- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
RozogA87
tag
Grafénból, illetve szén nanocsőből az IBM-nél már csináltak működő tranzisztort.
http://wccftech.com/graphene-transistors-427-ghz/amp/
A sorozatgyártás is megkezdhető szerintem 10 év múlva kb. A kvantumszámítógép mondjuk valószínűleg inkább csak kriptográfiai műveletekhez és még egy-két specifikus feladathoz lesz egy (meglehetősen drága) coprocesszor. A DNS számitógép még évtizedekig nem kerülhet forgalomba.
Ez most megint mi?:
"De amúgy igazad van, semmit nem értek ezekhez, ezért is kérdezhettem mások számára hülyeséget." -
.DLL
veterán
"Sosem értettem, hogy miért kell ezt ennyire erőltetni? Mi történik, ha mondjuk 10 évig 10 vagy 14nm-en maradnak? Így csak gyorsabban érik el a határt."
Miért baj az, ha kevesebbet fogyaszt, minél előbb? A villanyszámlámnak nem mindegy, hogy ma harmadát sem fogyasztja a gépem, mint pár éve, és erősebb.
-
joey04
titán
Köszönöm kérdésedet, nagyon kellemesen aludtam, de nem miattad. Egyébként mindig szóvá tettem, ha valaki a fejlődés értelmét kérdőjelezi meg, pláne, ha a kérdéssel azt sugallja, hogy ez kimondottan káros is. A kommented kb azon a szinten volt, mint amit az 5G-vel kapcsolatos topikokban szoktam látni, hogy "minek 5G, a méregdrága csomagban lévő adatmennyiség így fél perc alatt lefogy, más értelme nincs." Ami duplán bullshit, mert ma már vannak jó és korlátlan csomagok, ráadásul az 5G-nek csak az egyik előnye a nagyobb sebesség. Bónuszként érdemes megjegyezni, hogy elsőnek mindig az eszköznek kell elkészülnie, mert csak akkor lesz rá tartalom, szolgáltatás, vagy hw esetében akkor fogják kihasználni. Már várom az első 5G-s telefonoknál a kommenteket, hogy minek ez, még nincs is ilyen hálózat.
-
RozogA87
tag
Az utolsó mondatom nem kellett volna. Sejtettem hogy személyeskedésnek fogod gondolni. Nem állt szándékomban. Nem ismerlek. Arra akartam rávilágítani, hogy a hardverfejlesztőknek vannak ötleteik, amikből előbb-utóbb lesz valami. Szóval a számítástechnika fejlődése nem áll meg 2025-ben, mint ahogy a jelenlegi technológiáknál prognosztizálható lenne.
-
törölt tag
Akkor nem követhető a gondolatmeneted. Megkérdezed miért nem lehet 10 vagy 14-en maradni. Aztán amikor válaszolok hogy miért hátrányos akkor az a baj hogy fogy a nyersanyag. Aztán hogy fejleszthetnének mást.
Akkor most mivan? Fejlesztenek mást is. Évek óta. Több meg kevesebb sikerrel jellemzően. Ahogy mindig, úgy itt is majd jön a váltás, ha kiforrja magát, ha ez kifutott, ha már a következő lépcső itt drágább lenne, ha a piaci igények úgy diktálják. De ez még idő. Addig játszhatnak ilyet is, meg még ilyenebbet is tőlem.
Aztán lehet megint félreértettem valamit
-
törölt tag
Mert a k+f osztályt nehezen állítod le, mert a konkurencia se alszik, mert ha 10 éve azt mondták volna hogy stop, akkor most 65-ön állnának, ami király lenne meg minden.
Miért baj ha lemennek 5-re vagy 2-re vagy 1-re vagy akármennyire? HA elérik itt a végét, akkor lehet kutatni tovább más irányba, lehet keresni még megoldást, más struktúrát, etc. 10 év ebben az iparban rohadt hosszú idő...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest