- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
Aktív témák
-
olyat még nem találtak ki, amit ne lehetne hamisítani/megkerülni valahogy. :O
de nem is tudom, hogy fognak-e?
egy ilyen ketyeréből is csak egy tűnik el, aszt amire a lúzör bejelenti, lehet rég meghekkelték a rendszert :o -
hunluigi
senior tag
Hát most kis hijján meghaltam... Először félre olvastam a cikk címét ''biztonságos lesz a Windows'' Miután jól kiröhögtem magamat elolvastam helyesen...
-
jalos
tag
Figyeljetek, szerintem ebben semmi extra újdonság sincs. A SecureID tokenek, az ACE szerverek már gégóta piacn vannak. Lehet hogy most az integrációjuk egy kicsit mélyebb lesz a Windows-sal (jobban támogatja őket az MS), de ebben semmi forradalmi sincsen.
Mellesleg ez még mindig jelszó alapú authentikáció - míg _szerintem_ a Smart Card esetén a kerberos támogatta nyilvános kulcsú authentikációt nem tudják biztonságban überelni.
Ráadásul a usernek itt egy PIN kódot és egy __hosszú__ dinamikus (folyton változó) jelszót is be kell gépelni -> nem igazán felhasználóbarát, mert nagyon sokszor goják elgépelni, és a felhasználók kpényelmetlennek találják.
Smart Card-nál csak a PIN kód van.
Jalos -
X-COM
nagyúr
van benn egy kulcs, vagy mifene, gondolom ez alapján és az idő alapján generálja a számsort
sajnos annyira nem ismerem :( -
Adi
senior tag
Az Ericcson anno arra verte a nyálát, hogy az R380-asban ilyen egyszer használatos jelszavakat generáló szoftver is volt. :)
Amúgy ezeket a számokat nem véletlenszerűen állítja elő (érdekes is lenne :) ), vmi ''láncon'' megy visszafele végig az algoritmus, tehát valamikor vége is van. Legalábbis annak, amelyikről én olvastam. -
X-COM
nagyúr
hasonló technológiák idáig is léteztek, mikor bejött a windows2000 a pki-t nyomatták nagyon lásd smartcard/l2tp vpn
szerintem nem a windows lesz biztonságosabb, hanem kényelmesebben lehet elérni a szintet (habár pontosan nem ismerem, hogy ezen technológia bevezetése mennyire bonyolult, az egyszer biztos, hogy a kliensre nem kell telepíteni semmit)
habár a smartcard is elég kényelmes -
Cathfaern
nagyúr
Öö...valaki elmagyarázná ezt egy kicsit bővebben? :F Nem igazán értem, ez mitől lenne annyira biztonságos. Itt is csak jelszavak vannak, nem?
-
X-COM
nagyúr
jó dolog
mellesleg szerintem a cím abszolút rossz -
dabadab
titán
Itt a cegnel mar most ilyen RSA bigyokkal lehet kivulrol VPN-ezni. Ugy nez ki, mint vmi kinai piacos kulcstarto a kilencvenes evekbol (meg egyik kollegam kezeben mar ketto is megpusztult - biztos nem szerette a villamosozast :) ), viszont maga az elv teljesen jo.
-
LordX
veterán
Hmm. Visszajövök formális módszerek ZH-ról, ezek meg tokenekkel fogadnak.. :)
Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Crypto Trade
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest