- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iGO Primo
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Semmit nem hagy a OnePlus 12 a képzeletre
- US mobil kompatibilitás
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghiottone
nagyúr
"Xperia 10 II friss csúcsmodellként" - Elírás?
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
mbotnd
tag
Milyen már, hogy nincs hivatalos changelog...
-
Térerő
csendes tag
Frissítés után hogy lehet jobb a térerő?
Az egyik felhasználó közelében adótornyot építettek vagy mi történt?? -
Az L4 nem fog kapni frissítést... Az L3 is amikor kijött, úgy is maradt.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Vikooo
addikt
Placebo....Nokia fórum teli van hasonló user visszajelzesekkel minden egyes havi security patch frissítés után észrevett javulasokkal vagy éppen problémákkal úgy mint, gyorsabban merül az akku, rosszabb lett az ujjlenyomat olvasó vagy éppen rosszabb képet készít a kamera. Vicc, egy adott esetben 4MB -os csak biztonsági frissítést tartalmazó updateben nem hiszem hogy bármi máshoz hozzányúlnak.
-
Xperia 1-re is megjött az októberi frissítés még októberben.
https://www.coreinfinity.tech
-
Enci1983
senior tag
-
Shyciii
veterán
Baromi egyszerű a válasz. Egy frissítés több mindent is tartalmazhat. Például driver frissítést is, jelen esetben (ha tényleg jobb lett a térerő), akkor egy baseband firmware-t frissíthettek, ami jobban kezeli a radio chippel való kommunikációt, adatokat. Kurv.ra el lehet baszni ezzel a firmware-el a vételt. Én még anno a Motorola Defy esetén (meg jópáran a fórumokon) tesztelgettünk más baseband drivereket, mert valamelyikkel érezhetően stabilabb volt a vétel. Az más kérdés, hogy ilyen hiba 2020-ban már azért ciki.
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #13 üzenetére
Hát a Sony nem az évente cserélről híres.
(7éve Sony tulaj... Ja igen ennyi idő alatt ez az 5. nevezéktan asszem, de már nem követem.)
Annyira követhető a nevezéktan, hogy a cikkíró is belezavarodott. Ugye a 10 nem a csúcsmodell, az az 1.
Nem azt írtam, hogy nem követhető, hanem hogy nagyon hülyén néz ki egyszerűen.
Lesz iPhone 25S Pro Max is és nem fog senkit se zavarni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hatalmas termékpaletta
Ha ránézel a Sony GSMarena oldalára, akkor még két sort sem tölt ki az elmúlt másfél év felhozatala (tavalyi MWC-ig bezárólag). Ugyanez az időszak Samsungnál az első oldalra alig fér ki, Xiaomi-nál meg 2 oldalra alig fér ki... Másfél év alatt bemutatott összesen 9 modellt a Sony.
vicze1: Jó, régebben tényleg kicsit káosz volt, de amióta az 1 megjelent, szerintem elég könnyen követhető, sőt kb ők még követhetők, a többi gyártó nem nagyon (idéntől már a OP, Google, Apple is egyre kevésbé, pedig ők sem adnak ki túl sok telefont).
Nem tudom miért tévesztette el a cikkíró, lehet simán typo is akár. Vagy mert nem volt ott mellette a kötelező Pro Max S Mini Lite Elite Gaming 5G a névben -
vicze
félisten
válasz
#16820480 #17 üzenetére
Ha két év múlva is ez lesz még a nevük megeszem a kalapom.
Most hogy van 3 készülékük ez oké ez az elnevezés, de most ha Pista ránéz honnan tudja, hogy az 1 II a jobb vagy a 10 II pusztán a névből?Illetve 1 III vagy 10 III és akkor 1 IV, 10 IV, 1 V, 10 V, szerintem látszik a probléma ezzel a dologgal.
Mert akárhogy is de a 12 Pro Max-ből tudom, hogy az a legjobb, anélkül hogy bármit kéne tudjak a márkáról.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Meglátjuk mi lesz 3 év múlva
Szerintem ez nem olyan nagy probléma, házon belül elég egyértelmű, hogy melyik jobb, ha ránéz valaki az árcédulára. Ennyi erővel honnan lehetne csak a név alapján tudni, hogy egy A71 vagy S20 a jobb telefon? Vagy S20 és S20 FE?
Oké, az iphone elég következetes a nevekkel, de mondjuk ha már náluk maradunk: iPad - sima, Air, Pro. Macbook-ból meg az Air a leggyengébb. -
Enci1983
senior tag
válasz
#16820480 #17 üzenetére
Irónia volt csupán... De, nem akartam rögtön példálózni. Így is én vagyok az ügyeletes Sony fan... Ezért reagáltam az elnevezésre is. Most hiába írom, hogy még így is követhetőbb mint a konkurencia, egyből az van, mert én rajongó vagyok. Igaz csak tavaly óta van újra Xperia mobilom, azelőtt 3 évig más gyártóktól volt, mégis teljesen tiszta, hogy melyik Sony mobil, hova tartozik. Pont ellenkező a séma náluk. Úgy számoznak most, ahogy a dobogósokat szokás. Minél kisebb a szám, annál erősebb a mobil. Mondjuk most az 5 II-vel megint sikerült bekavarni, hiszen vannak pontok amiben erősebb mint az 1 II.
[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal.
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #20 üzenetére
Az S egy 11éve használt elnevezés, ebbe gondolj bele. Sony ezt 3 évente váltogatja, pont ez lenne a lényeg. Sony eddig: S ->Z->X->XZ->1
Amúgy az A se éppen ma kezdte. és tudom, hogy az A51 gyengébb mint az A71 nem kell megnézzem se az árát, se mást. M és F-fel már bajban lennék mert azt nem ismerem, mert újak.
Amúgy kimondva is szörnyű "egy kettő", "tíz kettő", "öt kettő", nyelvtől függően rosszabbul is hangozhat. Senki se csinálja azt mint kameráknál, hogy "egy mark kettő"
-
törölt tag
Jó, és amikor bejött az A széria, vagy akármi másik, azt honnan lehet tudni, hogy a mostani fölé jött be, vagy alá? A nevéből pusztán. Vagy hogy az S szérián belül az FE hol helyezkedik el? Mert kb a Plus és az Ultra között valahol talán, de nehéz megmondani még az adatlapokat nézve is
Kameráknál is "A seven three" a legtöbb helyen, ahol lusták kimondani a markot, de nem láttam még senkit, aki pont emiatt panaszkodott volna. Részemről amúgy inkább ez a nevezéktan, mint a Pro Max Lite S akármi, az követhetetlenebb tud lenni egy idő után. Például egy Pro Max miért tud többet a Pro-nál? A Max eredetileg a méretre vonatkozott, vagy most a Max vagy a Plus erősebb? Vagy a Mini gyengébb a simánál? De ha nem, akkor a Max miért erősebb a Pro-nál?
Enci1983:
-
-
vicze
félisten
Most csak a "csúcs" készülék nevezéktant írtam, volt lejjebb minden gyártónál megszámlálatlan.
@sheratan: Hát aki az α-t A-nak olvassa az megérdemli.
Amúgy ugye Canon estében konkrétan a név része a "Mark" és innen ered ez a nevezéktan.Amúgy füleseknél képes Sony M2, M3 (Mark 1-2-3) jelölésre, vagy sok más gyártó G1, G2, G3 (Gen 1-2-3) szerintem ez a legnormálisabb. Lehet vinni jó magas számig, nincs benne hosszú évszám ami zavaró vagy megtévesztő.
Továbbra is garantálom, hogy 1,5-2 éven belül lecserélni ezt az elnevezést a Sony a fenébe.
-
törölt tag
Szóval akkor az egész internet úgy ahogy van
Kb senkitől nem hallottam még alphának.
Mondjuk attól függetlenül, hogy el lehet vinni magas számig, nem túl nyerő egy M28 már, ott bőven értelmét veszti (10 felett is már, nem hiába nem mentek végig az S szériával sem a 11, 12, 13 számokon). Legjobban ez a böngészőkön látszik, kit érdekel, hogy Chrome/FF/Edge 65 vagy 68? Latest és kész.
Szóval biztosan változtatnak rajta, amikor már a "mk <x>" nem hangzik elég ütősen/megjegyezhetően. -
Enci1983
senior tag
válasz
janeszgol #26 üzenetére
Nem engem, hanem azokat akik egyáltalán nem követik a céget. Vannak pontok ahol erősebb, de nem mindenben. Ugyanígy előfordul ez a többi gyártónál is, ahol a csúcsnak számító mobil gyengébb pár ponton mint az alap variáns. De a nevezéktan még így is követhető és a kevés modellnek köszönhetően, teljesen átlátható.
[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal.
-
Silenzio
addikt
Ugyanúgy nevezik el a telefonjaikat, mint a fényképezőgyártók már jó régóta a fényképezőiket. Pl. Canonnál 1D a csúcs, 5D a felső-közép, a típus után következik a revízió, pl. Mark II. Nem túl meglepő ez olyan készülékek esetében, amik a képrögzítésben tudnak nagyot gurítani. Ez csak a te fejedben szül zavart, bizonyára azért, mert <hovámenőkisnyulacska> és/vagy <maszületettbárány> vagy.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia 5 II, 10 II és L4 tulajdonosok örülhetnek az új verziónak, ám a leglátványosabb ugrás a Google-féle biztonsági frissítés ugrása.
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Vicces képek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mikrotik routerek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Alapértelmezetten kezeli a DirectX 12 Ultimate funkciókat az új VKD3D-Proton
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iPhone 14 PRO MAX 128GB space black kártyafüggetlen! 1 év Apple garancia!
- iPhone 13 Pro Max 128Gb, Sierra Blue, független, garancia!
- IPhone 13 128 GB gyári független csak kipróbált 2024.09.24. Apple garancia
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független gyönyörű akku 100%
- iPhone 15 Pro Max 256gb White Titanium, bontatlan független
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest