Hirdetés

2019. február 18., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20) kdavid94 válasza Francia91 (#17) üzenetére


kdavid94
(őstag)

48 megapixel rendkívül nagy felbontásnak számít, ám a Sony szenzoráról tudni kell, hogy a színszűrői alapján fizikailag csak 12 megapixelesnek mondhatjuk, a négyszeres felbontás a pixeladatok átlagolásával interpolálódik, négyszeres Bayer-szűrő használatával.

Ezt kéne többet hangoztatnia a gyártóknak, meg az újságíróknak is, különben ebbe a hibába esnek sokan, hogy almát kezdenek körtéhez hasonlítani. A Quad Bayer-es telefonok képe soha nem lesz kristálytiszta teljes felbontáson.

Tök jó lenne ez a technológia, csak az kéne, hogy olyan gyártók is kezdjék el használni, akik hajlandóak normális szoftvert írni, mert a Huawei-es tesókhoz hasonlóan itt is túl vannak dolgozva a negyed felbontású képek, így elveszik az értelme. Meg mondjuk nem ártana egy ettől minőségibb lencse sem, ez a két dolog teszi tönkre ennek a telefonnak a fotós képességeit.

Az ultra tiszta képeken meg leginkább a mozgó tárgyak körül van baj, azok lesznek túl zajosak. Mivel értelemszerűen azokon a részeken csak 1 kép információit tudja használni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.