- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- One mobilszolgáltatások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
tome0001 #16944 üzenetére
MIUI-val sokat kell finomhangolni, hogy valóban jó legyen.
Ha factory restetet csinálsz, akkor pedig ugrik minden telepített program stb, az a gyári állapotra, illetve a rom eredetijére állít vissza..
Biztos, hogy azt nyomtad?
Ha a play fent van, onnan tudsz mindent telepíteni. Attól függ, milyen packot tettél fel -
havri1
félisten
Kb csak arról van szó.
-
havri1
félisten
válasz
nexusking #16921 üzenetére
Mindjárt visszakeresem, van pár buildom apk-ban
720p teszt
Ezt csekkold le pls! -
havri1
félisten
Más:
Csak upgradeltem 2.5.18 ról 2.5.25 re (MIUI).
A 18asban benne volt a monitor.apk, ebben meg nincs.
Viszont ma előjött egy értesítés, hogy adathasználati értesítés, felkiáltójellel, de nem tudom megnézni. Ha kilövöm, 2 perc és visszarakja..
Ötlet valakinek? -
-
havri1
félisten
Nem használ valamelyikőtök GoKeyboardot?
Az istenért nem tudom tanítani a T9 szótárát..
Lehet nem is jól csinálom..
2 módban használom a billt :Hagyományos kiosztásban, és telefon billentyű kiosztásban (így baromi gyorsan lehet írni t9 segítségével, de elég hiányos).
Eddig azt hittem, hogyha hagyományos kiosztásban írok, és számára ismeretlen szó kerül beírásra, akkor ha beírom, és felül rábökök, akkor bekerül a megjegyzettek közé. Elvileg be is kerül, mert ha egyből utánna próbálom írni, már felajánlja.
De ha pár óra múlva nézem, próbálom, már nem!
?!? -
havri1
félisten
válasz
mgTerminator #16854 üzenetére
Én nem hiszek az ilyenekben..
A gyors töltők meg a normál között sem vettem észre soha különbséget. -
havri1
félisten
Kint van az új MIUI
miuiandroid_crespo-2.5.25.zip (Nexus S) -
havri1
félisten
SparKernel 1.2 -1.4
AIR kernel 4.2Ezekkel nagyon szépen megy a MIUI, csak elég erősen zabálják az akksit.
Aki MIUI-s, milyen kerneleket használtok még? Tesztelném.. -
havri1
félisten
Vissza kellett raknom a SG-NS-ICS_27022012_HIGH_HZ(Steve-Garon) kernelt, mert az 1.4 es Sparkernel, bár baromi gyors, akadásmentes, de 7 óra alatt leszívta az akksim. (mondjuk végig neteztem).
A másikkal (SG-NS-ICS_27022012_HIGH_HZ(Steve-Garon) ) kibírta délután 4ig ugyanígy netezve, de akadozgat.. -
havri1
félisten
AIR kernelnél mi a 2 verzió között a különbség, illetve mit jelent a colors meg a 65fps egy kernelnél?
Az, hogy szín, meg 65fps alapban értem, de nem tudom, hogy jön egy kernelhez. (az a bizonyos bug javítás, ami a tesztekben látszik?)Download New Version :
(All versions are No bootanimation)
[Only Voodoo Colors], [65 Fps + Blue Colors], -
havri1
félisten
Apex, cm9, hasonló romokban a tárcsázó méretét lehet kisebbre venni?
Mert nagyon nagyok a számok, és csak 1 sor nevet jelenít meg. -
havri1
félisten
Én nem tudom mi van, de ma megint előjött az új miuiban használat közbeni akadozgatás. A görgetések akadoznak, az ablakok akadozva jönnek elő, tűnnek el..
Most matrix 19.5 bsf volt fent, előtte cfs..
Mi az istentől akad ez a szar, én nem tudom felfogni!!!! -
havri1
félisten
válasz
krapnek #16693 üzenetére
Ha full gyári, akkor igen szűkösek a lehetőségek
Mivel olvastam már itt, hogy ugyanazon gyári ota-s rom egyeseknél nagyon fogyaszt, másoknál jó, így ha a hw hiba nem áll fent, csak telepítési bugra tudok tippelni.
Én lementeném az sd (ill belső storageról) tartalmát, de csak a képeket, zenéket, stbstb.
Majd formáznám beállításokból (beállítások, tárhely, és talán ott van sd formázás).
Ezután a rendszer gyári helyreállítása..vagy hasonló..
Ha nincs nyitva a bootloader, nincs cwm, akkor se wipe, se format, se semmi sincs.. -
havri1
félisten
válasz
krapnek #16690 üzenetére
A kép szerint 97%, és 17 órát ment, de gondolom most töltötted fel.
Fura, a 2 android rendszer, az sokat megzabált.
Nekem általában úgy néz ki, hogy 57-65% a kijelző, és maradék oszlik el...
Nálam rom/kernel páros határozza meg az akksi fogyasztást..
Most kb visszaállt a saját használatommal az 1 napos üzemidőre, ami igen jónak mondható, mivel gyakorlatilag egész nap 3g-zek, és elég sokat is telefonálok.
Én egy full reinstallt próbálnék ki, full formattal..mgterminator : Köszi, bár nem tudom mi az a virtuális gép a droidon
-
havri1
félisten
Most a nexus s-ben mennyi ram van?
512 mb?
Ha annyi, akkor miért csak 404 mb-ot használhat a rendszer? Mi van a maradék memóriában? -
havri1
félisten
válasz
mgTerminator #16624 üzenetére
Még én is keresem a leírást, de az már körvonalazódik, hogy a memória chipek írás/olvasás, illetve a kezeléséhez van köze.
Ezzel párhuzamosan a sebességre, és gondolom élettartamra.
Várom én is hozzáértő válaszát -
havri1
félisten
válasz
nexusking #16622 üzenetére
Én nagyon érzékeny vagyok az akadozásra, mert hozzászoktam a tökéletes rendszerhez (Slukkica PureMiui1.12.12 talán). Na az hihetetlen sebességgel futott, trinity kernellel nálam.
Szóval törekszem én is a tökéletes programfutásra. Nagyon részletesebben nem tudom leírni.
Telepíted a kernelt, újraindítasz, telepíted az nstools-t, majd restart meg root jogok kiosztása után, a megadott dolgokat beállítod.
Lehet amúgy jól fogyaszt, csak sokat használom azóta..
Elég sok nyomkodás mellett, nekem reggel 8tól 18hig bírta, akkor esett le 18%ra az akksi.
Ebben volt kb 10-20 perc telefonálás, 1-2 óra wifi, 1 kernel csereés a wifit leszámítva HSDPA net, ami egész nap pörgött. Viber smsm, faceook, netezés
-
havri1
félisten
válasz
nexusking #16620 üzenetére
Arról én sem találtam, nagyon de nagyon kínai oldalról szedtem le én is
Nyugodtan felteheted, jól működik. 1.2 és 1.4 is tesztelve, semmi különbséget nem vettem észre, mind miuiandroid oldalról leszedett romon. (2.5.11 és 2.5.18)
Talán a most használt Steve Garon rom annyival jobb, hogy 1100mhz CPU/220mhz bus sebességes, és hogy deep idleből híváskor a lock screen nem akadozva jelenik meg..
Ami lényeges és látványos sebességnövekedést hoz, az a deadline beállítása az Active Scheulder-ben, illetve a CPU fülön a Governor, smartassV2 beállítása.
Ezekkel gördülékeny az ICS MIUI.
Viszont a GB MIUIhoz képest majdnem másfélszeres az akksi fogyasztásom.
1 napot nálam nem bír ki sajna, GB MIUI elment estig.. -
havri1
félisten
Persze elírtam, nem GPU ról beszélek, hanem BUS -ról.
Csak közben PC-t is tuningolok.. -
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz
nexusking #16614 üzenetére
Amit kérdeztél, azt Slukkica ajánlotta, A srác nevét már elfelejtettem sajnos, de xda-ról kaptam le. Jelenleg is ezt használom, a spark kernelek, és ez, kb ugyanazt tudja, vagyis majdnem tökéletesek
Trinityt még nem próbáltam, De már leszedtem mind2-t
Ha nem is OC-zol, a programot szedd le, ugyanis a kernelt ezzel tudod tweakelni.
A CPU dolgait is ezzel állítod, defaultban nem biztos, hogy jól fog menni. -
havri1
félisten
válasz
KillBorn #16610 üzenetére
Én rengeteget próbálkoztam már kernelekkel, romokkal, kismillió beállítással, de egy jól beállított kernel, kicsit húzott GPU-val (220-240mhz esetleg), sokkal többet ér, mint egy rosszul belőtt kernel, 1440 mhzen húzott CPU-val.
Véleményem szerint 200-1100 mhz közt bőven elég a cpu, és 220mhzen a gpu.
Alapban, 1ghzen is baromi gyors a cpu, nem amiatt akadoznak esetleg a dolgok.
A kernelben nincs program, azokat külön kell leszedned, ha a rom nem tartalmazza.
Csak vigyázz, egyszerre 1 progit használj, mert okozhatnak meglepetéseket!
Illetve arra is figyelj, OC alatt nehogy használj Performance scallingot,mert kb nonstop a max órajelen fog ketyegni a cpu, nem sok jót jósolnék neki -
havri1
félisten
Kernelek
Ide raktam fel, amiket használtam GB és ICS alá.
Amikkel az új MIUI jól megy:SG-NS-ICS_27022012_HIGH_HZ.zip
SparKernel-1.2-ICS.zip
SparKernel-1.4-ICS.zipMindegyiket átállítottam deadline/smartassV2 módban használva, igen fürgék.
havri
-
havri1
félisten
Sajnos nem fogyaszt valami jól az új MIUI.
Nem bír ki egy napot ...
Reggel fél8kor vettem le töltőről, és most már lemerült -
havri1
félisten
válasz
jackbacsi87 #16562 üzenetére
Nah, megnéztem, össze vissza ugrál..
Van, hogy 45 mb van szabadon, és most pl 146..
Bár hozzá kell tennem, hogy fut 2 alkalmazás, ami sok memet eszik.
messenger+viber + go keyboard
Ezek alapból 22+18+14 mb -
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz
jackbacsi87 #16538 üzenetére
100mb körül ingadozik (80-120) a szabad ram, amikor figyelem, de nem szoktam figyelni..mert jól pörög a rendszer
-
havri1
félisten
válasz
jackbacsi87 #16530 üzenetére
MIUI ROM 2.5.11 teszt :
Rom : MIUI ROM 2.5.11
Kernel : SG-NS-ICS - Steve GaronTelepítés :
- Full format (SD, System, Data, Cache, Boot)
- Wipe data factory reset
- Wipe cache
- Wipe dalvik cache
- Rom telepítése + kernel telepítése
- Újraindítás, 2 percet várni, majd újraindítás
- NsTools telepítéseNstool beállítások :
- Active Scheduler : deadline
- CPU Governor : smartassV2Restart
Na innentől lehet azt mondani, hogy kész az alap telepítés, és az eddig legfürgébb ICS MIUI
Így, 1 nap kőkemény mélyvízi teszt után ki merem jelenteni, maximálisan használható, és gyors -
havri1
félisten
Azt hiszem rájöttem ;-)
Ha Google +ról szinkronizált, azt nagyban jeleníti meg. Ha egyéb helyről, az kicsi... -
havri1
félisten
Hello!
miui ban nem tudja valaki, hogy hogyan lehet a tarcsazoban a kép méretét minimálisra venni?
Eddig jó volt, most valamiért egyik contact nál kitette teljes képre.. -
havri1
félisten
válasz
janika1988 #16485 üzenetére
Rom után reboot előtt menjen fel minden, ez a legtisztább.
-
havri1
félisten
Volt ma szó aksi kalibrálásról.
Ez csupán az akksi töltöttségének pontos kimutatására jó, vagy javíthat az üzemidőn? -
havri1
félisten
-
havri1
félisten
Feltettem a SparKernel 1.4 -et, látszólag nincs változás. (1.2 nagyon merült az akksi szerintem).
Feltettem az NSTools-t is. Átlapozgattam, de nem találtam ilyen infót, hogy milyen verzió a kernel, nem emlékszel, hogy melyik menüben lehet megnézni, esetleg állítani?Illetve nagy MIUI-s vagy, hátha van ötleted
:
Screenoff and lock programot használom a készülék kikapcsolásához. AMióta ez az új MIUI van fent (2.5.11), azóta ha rábökök a widgetre, kikapcsolja, majd vissza, és megint ki a készüléket. Mi lehet, nincs 5leted? (Kikapcsolja, majd a zárt lockscreen jön elő, és pár mp múlva visszazárja)Köszi!
havri
-
havri1
félisten
Leszedtem innen a cfs kernelt, rátoltam az új miui-ra, de a google képernyőnél agyhalál.
wipe volt..valami nem jó.
Hogyan lehet eldönteni, hogy az adott kernel CFS vagy BFS? -
havri1
félisten
Ez a galaxy nexus spec, csak a kép rossz..meg 1-2 elírás
-
havri1
félisten
Új tesztalany
-
havri1
félisten
miui ics gyári böngészőben hogy lehet kitenni teljes képre, nem tudja vki?
Eddig megjelent jobb alul egy kis ikon.. -
havri1
félisten
válasz
nexusking #16415 üzenetére
Idő kérdése, kernel csere nem nagy dolog, szerintem érdemes!
(bár nem a húzhatóság miatt, én nem nagyon láttam különbséget 1000-1440 között).
Inkább a Scalling/Governor, na az a lényeges.
ondemand, performance alatt nekem akadt szinte minden..mármint ha ezen 2-n kívül mást állítottam be. -
havri1
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest