Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pushalias

    addikt

    válasz nonsen5e #3895 üzenetére

    A trükk az, hogy kell csinálni egy gyári resetet a recovery bootból (USB kábel nincs bedugva, hangerő fel, lenyomva tart, utána bekapcs gombbal tartani, amíg meg nem jelenik a recovery), akkor mehet be a kábel. gyári reset, és amikor kiírja, hogy sikeres, azonnal hangerő le, majd bekapcs, és tartani mindkettőt, amíg ,eg nem jelenik a fasboot a robottal. Akkor az adb csomag segítségével relockolni (fastboot relock feloldó kód), és hagyni egyszer elindulni. Akkor már bekapcsolható az OEM unlock, persze előtte a szokásos játék a fejlesztői menüvel (USB debug és társai), utána kikapcs, megint fastboot, és mehet az unlock ha az FRP unlocked.

    Ami fontos, hogy utána nem szabad hagyni újraindulni a rendszert, hanem ismét azonnal fasbootba kell kényszeríteni (ha másként nem, akkor erecovery és shutdown és onnan), feltenni a TWRP-t, és onnan a megszokott módon lehet rátenni bármit. Közben olyanokra jöttem rá, hogy ha az update.zip után feltesszük az update_full_STF-L09_hw_eu.zip-et is, akkor megjelenik a tényleges firmware szám is, és még pár dolog is már az új firmware-nek fog megfelelni, mint például a téma, amit amúgy átvesz az előzőből.

    Az update menü hiányát az okozta, hogy az Ureo-->Nougat downgrade során az EMUI sajnos marad a 8-as, aminek ugye teljesen más a menü kezelése valahol, így ami nem ott van a 8-asban, az nem jelenik meg. Erre még nem tudom a megoldást.

    Aki elégszer csinálta ezeket az alaplépéseket, az tudja ilyen rövid leírás alapján is, aki nem, annak most nem írom le részletesebben. Majd talán később...

    Sajnos azonban a kapacitív billentyűk és a vaku csak azzal az egy ROM-mal mennek eddigi tapasztalatom szerint, és asszony már így is neheztel rám, hogy alvás helyett reggelig ezt próbálgattam (és vagy 3-4-szer hittem legalább, hogy most aztán végleg annyi a telefonnak), aztán persze nemigen csináltam már ma semmit.

    [ Szerkesztve ]

    Honor 9 / HP 8470P

Új hozzászólás Aktív témák