Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
"Mi történik akkor, ha megtalálja ezt a topikot egy laikus vásárló, aki pl. egy 5800-ról, vagy ne adj isten egy butafon-ról vált? Azoknak aztán olyan mindegy, hogy Amoled/S-LCD/IPS panel dolgozik a gépben, már attól elájulnak, hogy látják, qHD felbontáson tudnak olvasni, netezni, filmet nézni."
Ezért nem értem, miért jön fel minden tesztnél ez a kijelző vita, mint valami vallási háború.
Volt AMOLED, SAMOLED kijelzős okostelóm (Omnia2, Wave1), de volt a kezemben Wave2 is (S-LCD) és az i4, ami most van, IPS.
Az egyetlen gondom az volt a Samsungokkal ami a kijelző hiányosságaiból adódott, hogy bizonyos háttereknél, képeknél, sávosodott, és nem volt szép a szín átmenet.
Az hogy túlszaturált, szvsz. szokható, és egy idő után fel sem tünik. Mi több, nem is biztos hogy annyira fontos egy 3.5-4 colos kijelzőn az RGB szintér 98%-a.
Simán vállalható, még a sima AMOLED és akár az S-LCD is.
Itt minden azon múlik milyen magasra teszi a júzer a lécet. Egy i4 után nem biztos hogy bármi más tetszene a júzernek, mivel a jót könnyű megszokni. De ha nincs magasra téve a léc, és be van tartva a fokozatosság, mind árban, mind technológiában akkor szinte minden kijelző az S/AMOLED-től kezdve nagy élmény lehet.Itt vagyok az élő példa pl. a füles mizériámat tekintve. Tavaly még jó volt a Sennheiser CX500. Aztán elkezdtem a magasabb árkategória felé nézelődni, és ahogy lépkedtem feljebb, úgy szóltak egyre jobban a zenéim, és értékeltem a minőségi javulást. Hova tovább közel 1 hónapja megvettem az egyik legjobb IEM fülest (Sennheiser IE8), aminél most úgy érzem nincs feljebb. A kijelzőknél ill. az okostelóknál is fennáll, hogy nem rögtön kell megvenni a legjobbat, mert nem lesz viszonyítási alap, mihez képest a legjobb, és kevésbé fogja értékelni a júzer. Ez a fokozatosság az élet szinte minden területére behelyettesíthető.
Szóval az itt a fő gond, hogy sokan ezt a fokozatosságot nem ismerik, ezért nem tudják igazából értékelni azt, amijük van.Akinek "nem jött volna át", miről is hadováltam, kár ezen vitázni melyik mennyivel jobb. Akinek most van először S-LCD, SAMOLED kijelzős telója, annak szinte ez a mennyország, és ezt fogja isteníteni, ami így is van jól, mert nincs jobb viszonyítási alapja. Aki pedig IPS-t használ annak meg minden más gyengébb lesz.
Ez egy tipikus "fekvő nyolcas vita". -
Integra
titán
persze értem a logikád, hibás, de ne erőltessük.
a te hozzászólásod se kevésbé laikus emiatt a hiba miatt, mint egyszerű mezei júzeré, csak máshol, de hagyjuk, mert most sem érted, halottnak a csók.laikus meg nyugodtan tudja csak, hogy ebben a kategóriában ez a kijelző nem divik. mindegy hogy szállitási gondok vannak vagy sem. és kész.
-
raulicio
senior tag
-
Integra
titán
neked sem ártana gondolkodni azért...
az alap felállás az s-lcd ügyben az, hogy NEM üti meg azt az ELVÁRT minőségi szintet, ami a PRÉMIUM kategóriában KELL nagyon sokak szerint. jogosan.
erre jössz te azzal, hogy beszállitási gondok miatt kiváltották az amoledet, ami amúgy igaz, csakhogy...
LOL, hát mi fészkes fene köze van ennek beszállitási nehézségnek a minőségi problémákhoz?????? -
Misály
addikt
Ez annyira nem vigasztalja a DHD tulajokat... Arrol nem is beszelve, hogy allitolag az android egy superfluid rendszer, azert szep lassan megemlitik a tesztekben, hogy najo ket maggal ez mar csak neha roccen meg
"Nem beszélve arról, ha a műanyag héj olcsóbb mivoltával megspórolt pénzt optimalizálásra fordítja a gyártó, máris sokkal jobb érzés, nemde?" Elkepzelem ahogy egy R&D mernok a kovetkezoket mondja: Miota muanyaggal dolgozik a gyartosor, 17%-ot nott a fizetesem!
-
debrejo
senior tag
A fémet is ugyanúgy összebassza egy kulcs, az aprópénz, bármilyen keményebb fémből készült tárgy, max nem olyan gyorsan mint a műanyagot. Pont ugyanezen szempontból vettem én is tokot az SGS-re. Az elődje, egy Nokia6120c másfél év zsebben hordás után (pedig én figyeltem hogy pénz meg kulcs ne kerüljön mellé) úgy nézett ki hogy még a legganébb csöves is utánamdobta volna ha nekiajándékozom.
@Karma: Zokni=tudod ilyen tesis táska kicsiben telefonra, aminek a szája összehúzható
3GS: két nagyon közeli barátomnak is van, az egyikrögtön az elején dobott rá egy fóliát a hátlapra, hááát...Nem beszélve arról hogy elrepedt az egész hátlapja.
A másik zoknit húzott rá azonnal. Ezt nem akarom ecsetelni, milyen...khm, tré (meglett férfi az illető!!!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest