- Huami Amazfit Bip okosóra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
venember83
nagyúr
Vitaba nem akarok beszallni, hdd-on elfoglalt gigak miatt meg nalam sem nyero a Vista, de ez nem szamit, csupan 1 rendkivul ontopic, fontos kerdesem van:
Hol van moonman?
Koszonom, leulok
[Szerkesztve] -
drkbl
őstag
A Microsoft által közzétett hibaleírás szerint a több GPU-t használó rendszerek esetén az operációs rendszer nem továbbítja az eszközillesztő lekéréseit a második feldolgozóprocesszornak, azaz a plusz videovezérlő az alkalmazás számára gyakorlatilag nincs jelen a rendszerben, hiába tűnik úgy a felhasználónak, hogy a beállításokkal minden a legnagyobb rendben.
A helyzet abszurditását jól jelzi, hogy az új OS-t futtatva akadtak olyan szituációk, amikor egy program megjelenítési sebessége két videokártyával lassabb volt, mint eggyel, az esetenként komoly összegért megvásárolt második vezérlő így funkciójával pont ellentétes hatást ért el.
Tetszik ez a hír... Akkor most, tekintve, hogy csak bizonyos szituációkban volt lassabb a kétkártyás rendszer, egy bug a Vistában időnként átjátszotta a lekéréseket a második kártyának -
rogers
aktív tag
Rendkívül érdekes vita folyik itt az XP vs. Vista dologról.
Én nem végigböngésztem a több mint száz hozzászólást, hogy hátha van valami info arról, hogy az eredeti témát tartalmazó megoldás tényleg működik-e.
Erről még mindig nincs megjegyzés...? -
-
Lortech
addikt
Oké, átfutottam rajta. Tehát sokan ettől várják a megváltást, rendben, akkor innentől kezdve bizonyítottnak tekintem, hogy HP és IBM és a ''sokak'' hozzá se szagolnak a VIstához SP1-ig.
És valaki az ő nevüket felhasználva adott el X millió darab Vistás gépet.
Hát itt is ezt írják, ''több vállalat'': [link] -
Lortech
addikt
válasz
Komplikato #113 üzenetére
Könyörgöm, ne lássatok már bele semmi mást a hozzászólásomba, mint amit leírok, mert csak lyukrafutás a vége. Hálás köszönet.
Ezeket miért írjátok nekem címezve? -
Lortech
addikt
Mi tapasztalat? Az, hogy az IBM és HP SP1-ig szóba sem áll a Vistával? Mutasd már azt a hírt, amiben ezt megtalálom!
Saját belső rendszerét jóhogy nem fogja lecserélni egy IBM a Microsoft legújabb üdvöskéjére (és még talán spX után sem fog szóbaállni vele), viszont ami sokkal inkább számít, kezdetektől fogva mindkét cég árul Vistás gépeket. -
Nagyon sok cég, amely komplett platformot kínál, addig nem is ad supportot, amíg minden javítás nincs telepítve; íme néhány példa: ha Solaris-t használsz és igénybe akarod venni a Sun supportját, az az első kérdés, hogy minden patch fel van-e telepítve; ha nincs, megkérnek, hogy előbb telepítsd fel azokat, majd hívd vissza őket. AIX-nél szintén ez van; amíg nincs fent minden a rendszeren, szóba sem állnak Veled.
-
-
xlaci
senior tag
A support az nem lehet szelektív, hogy: áh, ez túl nehéz, ezt hagyjuk, á amaz meg túl sok idő, ezt is hagyjuk. Ez nem pénz kérdése, kötelességük
Ezek nagyon szép gondolatok, bárcsak igy működne a világ, de ahol a pénz az úr ott nem mindig az erkölcs meg a jóság győzedelmeskedik, ezt nekem elhiheted -
Lortech
addikt
Az már az ő problémájuk, hogy mit kell kijavítaniuk, maguknak köszönhetik, ha hibáztak. A support az nem lehet szelektív, hogy: áh, ez túl nehéz, ezt hagyjuk, á amaz meg túl sok idő, ezt is hagyjuk. Ez nem pénz kérdése, kötelességük. Azért nem vezet sehova, mert nem lyukadunk ki sehol, nincs vége a szálnak, és nem is tartozik a témához. kikapcs.
-
xlaci
senior tag
Hát nem vagyok windóz szakember, de szerintem azt jelenti, hogy több munkával, viszonylag nagyobb pénzráforditással járó javitás (akármiről is beszélnek, mindig a pénz nyelvére kell átforditani) Mit hagyjunk? A beszélgetést mert nem vezet sehova? Hát nem muszáj válaszolnod
-
Lortech
addikt
De akkor mi az a nagy javítás? Nagy hibát javít, vagy nagyon megjavítja a hibát, vagy sok helyet foglal a javítás, vagy összevont (kisebbekből) javítás? Ha van valami hiba, megjavítják, ha 100mega a javítás, akkor annyi. SP3 mindegy, hogy lesz-e, mert ha lesz, akkor indul attól számítva az 5+5 év support, ahogy írtam. Hagyjuk, nem vezet sehova.
[Szerkesztve] -
xlaci
senior tag
érvek mentén vitázz, mert azok nélkül nehéz helytállni...
kifejtenéd bővebben mire gondolsz? mert nemértem
A támogatásról mégegyszer: azt olvastam, hogy nagyobb javitásokba nem fognak belekezdeni, és a terméktámogatást x y dátumtól számitva lényegében befelyezik (nem emlékszem pontosan mikor), és a vistára koncentrálnak.... nem kitalálom hidd el. Persze attól még kissebb javitások egyfolytában tucattjával jön ki, lehet hogy még sp10 is lesz, kitudja -
Lortech
addikt
Nagyon sok komoly vállalat szóba sem áll egy új Windows-zal, amíg nincs hozzá SP1 (itt most olyan multikra gondolj, mint pl. HP, IBM - ők elég nagy ''fizetővendégek'').
Ezt tényként kijelented, bizonyára van alapja, de mi?
xlaci: Olvass : [link]
Windows XP HOME, PRO, MC SP2-k 2004-ben jöttek ki, ettől számítva még 5 év teljeskörű support van rájuk. Business kategóriában ehhez még jár 5 év extended support (biztonsági frissítések pl.), de kivételesen a Windows XP HOME és MC változat (amely consumer és multimedia kategória) is megkapta a +5év extended supportot. Sőt, ha kijönne az SP3 , akkor elvileg indulna előlről az 5+5 év.
Wolverine : Amikor az érintett részeit tervezhették az OS-nek, akkor valószínűleg még igen gyérül álltak rendelkezésre a megfelelő játékok, hardverek, és főként a hozzájuk tartozó SLI-t meghajtani képes driverek (mert még a megjelenés után jóval sem ). Elméletben jónak gondolhatták a tervezést, gyakorlatban meg valamennyire működhetett is (ahogy a hír is leírja), mert nem arról van szó , hogy minden esetben, amikor két kártya van, akkor olyan, mintha benne se lenne a gépben, -mert ez valószínűleg sokkal hamarabb kiderült volna. Teszteredményekből látható, hogy ha nem is mindig elvárható mértékben, de általában Vista alatt is gyorsultak a játékok SLI-ben. Aztán valószínűleg kiderült, hogy bizonyos körülmények között teljesen ellehetetlenülhet a második kártya.
Itt egy régebbi SLI teszt: [link]
Nem az MS-t védem, mindössze a kérdésedre próbáltam válaszolni. -
Ha csak logikusan belegondolsz, elég nagy marhaság lenne, ha az új rendszer megjelenésével egyidőben felhagynának a korábbi támogatásával. Nagyon sok komoly vállalat szóba sem áll egy új Windows-zal, amíg nincs hozzá SP1 (itt most olyan multikra gondolj, mint pl. HP, IBM - ők elég nagy ''fizetővendégek''). Addig az előző rendszert használják és azt muszáj még javítgatni; tökéletes program nincs és előbb-utóbb minden szoftverben lehet találni olyan hibát, amit javítani illik, vagy kötelező. Ezenkívül megjelenhetnek új fenyegetések, amikre a korábbi rendszerek nyilvánvalóan nem készülhettek fel.
Az indexelésről: csak egyszer fogja le a gépedet, ha végez vele, akkor XP alatt is komolyan felgyorsul a keresés. Speciel nekem is az első mozdulataim között van ennek kikapcsolása, de én helyette használom a TotalCommander keresőjét, vagy a dir /s-et. Tehát azt javaslom, érvek mentén vitázz, mert azok nélkül nehéz helytállni... -
xlaci
senior tag
válasz
#64791808 #89 üzenetére
te sem vettél még be nyugtatót mi?
Elegáns és szép? Hát ezzzel az eggyel nem lehet vitatkozni, ez a vista legnagyobb előnye az xp-vel szemben. De már mint mondtam, egy oprendszernél ez engem a legkevésbéérdekel.
Amúgy az hogy rám mondot hogy divatmajom vagyok, az enyhén szólva ellentmondásos, mivel szerintem az a divatmajom aki azt akarja hogy csillivilli kinézete legyen.... na mindegy.
A háttéerben zajló folyamatokról fogalmam sincs? Na hát ez igaz mindenkire, kivéve a fejlesztőket.
Amugy még egybe belekötök: Indexelés. Tudtommal ezt az xp-ben is be lehet állitani, de nem vagyok benne 10%-ig biztos hogy több hasznom van belőle mint hátrányom
Sok embernek megárt ez a nagy meleg. Vagy csak ilyen a közhangulat? Menjek tüntetni? ok, megdobálom bill gates-t tortával -
Wolverine
félisten
Vannak olyan alkalmazások, amik simán megeszik a 3 giga RAM-ot (többet is), igaz ezekkel dolgozni szoktak jellemző módon (amit te valószínűleg még nem teszel...).
A hírhez: vicces. Abszolút nem vagyok érintett a kérdésben és ráadásul laikus is vagyok - de így laikusként azt gondolnám, hogy a Microsoftnál is tesztelnek kétkártyás rendszeren, és nem csak írnak egy kódot azzal a felkiáltással, ''ez majd működni fog!'' - vagy mégis?
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
#64791808 #89 üzenetére
Milyen autód van?
sh4d0w: megrögzött (total-, meg mindenféle-) commanderes vagyok, azzal kezdek bármilyen rendszeren, hogy felrakok egyet, vagy idegen környezetben a hordozható változatot elindítom penről. De Vistán főleg az integrált keresőnek hála el lehet vele lenne nélküle is. Ha jól át van gondolva a fájlstruktúrád, akkor előfordulhat hogy még hatékonyabban is el lehet navigálni és a fájlműveleteket elvégezni. Ez nálam a használhatóságot mutatja. Persze a megszokás nagy úr, én is totalcommandereztem Vista alatt, de valahogy többet használtam már az intézőt, tallózást, helyi menüket. -
válasz
#64791808 #89 üzenetére
Némi adalék: moonman oldalán van egy cikk, hogyan lehet performance módba kapcsolni a Vistát, így még a régebbi, ''kisebb'' gépeken is megy gond nélkül.
1. XP alatt is össze lehet hozni úgy, hogy kompakt legyen; igazán hozzáértők keze által készített témákban meg nem mondod, hogy nem Vistát látsz, hanem XP-t.
2. Windows Intéző sosem lesz praktikus(Total Commander rule them all!)
xlaci: próbálj meg pl. renderelni, meglátod, hogy nincs az a memóriamennyiség, ami elég lenne. Ezenkívül meg már sokan elmondták, hogy a fejlődés valószínű útja az lesz, hogy az otthoni gépekben 1-3 éven belül alap lesz a duplamagos CPU és a 4 giga memória. Ezenkívül előbb-utóbb mindenki kénytelen lesz Vistára váltani, ha máskor nem, hát akkor, amikor a MS megszünteti a terméktámogatását. -
törölt tag
Az XP miben volt jobb a windows 2000-nél? Nyílván csak csicsában. Szidta is mindenki, mekkora szar, mennyi ramot zabál, stb. Most? AZ XP egy fürge, stabil oprendszer.
A vistával ugyanez a helyzet. Egyébként meg a picsába elmegy mindenki, aki a történtek kapcsán ítélkezik. Ugyanis az itt jelenlévők közül mindenki felkent kibic, akinek semmi sem drága, ugyanis a kocsimba lefogadom, hogy programozási mélységig senki nem ért a vista driverrendszeréhez.
Nos, mondok párat, mért jobb a vista, és én már mért nem tudnék XP-t használni.
1., Elegáns, szép, nagy ikonok, sidebar. Ezt biztos össze lehet hozni xp alatt is, de ha a fejed tetejére állsz, az akkor sem lesz ennyire kompakt, összerakott. Szép.
2., Praktikus. Már a windows intéző is sokkal praktikusabb és testre szabhatóbb. Sokkal könnyebben, feleannyi kattintásból navigálok a gépemen, mint eddig.
3., Fejlett hálózatkezelés, natív ipv6, egész értelmes tűzfal, jó a defender. Ezeket én nem használom, de kipróbáltam, és mindegyik alrendszer működik, teszi a dolgát.
4., Indexelés. Ritkán keresek, de újabban szükségem van rá. Bizalmatlanul álltam a dologhoz, de zseniálisan működik. Beírom a stringet, ütök egy entert, és ott az eredmény. Az XP ezt nem tudja.
meg még sorolhatnám. Sok memóriát zabál? Annyit. Nálam most 8 giga van, az elég neki2 giga alatt nem érdemes felrakni. Nincs ennyi memóriád? No és üti valaki a fejedet, hogy vistát használj.
Szóval kolléga te így konkrétan egy felkent kibic vagy, akinek a háttérben zajló folyamatokról fogalma nincs. Beálltál a többi divatmajom közé vistát és microsoftot szidni, mert az olyan trendi. Tipikus magyar hőbörgő vagy. Mennyél tüntetni. -
conair
tag
Annak idején nagyon szidtuk az xp -t mert 2 gb -t felpakol. És zabál és zabál. Most ugyanez van. Egyébént sok játék használ 2gb körül. (Én nem használok lapozó filet). Magamnak még nem tettem fel pistát, de úgy érzem nemsokára felteszem. Eddig egy srácnak állítottam be netet pistán de sehol nem találtam ahol meg lehetett volna adni a ip címeket, még szerencse hogy volt a hálón dhcp szerver... Bár lehet, hogy tovább kellett volna keresnem. Nosza felteszek nemsokára pistát és kíváncsi vagyok mi lesz a véleményem. Eddig én is ellenes voltam, de sok itt a követő és lehet nem véletlenül...
-
cousin333
addikt
Gyanítom, hogy ha 3 GB-od lenne, akkor neked is többet enne (nem teljesen ''sima'' Win, hanem mellette azért böngésző meg ilyen apróságok). Egyszerűen alkalmazkodik a rendelkezésre álló mérethez. Tény, hogy a kissé elszabadult Google Earth-ön kívül még semmi nem ette meg az összeset, de ami késik, nem múlik. És senki nem mondta azt, hogy mindenki rohanjon venni 3 GB RAM-ot (bár most elég olcsó)...
ui: Egyszer majd megnézem, hogy a Heroes IV mennyit eszik 4-5 óra játék után. Az régen lehalasztotta a gépet rendesen a játékból való kilépés során...
#82: És a tied?
[Szerkesztve] -
feka007
veterán
Enyhén szólva nem működik kiforrottan ez a rendszer... majd egy 3-4 hónap múlva talán majd felrakom, sajnos muszáj lesz ha megjönnek a DX10-es cuccok
-
-
Lortech
addikt
Csak az írásodból gondoltam (felkiáltójelek, szmájlik, meg abból hogy felhoztad a témát), hogy szükséged lehet esetleg valamire, nehogy rosszul legyél itt nekem az izgalmaktól.
Valahol lemaradtál: -egyrészt nekem nincs 3gigám, igaz tudnám hasznosítani, sőt mostmár 2 gigám sincs, mert el kellett adnom. De egyébként nagyon jól ki tudtam használni a 2 gigámat, és jöhetett volna egy 3. is, például amikor a rational websphere IDE, az Ibm db2 server, és a websphere appserver egy piti projektnél, piti adatbázissal már betöltésnél is megette két giga ramomat, és a lapozófájlon kellett állítani.
-másrészt nem az volt a kérdés, hogy kihasználja-e (ugye nem rólam volt szó), hanem hogy te honnan veszed, hogy nem használja ki. Akár kihasználja, akár nem, nem tudhatod. Az ő alaptalan feltételezését nagyon jól észrevetted az előzőben, és írtál rá egy szépet, csak a sajátodat nem.
[Szerkesztve] -
xlaci
senior tag
Köszi, én megvagyok, nekem nincs nyugtatóra szükségem.
Na akkor mire is van az a 3. giga? Miben használod ki?
Szerk: google earth? nemávalami jobbat mondj Nekem pl a legjobban memóriazabáló játékok esznek meg max 800 megát, max 1 gigát, de az átlag ennek a felét. +max500 mega aprósá a winfossal eggyutt, az akkor is csak max 1.5 giga, de az esetek 90%-kában nem lépem túl az 1 gigát sem
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
A nyugtatókat meghagyom neked. Szerintem olvasd kicsit vissza a saját értelmes hozzászólásaidat...
''Ha meg a 3 giga ramoddal akarsz dicsekedni, hát ahoz is gratulálni tudok. Fantaszntikus.''
A 3GB-nak története van, és nem egyszerre vettem őket. De mivel hajlandóak békében (és dual-channelben) együttműködni, inkább nem vesződtem, hogy fillérekért eladhassam a korábbi modulokat.
''Csak az a baj hogy minimum a 3. gigát nem használod az égvilágon SEMMIRE''
Kikapcsoltam a HDD-n a gyorsítótárat... Google Earth-öt ismered-é?
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Ha meg a 3 giga ramoddal akarsz dicsekedni, hát ahoz is gratulálni tudok. Fantaszntikus. Csak az a baj hogy minimum a 3. gigát nem használod az égvilágon SEMMIRE
Ezt meg te honnan veszed? Én arra használom az oprendszert, hogy futtassa az alkalmazásaimat, vagy neked csak van az os, és nézegeted? Gondolom nem, akkor honnan veszed, hogy nem használja ki? Csak azért írtam ezt, hogy visszaszálljon rád a második mondatod. Nyugtatóra szerintem neked van szükséged. -
xlaci
senior tag
válasz
cousin333 #67 üzenetére
A másik csoport Vista-t csak képeken látott. Most XP-t nyúz, a falon a darts táblája közepén meg egy Vista logó van. És ez utóbbi csoport magyarázza az előbbinek, hogy az XP jobb...
Megkérdezhetném honnan veszed ezt??? Nagyon szeretek ilyen értelmes embereket akik a nagyon értelmes hozzászólásaikat rakják be, gratulálok neked is, te is közéjük tartozol
Ha meg a 3 giga ramoddal akarsz dicsekedni, hát ahoz is gratulálni tudok. Fantaszntikus. Csak az a baj hogy minimum a 3. gigát nem használod az égvilágon SEMMIRE
Hajrá csak igy tovább! Milőtt megirod a következő hsz-t ajánlom vegyél be két nyugtatót -
cousin333
addikt
Azt írják, hogy ez még csak gyorsjavítás, várj a véglegesre (amit jobban betesztelnek és gondolom Windows Update-en érkezik majd). Ha mégsem bírsz várni, mert nagyon éget a probléma, akkor őket keresd fel telefonon: Microsoft Customer Support Services ([link]).
Hát nem úgy tűnik, hogy csak sitty-sutty leszeded... -
Alaja
csendes tag
Úgy látszik rossz helyen tettem fel a kérdésemet. Itt mindenki csak fikázza a másikat. Nosza így tovább. Bízom abban hogy majd valaki tud segíteni nekem. Előre is köszi a segítséget.
Aki meg fikázni akar az folytassa.
Vélemény: A Vistához combos gép kell és ezért nem használják sokan. Ha visszaemlékeztek valami hasonló volt anno xp téren is. Lassan mindenki megengedheti majd magának a 4giga ramot meg a két karit meg a több magos procikat akkor majd mindenki Pistát használ majd. Szerintem jó csak megvannak a gyerekbetegségei. Akinek meg nem tetszik az ne használja és kész. A másik szerintem fontos dolog. Általában fejlesztik a dolgokat. Gondoljatok bele hogy az xp-hez is mennyi sok szar frissítés jött ki. Ez a jó mert legalább dolgoznak rajta és észreveszik a hibákat.
Ha valaki tud nekem segíteni kérem tegye meg
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
Nos, ahogy látom, itt két csoport vitázik. Az egyik, akik egy ideje aktívan Vista-t használnak, és előtte 100%, hogy használtak XP-t. A másik csoport Vista-t csak képeken látott. Most XP-t nyúz, a falon a darts táblája közepén meg egy Vista logó van. És ez utóbbi csoport magyarázza az előbbinek, hogy az XP jobb... no komment
''A sebességgel meg ne gyertek, graf terén biztos lassabb ez a cikk is pont erről szól!!!''
Ez az utóbbi csoport ''érve'' szokott lenni. A cikk arról szól, hogy egy MS hiba miatt a kétkártyás rendszerek nem működnek megfelelően. A többség viszont nem azt használ. Konkrét tesztekkel nem tudok szolgálni, de az általam futtatott játékok, amik Xp alatt jól mentek, Vista alatt is jól futnak. 3D Mark 2003 eredmények hibahatáron belül vannak. Ha esetleg mérések alapján lassabb is lenne a Vista, a különbség biztos, hogy nem számottevő (kivételek persze lehetnek).
''Alapból dupla ramot használ!''
De mire? Nekem is 3GB RAM-om van, ha már dicsekszünk, de én azt mondom, hogyha gyorsabb lesz a gép, több szolgáltatást nyújt, és szükség esetén a futó programjaim is hozzájutnak a kellő mennyiséghez, akkor igenis használja ki, ne csak fűtsön vele.
XP-n én is mindent kikapcsoltam, de a Vista kifejezetten szép, mondhatni tetszetős. Marad a design... -
caprine
senior tag
Ez jó
Mindenki fikázta a 2 gyártót hogy gagyi a driver erre kiderül, hogy nem is ők tehetnek róla hanem az MS
Valahogy nem vagyok meglepve a dolgon.
Vistára meg addig nem váltok amíg minden cuccomhoz nem lesz driver, de szerintem akkor se. Tetszik az ubuntu lehet arra térek át, live-ba meg a knopix elég jó.
A sebességgel meg ne gyertek, graf terén biztos lassabb ez a cikk is pont erről szól!!! Alapból dupla ramot használ! Vinyoról gyorsabban menne a másolás??? Ezt megint nem hiszem mert nagyobb állományok esetében azt a DMA vezérlő végzi, az OS csak átadja a cimeket, max gyorsabbnak tünik mert bedobnak valam olyan trükköt mint a késleltetett visszaírás. Szépnek szép, bár én az XPn is mindent kikapcsolok az élsimitást kivéve pedig van 3GB RAM-om, engem a dizájnal nem lehet lenyügözni.
[Szerkesztve] -
válasz
Komplikato #63 üzenetére
Meglehet, ámbátor előfordulhat, hogy a szomszéd Ferike bedumálja, hogy az kell neki...
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Csak egy apróságot tennék hozzá: a vásárlók nagy része nem ért sem a PC-hez, sem az oprencerhez, így ők sem fogják kikapcsolni a felesleges szolgáltatásokat, sőt, nagy valószínűséggel a performance módot sem tudják majd bekapcsolni...
Lehet, sőt biztos, csak az átlag user nem is a gamer újságok által tesztelt, legdrágább és leggépigényesebb Vista Ultimate-et fogja megvenni egy komplett gép árában ... -
xlaci
senior tag
válasz
Dre_Powell #61 üzenetére
A vista nem a világ legjobb oprendszere. pont
-
válasz
Komplikato #57 üzenetére
Csak egy apróságot tennék hozzá: a vásárlók nagy része nem ért sem a PC-hez, sem az oprencerhez, így ők sem fogják kikapcsolni a felesleges szolgáltatásokat, sőt, nagy valószínűséggel a performance módot sem tudják majd bekapcsolni...
-
xlaci
senior tag
válasz
Komplikato #57 üzenetére
Na, legalább az jelenteht valamit. amugy annyit én is tudok hogy nem csak a kinézet megváltoztatásába öltek bele ennyi fejlesztést meg pénzt, hanem mert próbálnak valami jobbat csinálni, csak hát ez eddig nem százszázalékosan sikerült. Ugyebár az a kérdés hogy miért? hát a válasz elég egyszerű: amikor fejleszetnek egy programot vagy bármit, akkor mindig azt is figyelembeveszik, hogy időközben gyorsulnak a procik, az emberek több memóriát vesznek stb, és ezért a fejlesztők nagyobb szabadságot kapnak, több parancssor, bonyolultabb működés stb, csak hát szerintem a vistánál sajnos túlmentek egy határon, ami már azt jelenti hogy pár alkalmazás észrevehetően belassulhat (pl jatekok), de a problémákat természetesen idővel meg fogják oldani, és biztos vagyok benne hogy valamikor jobb lesz mint az xp, remélem minnél előbb! Én drukkolok nekik, az csak nekünk jó, hajrá vista!
-
törölt tag
Voltak itt fikázó hozzászólások.
Sokan, akik nem is érintettek ebben a problémában (közülük többen lehet, még a Vista-t sem próbálták) itt szidják agyba-főbe a rendszert, illetve a Microsoftot.
Ennyi a ''gondom''.
Mindebből nem látom, hol következne, hogy érveket kellene felhoznom a Vista mellett. -
Komplikato
veterán
Lehet nem hiszed el, de a Vista a hét év fejlesztés során (őleg) nem csak abban különbözik, hogy mekkora és miylen ikonok vannak a desktoppon, vagy hogy van sidebar. Csak lehet nem hozzánemértők fikázását kell elolvasni, hanem pár szakmai cikket vagy olyanok véleményét akik értenek hozzá, és be is tudják állítani normálisan.
Ha én HW ügyben mindíg a fikázó (többség!) véleményét olvasnám el, akkor az összes létező gyártóról és termékről azt gondolnám, hogy az is sz*r, mert azok kiabálják átlag tele a fórumokat, akik nem értenek hozzá, vagy elszabtak valamit.
Másik fórumon is sipítoztak páran a memória miatt, erre egy értelmes ember bekapcsolta a performance módot és voilá, ment neki jól kevés rammal. Az meg a másik fele, hogy a legtöbb felhasználó egyáltalán nem futatt játékot, akik meg igen, annak rendkívűl kis részét érdekli pár frame csökkenés. Az újabb driverekkel minimális a csökkenés, tudtommal van már game ami még gyorsabb is, és köv. VGA váltási ciklus utána kutyát se fogja érdekelni, éppen mint W98 / XP váltás után sem.
Vagy van aki szidja az indexelést, hogy kerreg a vinyó és akár ki is kapcsolja, az nem gyanus, hogy ha lefut, akkor meg egy csomó minden sokkal gyorsabb lesz. Az ilyen arcok értetlenkedtek a DC progi használatánál, amikor mant a hashing.
Én is láttam Gamer újságban Vista tesztet, és nem akarom bántani a szakmai(?) újságírói önérzetüket, de miként lehet game tesztet a legforássigényesebb és legdrágább Vistán, összes nem használt szolgáltatást bekapcsolva és feleslegesen memóriában futatva tesztet csinálni? Mert sok buta azt fogja ellopni? Ez szakmai szempont?
Amúgy el kéne olvasni ezt azt a Vista memóriakezeléséről, ugyan is tényleg értelmesebb. -
Alaja
csendes tag
Hali
Tudna nekem valaki segíteni? Nekem Pistám van a gépen és 2 1950pro karim. Eddig tényleg nagyon gáz volt. De most akkor jól esz nekem csak egy a bibi. Mi a turot kezdjek én ezzel. Ha valaki tud angolul egy kicsit jobban akkor segítsen neke. Nit kell csinálnom honnan tudom letölteni vagy akármi.
Előrre is köszi.
Nekem tetszik a Vista. Csak combos gép kell hozzá -
xlaci
senior tag
válasz
(Kolombusz) #52 üzenetére
Birom ezt a stilust
Ki mondta hogy hazudsz? Most azt irod hogy ok nélkül szidom a vistát? OLvass már vissza egy kicsikét ha ennyire rossz a hosszútávú memóriád.
Amúgy neked az anyukád vette a jogtiszta vistát?(nem tudom hogy keveredett bele az anyukám
)
-
xlaci
senior tag
válasz
(Kolombusz) #52 üzenetére
Komolytalanná válik, mert az hogy leirsz valamit az nem jelent az égvilágon semmit! Teszteket mutass mielőtt kiszálnál!!!
-
(Kolombusz)
veterán
Felsoroltam neked egy csomó dolgot, amiben gyorsabb.
Utána nem olvasnál, hogy mit fejlesztettek, javítottak a Vistában, csak fröcsögsz.
Komolytalanná vált az egész, köszönöm kiszállok, élj a békés világodban.
Tesztet keress magadnak, nekem semmivel nem lesz jobb, ha hazudok neked, rohadtul mindegy, hogy mit használsz, csak ha ok és tapasztalat nélkül szidsz valamit, azt nem szeretem. Majd kérd meg anyukádat, hogy vegyen egy jogtiszta xp-t neked.
[Szerkesztve] -
xlaci
senior tag
válasz
(Kolombusz) #50 üzenetére
De minek próbáljam ki ha TUDOM hogy lassabb lessz??? Hogy magamnak ártsak? nem, ezért nem próbálom ki. Esetleg azért mert szebben néz ki? Ez az egyetlenegy érv a vista mellett, de engem abszolut nemérdekel hogy néz ki, és 100%-ig biztos vagyok benne hogy egy (vagy két) éven belül nem is fogom felrakni agépre
-
xlaci
senior tag
válasz
(Kolombusz) #35 üzenetére
Hát ez nekem mind elég gyors az xp-ben is, de te vistát használsz ugyhogy csak tudod hogy gyorsabb
Nem kérdezősködök én semmiről, tényeket mondok
-
Translator
tag
Ilyen alkalommal rendszeresen pingpongozni szoktak a hibával, míg végül vki rá nem jön, hogy ''hoppá, ez tényleg a mi kódunkban van''. Ha pedig ehhez hozzáveszem, hogy milyen jól lehet szvsz a Vistás driverírókkal kommunikálni (kezdve azzal, hogy milyen jó is lehet az MS programozói support), könnyen kijöhet 1-2 év, míg egy ilyen szintű hiba megjavul.
(A kisebb jelentőségűeket meg majd a 3P driverírók jól körbehekkelgetik, mert úgyis ráérnek, meg minden...) -
xlaci
senior tag
Hát épp ezaz, én is használnám ha minden program tökéletesen futna rajta. Amugy én meg felraktam az xp-t a desctopomra, és meglepődtem milyen szépen fut (igazából hazudok). Amúgy meg nem is olyan könnyű azza dobálózni hogy a ciszta egy rakás trutymó
mert a legtöbb embernek csak az a fontos hogy: legújabb legszebb stb. Amúgyamúgy meg az hogy x fps-el megy egy játék, az engem nagyonis érint, és ezzel asszem nem vagyok egyedül
-
Taky
senior tag
Én is felraktam korábban a 64 bites Vista-t a notimra, csak úgy kíváncsiságból, és meglepődtem, h milyen szépen futott, ráadásul minden hardware-t felismert, kivéve talán az ujjlenyomatleolvasót nem asszem! Nagyon szívesen használnám, ha minden általam használt program (tökéletesen) futna rajta! Szóval könnyű olyanokkal dobálózni, hogy szar meg hasonló! Az, hogy x fps-sel lassabban futnak a játékok, az engem nem érint, mert nem játszom!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Cicero
őstag
szuper. év végére meg már látni sem fogunk a tapaszoktól. aztán meg jön az sp1..
-
xlaci
senior tag
válasz
Komplikato #40 üzenetére
Ez most csak egy benyomás hogy gyorsabb, vagy csináltál teszteket is? PL játékokra gondolok.
-
xlaci
senior tag
válasz
(Kolombusz) #35 üzenetére
És mit fogok látni ha kipróbálom? Hogy húúúú de jó, sokkal lassabbak a játékok, húúú de jó, a programok fele nem akar normálisan működni, vagy húúúú de jó lezabálja a memóriámat meg a procimat. Hát csak ez miatt nem akarom kipróbálni
Balka: szerintem senki sem primitiv sárdobálodzik, és ha legalább te tudsz érveket mondani a vista mellett akkor HAJRÁ, itt az alkalom!!!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Kíváncsi vagyok, hogy azok közül, akik a fentiekben beszóltak, hányan érintettek ebben a problémában? (Esetleg próbálták-e már egyáltalán a Vista-t?)
Olyan jó látni, hogy az ilyen hírek hatására hirtelen, szolidaritást vállalva a gazdag, két VGA-s Vista használókkal, felszínre tör a mindent átható együttérzés...vagy csak feljogosítva érezzük magunkat egy jó kis fikázásra...?
Na nem mintha hibátlan lenne az új rendszer, de attól még igencsak unalmas, hogy a hasonló témákban a hozzászólások nagy részét a primitív pocskondiázás és sárdobálás teszi ki.
Köszönöm, leülök magamtól is. -
DeusHun
őstag
Hát ennek mennyire örülök. Biztos nagyon sok embernek van dual-vidkártyája.
Nemhogy a processzor- és memóriaterheltségen javítanának. -
xlaci
senior tag
válasz
(Kolombusz) #29 üzenetére
Hát ez nem észérv.... Valami kézzel foghatót mondj, de ne azt hogy szép mert én arra rá se hányok
Lortech: mondhatnál valamit amiben gyorsabb!
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Dehogynem okosabb, fejlettebb, modernebb technológiailag. Ez ugye nem meglepő, nem visszafelé fejlődnek az oprendszerek. Sok esetben gyorsabb is, sokesetben _még_ nem. Van olyan rendszer ahol problémamentesebb is, régebb gépeken jellemzően driverellátás miatt nem.
De ez tényleg jó topik arra, hogy mindenki szétfikázza a hiba miatt, közben meg senkinek fogalma sincs a részletekről, ellenben nem is érdekel senkit! -
xlaci
senior tag
Gyors? Tudtommal xp-ben minden gyorsabb Okos? Nem okosabb mint az xp
-
xlaci
senior tag
Mondjon nekem valaki csak egyetlenegy normális érvet, hogy miért érdemes a vistát használni az xp helyett!!! Szerintem aki vistát használ, az csak maga ellen dolgozik, és a maga idejét rabolja
-
Cibet71
csendes tag
Ez jó alkalom a Microsoft pocskondiázására, de itt szerintem parasztvakítás folyik. Ezt a hibát a driveríróknak azonnal ki kellett volna szúrniuk. Ergo, vagy hozzá se kezdtek a multi gpu driver írásához, vagy a Microsoft idáig nem tudta a hibát kijavítani.
-
Ste
addikt
gratula
szeressük a Vistát -
afterburner_
őstag
meg mindig iszonyat nagy a lassulás játékok alatt??? 7xxx-es nvidia kariknal?vagy mar kozel olyan gyorsak a gamek mint xp-n?
-
gliskard
senior tag
azért elkondolkodtató az a tény, hogy sem az nvidia sem az ati nem hisztizett eddig e-miatt...
Ezt a hibát valószinüleg ök is kiszúrták vagy legalább is ki kellett volna. Valószinüleg némileg ludasnak érzik magukat ök is, vagy ennyire komoly befolyást gyakorol rájuk az MS? -
xlaci
senior tag
A vista egy rakás szar
-
Hakuoro
aktív tag
Elég gáz ilyen hibával egy oprendszert kiadni
Azért ezt hamarabb is javíthatták volna, bár szerncsére nem érint
-
AMD Power
titán
Ilyen fejlett technikájú VGA-t tudnak gyártani de szoftvert hozzá már nem tudnak írni.
-
Csapi007
veterán
Hello
Azért ez elég durva hogy még mindig ilyen hibák vannak a Vistában. -
Levin01
őstag
Hát ez a multi GPU-s dolog egy elég szűk réteget érint szerintem. Nem a userek döntős többsége rendelkezik két vga-val
Aki SLI-t vagy Crossfire használ az nem használ Vista-t és nem hiszem, hogy sokan most csak ennek a hibának a kiküszöbölése miatt átállnak egyik napról a másikra Vista-ra.
-
Balinov
titán
válasz
Komplikato #14 üzenetére
ja,valami ilyesmit akartam irni én is,csak nemsikerült.tompít ez a 39C-s meleg az irodába,nemkicsit.
-
dokar
addikt
az operációs rendszer nem továbbítja az eszközillesztő lekéréseit a második feldolgozóprocesszornak, azaz a plusz videovezérlő az alkalmazás számára gyakorlatilag nincs jelen a rendszerben
atyaég, bravó MS -
aDamker
aktív tag
Hmm, kezd mostanaban meglepni a Microsoft.
Eloszor beismerik, hogy szar az XBOX360, most meg ez..... -
Balinov
titán
válasz
Komplikato #7 üzenetére
ha jólemléxel,Komplikato,akkor viszont M$-t 2x-esen is szidni kell,egyrészt ezért,másrészt mert zekszerint csúsznak a 10.1 api-val és inkább javítás formában kihozzák
-
Komplikato
veterán
Nem úgy volt, hogy a DX10 NEM kezel multi GPU-t, ellenben a Dx10.1 fog kezelni, de ott natív (ergo nem driverfüggő), mert akkor már semmit sem értek ....???
-
kovi
senior tag
Ugye, hogy nem az NVidiát kell szidni...
-
affli
tag
Szemétláda mikrof*s a hulladék visztájával... DX10 meg Aero... aha... csicsa az megy, amúgy meg egy rakás ... az egész...
Jóhogy egyáltalán rájöttek mi a gáz...
-
neduddki
nagyúr
HI!
En ezt mar regem megoldottam: enm hasznlaok Viszlat es multi gpu-t sem:- )))
udv
neduddki
mod: sot lassanegy honapja nem inditottam egyetlen ollaj jatekot sem ahol 3d kell:- ((( /1-1 db fekete ozvegy es admiralis volt az elmutl; egy honapban:- )))/
[Szerkesztve] -
Loretto
veterán
Remélhetőleg lesz valaki, aki tud majd érdemben nyilatkozni a változásról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- sziku69: Szólánc.
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest