- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zho-lee
addikt
válasz
kokler #23379 üzenetére
Nálam nem csinál ilyet. Akkor menne a levesbe. Tuti, valami más a gond. Utána kéne járnod, mi használja az akkut!
Gsam-mal megnézed, Greenifyvel hibernálod. Egészmás lesz, meglátod.
Nálam egy baja van csak, a zooper widget..
Hogy miért jön elő állandóan, fogalmam sincs, de nagyon idegesítő már!
Te használsz zoopert?
Megy? -
Szabeszka
aktív tag
válasz
kokler #23317 üzenetére
Szia!
Köszi az infókat! Hát továbbra is nagyon gyorsan merül a telefon, nagyon-nagyon minimális használat mellett (3G folyamatosan megy) is 14 és fél óra alatt 19%-ra csökken a töltöttség.
Mondjuk most legalább normálisan feltölti 100%-ig, de ez akkor sem ok. Lehet, hogy kipróbálom ezt az Anker akkut, amit írnak, hátha az jobb. -
zho-lee
addikt
válasz
kokler #23255 üzenetére
Nos, akkor ide írom, amit szoktam törölni, hogy másnak is segítsek, megpróbálom sorrendben, a teljesség igényével..
-apollo
-basicdreams
-cmfilemanager
-cmwallpapers
-galaxy4
-gallery2
-holospiralwallpaper
-livewallpapers
-magicsmokewallpapers
-videoeditor
-visualitationwallpaper
-kamera alkalmazás, csak nem jut eszembe a neve..Ha a system/app könyvtárat nézegetve valami kimaradt volna, az esetleg élő háttérkép alkalmazás lehet még, de nézzétek el, filemanagerrel a rom telepítőjéből nézegettem ki. A feltelepített romban ugyanezt a mappát nézve könnyebb, mert ott rendes nevek, és ikonok vannak.
Ezen kívül még azt, amit semmiképp nem használsz, törölhető, de a google-s cuccokkal kell egy kicsit elővigyázatosnak lenni. (pl.: picasauploader, googlechromesynchron, egy-két ilyen van, amin én is vacillálok még)
Törlés helyett Titanium Backuppal bármi fagyasztható, majd egy-két nap próba után megbizonyosodsz róla, hogy működik-e nélküle a telefon.. öreg trükk, de jó.Meg van a kamera apk neve "focal"..
Ezen kívül ki szoktam törölni a system/media/ringtones mappából egy kivétellel az összeset.
A kivétel megtalálható a build.prop-ban, általában az "orion" vagy a "cyantone"
Hasonlóképp szűröm a bennmaradót a notifications mappából is.
Ha itt végeztem a kukázással, megy helyettük az a pár db, amit használok/megszoktam
(premissiont állítani!)Mindezt Root Explorerrel végzem, simán csak kitörlöm, bemásolom a hangokat (beállítom a jogosultságukat), [egy-két saját trükk ég
] majd restart, és életbe lép az összes változás.
-
zho-lee
addikt
válasz
kokler #23251 üzenetére
Akkor nekem azért jó, nincs vele gondom..
Alapból törlöm Root explorer, system/app minden ami nem kellEgyébként hűtlen lettem a SultanXDA romhoz, a Carbon 4.3 hasonló (tehát stabil, +bízható, gyors) tudású, de... az aokp romokhoz hasonlóan van benne egy kis plusz beállítás, amivel főleg az ui-t lehet mókolni..
pl: a transparens statusbar egy apró beállítás menüből..
De azért kicsit többre is jó az a plusz menüEz lenne a rom, ezt is ajánlom annak, aki szereti még pluszba mókolni a telefonját..
Ez meg a sokat emlegetett SultanXDA, tudom link van róla pár, de egy újszülöttnek minden lehet új..
Ezeken kívül nem találtam egyenlőre hibátlan 4.3-at..
Apró megjegyzés, hogy a romban szereplő kamera apk is törlésre kerül, mert okozhat fagyást elég sűrűn. Ez mindkét romra igaz!
Helyette a playról szedem le a Camera ics-t. Ezzel nem volt még gond, másnak is segíthet.
Vagy, ha megteheti az ember a +-os változat, ami fizetős.. -
zho-lee
addikt
válasz
kokler #23204 üzenetére
Akkor passzolom.
Nekem ezzel a versionnal meg jeleníti a widgetet.
Igaz, nem működik..Mennyi gari időt buktálÍ?
szerk: anno a Sonyericsson (mostmár csak Sony ugye) szervízről tudtam, hogy nem a javítás tart 2-4 hétig, hanem az, hogy mikroszkóppal beázás nyomokat, és mindenféle felsőkategóriás programokkal külső szoftver-beavatkozást keressenek.. hogy minél előbb elvegyék a garit.
Azért a HTC-ről most sem gondolom, szerintem ez a magyar hozzá állás.*Magyar hozzá állás* = pl az 1979-es évjáratú Yamaha motoromhoz kellett alkatrész. Persze gyári.
Yamaha Hungária mit mondott?
Az alkatrész ára szorozva a helyrajzi számukkal, plusz 30% megőrzési díj, hogy megőrizték az alkatrészt eddig nekem.
Sajnos itt tartunk.. aki megveszi, szívjon vele, amíg csak nála van.
Igaz ez mindenre sajnos... -
zho-lee
addikt
válasz
kokler #23198 üzenetére
Milyen verziószáma van a zoopernek?
2.40?
Mert 2,42-től támogatja a jb romokat.
Valami haladást tapasztalok, mert mostmár megjelenik a "telepítős" skin, csak nem működik mindene.
De át lehet konfigurálni, és akkor jó.Pl.: qamu74 skinje: [link]
A helységet egyből átjavította Hatvasnról Gyömrőre, de a zenét pl nem vezérli.
Most jön majd a szerkesztés, és akkor már fogja. -
zho-lee
addikt
válasz
kokler #23106 üzenetére
Tegnap a kernel frissült.
(nem figyeltem)
"9/18/2013:
Kernel:
Both kernels (624MB & 596MB RAM):
Added back old LMK
Added significantly more advanced GPU driver
Added UKSM v0.1.2.2 (ultra KSM) for more free RAM
UKSM is enabled by default
Random reboots should now be gone
Increased WiFi voltage from 2.4v to 3.0v
Increased readahead buffer size to 8MB to take photos faster when JPEG compression is disabled (this was an old change; I'll probably lower it a bit in the next build)"De van a másik kernel, ami 624MB, arról az járja, hogy: "1080P VIDEO RECORDING DOES NOT WORK WITH THE 624MB RAM KERNEL"
Enélkül már nem is telefon a telefon..
-
htc07
addikt
válasz
kokler #23083 üzenetére
Nem tudom, ilyen problémám még sosem volt, hogy túl hangos lenne
Esetleg tartsd egy fél centivel feljebb/lejjebb a telefont, hogy ne közvetlenül a hallójáratodba nyomja a hangot..
Vagy ragaszd le
Tényleg nincs jobb ötletem sajnos, talán másik rom?
(#23099) szezso15
Nem gondolkoztál még azon, hogy jelentkezz a Team Venomhoz fejlesztőként?
Az oldalukon lehet jelentkezni, és meg tudod adni a referenciáid is
-
csipuka
senior tag
-
zho-lee
addikt
válasz
kokler #23081 üzenetére
Pontosan azt használom
Hétfő óta küzdök a Pac.man-el, de egy agyrém, sajnos nem tudom úgy telepíteni, hogy fél napon belül ne legyenek FC hegyek. Pedig szvsz ezt leszámítva jó/érdekes rom lenne. (a legújabb nem látja az sd-t, semmi trükk nem válik be, az előtte lévő verzió pedig bugokat és fc-okat tartalmaz)
A kang rommal pedig a root joggal gyűlt meg a bajom. mindennek van, csak pl a Titanium Backupnak nincs.. mással el lennék, de azért a TB alap dolog szerintem -legalábbis én szeretem/szoktam használni.Nos, én nekem semmilyen gondom nincs, és nem is volt a csengőhanggal, bár én nálam spártai a helyzet: vagy csörög, vagy néma+rezeg. A hívás közbeni hangerő az én készülékemen pedig elfogadható, bár a hívott fél néha panaszkodik, hogy halk a hangom. Ha közel teszem a "mikrofont" a hangkiadó szervemhez, akkor meg gyengébben hallom őt..
szvsz kicsi a telefon hozzá..szerk: (#23084) Kurzuh: akksikímélő lehet bármelyik rom, ha betartasz egy pár apró szabályt.
Az első, az a Greenify (visszább linkeltem), amivel hibernálhatsz bármilyen apk-t.
A widgetek száma egyenesen arányos a fogyasztással. Pláne, ha valamilyen rendszert figyelő widgeted van, ami állandóan mér/változik.
Ami ehet még amperokat feleslegesen, az pl task killer program..
Számít a fényerő, a képernyő altatásának ideje, wifi, 3/4G -vagy csak 2G hálózat, GPS fe3leslegesen, anonim statisztikák (pl cyanogen romok, google)...
Ha ezeket optimálisan beállítod, lehet pozítív hatással az akku időre.
Viszont még egy tényező lehet még, ami zabálja az aukkut: az ujjaid
Vagy megzabolázod, és van akkuidőd, vagy nem, és hordasz magaddal egy töltőt..Szvsz azé van okos telefonja az embernek, hogy használja is..
Nekem 3db töltőm van, itthon, melóhely stb...
-
Kobun1980
aktív tag
válasz
kokler #23009 üzenetére
Urak!
Besz**ás, de működik a dolog.
Tegnap este kapott egy fél óra mélyhűtőt, majd egész éjjelre egy simát, és a sok száz pixelhiba helyett egy darab egybefüggő, max. 20 pixeles vonal maradt!!
Ami viszont fura, nem tudom ezzel van-e összefüggésben, az az, hogy a reggel 77%-om után most egy hívás előtt kikapcsolt, és gyakorlatilag 20 percen keresztül nem tudtam bekapcsolni, Reset-elte magát folyamatosan, majd miután kivettem az SD kártyát, sikerült bekapcsolni.
Most tölt, mert 18%-ot írt az akksi (Anker max. fél éves).
Ötlet?? -
randras_83
addikt
válasz
kokler #22881 üzenetére
Én és @zho-lee kolléga már egy ideje ezzel a rommal töltjük a napokat, szerintem elég jó, ahhoz képest hogy nem rég óta van 4.3 stabil is, simán használható a mindennapokban.
Az biztos, hogy gyorsabb, mint bármelyik Sense-es rom. ezt sem hittem, hogy egyszer leírom
Nekem tetszik, ha nagyon akarom még úgy is néz ki mint a Sense.
Egy próbát tuti megér, ha valaki éppen unatkozik és romolna.@ bull84ghia: tudod 0,5 sec hozzáérsz 1,5 sec szünet és 0,5 sec hozzáérsz simán menni fog. Bár már én is kijöttem a gyakorlatból...
@(#22890) func93:
-
nimfas
addikt
-
S e t h
nagyúr
-
randras
veterán
válasz
kokler #14956 üzenetére
Milyen érdekes, hogy a hivatalos tartozékok weboldalán 1A szerepel a specifikációban. Remélem nem bölcsész vagy... vagy akármi, amihez tudni kell olvasni. Ugyanis a miniUSB-t bajosan dugod be a microUSB portba. Habár nem is baj, mivel ahogy már leírtuk, tönkre teheti az eszközt, ha a gyárival nem egyező a töltő.
Na, kutakodj még egy kicsit!
-
randras
veterán
válasz
kokler #14943 üzenetére
"nemhinném h eredeti mivel elég silány minőségű"
Ez alapján biztosan minőségi termék, és jól el van készítve. Az alap felállás a lítium-ionos akkuknál az, hogy csak gyári töltővel töltjük őket, mert kurva igényesek. El vannak látva minden védelemmel, tehát azzal nem is lesz gond, a gond a töltővel kezdődik. Vettem a fáradtságot, kutakodtam egy kicsit, és az egyetlen olyan töltő, ami hivatalos forrásból származik, és 2A-t ad le, az egy 2 USB kimenettel rendelkező szivargyújtó töltő, ami egy porton csak 1A-t ad le. Nem is véletlenül.
Ahogy már írtam, egy telefonom már a kukában végezte bizonyíthatóan szar töltővel való töltés miatt. Ugyanis érzéketlenné vált a teljes kijelző, és többe került volna javíttatni, mint amennyit az egész telefon ért. Nagy fiúk vagytok, mindenki el tudja dönteni, hogy bele dugja-e a 100k-s telefonját a 2k-s kínai fröccsöntött szar töltőbe, én csak leírtam azt, ami van.
-
szegto
senior tag
válasz
kokler #14943 üzenetére
Tehát akkor a túltöltés ellen a telefonban van érzékelő nem a töltőben?
Olvastam olyat hogy a töltőben van és ezért vigyázni kell......Ez igy jobban hangzana, a telefon úgy is lekapcsol ha feltöltött.
Most hálózati töltőről is lekapcsol ha elég a nafta, de az eredeti töltő, abban esetleg lehet is valami érzékelő..... de ha a telóban van akkor csaknemlesz para.
-
-
Fl4tl4nd3r
aktív tag
válasz
kokler #14892 üzenetére
Nekem működik,de azon gondolkozok nem-e ez szórakozik a powergombos feloldásnál....
Ui: a 3.32es a legújabb firmware? kell valamilyen kernelt felrakni a sense 4hez? megint nyomtam egy full wipe-t még superwipe-t is felraktam de ungyanolyan ha hívnak kell egy kis idő mire észreveszi magát,2-3 lezárás feloldás után nagy feketeség gombok világítanak majd egy restart,proci 1728on megy de nemnevezném gördülékeny gyorsnak ezt a romot...Másnak is ilyen? ellehet vele lenni de nem túl jó,viszont nagyon bejön a sense 4...
-
Something_
őstag
válasz
kokler #14330 üzenetére
Nálam is van egy kis szünet, de már jóval kevesebb, mint az előző romoknál. A kamera pedig szinte egyből fényképez, én azt hittem az elején is, hogy a felvételről van szó, nem a kamerába lépésről.
Feldobtam dropboxra egy 5 mb-s videót, ennyi idő alatt lép be úgy, hogy nem fut a háttérben a kamera (ha fut, akkor ennyi sem kell ugyebár), plusz lőttem 2 képet, hogy mennyi idő alatt csinálja nálam.
(screencast szokásos hibája, hogy a 9-10. másodperc körül befagy egy pillanatra, szóval ez nem a telefon fagyása
)
-
Fl4tl4nd3r
aktív tag
válasz
kokler #14316 üzenetére
Rakd fel a sense 4-et és ez a kamera gond már megisvan oldva,villámgyors és nagyon szép képeket csinál,ezért is mondtam.Bár nekem most sincs gondom vele visszavan állítva a gyári rom ami azért eléggé visszamaradott ics után de rábökök 1mp és már megy is a kereső és ahogy exponálok ott is a kép.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
kokler #14136 üzenetére
Konkrétan az volt vele a bajom, hogy csak a publikus mappákat voltak hajlandóak látni a felrakott dlna programok.
De most az es explorer ezt kiküszöbölte, aztán futottam még egy kört a jelszóval kapcsolatban, hogy ne kelljen neki.
Samba is faszán muzsikál, adatkábelre és kékfogra se lesz már szükségem.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
kokler #14070 üzenetére
IC-nek is vannak idegesítő bugjai: 5.1.7 van fent, az akksi kijelzés megint hibás lett (telefon jelzi, hogy már csak 14% maradt, fent még 20at mutat), illetve a gyári böngésző lett nagyon idegesítő (vissza gombra gyakran nem csinál semmit, keresés helyett az előző lapot nyitja meg, meg hasonlók).
Egy kis érdekesség, amit már a korábbi verzióban is észrevettem: ha repülőgép módban bekapcsolod akár csak egyszer is a wifit, utána ha kilépsz a repülőgép módból, magától bekapcsolja, ha egyszer se kapcsolod be a wifit, akkor nem kapcsolja be.
Lehet ez nem bug, hanem feature. -
randras
veterán
válasz
kokler #13380 üzenetére
Jogos, de mástól is ezt hallom/hallottam (ahogy írta, ős is), és sajnos vagyunk jópáran, akik menekültek a Sensation-től. Én nem javaslom megvenni, ezért is írtam ezt, röviden, tömören. A szar szó sosem hagyta el a számat, és nem is fogja, mert nem szar, csak vannak hibái, amúgy jó telefon.
Azok a hibái viszont, amik nálam, és néhányunknál fent álltak, annyira zavaróak, hogy kötelességemnek érzem tudatni azt másokkal. Off-ként írtam, röviden és kultúráltan, szerintem nem volt vele gond. Egyébként szoktam írni máskor is, mást, ha segítséget kér valaki.
Ettől függetlenül akkor feljegyeztem még egy dolgot: nemcsak az EVO tiltott szó mostantól ebben a topikban Edenyke kérésére, hanem a por, a recseg, a melegedés, és a többi ehhez hasonló is, hogy te ne érezd magad megbántva.
-
Malwoon
csendes tag
válasz
kokler #13227 üzenetére
Factory reset megvolt, ez az azutáni állapot... Semmiféle frissítést nem raktam fel, mármint gyári programok frissítését, csak 1.50.401.1-ig frissítgettem el, de nulla telepített app.
Akkor kipkopp ecare. Csak olyan lehetetlen időpontban vannak nyitva, hogy melóból képtelenség odaérni. -
HIJ
őstag
válasz
kokler #12962 üzenetére
Akkor gyanítom, hogy a market utód Play -be tették ezt bele. Volt egy ilyen gyanúm, mert eleinte csak ilyen 'todays free apps' infók jöttek, de mikor jött ez az ipados reklám szar akkor elbizonytalanodtam. De úgy néz ki mégis a google baszogat. Mondjuk ha így van akkor ez nem szimpi megoldás. Ahhoz képest, hogy eleinte reklámot sem akartak a termékeikbe...
-
Something_
őstag
-
-
pap
senior tag
-
HIJ
őstag
-
Something_
őstag
válasz
kokler #11590 üzenetére
Du jön haza asszony, átrakom a kártyát és kipróbálom, de 100%, hogy jó lesz, mivel egyik pillanatról a másikra tűnt el a mobilnetem IC 4.4.4-ről való frissítés után asszem 4.5.0-ára.
Aztán gondoltam, hogy túl nagy lépés volt az update óta, ezért full wipe-al felraktam egy újabb IC romot, de semmi változás..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest