Új hozzászólás Aktív témák
-
lord.lakli
őstag
válasz
cassius.clay #23781 üzenetére
Nem mostanában vetted NS-t?
-
spuros
őstag
válasz
cassius.clay #23739 üzenetére
Én ezentúl nem veszek csak Nexus telefont.. Bejön a tiszta android. Ezért én nyilván a N4-re voksolnék. Soha nem vennék már olyan telefont ami rogyásig van szoftveresen módosítva. "Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.."
Ja és még nem említettem a supportokat. Akár gyári, akár user téren.
-
szponzor
senior tag
válasz
cassius.clay #23739 üzenetére
Biztos jó telefon, de a Nexus S után nem választanám azt...frissítés nem sok lesz rá szerintem. A Nexus tárhelye nekem is problémás, de képek a felhőben 1-2 GB zene a telefonon, nem filmezek...viszont egy NFS Most Wanted megeszik akár 2 GB-ot is a tárhelyből. Viszont iszonyat gyors, nem záródnak be az app-ok, egy hét múlva hivatalosan is megjelenik rá a 4.3 és gyönyörű telefon...
-
szponzor
senior tag
válasz
cassius.clay #23737 üzenetére
Iszonyat nagy...ha teheted, akkor inkább Nexus 4-et vegyél, már nem olyan drága (90k körül van új), mint amikor én vettem.
-
spuros
őstag
válasz
cassius.clay #23735 üzenetére
Én még a Galaxy Nexust ajánlanám.. Itthon Nexus S is van, nekem pedig Galaxy Nexus. Van különbség bőven...
-
Szmoki
senior tag
válasz
cassius.clay #23730 üzenetére
hát mivel több mint 2 éves eszközről van szó,már szinte minden témája ki lett beszélve,a nagy része a tulajoknak tovább állt,aki meg maradt nem nagyon próbálgatja már a jól bejáratott telefonját szvsz.
inkább örülj neki,hogy mindenki elégedetten használja -
mathaus=)
senior tag
válasz
cassius.clay #23730 üzenetére
Mivel ilyen emberek járnak ide mint te nem csoda...
-
cassius.clay
senior tag
válasz
cassius.clay #23728 üzenetére
1: javítva: Nem feladót, hanem címzettet
-
TOZ
addikt
-
forintuser
őstag
válasz
cassius.clay #23721 üzenetére
Nem okoskodni akartam.Tisztán segítő szándèkkal írtam.De valakinek semmi se jó.Neked is egyszerűbb lenne.De ha te kínlódni akarsz, áldásom rád.
48 órát dolgozol.Ès?Mindenkinek arra van ideje, amire akarja.Lustaság fèl egèszsèg.
Sokak örömère nem jövök többet.
-
forintuser
őstag
válasz
cassius.clay #23719 üzenetére
Argh.Èrtő olvasás.Off.
Esetleg egy nyílt wifi valahol?2013-van.Valahol csak találsz.Mc Donalds,etc....???
-
lord.lakli
őstag
válasz
cassius.clay #22266 üzenetére
Senki sem mondta, hogy rossz telefon. Engem Sony-ban csak az extrán zárt bootloader zavar, ha szolgáltatói a telefon.
-
lord.lakli
őstag
válasz
cassius.clay #22263 üzenetére
Így van, időtálló, amelyen egy kis root meg még segít is
-
szponzor
senior tag
válasz
cassius.clay #22263 üzenetére
De a 2 év plusz 2 hónap Samsung garancia még nem is járt le.
-
lord.lakli
őstag
válasz
cassius.clay #22259 üzenetére
Mire vége lesz a garanciás időszaknak, akkor meg már felesleges rootolni
-
lord.lakli
őstag
válasz
cassius.clay #22256 üzenetére
Csak ne hiányozzon a JB egyelőre
, meg ha szolgáltató függő, akkor a rootra is várni kell és macerás.
-
ShadowX
őstag
válasz
cassius.clay #22256 üzenetére
Mennyiért sikerült a csere? Én is pont egy ilyen cserén gondolkodom.
-
szponzor
senior tag
válasz
cassius.clay #22195 üzenetére
Adj neki te is +25mV-ot...persze ez nem feltétlenül tesz jót a CPU-nak.
Régebben én is húztam, általában 1,2 GHz-en ment, de benchmark-ot futtattam 1460-on is. Viszont előfordult, hogy sima zenehallgatáskor kifagyott, az meg nem tetszett, szóval most 1 GHz-en megy, de pl. a Predators-t így is szépen viszi, az Asphalt 7-nél érzem úgy, hogy megdobná, ha 1,2-n futna.ricsi0307: BFS-es kerneleket próbáltál játékhoz?
-
havri1
félisten
válasz
cassius.clay #22188 üzenetére
Egyedül ami zavar, az a hangerő szabályozás.
Ha egyszer elállítom, az életben nem tudom többet visszaállítani. Tegnap pl videót néztem, és közben annak hangját csökkentettem.
Erre a hívások meg marha hangosak lettek..persze hiába állítottam halkabbra a hívások hangját, üvöltött...sztem ez a része bugos.
Meg pl: elnémítom a telefont, erre az értesítéseknek meg a programoknak továbbra is van hangja.. -
havri1
félisten
válasz
cassius.clay #22183 üzenetére
Minden működik, stabil, és eddigi legjobb rom.
marmite 7.2 cm kernel ajánlott hozzá. -
Jannn
aktív tag
válasz
cassius.clay #22162 üzenetére
Ezek szerint nem vált be... Mi lett helyette?
-
Jannn
aktív tag
válasz
cassius.clay #22159 üzenetére
Igen használja : Te. Úgyhogy megmondhatnád milyen
-
tome0001
senior tag
válasz
cassius.clay #22156 üzenetére
A romolda.blogspot.com oldalról le tudod tolteni.
Slimbeam alatt hogy tudom azt beallitani,hogy a wifi pár perc tétlenség után kikapcsolódni magától? Mert így nonstop megy,meg akkor is ha ki van kapcsolva a kijelző több órán keresztül. Koszi
-
cassius.clay
senior tag
válasz
cassius.clay #22143 üzenetére
7.1.6-al javult a helyzet, sokkal jobban bírja az akku, valamint a szabad ram is több: 220MB.
-
doddencs
senior tag
válasz
cassius.clay #22096 üzenetére
megcsináltam, most elvileg végigfutott a folyamat, de ugyanúgy a google logonál ragadok.
ha még van ötlet (bárkinek), szívesen kipróbálom. viszont közben arra tudtok választ adni, hogy, ha a bootloadert vissza tudom zárni, bevehetik garanciában? ha nem vállalják, kell fizetnem? utóbbin a lényeg.
illetve a gyári recovery egy animáció?
-
hippo0315
senior tag
válasz
cassius.clay #22101 üzenetére
Persze
, mert mint a mondás tartja "Lustaság, fél egészség"
-
Szmoki
senior tag
válasz
cassius.clay #22098 üzenetére
gapps=google apps= market,search,gmail,calendar meg még nem tudom micsoda
-
ricsi0307
senior tag
válasz
cassius.clay #22093 üzenetére
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2023699
Kernelt mindenképpen érdemes cserélni.Én ma matrix-al használtam 200-1320 mhz-n és egyszer se fagyott meg plussz láttad az aksiidőt
-
doddencs
senior tag
válasz
cassius.clay #22091 üzenetére
őszintén nem néztem, ha nem kell neki spéci driver, akkor fent van már minden a gépemen, ami az androidhoz kell. fejlesztek rá, felismeri a gép a mobilom meg ilyenek.
most megint nem vagyok otthon, majd elolvasom akkor, miféle drivert kér.
-
doddencs
senior tag
válasz
cassius.clay #22044 üzenetére
szvsz tök mindegy, hova rakod a zip-et. viszont eltűnik továbbra is.
vagyis néha látom cwm-ben, de gépen utána ismét nem. szóval azért nem tudja megnyitni, mert gondolom nem létezik. nem fogom megúszni a formázást.
-
Szmoki
senior tag
válasz
cassius.clay #21974 üzenetére
Már az újat használom.
Amúgy elkezdhetnéd használni XDA fórumát, nem mindenre rákérdezni. Nem bántásból csak már kezd picit idegesítő lenni -
RAID 2
aktív tag
válasz
cassius.clay #21974 üzenetére
E-mailben elküldtem amit én használok.
-
szponzor
senior tag
válasz
cassius.clay #21954 üzenetére
Ha jól emlékszem más hardverű eszközt szimulál, pl. egy Tegra2-t és a megfelelő beállításokkal, finomhangolásokkal lehet futtatni Tegra-s játékokat.
-
szponzor
senior tag
válasz
cassius.clay #21948 üzenetére
Ez a hivatalos oldal, bár elég sok hülyeséget post-olnak az infók mellett.
-
szponzor
senior tag
válasz
cassius.clay #21946 üzenetére
Egyszerre ne használj több CPU-s programot, mert összezavarhatja a dolgokat. A MIUI újdonságairól legegyszerűbben úgy tájékozódhatsz, ha like-olod az oldalukat Facebook-on. Oda kiírják mindig az újdonságokat csütörtökön, pénteken meg tölthető a zip.
-
ricsi0307
senior tag
válasz
cassius.clay #21940 üzenetére
Nekem ez mindig mindent leszedet mindenféle rom-ról köztük MIUI-ról is.Megpróbáltad vele?
-
ricsi0307
senior tag
válasz
cassius.clay #21938 üzenetére
Root Uninstaller-rel
-
szponzor
senior tag
válasz
cassius.clay #21928 üzenetére
Alapesetben mindent a telefonra ment. A fizetős verzióban van olyan, hogy azt feltölti felhőbe (Dropbox/Drive/SugarSync stb.), de szerintem azt is a telefonodon tárolja.
-
fokukac
nagyúr
válasz
cassius.clay #21922 üzenetére
na, örülök! használd egészséggel, mert amúgy jó kis progi.
-
cassius.clay
senior tag
válasz
cassius.clay #21920 üzenetére
Megoldódott. Az volt a probléma,amit egyel feljebb írtam.
-
fokukac
nagyúr
válasz
cassius.clay #21918 üzenetére
a beállításokban tudod szabályozni, hogy hány gombos, hány soros billentyűzetet szeretnél, van legalább 5-6 féle verzió. A magyar szó-javaslatok nekem azoknál a billentyűzeteknél működnek, ahol direktben kint vannak a magyar betűk. A síma angol billentyűzetnél (amiken csak rejtve vannak az ékezetek) nekem gyárilag az angol szótárt használja, és szerintem nálad is ez kavar be...
Nem tudom, ezt át lehet-e állítani, nálam mióta felraktam, így van, gyárilag, nem nyúltam hozzá. -
fokukac
nagyúr
válasz
cassius.clay #21915 üzenetére
én használom, nekem jól működik.
Illetve egy ötlet: csak akkor ajánl fel magyar szavakat, ha a magyar, ékezetes billentyűzet aktív. Ha a hagyományos, ékezet nélküli, akkor angol szavakat ajánl fel...Ui. melyik verziót használod, az újat? Asszem nekem éjjel szólt a telefon, hogy van rá frissítés, de az ilyenekkel inkább várni szoktam...
-
daniele
aktív tag
válasz
cassius.clay #21912 üzenetére
Hát most szervizbe van, ha nem tudják megcsinálni akkor megpróbálom.
-
forintuser
őstag
válasz
cassius.clay #21889 üzenetére
Te nem suti88 vagy véletlenül???
Neki van ilyen sok hihetetlenül sok égbekiáltóan egyszerű sok kérdése.Nem zavar, csak kereső.
-
doddencs
senior tag
válasz
cassius.clay #21887 üzenetére
mert sz*r. szerintem legalábbis. nálam is kilép.
kernelnél pedig bedalust kell látnod.
-
doddencs
senior tag
válasz
cassius.clay #21884 üzenetére
-
FőDudu
veterán
válasz
cassius.clay #21878 üzenetére
A titanium backup pont erre valo. A rendszerre telepitett alkalmazasokat es magat a rendszer beallitasokat is kepes menteni.
Azonban arra erdemes figyelni, hogy mondjuk a miui menteseit ne akarjuk sima romra felrakni.
Azaz az utolag telepitett alkalmazasokra altalaban jo - a rom specifikus beallitasokat azonban sok masik rom nem ismeri.Nalam a menet a kovetkezo:
Regi romon radugom a gepre a telefont es az SD-n uritem a titaniumbackup konyvtarat.
Ezutan titanium backupban a batchek kozott lefuttatom a legnagyobb szamot mutato mentest (system+app+data). Ha lefutott goto recovery es ott csinalok egy mentest a rom-rol. Aztan az SDrol a \titaniumbackup es Clockworkmod konyvtarat rakom el - meg esetleg a Dcim,Igo,Music ha netan formazom az SD-t is.Fontos, hogy 5.0.2.0 recoveryvel, mert az ujabbak inkrementalisak es nem lehet jol menedzselni melyik rom mikori mentes (latszik a konyvtar neveben a datum es minden hozza tartozo fajl abban a konyvtarban van). Ez meg egy konyvtarba rakja a teljes mentest es az valoban lemasolhato masik telefonra es visszatoltheto. Nem szeretem az uj inkrementalis es deduplikalos CWM-et, szerintem lehetetlen jol kivalogatni a fajlokat abbol a halom szamokkal elnevezett fajlbol amit csinal. Reginel a system system.tar es kalap. Tegnap is igy szedtem elo a regi rombol a hangokat.
Uj rom felrak, google fiokba bejelentkezik. Ezutan ha a rom nem rakja fel automatikusan az alkalmazasokat, akkor playben menu gomb es my apps. Onnan kezzel felrakom a dolgokat. Ezutan titaniumbol visszatoltom az app specifikus beallitasokat (data only). Igy nem mixelodik ossze a regi es az uj rom - csak a telepitett alkalmazasok adatai kerulnek vissza. Esetleg messages es call log - de MIUI messagese megboritja a normal romos alkalmazasokat.
A control Panel ilyen:
-
FőDudu
veterán
válasz
cassius.clay #21874 üzenetére
A miui.com a fejleszto oldala - ez valahol Kinaban van ha jol tudom.
A miui.us es miui.uk pedig az amerikai es angol helyileg testreszabott verzio (kevesebb kinai szoveg, stb).A us verziohoz van a fentebb linkelt control panel amivel pont az ilyen testreszabasokat lehet csinalni.
(szinek, operator logo, stb).Ha csak ugy letoltogetsz alkalmazasokat (apk szinten telepitgetes foleg ha az unknown sources is engedelyezve van) eleg nagy az eselye hogy bekapsz valami kartevot - a kisebbek csak turkalnak az adataidban meg logoljak a tevekenysegedet, a durvabbak mar emelt dijas hivasokat es sms-t is kuldhetnek. Miuiban van a permission manager ahol epp az ilyen nem kivan t tevekenyseget lehet alkalmazasonkent beallitani. A permission manager miatt nem tud elindulni tobb root-ot kero alkalmazas sem elsore. Ilyenkor az elso inditas utan celszeru bemennni a permission managerbe es megadni a jogokat a kivant programnak. SMS es hivas inditasi jogot en csak a rendszer tarcsazojanak es uzenet kuldonek adok.... Trusted meg egyedul a Titanium Backup pro lett. Szoval az akarmilyen forrasbol szarmazo play store nem a legjobb otlet.
A Miui Cyanogenmod alapu ha jol tudom, igy CM kernel kell ala. Lehet kernelt cserelni - en Bedalus Marmite kernelevel haznaltam az elozo verziomat (ezen meg megy a gyari).
A szazalekos akku kijelzes a Settings alatt a Battery ala koltozott. Ott van valami battery icon style nevu menupont ahol lehet valasztani percentage kijelzest.
Nekem eddig egy dolog nem lett meg: emelkedo hangerovel ebresztes. Nem jottem ra hol lehet ilyet beallitani. A clock alkalmazasban nincs ilyen opcio.
A masik meg - hiaba tettem fel a Control Panelt hozza - abban nem lehet a proci sebesseget allitani. Ott amenu de nem mukodik. Lehet, hogy kernelt kene cserelni.
De a tegnapi napom elment a hangok rendberakasaval - sajnos telepiteskor rakuldtem egy nekem tetszo hang csomagot ami total osszebaszta a hang beallitasokat. Kb minden hang eltunt (nem kibovult a menu, hanem a gyariak eltuntek), raadasul a hang beallitasokkor ha kivalasztottam az uj hangot azt jatszotta nonstop - hiaba zartam le a telefont vagy csinaltam barmit. Szoval hangokat visszamasoltam az eredeti zipbol a system/media/audio ala es utana egyenkent modositottam a jogokat a fajlokon (Root explorerrel).
Volt vagy fel ora amig vegigmentem a kb 200 hangfajlon.A tobbit majd ma - de a nejemnek szulinapja van igy limitalt az ido...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1869369
Innen szedd le a rendszert es a control panelt is - ez mar a kinaitol elteroen modositott es testreszabott verzio. Ebben a forumban sok hasznos info van.Lockscreenek, temak (sdcard/miui/themesbe kell masolni es themes program alatt menu gomb/add from sdcard):
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1288096 -
FőDudu
veterán
válasz
cassius.clay #21860 üzenetére
Nincs benne gapps gyarilag.
CM10 ala valo kell hozza.http://goo.im/gapps/gapps-jb-20121011-signed.zip
Ugyanugy reboot to recovery es install zip from sdcard opcioval...
-
Szmoki
senior tag
válasz
cassius.clay #21862 üzenetére
nem kell,a rom mindig marad amíg nem unrootolod.
talán megnézed honnan töltötted le. US amcsi,UK brit.
mert MIUI nyelve angol,így a play store is angol lesz. -
janston
aktív tag
válasz
cassius.clay #21857 üzenetére
Ne onnan töltsd le, hanem innen. Ez alapból angol, az európai ember innen tölti a MIUI-t, bár az official oldalról még sosem töltöttem, de szerintem abban csak kínai nyelv van. Telepítésnél, ha nem MIUI-ra rakod, akkor ajánlott factory reset is, de az SD-t nem bántja. Ja és kell gapps is, de azt írják az oldalon.
-
hippo0315
senior tag
válasz
cassius.clay #21850 üzenetére
Bocsánat, nem feltételeztem, hogy nem ismered, csak a képpel egyszerűbb volt megmutatni.
Örülök, hogy sikerült.
-
hippo0315
senior tag
válasz
cassius.clay #21848 üzenetére
Biztos hogy recovery-ből probáltad ?
egy ilyen menüt kéne látni ha van fenn cwm és ott a backup and restore menüpontban a restore állít vissza
ui.: a kép csak illusztráció, mert nem nexus s, de a nexus s-en is pont így néz ki
-
hippo0315
senior tag
válasz
cassius.clay #21846 üzenetére
Szerintem ha cwm-el készítetted akkor azzal is tedd vissza.
Nekem 6.0.1.0 cwm van fenn és az sem zippet készít.
-
margithid
veterán
válasz
cassius.clay #21844 üzenetére
Hm, ez azért elgondolkodtató...
Amúgy is csak ár/érték arányban volt jó vétel, és mint írtam nem is fogok cserélni, habár LG L9 tényleg nagyon csábító...
De azt hiszem teljesen felesleges, főleg, hogy azon még csak ics van és nem is biztos megkapja a jelly bean-t. -
Szmoki
senior tag
válasz
cassius.clay #21808 üzenetére
anno matr1x kernelen ICS-vel 1400-ra húzva GTA3-aztam,talán egyszer fagyott be
csak simán át kell állítani,de most is 1200ön használom nap mint nap.
-
cassius.clay
senior tag
válasz
cassius.clay #21807 üzenetére
Érdekes módon, ha 1320-ra húzom a telót, akkor nem fagy ki, csak akkor meg bekapcsoláskor rinyál a cpu master, hogy túl magasra húztam a procit, és hogy ő kalibrálja magának, amit meg is tesz, de ugyanugy 1320 mhz-n hagyja; most akkor lehet belőle gond, vagy sem?
-
szponzor
senior tag
válasz
cassius.clay #21805 üzenetére
A CM-es a CyanogenMod alapú ROM-okhoz van, a CFS verzió inkább multitasking-hoz készül, a BFS inkább játékokhoz. Mehet 1320-ra is, csak egyet kell emelni a feszültségen, én a régi Matr1x-okban 1400-on csináltam vele tesztet. Más kérdés, hogy utána egy sima zenehallgatás közben is kifagyhat.
-
szponzor
senior tag
válasz
cassius.clay #21803 üzenetére
A sima CFS-t válaszd, aminek nincs a nevében a cm. Jó hogy linkelted, lehet, hogy én is kipróbálom
-
hallerlaller
addikt
válasz
cassius.clay #21654 üzenetére
-
hallerlaller
addikt
válasz
cassius.clay #21652 üzenetére
Ez talán: [link]
-
hallerlaller
addikt
válasz
cassius.clay #21647 üzenetére
1.hsz-ben vannak leírások, vagy nagyon nem megy?
-
RAID 2
aktív tag
válasz
cassius.clay #21639 üzenetére
Miért nem az eladót kérdezed meg, csak tudja, hogy mit csinált a telójával...
-
hallerlaller
addikt
válasz
cassius.clay #21642 üzenetére
Fel ne tegyél semmilyen samsungos firmware-t, azok hardvergyártók, nem értenek az ilyesmihez.
Itt vannak a gyári factory image-k: [link]
-
Szmoki
senior tag
válasz
cassius.clay #21641 üzenetére
a build szám,az megegyezik custom és stock romoknál,csak egy újabb android verziónál változik.nem ismerem a honlapot,szóval azt a kérdést passzolom
-
Szmoki
senior tag
válasz
cassius.clay #21639 üzenetére
ööö beállítások-> a telefonról. ha más rom van rajta általában odaírják,egyébként még találhatsz plusz beállítási lehetőséget is mondjuk,vagy más a menü ha megnyomod a bekapcs. gombot(ez nem biztos) ha tévedek elnézést,de rég használtam stock romot
-
KillBorn
senior tag
válasz
cassius.clay #21628 üzenetére
Így.
és a végén a "fastboot oem lock" parancsot ne hagyd ki. -
szponzor
senior tag
válasz
cassius.clay #21624 üzenetére
Akármilyen módosítás is van, bármikor vissza lehet állítani. Ha bekapcsoláskor a Google felirat alatt egy nyitott lakat van, akkor nyitva van a bootloader-e, ha pedig van Superuser nevű alkalmazás, akkor nagy valószínűséggel root-olt. Ha van, akkor még érdemes megnézni a szoftver nevét, mert esélyes, hogy nem is gyári ROM...de a lakattal kezd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest