Új hozzászólás Aktív témák
-
hunnylander
őstag
válasz
Andre1234 #64 üzenetére
Azt már ismertem.
De csak némi fenntartással tudom lereagálni, akármennyire elfogulatlan is vagyok.
De viszont nem annyival akarnak/akartak indulni. [link]
Azért ha már össze tudtak hozni egy 3 GHz Phenom X4-et demónak, dobhattak volna egy benchmark-ot is róla. Ez is rosszat sejtet. Nem kicsit, nagyon. Szégyellik a 3 GHz-es Phenom eredményeit?
Az Intel már vagy egy éve demózza a 2×4 magos Penryn V8 cuccát, és a benchmark eredményeket is közlik, sőt a teszteket élőben sajtónyilvánosság előtt végzik. Nem is véletlen, hogy a 3.33 GHz-es Penryn-nel már töltik meg a raktárakat, és már az idén megjelenik. Sőt ezért kell kiszórni a régi 4 magosokat még most. De ha akarnák, vagy rákényszerűlnének a konkurencia miatt, már hónapok óta kinn lennének a Penryn-ek. -
hunnylander
őstag
Azt is azért látni kell, hogy a K7-K8-K10 vonal kevesebbet változott az idők folyamán szerkezetileg, mint mondjuk csak a Netburst a Villamette és a Presler között. Erre lehet azt is mondani, hogy mert olyan hatékony, azt is, hogy az AMD-nek nincs annyi feljesztési tőkéje, mint az Intel-nek, de ez már inkább hitvita és szimpátia kérdése, mint szakmai. Az, hogy az AMD miért nem tudja járatni ezt az alapvető felépítést az annak „megfelelő” órajelen (szerintem egy olyan 4 GHz-ig kellene dual-core K10-nek skálázódni, hogy megoldódjanak rövidtávon az AMD problémái), ezt pontosan nem tudjuk, de lehetséges, hogy ennek okát nem a szűk értelemben vett magokon belül kell keresni.
Szóval, ha csak 2,0-2,2 GHz-ekkel tudnak indulni az előzetes 'release roadmap' hírek szerint, és azzal is csak inkább jövőre mint idén, akkor nemigazán várhatunk csodát a K10-től a Penryn ellen. Egyszerűen valami nagyon nincs rendben AMD-éknél ami a gyártást és skálázást illeti. Szerintem itt üt ki az AMD anyagi gyengesége, sajnos. A K10 szép és jó, de csak a tervezőasztalon, a gyakorlatban már korántsem.
Ez teszi számomra nevetségessé, amikor valaki azt emlegeti hogy a 4 magos Intel proci az nem igazi 4 magos, meghogy az csak össze van drótozva meg hegesztve. De legalább tisztességesen gyártható és skálázható, jelentősebb selejtarány nélkül fillérekből. Ontják is őket az Intel gyárak rendesen. Az Intelnél sem komplett idióták tervezik a procikat. -
hunnylander
őstag
válasz
Tuco Ramirez #46 üzenetére
De nem kénytelenek.
Nem a processzorok fejlődésével van a baj, hanem a lusta és mohó szoftverfejlesztőkkel, nameg a szoftver-hardver érdekszövetségekkel. Pl. manapság már a méregdrága szoftverek kódját sem optimalizálják annyira, mint régen tették. -
hunnylander
őstag
Gratulálok a VIA-nak azért a 0,8 %-ért. Ami szép az szép!
A többiek meg hogy eltűntek a süllyesztőben. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- AMD A10-9700 / 4 mag / Integrált Radeon R7 / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen R7 5800X 3D / 20 hónap Aqua.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Samsung Galaxy A16 12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest