Hirdetés

 • kdavid94

  őstag

  48 megapixel rendkívül nagy felbontásnak számít, ám a Sony szenzoráról tudni kell, hogy a színszűrői alapján fizikailag csak 12 megapixelesnek mondhatjuk, a négyszeres felbontás a pixeladatok átlagolásával interpolálódik, négyszeres Bayer-szűrő használatával.

  Ezt kéne többet hangoztatnia a gyártóknak, meg az újságíróknak is, különben ebbe a hibába esnek sokan, hogy almát kezdenek körtéhez hasonlítani. A Quad Bayer-es telefonok képe soha nem lesz kristálytiszta teljes felbontáson.

  Tök jó lenne ez a technológia, csak az kéne, hogy olyan gyártók is kezdjék el használni, akik hajlandóak normális szoftvert írni, mert a Huawei-es tesókhoz hasonlóan itt is túl vannak dolgozva a negyed felbontású képek, így elveszik az értelme. Meg mondjuk nem ártana egy ettől minőségibb lencse sem, ez a két dolog teszi tönkre ennek a telefonnak a fotós képességeit.

  Az ultra tiszta képeken meg leginkább a mozgó tárgyak körül van baj, azok lesznek túl zajosak. Mivel értelemszerűen azokon a részeken csak 1 kép információit tudja használni.

  [ Szerkesztve ]