Mobilaréna teszt: Honor 9 - fény-másolat
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Honor 8 topik - A két telefon között egyelőre szinte csak hardveres eltérés van, ezért, ha kérdésed van, keress rá a Honor 8 topikban is.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- [Re:] Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- Fotók, videók mobillal
- [Re:] Xiaomi Mi A2 - fejlődött is, meg nem is
- [Re:] Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
- [Re:] Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- [Re:] Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- [Re:] Huawei P Smart 2019 - plasztik-AI műtét
- [Re:] Samsung Galaxy Note 8 - hass, alkoss, gyarapíts!
PROHARDVER! témák
IT café témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2018-06-03 18:17:06

Mobilarena
Divinity
(senior tag)
A hivatalos szervízben csináltatod akkor megmarad minden, bár úgy a drágább.
Ha sufni helyen csináltatod akkor a gari 99%, hogy ugrik és a kijelző minőségére is lehetnek panaszok.
.sign{ display: none; }

barisssa
(tag)
Gondolom akkor ott akár 50-60e is lehet. Nem találtam semmit hogy mennyi lehet a hivatalos szervizben.
- Honor 9 Blue -

modflow
(őstag)
Na megjött a válasz:
Köszönöm szépen a kért adatokat! Ezek alapján készülékét nem magyar piacra szánták, így nem tudok Önnek releváns információval szolgálni a frissítéseket illetően. Megértését köszönöm.
Javaslom, hogy bizonyos időközönként ellenőrizze a HiCare alkalmazást.....
Hogy mi? Itt vettem Magyarországon. Nem értem....

Divinity
(senior tag)
GSM boltból vetted? Akkor előfordulhat ilyen.

modflow
(őstag)
Innen vettem:
https://smartshop.hu

nrg_52
(őstag)
Ok valoszinuleg nem hivatalos huvely viszonteladok, igy lehetseges.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.

bedibazsa
(fanatikus tag)
Tök mindegy, az enyém Telekomos és itt sincs frissítés.

Divinity
(senior tag)
Mondjuk annyiban nem mindegy, hogy így hivatalos garija sincs ha jól tudom.

qltsar
(PH! addikt)
Ez egy sufnigsm bolt, nem hivatalos garanciával. Szépek a vélemények is : [link]
Ettől függetlenül lehet, hogy jobban jársz a szervizükkel, ha valami baja lesz a készülékednek, mint akinek hivatalos garanciája van .
@barisssa: Budapesten, vagy "vidéken" szervizeltetnéd? Ha vidéken, akkor érdemes szerintem egy ajánlatot kérni a FirstPhonetól.
P10-re láttam árakat, ott 75.000 körül van a csere munkadíjjal (jesszus ).
[ Szerkesztve ]

barisssa
(tag)
Budapesten, már írtam a József krt-i üzletbe, remélem kapok használható választ.
Lehet hülye kérdés, de gyébként nem lehetne csak az üveget cseréltetni? (Elvileg kompletten kapják, ami lcd+érintő+üveg)
A 75ropi az elég húzós, annyit már lassan nem ér a teló..
- Honor 9 Blue -

zhorvath
(fanatikus tag)
Készülék biztosítás? Nálam a T automatikusan beállította.

svgyula
(őstag)
Szia! Én biztosan nem cseréltetném 75eft-ér! Most vetten 82+áfa tehát az az ár enyhén túlzás!
Van kijelző szín szerint szerintem korrekt ár! A csere pedig nem egy "ördögtől" való okosság! Le kell melegíteni a kétoldalas ragasztót levenni a csatlakozót tisztítás, be a csatlakozót és belepréselni a helyére az újat elméletileg van rajta ragasztó is. Tehát ahol cserélnek kijelzőt ott mindenhol megtudják csinálni! DE mindenhol az alkatrészen szakítanak nagyot! Ezt meghozzák 15eft és tovább adják 30eft-ért....... Ha esetleg siófok környékén vagy elérhető távolságra laksz keress meg privában.
Még valami az üveg és a többi réteg már régen nincs külön! Az egészet egyben kell cserélni!
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! STF-L09

Divinity
(senior tag)
Ha jól emlékszem 45-ért cserélték munkatársamnak a FirstPhone-ba, hivatalosan, maradt a gari is rajta nekj
[ Szerkesztve ]

Divinity
(senior tag)
Na helyzet jelentés!
Ma kaptuk vissza a drágát. Előlapot, hátlapot, akkut és alaplapot is cseréltek benne (TMX). Kicsit több mint két hét volt a procedúra.
B183 -al kaptuk vissza majd szépen OTA-n felszaladt B368-ig.
Remélhetőleg több baja nem lesz.

bedibazsa
(fanatikus tag)
Kiderült, mi volt a baja? Alaplaphiba?

Divinity
(senior tag)
Nem írták le.
Alaplapot és akkut is cseréltek szóval bármi lehetett.

akibor000
(tag)
bizony nem...föleg h most emagon 90.000ft egy uj p10.

svgyula
(őstag)
Szia! Kicsit alulértékelted Két típus van 100eft-ért a többi még mindig 138eft.
A Lite verziókat meg nem lehet hasonlítani mert teljesen más a SOC és minőség.
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! STF-L09

barisssa
(tag)
Volt biztosításom egészen márciusig, tavaly augusztusban vettem a telót!
@svgyula: Igen gondoltam rá, viszont ezekkel az a baj szerintem hogy az a kék szín már nem olyan lesz amilyen az eredeti volt (bár a leírás kicsit pontatlan a panelról..) illetve kérdés, hogy olyan minőségű e az IPS panel, és az érintő mennyire pontos. (Én is vettem már aliról komplett kijelzőt, nagyjából ennyiért és nem volt olyan minőségű sajnos )
@Divinity: Az is szép ár, én annyira szeretem ezt a telót hogy nem gondolkodom cserén, sokáig akarom még használni, mert nekem a notch az kizáró ok!
[ Szerkesztve ]
- Honor 9 Blue -

Divinity
(senior tag)
Egyébként ha már notch.Én is így voltam vele, főleg mert volt "szerencsém" egy iX-hez kipróbálásra. Szörnyű volt, utáltam. Aztán a múltkoriban szereztem egy OnePlus 6-ot az akkori daily driverem, az 5T mellé. Mondom kipróbálom max eladom, nem bukok rajta olyan árban volt.
Hát kb 2 hét alatt úgy döntöttem, hogy egyáltalán nem érdekel a notch rajta, annyira jól megvan csinálva minden, hogy semmi hátrányát nem tapasztaltam és sok esetben fel sem tűnik, hogy ott van.
Szerintem ha van olyan készülék ami szóba jöhet csak a notch zavar akkor ha teheted próbáld ki, hátha megváltozik a véleményed.

bedibazsa
(fanatikus tag)
iX-en kívül amúgy is mindenhol ki lehet kapcsolni, így már abszolút nem zavaró.

barisssa
(tag)
Igaz hogy van az a eltüntethető funkciója ami javít a helyzeten, de csak OLED-nél.
Elképzelhetőnek tartom a megszokást, huzamosabb ideig még én sem használtam csak néhány percre, viszont nekem nagyok a mai telefonok kijelzője, nagyon kell tornázni. Ha akkora lenne a telefon mérete mint a honor 9 kijelzője, az a 5,15" vagy max 5,5" lenne, akkor már lazán bevállalnám! De ez sajnos nem fog megvalósulni.
- Honor 9 Blue -

akibor000
(tag)
leveleztem velük...
elvileg a nem népszerü szineket akciózták. a fekete 138.000ft.
de nem tud kevesebbet az akcios sem.

svgyula
(őstag)
Szia! Ha megnézed a garancia részt akkor van különbség mert ugyanannyiba kerül az akciós is ha kéred a teljes garanciát

akibor000
(tag)
megnéztem...
az akciosra is 24hó gyári garit ír...
ezt is leleveleztem velük.
totál gyári magyar 2év gari.

qltsar
(PH! addikt)
Valaki ha jól rémlik B365 vagy B367-en maradt, miután FF-el frissített. Ezzel a service repair firmwarrel prbóálkozott? [link] Elvileg B368-ra visszaállítja a készüléket.
Amúgy aki nagyon a legújabb approve-d ROM-ot szeretné felrakni, van egy állítólag biztos megoldás...rollbackelni kell B183-ra, és utána kiválasztani a legfrissebb Approved Oreo-s ROM-ot, utána engedni fogja felrakni.
Utána meg, ha megint frissíteni akarsz, akkor mivel B371-től megszűnik a rollback Nougatra, ezért, a fentebb linkelt repair firmwarrel vissza kell rakni B368-ra, majd rollbackelni B183-ra, utána mehet fel a legfrissebb approved .
Tiszta user friendly bootloader unlock nélkül egy gyár ROM-ot telepítgetni, úgy, hogy mindig wipe-olódik a teljes tárhely
.
Vagy, bl unlock, twrp, huru, és kész, mehetnek az update-ek.
[ Szerkesztve ]

Divinity
(senior tag)
Az eMAG szlovák garit adott mindig, biztos magyar garival adják?

modflow
(őstag)
Én is pont tegnsp olvastam ezt az xgd fórumon.

akibor000
(tag)
azt irták,hogy hivatalos magyar gyári garancia 24honap

szotyika4
(újonc)
Én frissítettem B368 ról B372-re service rommal, és minden rendben müködik. Annyi hogy az adatokat és a belső tárhelyet formázta. A telefon bootloadere nincs feloldva.
[ Szerkesztve ]

bedibazsa
(fanatikus tag)
Akkor még ma visszatérek a Nougatra és maradok is ott, ha az uccsó, ami támogatja a rollbacket, az a 368.

qltsar
(PH! addikt)
Jó, de B368-ra vissza tudsz menni a linkelt ROM-mal, elvileg bárhonnét, onnét meg megy a rollback.

modflow
(őstag)
Én is megcsináltam a folyamatot, hát elég hosszadalmas és most 372-m van.
Azt írták, 365 nem hivatalos, azért nem frissült sose. Kíváncsi vagyok, vajon a 372 fog-e.

qltsar
(PH! addikt)
Valakinek 372-vel nem ment a GSM hálózat ...valakinek igen, és vissza is vonták FF-ről is, azaz a Huawei szervereken már nem elérhető az a verzió.
Amúgy arra gondoltam, hogy lehet, hogy a Huawei-nek nincs elég tesztelője, ez a fajta workaround meg kb. a szűrése annak, hogy valaki teszteljen...meg amúgy is ez ingyen van .
Szépen felrakja az a pár száz ember világszerte ...majd a Huawei begyűjti szépen a logokat az eszközökről
...
[ Szerkesztve ]

szotyika4
(újonc)
Nem vonták vissza a 372-t, még mindig ott van és Approved imei alapján is nálam.

qltsar
(PH! addikt)
Több verzió szokott lenni bizonyos buildekből, ha jól rémlik a jobb alsó sarokban van feltüntetve egy 5? jegyű szám, pl. 20815.

szotyika4
(újonc)
Igen, az lehet hogy volt egy másik verzió is amit töröltek. A 372-es service rom amit telepítettem az később került fel mint ahogy az ff mutatta, de nincsen semmi gond vele Telekom hálózaton eddig.

modflow
(őstag)
A bal felső sarokból hogyan lehet eltűntetni a szolgaltató nevét?

qltsar
(PH! addikt)
Settings -> Notifications & status bar -> Display carrier name (A lockscreenen ottmarad).

modflow
(őstag)
Thanks!
[ Szerkesztve ]

rob2174
(kvázi-tag)
Luxury Mirror View Smart Case for Huawei Pro Cover Case Conque
http://s.aliexpress.com/rAbEZfUB?fromSns=Copy to Clipboard
Ez a tok jó lehet a honor9hez?
[ Szerkesztve ]

svgyula
(őstag)
Találtál olyat amin az volt, hogy HONOR 9? Én nem! Pár hete leírtam: (#5037) svgyula

rob2174
(kvázi-tag)
Szia! Igen amit linkeltem ott az utolsó választás a Honor 9.
De valóban erősen keresni kell a h9et,honor. 9lite a legtöbb eladónál, illetve honor 9A volt még, Azt nem tudom mi lehet a Honor 9A...😁 Olvastam az írásod, de nem szeretnék tokot hackelni, ha lehet.
[ Szerkesztve ]