Keresés

Aktív témák

• biker

nagyúr

nem tudom, milyen procid van, de az intel honlapján(ha ilyen) megtalálható és letölthető minden proci thermal datasheet-je.
    nekem is nagyon halk ventis hűtőm van, és jó
    5000rpm-es, de kicsi a lapát szöge, így a levegő szállítása is.

• biker

nagyúr

én csak egyet nem értek ismét! a technikai adatokat!
    adott egy hűtő, és kérdés hogy elég-e az adott célra. ehhez fizika kell. adott egy proci(legyen 50W-os hődisszipációja), mindegy milyen, p4 ill.athlon! milyen hűtő elég? nos megmondom. tudni kell a max. hőfokot, amit kívánsz(legyen 40°c) ehhez kell legalább 0.4°c/W-os disszipációjú hűtő(mindegy, hogy aktív vagy passzív). így 50W-nál 20°clesz a (deltaT)hőfokemelkedés, ez szobában 40-42°c. ahhoz hogy megtudd, elég-e, a max.disszipáció értéke kell, és ez az egyetlen lényeges adata a hűtőnek. minden szaküzletben(elektronika), ahol hűtőbordát lehet venni, akár folyóméterben, ez alapján katalogizálja őket. akkor a gyártó ez esetben miért nem adja ki? fél, hogy vásárlás előtt megtudja a vevő, hogy szar lesz a borda???
    miért nem adja ezt meg egyetlen gyártó sem? néztem a Titan honlapját is, ott is csak a szokásos baromságok vannak: lapát száma, ford, CFM.
    A cfm a másik baromság! minden normális szaklapban egy venti légszállítása(és a ventin is ez az adat van fent) a m3/h(köbméter/óra), nem köbláb/perc. mellesleg 1cfm=1.62m3/h, tehát majdnem ua. miért változtatták meg? kit érdekel a lapátok száma, a légszállítás, (a titánnál) az anyagok %-os összetétele, amiből viszont az anyag tömege és hőleadó felülete miatt nem lehet kiszámolni a hődiszzipációt?
    ha megnéznétek pl.intel honlapon, a procik hűtéséről az adatlapot, ott külön leírják, melyik proci mekkora disszipácíóval bír, mekkora elvonást igényel, és hogy mekkora ventillátoros, és bizonyos esetben mekkora PASSZÍV hűtő elég az üzemeltetéséhez. pl. P4-hez lehet kapni venti nélküli hűtőbordát is, állítólag a max. hőfoka 55°c lesz vele a procinak. nem csak a c3-ra lehet ilyet. elég nagy a tartója a p4-nek, hogy megfogjon egy nagyobb bordát.
    bocs, ha hosszú lettem, de így sikerült.

Aktív témák