Hirdetés
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
..:: Honor 6 ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
mati12
senior tag
Mivel idáig nem találkoztam ezzel a Dark Lollipop témával gondoltam rákeresek. Itt találtam meg: [link]
Fel is raktam,tényleg jól néz ki. -
Yuri_1
tag
válasz
paolinho
üzenetére
Hát a "tèma" alkalmazás erre való. Tudsz letölteni gyári tèmákat a hwtheme mappádba a belső memóriába vagy az sd kártyádra. Amiről mi beszèlünk az már a saját tèmák lètrehozása csiszolgatása. Ezek egyèbkènt egy .hwt kiterjesztèsű fájlnak látszó, valójában egy csomagolt (zip) mappák együttese.
-
paolinho
őstag
Na most nagyon hülyét kérdezek, bocsi, de ezeket a témákat hol lehet állítgatni?
-
Yuri_1
tag
Az már a "mèlyvíz" de persze lehet. Minden tèmában, amiben változik a statusbar, illetve a parancsikonok, van egy systemui sor. Ez is kvázi mappa ami csomagolva van, ès a benne lèvő ikonok határozzák meg pl. a statusbar kapcsolók színèt ki ill. bekapcsolt állapotban. Ismerem a dark lollipopot, annak is nekiálltam egyszer "testreszabni" de nekem nem jött be annyira, amennyi munka lett volna vele. Èn is egyèbkènt egy gyári tèmát kezdtem el reszelgetni, mire tetszős
lett -
bkiky01
senior tag
válasz
Black&White
üzenetére
Igen, mindegyik emui2.3 felment itthon, a céges gépen nem lehetett okés a driver, pedig frissítettem..
Végül is B313 és a 3 gombos oldotta meg a hibát, az valahogy mindent gyalult..
Véégre..
-
gbela
senior tag
Na két nap ismerkedés után már elég jól megismerkedtem Androiddal, és a Honorral.
1-2 kérdésem van, hátha kapok itt választ (bár lehet, hogy nem honor függő, hanem inkább droid..akkor majd elzavartok).
Egyik, hogy home-ot hosszan nyomva feljön egy tárcsa szerű, azon google. Erre lehet mást pakolni, vagy lecserélni? (mondjuk ha one hand ui be van kapcsolva akkor nekem nem is akar működni)Whatsappnál és gmailnél ha új üzenet jön, akkor nem látszik az ikonon, hogy hány olvasatlan van. Ezt másoknál láttam, de istennek nem találtam, hogyan lehet odavarázsolni. Mit kell ehhez tenni?
Nem igazán találtam hangprofil beállítást, ahol mondjuk be tudom lőni, hogy mettől meddig legyen silent vagy hangos. Biztos lehet ilyet, mert WP-t ezért ekézték. Vagy külön app kell hozzá? Ha igen melyiket ajánljátok?
Remek a HiSuite progi, apk telepítésre használom is, de csak USB-vel megy. Wifit kipróbáltam egyszer, akkor ment, de azóta nem akar csatlakozni. 10-20 secig "Kapcsolódás", aztán sikertelen. Természetesen jó a jelszó, fut a progi a telón stb. Vkinek hasonló, vagy ötlet erre? (azt hiszem nemrég frissítette magát a gépen, talán a régivel ment, nem tudom számít e).
Hirtelen ennyi, köszi előre is ha jön válasz.
-
Yuri_1
tag
válasz
royalka
üzenetére
Nem akarok nagyképű lenni, de nem olyan bonyolult ha erre gondoltok:
[/L
Én most így használom. Saját gyártmány
-
bkiky01
senior tag
válasz
Black&White
üzenetére
Egyikkel sem jó, újraindul a honor 6 felirat után egyből.. Nem tudom életre kel-e..
Próbálok egy emui 3.0-át.. -
royalka
őstag
Sajna a tárcsázó színezése elég körülményes,
Így azt nem tudtam még befejezni. Lazításként kicseréltem az aksijelzőt színesre.
Aki nem olvasta volna az ezzel kapcsolatos előző bejegyzést: Ez a téma az aktuális háttérhez módosítja az értesítések/parancsikonok hátterét + a beállítások menü háttere ki van cserélve krém színűre és az aksi jelző ikon is le van cserélve. A linkbe vannak képek is + a téma előnézeti képei ki vannak cserélve.
Multicream
-
Bazsa74
tag
válasz
Pickit3
üzenetére
a b370, 3 gombossal volt felrakva, arról frissítettem b380-ra. De most segítettek külföldi oldalon és visszamentem a 109-re. Aztán fel a 114. Most az van fent. Bár ennél meg a képernyővel vagyok bajban. Minden 5.-re tudom csak arrébb vinni az ikonokat. Adok neki pár napot.
-
bkiky01
senior tag
válasz
Black&White
üzenetére
-
bkiky01
senior tag
válasz
Black&White
üzenetére
Már addig sem indul be, hogy megnézzem, hanem egyből újraindul...
Eddig még egyik romnál sem sikerült feltenni mind a 4-et a cust-nál mindig megáll.. -
doongoo
addikt
válasz
bkiky01
üzenetére
Én innen próbálkoznék: xda link Itt vannak a fastboot parancsok felsorolva.
Ha van egy legfrissebb ROM letöltve, akkor abból kicsomagolnám ezzel a huawei Update extractorral a szükséges dolgokat.
Ezt találtam még neked: unbrick leírás
Ha fastbootba be tudsz lépni (és előtte a telón engedélyezve volt az USB hibakeresés), akkor ezzel próbálkoznék a helyedbenszerk: Megelőztek, de Black&White eleve jobban ért hozzá, mint én
-
Black&White
addikt
válasz
bkiky01
üzenetére
Milyen ROM volt rajta?
Szét kell szedni Huaweiupdateextractor-ral ugyanezt a ROM-ot, az adb csomag mellé odatenni a kibontott img fájlokat, majd fastboot módban:
fastboot devices
fastboot flash recovery RECOVERY.img
fastboot flash cust CUST.img
fastboot flash boot BOOT.img
fastboot flash system SYSTEM.imgUSB lehúz, kikapcsolod, majd 3 gombossal felteszed ugyanezt.
-
bkiky01
senior tag
válasz
Black&White
üzenetére
Bármit csinálok, kb olyan fél perc után újraindul, recovery-ben is, ahogy betölt akkor is..
Nyitott a bootloader..
Egyedül a fastboot-ban nem rebootol.. Különben meg folyamatosan újraindúlgat, amíg le nem merül..
Nem láttam még iylent..
Fastboot-ban próbálom az unbrick-et, de eddig még nem töltötte fel rá, nem értem miért..
a "writing cust"-nál megál.. -
doongoo
addikt
válasz
gulyasa
üzenetére
Ha visszaírod az eredeti értékekre, akkor az eredetinek számít. Milyen progival írtad át? Azért, mert pl. a root explorer (én ezt hqasználom) automatikusan létrehoz az átíráskor egy .bak fájlt is az eredeti értékekkel. És az összefoglalóban van link az eredeti fájl letöltéséhez is, ha jól emlékszem...
-
Bazsa74
tag
b380-as romról, visszalehet térni valahogy emui 2.3-ra?
-
gulyasa
őstag
válasz
doongoo
üzenetére
Na akkor plusz egy trükkös kérdés.
Mivel az összefoglalóban a leírás nem azzal kezdődött, hogy ajánlatos elmenteni a local.prop-ot, ezért az nem is történt meg sajnos. Akkor értem oda a szövegben - amit lépésről-lépésre követtem -, amikor már beírtam a HU,hu értékeket.
Csak a kínai karakteres probléma miatt nyúltam bele, szóval ha visszaírom az eredeti értékeket (ch, zn,...) azzal eredeti local.prop-nak számít a fájl? Vagy mindenképpen az eredeti - még a szerkesztés előtti - fájlverzióra van szükség?
-
bkiky01
senior tag
válasz
Black&White
üzenetére
Egyenlőre semmit nem tudok..
-
bkiky01
senior tag
Fontos!
Mi a teendő, ha valaki félre flash-elt, update-elt egy L02-t? (javításra kaptam)
Amint rádugom töltőre bekapcsol, eljut a honor 6 feliratig, majd újra indul. és ezt folyamatosan..
Szerintetek? -
doongoo
addikt
válasz
gulyasa
üzenetére
Ha 3 gombossal teszed fel a teljes romot, akkor ahhoz elég a stock recovery. Ha a frissítő appal tennéd fel helyi frissítésként, akkor ahhoz kell a stock local.prop és build.prop is. Ha OTA frissítésként tennéd fel, ahhoz is stock recovery, stock local.prop és stock build.prop kell.
-
gulyasa
őstag
válasz
doongoo
üzenetére
Oké, mindig tanul az ember...
Akkor még egy dolog, ha megjelenne letölthető és SD kártyáról telepíthető változatban az újabb teljes stock ROM, ahhoz is kell-e az eredeti recovery és a local.prop, build.prop?
Szerk.: Már feltették a B314 OTA frissítő fájlt is az XDA-n, 20.2MB.
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=57273393&postcount=2 -
doongoo
addikt
válasz
koxminator
üzenetére
Így stimmel.
-
válasz
gulyasa
üzenetére
Az OTA frissítés csak akkor megy le, ha:
- eredeti STOCK recovery van a telón
- a local.prop és build.prop fájlokat nem módosítottad (tehát módosítás előtt célszerű róluk biztonsági mentést csinálniRoot és nyitott bootloader mellett van OTA frissítés.
De szóljatok, ha tévedek.
-
gulyasa
őstag
Valaki (illetve már ketten biztosan) az XDA-n azt írta, hogy az L02-höz kijött a B314 ROM és OTA-n keresztül frissült neki - annak ellenére, hogy root-olt a telefonja...
Természetesen kíváncsiságból beizzítottam az itthoni WiFi-t és próbáltam rákeresni a frissítővel, de nem talált semmi újat.
Aki másodikként frissített (legalábbis az XDA-n), rákérdezett előtte, hogy a frissítés előtt vissza kell-e csinálnia a root-olást, de írták neki, hogy enélkül is fog menni a frissítés. Aztán később újra írt, hogy tényleg sikerült neki frissíteni OTA-n.
Én most rákérdeztem, hogy mégis van-e hatással a frissítés megtalálására és telepítésére a root-oláson kívül a nyitva hagyott bootloader és a lecserélt recovery, valamint a - ha minimális mértékben is - szerkesztett local.prop? (szerintem így biztos van valami akadályozó tényező, de még nem kaptam választ...)

-
royalka
őstag
válasz
gulyasa
üzenetére
Jajj a Sony-t nem tegyük már egy lapra softveresen a huawei-vel. GB-->IC amugy is nagy lepés volt. Annyival viszot eggyet értek, hogy mielőtt bárki is fríssítenne várjon 1-2 hetet, hogy kiderüljön milye. hibák/korlátozások vannak.
gbela: nimcs igérve semmi a kopról, de a nagy testvér tudja, így páran következtetünk hogy talán az új rendszerrel bekerül a mi arzenálunkba is.
-
gulyasa
őstag
válasz
Kovaratis
üzenetére
Ilyesmi mindig benne van a pakliban...
Én 2012-ben vásároltam az előző SE Xperia Ray-emet, ami 2011-ben jött ki GB-vel.
Ígéret volt rá, hogy a 2012-es SE Xperia modellek után a 2011-es telefonokra is kijön frissítésként az ICS.
Ez meg is valósult, de frissítés után számtalan használónál jelentkezett némi hiányosság és lassulás/akadás.
Én szerencsére nem ugrottam rá azonnal a telefon frissítésére, figyeltem a többiek reakcióit, aztán még vártam pár hónapot, hogy hátha javítják a frissítés után felmerült problémákat, de már csak az újabb és újabb modellekre koncentráltak, szóval végleg lemondtam a frissítésről. A Honor 6 beszerzéséig ugyanazzal a szoftverrel használtam a Ray-t, amivel kijött és stabilan működött.Csak hát időközben eljárt fölötte az idő, és bár az 1GHz-es Snapdragon-nal továbbra sem lenne baj, az 512MB RAM és az 1GB ROM manapság igen karcsú és sok alkalmazás már települni sem hajlandó Android 4.0 alatt...
-
gbela
senior tag
válasz
royalka
üzenetére
Koszi a valaszt. Szoval lehet lesz egyszer duplakopp? Csak mert irod, h még.
A gombbal nem az a gondom, h nem ertem angolul, eleg jol ertem , mindem telefonom mindig angol. De ha lebego gomb lett volna odairva sem tudnam meg mindig, h mi is az, mire jo
Elegge szetnyomkodtam mar, igyekszem nem feleslegesen kerdezni, bar teny h rengeteg kerdesem lenne meg, de igyekszem magam rajonni dolgokra. -
gbela
senior tag
Üdv tulajok,
én tegnap vettem a telot (első androidom), még szokom a dolgokat, még szüzen is döcögősebb mint a WP. Na mind1, is, mert nem panaszra méltóan döcögős, inkább csak rosszabbul van megoldva.
Kérdés, ami leginkább hiányzik WP után, hogy bármilyen módon tud e ez a teló duplakoppos nyitást, azaz, hogy ne power gombbal nyissa a képernyőt.
Másik amire nem tudtam rájönni hirtelen, hogy a suspend button, ami a shortcutsban van (sorry, angolul használom), ami kirak a képernyő szélére egy ilyen mozgatható gombfélét az mire jó?
köszi! -
royalka
őstag
A nyalókával mi pozitívum jár majd? Lassan itt lesz az ideje a frissülésnek.
-
Szakik!
Hogyan lehet visszaállni EMUI 2.3-ra (B121SP06) EMUI 3-ról (B313) ha a teló root-olt és van fent TWRP? Nem akarom téglásítani a telót...
-
bkiky01
senior tag
Cimborám beleerőszakolta L02-be fordítva a fő sim-et, szerintetek hogyan lehet kivenni szétszedés nélkül?
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Probléma esetén az osztrák Amazonon vásárolt telefont lehet itthon gariztatni?
Üdv.
-
AFUTO
csendes tag
Üdv,
Került hozzám Kínából egy ilyen telefon (H60-L12), de nem boldogulok vele, Google egyáltalán nincs rajta, így nem tudom a megszokott Play áruházas appjaimat elővarázsolni. Én vagyok teljesen béna?
A saját kínai app-áruházban nyilván egész más alkalmazások vannak.köszönettel,
FA -
szilfu
csendes tag
sziasztok,
Vettem egy H60-L04-et Amazonról. B109SP1 van rajta. Nincs update online frissítés alatt. Kéne valamit csinálnom, hogy megjelenjen vagy várni kell?
Vagy hagyjam és nyomjak rá 3 gombossal másikat? Érdemes frissítenem? Ahogy nézem van pár opció. Melyik a stabil?köszi
-
válasz
Black&White
üzenetére
Pont ez az. Root Explorer be van kapcsolva, supersu alatt root jog megadva az es- nek, ennek ellenére nem hogy nem találomra mappát amit írtál, hanem rákeresel simán XML-re, nem is talál ilyen fájlt.
-
JoeCockBill
senior tag
válasz
mbwrestling
üzenetére
azt nem tudom, de tedd fel a rebooter nevű appot és nem kell gombkombózgatni
-
mbwrestling
csendes tag
Feltelepítettem a TWRP-t a leírtak alapján. Sajnos nem tudom a telefont Recovery módban indítani. Kikapcsolt álapotban hiába nyomom a hang fel+power gombot egyszerre, a telefon csak simán bekapcsol. Mi lehet a hiba?
-
Barcsik
aktív tag
Sziasztok!
Honor 6 H60-L04-nél megvan még az a korlát, mi szerint videófelvételkor a fájlméret maximum 4 GB lehet? Van esetleg erre valamilyen megoldás? Előre is köszönöm a válaszokat!

-
-
válasz
Black&White
üzenetére
-
royalka
őstag
válasz
doongoo
üzenetére
Kicsit összetettebb megváltoztatni ezeket mit gondoltam.
. Viszont nem lehetetlen. Kicsit idő híján vagyok jelenleg így apránként tudok csak haladni. Amint készen lesz megosztom.Ui: Megjött a bőrös bumperem. Iszonyat szenvedés árán tudtam bele szuszakolni, nem is lötyög.. Viszont úgy jött hogy a hangerő gomb karcos...
Ez szankciót von maga után.
-
doongoo
addikt
válasz
Black&White
üzenetére
Most tesztelve levéllel egyelőre működik rendesen, köszi még egyszer
-
doongoo
addikt
válasz
Black&White
üzenetére
Vazze, a PNF rootban a play szolgáltatások disconnected volt (átnyomtam connectre). A teszterben egyből jött is a válasz. Ugyanakkor a play services védett alkalmazás.
-
doongoo
addikt
válasz
Black&White
üzenetére
xml-t töröltem most. Majd meglátom egy kicsit hosszabb távon.
App tippet köszi
-
-
doongoo
addikt
válasz
Black&White
üzenetére
Heartbeat-et hány percre célszerű állítani wifi ill. mobilnet esetére, mert a PNF progiban az ajánlott 5 ill. 6 perc
Próbálkozom én is mindennel, mert néha nem okés a dolog (máskor meg jó egy darabig)
-
csabili74
aktív tag
Azt hiszem, első voltam, aki megvette a Honor 6-ot az edigitalból, de nem biztos. Lényeg, én nagyon szeretem, soha nincs vele gond, belaktam, mint kinát tyintyinék, de nincs akadás. A képeket is lehet okosan készíteni, és jók lesznek. Ami - és ez az egytelen dolg - zavar, hogy a viber, ha nem jelez, ha üzenet érkezett, csak akkor, ha belelépek. Erre valaki valamit?
-
Black&White
addikt
Kezdésnek nézd meg, hogy a telefon fenntartja e a 4 percre beállított Heartbeat intervallumot:

Tárcsázóba üsd be: * # * # 426 # * # *
Számodra a Heartbeat sor az érdekes!
Ha a WiFi alarm mögötti zárójeles érték egy pozitív szám (pl. ahogy a képen 01:31), akkor itt minden rendben.
Viszont, ha negatív értéket látsz, pl 00:-1200, akkor gond van, dobta a kapcsolatot a szerverrel, nem kapod meg a push üzeneteket.Több megoldás létezik a dologra, de csak root jog mellett.
1.PNF Root, Play-ről.
Ebben manuálisan tudod változtatni a WiFi és mobilkapcsolat heartbeat értékét.
2.Egy filemanager segítségével keresd meg a / data / cust / xml / mappát és töröld a gms_app_list. xml fájlt, majd indítsd újra a telót.Ha visszamész a szervizmenübe, láthatod, hogy innentől simán tartja a 4 perces intervallumot a push notik pedig szépen megérkeznek.
-
-
Nittamanó
csendes tag
Sziasztok.
Pár napja azt vettem észre,hogy az este bekapcsolt "Ne zavarj" üzemmód reggel ki van kapcsolva.Idő keretet nem kapcsoltam hozzá,de azt is megnöveltem.Reggel még sincs bekapcsolva.Mi lehet a probléma?
A másik kérdésem az lenne,hogy power bankkal kapcsolatban valakinek van tapasztalata.Köszönöm. -
Hát elkiabáltam a dolgot... Egy darabig ok volt a Gmail (kb. fél napig), aztán estétől reggel 5-ig semmi, amikor ránéztem, akkor esett be 2-3 levél, amiknek korábban kellett volna érkezniük. A Nine (Exchange ActiveSync) az jól működik. Azért ez elég gáz így - lehet persze 100 emberből csak egyet érint, de eddig semmilyen más Androidos telón nem tapasztaltam ezt. Ami még hátravan: root és valami heartbeat okosság állítása, esetleg valamelyik developer ROM felrakása.

Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 PRO MAX 256GB natúr titán KÁRTYAFÜGGETLEN! Gyönyörű! Akkumlátor 99%! Fulldoboz!
- Apple iPhone 17 Air / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / Akku: 100%
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku: 100%
- Apple iPhone 12 Mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:87%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus Elite R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB ZALMAN S2 TG 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Thermaltake V3 fekete NBase 650W
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
lett

Így azt nem tudtam még befejezni. Lazításként kicseréltem az aksijelzőt színesre.

Ez szankciót von maga után.