Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
Komplikato #133 üzenetére
szerintem azt inkabb ne feszegessuk, hogy a ph mennyire ''gyartoparti''
-
Komplikato
veterán
Egy másik oldalon is úgy közölték le a hírt, hogy ''a gyártók tagadják'' (SG.HU), és innentől valahogy pont elentété sugározta a hír, mint amit takart. Ez nem feltétlenül pártoskodás egy gyártó felé, inkább bulvárosodának mondanám, amikor leközlöd címlapon, hogy ''Moszkvában ingyen mercédeszt osztogatnak'' és a helyesbítést egy kis eldugott ficakban félsorban elintézed: ''Leningrádban Volgákat fosztogatnak''
Mostanában ez a trend internetes portálokon, tök mindegy mivel foglalkoznak.
Vagy lehet simán csak nyaral a stáb fele és a többieknek idejük vagy energiájuk nem volt híreket kitenni.
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
Ejnye, sajnos ugy tunik megse annyira fuggetlen a Ph!, sajnos kicsit elkekult s elzoldult, ez van
-
ftc
nagyúr
A recent article from DigiTimes had many graphics partners pointing a finger at AMD for several thousand potentially faulty Radeon HD 2600 and HD 2400 products. Specifically, DigiTimes claimed “One first-tier maker has recalled over 20,000-30,000 units already, noted the sources.”
Although the article stated that Asustek Computers, Micro-Star International (MSI) and Gigabyte Technology all experienced a problem with improperly flashed cards, all three manufacturers have since denied the existence of any such defect.
Several product managers and engineers were left scratching their heads when confronted about receiving batches of faulty Radeon HD parts. ASUS representatives, speaking on the condition of anonymity, claim that no journalists inquired to the company about faulty Radeon-series graphic adaptors, and that the company has not found a single defective in its inventory.
When approached as to the nature of the defect, a Taiwanese graphics adaptor engineer stated, “ATI did deliver some chips without UVD to Acer for one of its projects and that’s it. All chips delivered to other OEM and ODM has the UVD enabled.” Universal Video Decoder, or UVD, is a hardware acceleration unit found on the Radeon HD 2600 and 2400 graphics processors.
That same engineer suspects Acer is where the notion of a defect or recall may have occurred.
Acer, the world’s fourth largest branded PC vendor occasionally orders one-off products from its suppliers. Since the parts were ordered without UVD support it one would be hard pressed to consider them defective. Acer’s OEM partners include ECS and Asustek.
MSI and Gigabyte have no knowledge of receiving either products without hardware UVD support or defective ROMs. Both companies went on to say that internal testing of the HD 2K-series has not shown problems related to UVD support.
A Gigabyte official spoke to DailyTech on the record with regard to the defect report. “We can confirm that all shipping AMD Radeon HD 2400s and ATI Radeon HD 2600s have working UVD functionality,” he stated. “We are shipping a number of HD 2400 A13s and their UVD functionality is enabled in the August Catalyst driver drop. All of the remaining HD 2400s, and all of the HD 2600s, have UVD support in the current driver.”
One AMD engineer, also speaking on terms of anonymity, claim that there are no cards in the channel with a UVD problem and they are unaware of faulty products leaving the factory. ''Any report claiming that defective HD 2600 and 2400 [cards] are in the channel is completely untrue.''
[link] -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
nap
addikt
Remelem, ezert most olcsobban fogjak adni.
-
rocket
nagyúr
UVD tortenet masrol szol, A13 szilikonon voltak gondok az UVD-vel (A15 a retail szilikon) ebbol volt ''par'' darab raktaron amit eladtak azsiaban egy partneruknek.
Meg mielott megint jonne a ''csunya AMD'' duma nincs atveres a torteneben az AMD reszerol, a partneruk aki megvette a GPU-kat tudta nem mukodik az UVD, arerzekeny regiokba fogjak azsiaban ertekesiteni a kartyakat.
[Szerkesztve] -
Renwick
őstag
Kicsit nagy a ködösítés meg a kavarás a témában, most például más források azt állítják, hogy csak a videogyorsító (UVD) érintett, azaz bizonyos kártyáknál ez ''véletlenül'' nem lett aktiválva a gyártáskor. Szerintem a büdös életben nem derül már ki mi volt itt valójában...
üdv
R. -
Xmas
tag
Ugyan már! Láttál te már úgy két hímet, hogy műszaki/elektronikai témában elbeszélgetnek, hogy:
- Nekem működik! Neked is?
- Ja, nekem is.
- Akkor OK.
Inkább jellemző az, hogy:
- Nekem ilyenem van és ez ennyire nagyon jó!
- De nekem meg amolyan van és ez azért sokkal-de-sokkal jobb!
- Nem is, mert az nem úgy van, hanem nekem van igazam, bibibíí!
Ugyanúgy érzelmi alapon megy a cuccokkal való pózolás egymás előtt. A lényeg, hogy jobbnak érezd magad a többi hímnél. Az más kérdés, hogy a nőket ez nagyon nem hozza lázba. De hát amelyik hím a fenti módon kockul, az igazából úgyse jut előbbre a nőknél, ami nem is baj... -
Xmas
tag
Nem olyan elveszett az ügy. Ott van a békéltető testület nevezetű lehetőség. A testület általában ''ajánlásban kötelez''. Nem köteles a cég teljesíteni, de ha nem teljesít, arról köteles visszafelé jelenteni. Ekkor hivatalból indul ügy, valamint kikerül a feketelistára: [link]
Tehát neked nem kell pereskedni. Egyszerűen ha nem boldogulsz a céggel, mész a testülethez, aztán próbáljanak meg nemet mondani... Persze, látszik a fekete listákon, hogy mely céghez nem érdemes menni vásárolni. Érdemes átböngészni. -
Xmas
tag
''Törvényben ilyen már nincs... Kereskedőtől függ, hogy él e vele, vagy nem.''
Ezt muszáj vagyok helyretenni:
[link]
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
A három napos cseregarancia továbbra is él. Remélem, mindenki megnyugvással fogadja a hírt. -
tomio
tag
Szerintem ez már szabotázs ami az AMD-nél folyik...
Én többé kevésbé pártatlan vagyok. Proci téren: se Intel se AMD (bár erre húzok), VGA téren: se Intel se ATI/AMD se nVidia (itt azért jó az nVidia mert jó a Linux-os támogatásuk és azért jó ATI,mert X800-ig meg semmi driver telepítgetés, viszi az x.org és az Intelnél szintúgy). Viszont az ilyen körülmények csökkentik a cég renoméját. Erősen. Szomorú.
A végén kiesik és egyel kevesebb piaci szereplővel proci terén leáll a verseny, vidkártya téren meg lecsökken face-to-face harccá a két fennmaradó fél között.Tudom van még Matrox, Via meg SiS és mások, de VGA piac 95%-a a 3 gyártó között oszlik meg
[Szerkesztve] -
HaliAdi
tag
Húú gec.
Remélem csak kacsa, mert hétfőn vettem egy HD2600XT GDDR4-eset
és nincs kedvem visszavinni. remélem szerencsém van.
Egyébként miből tundám meg ,h hibás-e? -
mcmike
őstag
válasz
Tuco Ramirez #87 üzenetére
Igazat adok: ''szegény embert az ág is húzza...''
szegény ember (nem a szó szoros értelmében véve persze...) = ATI
-
ftc
nagyúr
AMD reiterates no recall needed for defective graphics cards
At an AMD organized event to promote its ATI Radeon HD 2000-series graphics products in Taiwan, the GPU maker reiterated that the recently discovered issue which has lead to defective Radeon 2600 and 2400 graphics cards shipping to channels was under control, and that a recall request was not needed.
ocw -
válasz
Tuco Ramirez #93 üzenetére
Az emberi természethez hozzátartozik, hogy érzelmeket rendel hozzá a körülötte lévő, számára nem közömbös dolgokhoz. Ez így is fog maradni. Akár VGA, akár csaj.
-
Flashy
veterán
semmi gond, a magyar végfelhasználókhoz került példányok sose fognak visszamenni a gyárba, a garanciális ügyintézésünk miatt örök körforgásra lesznek ítélve a ''majd szólunk'', ''levásárolhatja a felét'', ''nálunk kifogástalanul működött'' és ''szakszerűtlenül szerelték be ezért nem garanciális'' körhintában.
-
rollins
őstag
válasz
Tuco Ramirez #93 üzenetére
Igaz
-
ftc
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #87 üzenetére
anno is ez ment s ez is fog menni
ha ment AMD-nek akkor az volt a baj ah ne egy az a baj
Ez több mint 5 év szemszögéből
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tuco Ramirez #85 üzenetére
A 320MB-os GF8800-nál érződik nagyon. 768MB-ot nehéz megtömni. Eddig úgy tűnik, hogy driverrel javítható.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #86 üzenetére
Naná, sőt, ha még a 30MHz-es GPU (
) órajelet is megráncigálja kicsit akkor igazi DX10+-os szörnyé változik.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Komplikato #76 üzenetére
Ilyet nem tapasztaltam, pedig 3 hónapja nyüstölöm a GTX-emet majd' minden nap.
-
RoyalFlush
őstag
Problémák mindenhol vannak, csak nem mindegy hogy hol és mennyi, valamint mekkora hírverést szánnak neki.
-
waverider
senior tag
válasz
Komplikato #76 üzenetére
az sem az első a zöld oldalon!
a 7800-as szériánál is voltak ilyen gondok, saját tapasztalat is! -
Komplikato
veterán
Éppen most nézem másik híroldalon, hogy a GF8800-akat érintő memóriakezelési gond miatt egyes programoknál bentragadnak a nem használt textúrák a kártya memóriájában, amitől idő elteltével elkezd egyre jobban belassúlni a kártya. Most keresik rá a driver részlegnél a megoldást ... reméljük van is.
-
ftc
nagyúr
Jééé mintha a PH!- lennék
Ha az AMD hibáz akkor csődbejut stb szégyen meg miegymás , ha NV, Intel majd rendbehozzák....
Amúgy nem tudom mi a probléma...5%-ban tuti benne vannak -
Savage5
senior tag
AMD-t még a VGA is húzza. Haladnak lépésről lépésre, csak mostanság minden lépésükben megbotlanak. Nem tesz jót ez senkinek.
-
nándika
aktív tag
Szeretm mikor fikázás van
Kis hiba és el is temeti mindenki ,na! magyar mentalitás
Kovi:ár/teljesítmény arányban miért is gyenge
[Szerkesztve] -
Brekk
addikt
Napi 2-3x vpu recovery, a kari kozben van vagy 30-40fokos, es nem jatszom, csak explorer... bosszanto.
A 3napos cserere meg annyit, hogy ez le van irva, de probalja meg mindenki ervenyesiteni. Van ahol belemennek, van ahol nem. Ahol nem, azzal sem tudsz mit csinalni. Pl nagykereknel egyaltalan nincs ilyen, ott kb a ''ha nem tetszik nem kell itt vasarolni'' szoveg megy. Tehat a kisker altalaban a sajat zsebere cserel 3 napon belul. A fogyasztovedelem meg nem vegrehato szerv igy csak javaslatot tehet, vegrehajtani pereskedes utan lehet. Ki fog 2evig pereskedni azert, hogy 3napon belul csereljek a cuccat, inkabb akkor kivarja a 3-4hetet... -
Geller72
veterán
A DX10-es karik szvsz nem hinném, hogy olyan sok mindenről maradtak volna le...eddig legalább is..
-
AtHoS
nagyúr
-
villamos
őstag
Ha jól értelmezem, akkor a fiúk a VGA Biost szúrták el. Hát anélkül eléggé működésképtelen a cumó. Csak egy rakás alkatrész, semmi más.
Van két S3 kártyám. Az egyik Trio, a másik Virge. Egyszer kipróbáltam, hogy mi történik akkor, ha kicserélem bennük a Bios IC-t A Virge Biosát beletettem a Trioba, betettem az 5x86 -os procival megáldott szörnyetegbe. Az eredmény, totális káosz...Aztán visszacseréltem, és működött mind a kettő tovább...
Nemrég találtam egy döglött S3 -as kártyát, amiről leszedtem a videoramot, mert a Trio ramja bővíthető, így már 2MB -nyi videoram lesz rajta! -
törölt tag
nanemá.
Ptk. 306. §.
+ 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza. -
Brekk
addikt
Akkor most mar tudom miert szaraxik a karim...
-
-
Natessék, itt a magyarázat a gyenge teljesítményre. Most majd jól megjavítják az AMD gyárban a kártyákat, és már a DDR2 2600Pro is levadássza a 8600GTS-eket, a 2600XT pedig már a 8800GTS-320 kártyákat fogja szorongatni...
-
helkis
veterán
szvsz addig nincs gáz, amig kiderülnek ezek a dolgok és normális lépések vannak téve a kijavításukra, semmi tusolás, meg majd kimagyarázzuk, meg lefizetjük a tesztelőket, ha nem olyan nagy a hiba.. stb..
valószinüleg az az taiwani éjszakás műszak már halász! -
.:T.H:.
aktív tag
Sajnos egyrészt presztízs-kérdés ez a hiba plusz anyagi ráfordítás. De az is szomorú az egészben hogy emiatt nem egy ember repült a munkahelyéről..
-
feka007
veterán
Én meg alaplapból fogtam ki múltkor egy full működésképtelen egyedet (nevezetesen egy Bearlake chipsetes DS4 volt a hunyó), állítólag ezeknek a fele xar volt...
-
Oliverda
titán
válasz
Komplikato #43 üzenetére
Milyen fikázás? Én erről szerintem lemaradtam.
Amúgy már csak bő 1 hónap és megjön a Barcelona. -
Oliverda
titán
Áhh...szerintem ez is csak egy tipikus átfordított pánik keltő cikk. Úgy veszem észre hogy sajnos mostanság egyre több ilyen fordult meg itt a PH!-n.
A Penryn is 2x2 magos lesz, pontosabban az összes 45nm-es új Intel quad 2x2-es lesz. Az Intel nem akar natív 4 magos CPU-t csinálni. Ők tudják.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
Lehet hogy nem is nagyon jutnak el ezek a szeriak a felhasznalokhoz, nemugy mint a 8800GTX-ek. Lehetett forrasztgatni
Komplikato en a Penryn-rol azt olvastam valahol hogy az is 2x6 megas lesz ami arra utal hogy ugyancsak 2x2 magos. Errol nincs valami normalis leiras ? Vagy a Yorkfiid a 4 magos ?
Ehh de összekavarodtam.
[Szerkesztve] -
Oliverda
titán
Szokás szerint már megint sokan temetik itt az AMD-t, pedig ehhez hasonló eset már jópárszor előfordult a történelemben. Legutóbb talán éppen a Sony féle notebook akksikkal történt ilyesmi. Mindenesetre nem emiatt fog csődbe menni, ha egyáltalán csődbe megy egyszer (szerintem nem fog). Illetve talán érdemes lenne megvárni valami hivatalos közleményt az ügyben.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Azért ezt meg is kell ám indokolni, mert az gondolom tiszta, hogy a jelenlegi VGA család az elött lett megtervezve és talán még gyártásba is küldve, hogy november végén hivatalos lett a két cég egyesülése. Másrészt melyik nagyobb bukta, néhány tizezer alsókategóriás VGA visszahívása, vagy nagyságrendileg több 880GTX visszahívása? Jelenleg az AMD azért szív, mert nincs pénzünk a bevásárlás okán, és mert csúsznak már nagyon az új procijukkal amire már a Kentfield bejelntésénél verték a nyálukat, hogy a real négymagos. Aztán lassan hamarabb kint lesz a Penryn ...
-
rolko
őstag
Hát a végén tényleg elsüllyed ez az AMD-s hajó
Amióta felvásárolta az ATI-t azóta mindakettő rossz úton jár....
-
Komplikato
veterán
válasz
oettinger01 #25 üzenetére
''én sem AMD sem ATi cuccot nem vettem és nem is fogok venni. igy az enyémet biztos nem kell vissza vinnem''
Még szerencse, hogy ''más'' gyártókkal nem fordulhat elő ilyesmi. például sosem volt hibás GeForce 8800GTX széria. Ja, de mégis. -
rocket
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #26 üzenetére
-
Oliverda
titán
A 3 napos cseregari fogalma gondolom nem ismeretlen számodra sem.
Más:
...ennek ellenére vélhetően csak kevés kerülhetett belőlük a végfelhasználókhoz. - A többi szerintem már a gyártók és az AMD problémája. Vagy valaki találkozott már olyan kártyával mostanság ami a vásárlás után meg sem mukkant? -
SzlobiG
félisten
AMD-nek egymás után jönnek a pofonok.
Eltudom képzelni, hogy valaki bemegy a boltba megveszi a kártyát hazaviszi, majd viheti vissza a bolbta és közlik vele, majd hívunk ha itt van a másik kártya... -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
oettinger01 #25 üzenetére
Aha, csak az nem hibázik soha, aki semmit sem csinál...
-
oettinger01
őstag
én sem AMD sem ATi cuccot nem vettem és nem is fogok venni. igy az enyémet biztos nem kell vissza vinnem
-
rocket
nagyúr
válasz
Reset Elek #22 üzenetére
Kijavitottam, kosz, hogy szoltal, neha nem olvasom at mit irok
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Reset Elek #22 üzenetére
''Cogito ergo RUM!''
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Nincs ebben csapas az egesz volument tekintve elenyeszo mennyisegrol irnak a cikkben.
Valoszinuleg nem bug volt hanem a kereslet kielegitese erdekeben bizonyos minoseg ellenorzo lepeseket atugrottak es ez nem jott be, ez meg a jobbik eset tortent ennel rosszabb is mar amikor a nagykerek szervizesei forraszgattak bizonyos alkatreszeket a kartyan, csak ugye az az erme masik oldalan volt es erre szokas szerint nem sokan emlekeznek
[Szerkesztve] -
wwenigma
Jómunkásember
Azert mindezek ellenére architekturalis előnyben vannak, ha lesz lóvém, HD2900XT.
Rudi:
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Kötsögök az NV-nél már nem csak a játékfejlesztőket fizetik le, a gyárakat veszik meg az ATI elől, hanem már voodoot is alkalmaznak
Valójában ez egy olyan dolog, ami bárkivel előfordulhat. Emlékezzetek csak vissz a hibás 8800-akra. -
Tuco Ramirez
őstag
Már csak ez hiányzott az AMD-nek.
Amúgy se nagyon megy a szekér nekik mostanság...
-
Csapi007
veterán
Még egy csapás az AMD-nak.
Maguk alatt vágják a fát. -
fnatic
tag
Terveim között volt, hogy veszek egy ilyen kártyát. De egyáltalán nem bántam meg, hogy végül 8600GT OC mellett döntöttem.
-
kovi
senior tag
1 Késett a kártya
2 gyenge a kártya
3 rossz a kártya
Mi jön még drezdából??? -
Geller72
veterán
..vagy be volt b*szva a szalagmunkás, és a tester helyett továbbtolta a karikat..(Dolgozzon ma a faxom!..
)..vagy elfűzték az smd beültető gépet..
..van ilyen..láttam már olyat, hogy hollandiából jött vissza 3 kamion hifi..
..(Ja, hogy az 1N4148 dióda helyett sima átkötés kellett volna..uh..bocs..
-
Armando_19
őstag
na hát ez gáz...
-
törölt tag
hat ugy tunik egyelore ez csak az amd-nek rossz...
de a biost csak igy egyszeruen lehet javitani? ujrasutni? vagy mi? -
Def26
félisten
Pont most akarok venni egy hd 2600xt -t...
-
wwenigma
Jómunkásember
Szameg... mondjuk előfordul, a kezeim között is volt mar olyan panel, ami 1 ICT PASS után 3x bukott, majd megint PASS...
-
Retekegér
MODERÁTOR
Későn is adták ki a szériát, aztán még ez a történet. Tiszta ráfizetés az AMD-nek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Keresünk dokkolókat
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest