat is, ami fogalmam sincs, mi, de az is sok helyet foglal, és állítólag ott fut a háttérben.
A Market legalább szépen meghúzza magát. Ha kell valami app, leszedem böngészőből a készítő honlapjáról, vagy egy másik telóval - amit már nemigen használok - a Playről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen videókártyát?
- Háztartási gépek
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Gombászkönyvek egyben
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest