- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
Látom új vagy még a fórumon ezért segítek kicsit.
Egyrészt ha a telefon érdekel jobban jársz ha ebbe a topikba látogatsz:
[Re: Teszt] Nokia N95 - vágyak kontra valóság [link]
Érdekes, hogy amíg ez a fenti topic nem volt mennyien hiányoltátok ennek a címéből az N95 jelzést, mostanában pedig egyre többen tévednek be ide annak ellenére, hogy a cím nem utal konkrétan az N95-re... mind1
Továbbá felhívnám a figyelmedet agomb használatára, ami arra való, hogy a hozzászólásodat szerkesztheted vele a fórumba küldés után még pár percig, így nem kell külön hozzászólást irnod.
Köszi és jó fórumozást. -
Pompi
nagyúr
válasz
Zoltanfi #626 üzenetére
Neked (nektek) azt hiszem teljesen elvette az eszeteket ez a telefon.
Teljesen normálisan és érthetően leírtam az okokat. Nem ez az első és nem is az utolsó alkalom, hogy arra kérem a tisztelt társaságot, hogy másik topikban folytassák az értekezést egy-egy telefonról, megtettem már másik topikban is - értettek is belőle.
De ezek szerint nektek jó, hogy egy adott téma kétfelé oszlik, így ha valaki utána akar nézni valaminek akkor azt két párhuzamosan futó topikban kell megtennie.
Érdekes, hogy ebben az esetben értettetek a szóból: [link], de tudod mit hozzátok fel ezt is és írkáljatok oda is nyugodtan, hisz az is erről a telefonról szól!
Katasztrófa amit eme telefon kapcsán a fórumon műveltek. Egészségetekre. -
Pompi
nagyúr
válasz
KITT-NO1 #620 üzenetére
Akkor nézzük sorba:
A fórumozás egyik írott és íratlan alapelve ezen a fórumon az un. gyűjtőtopic rendszer, azaz, hogy az egy témával kapcsolatos dolgok egy topicban vannak. Ez a gyűjtőtopic egy telefonnal kapcsolatban az un. Re:Teszt topic szokott lenni. Persze vannak kivételek, de ez az általános dolog. Persze egy majd' minden telefon esetében megelőzi ezt a bejelentésével és egyéb hírekkel kapcsolatos topic ahol lehet a telefonról beszélni. Jelen esetben is ez történt, de többször többen kérték ill. kifogásolták, hogy miért nem szerepel a topic nevében a típusszáma, de a többség megértette, hogy a teszt megjelenésével lesz ilyen, és a többség a teszt megjelenése után abba a topicba írt. A többség. Ezért is kértem a jelen mondandóm első részének értelmében meg azokat akinek ez nem volt világos, hogy inkább ott beszéljenek a telefonról. Nem tiltottam meg senkinek, hogy ide írjon, sőt ha értelmes dolgoról lenne szó egy szavam se lenne. Viszont egy moderátori kérés ilyen szintü kvázi ''dafke'' semmibevéte nem lehet következményektől mentes.
A moderációval kapcsolatos nemtetszés kinyilvánításának nem ez a megfelelő módja, erre van egy kifejezetten ezzel foglalkozó topic Jogos moderálás címmel [link] - nem nagyon láttam ott semmilyen jelentést...
Viszont a bannolás főleg az ideiglenes nem azt jelenti, hogy egy új névvel regisztrálva folytathatod a fórumozást. Sőt. Idézek az alapelvekből:
egynél több regisztráció használata: ha észrevesszük, hogy több nicket regisztráltál, akkor mindegyik végleg kitiltásra kerül. Különösen igaz ez akkor, ha ideiglenes felfüggesztés (temp ban) alatt regisztrálsz újat magadnak, hiszen a felfüggesztés pont azt a célt szolgálja, hogy legyen időd elgondolkodni, hogy milyen alapelvekbe ütközőt tettél, de utána még visszajöhess.
Ennek értelmében ez a nicked és a Zoliboy nevü nick is végleg kitiltásra kerül. És örülnék neki, hogy ha csak akkor regisztálnál újra, hogy ha felfogod ezeket a dolgokat a többi normálisan fórumozóhoz hasonlóan.
A továbbiakban, mint már említettem nem szeretnék ezzel kapcsolatban itt vitatkozni, megvan ennek a megfelelő helye.
És ugyan a többség megértette még egyszer megkérnék mindenkit, hogy a Nokia N95 telefonnal kapcsolatos kérdésekkel, problémákkal és véleménnyel a továbbiakban ezt a topicok keressék fel:
[Re: Teszt] Nokia N95 - vágyak kontra valóság [link] -
Pompi
nagyúr
Legyetek szívesek az egyszerüség kedvéért lehetőség szerint a ''tesztes'' topikba irjatok a jövőben.
És attól függetlenül, hogy mi minek a topikja egy dolgot elég egy helyen leírni.
Köszönöm. -
Pompi
nagyúr
''2.6 inch-es a kijelző (Mio C310 kijelzője 3.5 inch-es), ez autóban szinte használhatatlanná teszi''
Próbáltál már ekkora kijelzővel navigálni?
Én N70-nel és jelenleg N80-nal is navigáltam már, ezeknek még kisebb kijelzőjük van. A cím beírásánál oda kell figyelni, utána a hang tökéletesen elnavigál, annyira pedig látni még ezeken is kijelzőt amennyire kell.
A másik pedig, hogy meglehet, hogy a PDA-k tekintetében 3.5 inch az átlagos, de azért van pár darab, ami beépített GPS modullal rendelkezik - tehát vélhetően navigálásra szánták - és mégis kisebb - az N95-höz hasonló méretü - a kijelzője, pl: Mio 610 2.7'' [link], Acer C530 2.8'' [link] - tehát azért annyira nem lesz használhatatlan.
És azt se felejtsük el, hogy telefonok között azért a 2.6'' jelenleg átlagon felülinek számít. -
Pompi
nagyúr
Nem nyitjuk ki a linkelt topicot. Csak azt tudom újra leírni amit ott is megtettem, vagyis, hogy lesz Re:Teszt jellegü topicja a telefonnak addig pedig telejesen felesleges még egy mostmár 3. topic ami erről a telefonról szól. Aki akar ide talál így is - ahogy a hozzászólások száma mutatja.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Atombalu #406 üzenetére
Persze egész sok mindent lehet venni 190-ból, akár laptopot is, de azért ne hasonlítsunk már egy laptopot a mobil telefonokhoz, mindkettőnek megvannak adott szituációban előnyei és hátrányai, ebbe bele se menjünk most már annyi helyen megtettük.
És hogy meg lehet-e tapicskolni valahol? Épp egy olyan hozzászólásra válaszolod ezt amiben Mikrobi azt írja, hogy április vége felé lesz csak forgalomban... tehát ha meg akarod most tapicskolni akkor érdekes helyekre kellene bejutnod hozzá. -
-
Pompi
nagyúr
válasz
Atombalu #395 üzenetére
Nem alapból és nem is hackelve, hanem telepített üzenetkező programmal.
Olyat is lehet pl. hogy bizonyos küldő esetén állhibaüzenetet ír ki a telefon (csak, hogy jelezze neked, hogy üzenet jött) és az üzenet bekerül egy rejtett jelszóval védett mappába.
Szóval vannak okosságok. -
Pompi
nagyúr
Csak a hangos navigáció van pénzért. Tehát az ingyenes verzió is megtervezi és folyamatosan mutatja, hogy merre kell menni, csak nem mondja be, hogy itt és itt merre fordulj.
Az árak pedig így néznek ki jelenleg (szemben az általad írt egy hét 10 euróval):
7 nap - 6.49 euro
30 nap 7.99 euro
1 év - 59.99 euro
3 év - 69.99 euro
Tehát 3 évre nem egész 18 ezer forint - ez azt hiszem elég kedvező ajánlat.
''külön kell letölteni a térképeket hozzá PC-re és áttölteni kábelen, vagy bluetoothon a telefonra (vagy marha drágán hálózaton letölteni közvetlenül a telefonra)''
Cserébe folyamatosan aktualizált térképed lesz, a PC-s letöltés nem egy bonyolult dolog és ingyen van (sőt ha lehetőség van akkor lehet wifin keresztül rögtön a telefonra szintén ingyen) - és ha PDA-s vagy bármi más megoldású GPS eszközöd van ahhoz is ugyanígy lehet csak térképfrissítést tölteni - ha egyáltalán lehet, szóval ezt nem érzem ezekkel szemben hátránynak. -
Pompi
nagyúr
''pénzért van a navigáció''
Ez tényleg felháborító. A Nokia ingyen elérhetővé tesz neked térképet, sőt útvonalat is tervez, de navigálásért már pénzt kér. Felháborító
Nézted már, hogy mennyibe kerül a TomTom vagy a Navicore?
Szerintem egyébként is pozitív dolog, hogy ha akarom, akkor mondjuk csak arra az időszakra fizetek a navigálásért amikor tényleg szükségem van rá, pl: nyaralás, ha meg nap, mint nap használnom kell akkor kifizetek érte egy jóval kedvezőbb 1 vagy akár 3 évre szóló licenszet. -
Pompi
nagyúr
válasz
Newyorker #352 üzenetére
Pedig lassan hozzá kellene szokni a gondolathoz, hogy az okostelefonokra nem a hosszú készenléti idő a jellemző. Aktív használat mellett ez se fogja sokáig bírni szerintem, hacsak valami forradalmit nem találtak ki a Nokiánál, de ezt nem hiszem, mert akkor már már erről zengne a világsajtó...
-
Pompi
nagyúr
válasz
Caesarion #281 üzenetére
''a térkép elég nagy progi, még ha csak a magyarországit nézzük, akkor is, nem hinném hogy a telefon belső memóriájába lenne alapból töltve... (vagy mégis? ) ... s ha külön kártyán lesz, akkor mondhatni választani kell a zeneközpont és a gps rendszer között?''
A TomTom hazánkat is tartalmazó kelet európai régió térképének a mérete kb. 50 megabájt. Ha ezt vesszük kiindulási alapul - mert ugyebár nem tudni, hogy milyen térkép lesz majd az N95 mellé, akkor elmondható, hogy egy nem túlzásnak számító 512-es vagy akár 1GB-os kártyán e melett azért egész sok zene elfér szerintem. -
Pompi
nagyúr
válasz
Newyorker #197 üzenetére
Úgy, hogy nem kell mindennek bedőlni.
Hiszem ha látom, én örülnék a legjobban ha már novemberben kapni lehetne (akárhol), de
mivel a hivatalos megjelenési dátum 2007 első negyedéve - és ez inkább csak tolódni fog, elég elképzelhetetlennek tartom, hogy novemberben beszerezhető lenne egy végeleges változat. -
Pompi
nagyúr
válasz
H00ligan #189 üzenetére
Nana! Azért annyira nem bonyolult beírni a keresőbe azt, hogy 6280 és nem az első topicba beleírni amit megpillantasz! Ez amúgy a többségnek sikerül, szóval ne általánosíts légyszíves és ne háborodj fel feleslegesen - látjuk, hogy új vagy a fórumon ezért próbálunk segíteni.
-
Pompi
nagyúr
Köszi! Közben miután beírtam az előző postom felnéztem az oldalukra és én is megtaláltam
De nem régóta lehet, mert nemrég néztünk a kollegám E61-ére szoftvert és akkor még tuti nem volt, azért vett végül Navicore-t.
shev7 hát pontosan nem tudom neked megmondani, mert hivatalos számot még nem láttam sehol, egy PL-CZ-SK-HU csomag van egyben hozzá amúgy. -
Pompi
nagyúr
válasz
Zoltanfi #140 üzenetére
Van egy olyan a fotózásban, hogy reciprok szabály, ami azt jelenti, hogy a gyújtótávolság reciprokának megfelelő záridőnél nagy eséllyel nem mozdul be a fotós keze.
Ez persze nincs kőbe vésve stabil kezü fotós rákészülve egy picit ki tud tartani ennél hosszabbat is.
De most térjünk vissza ehhez a képhez. Ugyan nem ismerjük a mobilok pontos 35mm-nek megfelelő gyújtótávolságait, de valahol 35 és 40mm körül vannak, tehát ez az 1/34 simán kitarthatónak tűnik.
És bár nem valószínű, de nem zárhatjuk ki azt sem, hogy a telefon le volt rakva valahova fotózáskor - kvázi állványról lett fotózva. -
Pompi
nagyúr
Én csak annyit fűznék ehhez hozzá, hogy belső terek korrekt fotózásához nagylátószögű optika (35mm-re átszámolva azt jelenti, hogy kisebb mint 30mm) szükséges. Telefonokban nemigen fogunk ilyenekkel találkozni, ott inkább 35-40mm körüli gyújtótávolságok vannak, ezekkel sokszor előfordulhat, hogy nem minden fér bele a képbe aminek kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest