Új hozzászólás Aktív témák
-
HalasKYO
aktív tag
Pontosan ez az nVidiával a bajom.
Ha ők is fejlesztenének előrefele, ahogy kell, és lenne piaci verseny akkor ne lenne semmi gond a zöldekkel.
De ők konkréten egy eke funkcióját töltök be az igáslovak mögött. Éppenséggel pénzt szántanak....Egy példa.
Tegyük fel AMD is nVidia is egy ló, és egy eke. mindketten szántanak egységnyi idő alatt "ugyanannyit".
Viszont, ha ketten összefognának (ezt most pl szabványos API- és optimalizálásra értem, fejlesztőkörnyezet stb)
Akkor egy jóval meredekebb dombon is tudnának szántani. (VR)
De ehelyett, megy az, hogy "megdöglött a tehenem... Dögöljön meg a szomszédé is!!"
Ez az amit mi felhasználók szívunk meg mert optimalizálatlan szarokat kapunk játék címén, és rókabőröket adnak arany áron...Ha így nézzük, én várom a harcot és remélem véres lesz, nem pedig egy oldalú.
-
Nekem az nem világos,hogy te 2 céget látsz ez mögött,Én még sok millió embert,aki nem akar cserélni kártyát a VR miatt.
Egyértelműen egy olyan megoldás,ami segíti a régebbi kártyatulajokat is megfelelő VR élményhez jutni.Ettől sem neked,sem egy AMD gcn tulajnak nem lassul a VR teljesítmény,sőt a régebbi architektúrára épülő radeonok is nyernek vele.Ha jól tudom pont az AMD teszi sorra legacy státuszba a még viszonylag jó teljesítményt nyújtó régebbi kártyáit.
Azon senki nem aggódik.
Tehát igen ez egy korrekt cikk volt,esetleg tovább is lehetne látni a pfúj NV dolgon sok embernél.
A fejlesztők egy kis plusz munkával szélesebb piacot tudnak lefedni,ha pénzt akarnak keresni. -
vader108
tag
Én nem akarom azt bizonyítani, hogy az AMD ilyen vagy olyan. Se az Nvidia. Sose tagadtam meg azt, hogy az AMD az aki mindig előrefelé akar menni. Az innováció jó dolog. Míg az nvidia ebben inkább a piaci viszonyokra rendezkedik be.
De ezt eddig is tudtuk, tudjuk már egy ideje. Látjuk olvassuk, de hogy ezek után a tapasztalatok után is az emberek non stop egymásnak ugranak, számomra érthetetlen. Egy olyan technológiára ugranak rá és veszekednek ami ugyan már itt van (de kell ennek még 1-2 év addig meg megmarad a felső kategória kiváltságának) ,de mérhetően csak az új gpu-k kijövetelekor tudjuk meg, hogy ki milyen szinten áll ebben az úgynevezett "fegyverkezési versenyben". Érthető, hogy mindenki kiakarja most gyorsan szakítani a maga ki részét a dologból, egyik oldal így a másik úgy, de ezen veszekedni nem kellene non stop. Kiderül, így is h beérek-e vagy nem.
Jelenleg, h egy cég életben maradjon és non stop felvegye a versenyt a piaccal mindig előre kell haladnia. Innovatívnak kell lennie. Nekem az AMD ezért is volt mindig pozitív mert innovációt keresi,kutatja mert ők is tudják, hogy ez a túlélés záloga egy ilyen versenyszférában. Sok-sok új kaput nyit meg nekünk a jövőben ez a hozzá állás.
Én csak azt mondom, ha kicsit kevésbé pártfogóan születnének a cikkek, (nem erre a cikkre vonatkoztatva) akkor talán nem lennének ilyen sátán üldözések sem a fórumon
Továbbra sem vagyok Nvidia fan. Külön jelezném.
-
Dehogyisnem, számtalan cikknél le lettek már ezek írva, be lettek bizonyítva.
Viszont konkrétan ezzel a cikkel semmi gond nincs, az nVidiánál hiányzik (legalább) egy kulcs feature a VR-hez, és ennek a hatását próbálják enyhíteni. Abszolút nem meggyőző, amit csinálnak, ha a VR érdekelne, biztosan nem vennék Maxwellt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Frostbite fejlesztését a Frostbite Team végzi. Az NFS-ét, pedig a Ghost. Teljesen független stúdiók. Egyébként a Frostbite Team is használ NVIDIA eljárásokat, de csak több éveseket, mert csak azok voltak elérhetők MIT licenc mellett. Az új licenc óta már nem építenek NVIDIA effektekre.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem ugrik, de meg kell érteni, hogy ha ezt nem teszik meg, akkor a GeForce-osok a VR-től tele fogják hányni a szobát. Ez meg senkinek sem az érdeke. Nyilván egyébként az NV sokkal jobban örült volna egy olyan megoldásnak, amelyet az Oculus ad és automatikusan működik, de ilyen sajnos nem létezik. Ergo a tervezett "egy pipát benyomok és működik" opció helyett keresni kellett valami reálisabb megoldást. Ez egyébként az, viszont munkával jár az implementálása.
És? Az AMD-nek és az NV-nek sincs szerződése az EA-vel. Szóval egyenként, játékokra kötnek reklámszerződéseket. Az AMD-nek csak egy előszerződése van a Star Wars és a Battlefield címekre, ami azt jelenti, hogy ha egy ilyen jön, akkor azt vagy támogatják, vagy nyilatkozniuk kell, hogy lemondanak róla.
-
Reggie0
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Honda topik
- Házimozi belépő szinten
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Google Chrome
- Mobilinternet
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest