Keresés

Aktív témák

• andorpapa

őstag

válasz LordX #10 üzenetére

Hát ez attól függ, hogy mit akarsz hűteni, és hogy mennyire akarod hűteni.

A WBK-58II egy nagyon halk hűtő (6 cm-es 3000rpm), jó bordával, de a gyenge venti miatt erős procikhoz és tuningolt típusokhoz nem túl jó választás. Viszont olcsó, és már több helye is kapható.

A CAK-II58 szerintem egy jó választás lehet, elvégre a Cool111 bordáját koppintották le, amire rárakták a 3000rpm-es ventit, így egy halk, de jó hűtőt kapsz, mivel vörösréz az egész. Az egyetlen baj, hogy nem tudom, kapható-e már.

A TAK58 már nem olyan jó választás. Főleg azért, mert hiába halk a venti (itt is a 3000 fordulatos típus), ha egyszer 2 db van belőle! A hűtési teljesítménye pedig kiábrándító. A TAK68 (4800-as venti) a középmenzőnybe tartozik, de a TAK58 már nem éppen versenyképes.

Ha halk, de erős hűtőt akarsz, akkor szerezz egy CAK-II58-at, vagy egy Titan D5TB-t, amin egy lassú, de 8 cm-es venti kever.

Vagy akár azt is megcsinálhatod, hogy egy erősebb ventis típust veszel, és ellenállással lecsökkented a fordulatszámot. Bár ez meg nem éri meg. Szerintem egy 4800 fordulatos venti hangja (lásd WBK68, Cool111 stb.) még elviselhető. Akit meg nagyon, de nagyon zavar, az vehet VIA C3 procit, mert ahhoz elég a borda, nem kell venti! :DD

• andorpapa

őstag

válasz LordX #8 üzenetére

Oké, bocs. Hogy mindenki tisztában legyen a dolgokkal, íme egy saját cikk, ahol a GlobalWin új hűtőit mutatom be. Ha elolvasod, akkor mindent érteni fogsz.

http://www.internews.hu/intercool/index.phtml?page=cikk&id=168

Aktív témák