Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- November 24-én jön a Honor 500, itt az első kép róla
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
VladimirR
üzenetére
mi az, rii szabadságon van? általában őt szoktad basztatni...
on: a fő gond (szerintem) az, hogy a reklámozott dolgok nagy részére nincs is igazán szükségünk, ha nem látnánk a tévében eszünkbe sem jutna megvenni azokat a szarokat. de hogy minden film szünetében (vagy akár a neten) állandóan sulykolják hogy csak akkor lehetsz menő/boldog/cool ha vásárolsz, így hát az emberek vásárolnak. a reklám nem csak idegesítő de veszélyes is. -
luciferc
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
Belegondoltál már abba, hogy ha jóval kevesebb reklám lenne, akkor a termékek ára érezhetően csökkenhetne? ugyanis iszonyat mennyiségű marketingköltsége van a cégeknek. és akkor az így spórolt pénzeket az emberek elkölthetnék fizetős tartalmakra, és akkro tényleg az a tartalom kapna támogatást, amire az embereknek szüksége van, nempedig az, amelyik jól eladja magát a reklámpiacon. És ezzel a módszerrel valószínűleg még jobban is járnának az emberek, meg szerintem a cégek is. Csak az a pár marketinges szívna. de hát istenem, van még oly sok szép munka.
-
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Úgy gondolom, hogy a finanszírozás kérdése másodrendű az általam említettekhez képest. Konkrétan: Szerintem inkább szűnjön meg rengeteg szolgáltatás, mint hogy a ma tapasztalható mennyiségű és minőségű reklámáradattal bombázzák az embert. Egyébként a fizetőssé válás egy kézenfekvő alternatíva, ez ellen (önmagában) kifogásom nincs. Mellesleg abban is biztos vagyok, hogy nem elhanyagolható mennyiségű lelkesedésből fenntartott szolgáltatás maradna meg reklámok nélkül (vagy nagyságrendileg kevesebb reklám mellett), és ezek jellemzően nem az átlag alatti színvonalúakból kerülnének ki...
Szerk.: Egyébként én ezt a jelenséget nagyobb léptékben nézem, a webes reklámok számomra csak a mindent elárasztó és megfertőző marketingtevékenység egy szeletét jelentik, nem foglalkozom velük külön (legfeljebb technikai szempontból). -
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Én a másik oldalról közelítem meg a kérdést. A reklám befogadása fejében nyújtott szolgáltatást tisztességtelen üzletnek tartom, olyan ajánlatnak, amelyet nem lenne szabad megtenni, amelyet semmilyen indok nem legitimál, és amelyért az ajánlattevő vonható erkölcsileg felelősségre, teljesen függetlenül a másik fél reakciójától.
A reklámok arra irányulnak, hogy tisztességtelen módon, a tudatos döntésünket megkerülve győzzenek meg dolgokról. Számomra ez a prostitúcióval rokon jelenség, csak éppen szellemi síkon: A testünk helyett az elménket, a döntéseink feletti kontrollnak egy részét, bocsátjuk áruba. Persze nem gondolom, hogy ne lenne joga bárkinek eladni a saját elméjét, csakúgy, mint a testét, ha ehhez van kedve. Viszont úgy gondolom, hogy nem szabad hagyni, hogy tisztességtelen ajánlatokkal környékezhessenek meg embereket. Nem szabad hagyni, hogy az előnyösebb helyzetben levők kihasználhassák más emberek rászorultságát vagy akár butaságát.
Természetesen a fenti elvi megfontolások értelmetlenek és fölöslegesek lennének, ha valami apró, jelentéktelen dologról lenne szó. Az emberek mindig is próbálták befolyásolni és átverni egymást, ebben önmagában nincs semmi új. A marketingtevékenység azonban mára mindent elárasztott, tudományosan fejlesztik, és ipari szinten űzik. Ebben a nagyságrendben már igen visszataszító és veszélyes jelenség, amelyet véleményem szerint határozottan vissza kell szorítani.
Ezért tehát a magam részéről zéró toleranciát hirdetek mindennemű reklámtevékenység ellen, kivétel nélkül. Ez persze nem azt jelenti, hogy időt és energiát nem kímélve habzó szájjal tépkedem az óriásplakátokat, de megteszem azokat a lépéseket, amelyekkel ''olcsón'', kis ráfordítással sok reklámtól tudom magam megszabadítani (pl. webes reklámszűrés), és alkalomadtán elmagyarázom másoknak, hogy miért teszem ezt. -
válasz
VladimirR
üzenetére
Keressenek kompromisszumos megoldást.Az idegesítő,hogy bejön egy ablak(pl a freemailnál)De az nem mint a ph-n jobb oldalt a cd és a víz reklám.Azt kibírja minden ember és nem merad reklám nélkül senki.
Egy valakit ismerek akit nem zavar a reklám.Vírusírtó,tűzfall,kémprogrameltávolító,sp2 nélkül,ie-vel netezik.Nála bármelyik honlapon beugrik három ablak
Szerintem a tévénél lassan olan reklámok leszne,hogy meccs közben a fele képernyőn megy a meccs továbbra a másik reklám.Rtl-es kérdezte közvéleménykutatásban Erdei meccse után.Én meg szépen elmondtam neki meccs közbe be ne rakjanak ilyen reklámot,mert én más nyelven is tudok
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Gurulunk, WAZE?!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Galaxy S24 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- magyar billentyűzet - 161 - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest