Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • cinemazealot

  addikt

  A településünk FB csoportjában rendszeresek az elégedetlenkedések amiatt, hogy "már megint miért" [hétköznap | hétvégén] kell [füvet nyírni | kutyát ugattatni | fát vágni | flexelni | füstölni | bulizni]...?" stb. (megfelelő aláhúzandó). Ezek általában azok a személyek, akik 1-2 éve szabadultak ki a nagyvárosból a természet lágy ölére, remélve, hogy itt kipihenhetik majd a korábbi megpróbáltatásaik okozta stresszt.

  Ekkor jönnek az egyébként alig pár évvel korábban (vélhetően ugyancsak a nagyvárosból) beköltöző megmondóemberek, akik nagyképűen odavágják, hogy "miért, mire számítottál?", és mint aki nem pont így rinyált pár évvel a beköltözése után, kicsapja a poszt alá ezt a plakátot és veri a mellkasát, hogy ő milyen büszke, már-már tősgyökeres vidéki, mert pl. tudja, hogy a kecske béget. :) A zárszó pedig általában az, hogy ha ez nem tetszik, el lehet menni, hiszen ahogy a plakát utolsó sora is írja: "ezen nem kívánunk változtatni".

  Én meg csak jót mosolygok az egészen és továbbgörgetek. :)

 • Geri Bátyó

  őstag

  LOGOUT blog

  A mindenhol elégedetlenkedőkkel én sem értek egyet. Igazából az irományom is erről szól valójában. :K

  szerk: Azt azért hozzá kell tennem, hogy a lakóhelyem az utóbbi 2-3 évben nagyon durván "elzajosodott", aminek nem igazán értem az okát. Korábban - nagyvároshoz képest - viszonylag nyugodt és csöndes volt.

  [ Szerkesztve ]

  "Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

 • Ezek általában azok a személyek, akik 1-2 éve szabadultak ki a nagyvárosból

  De legalább nekik nincs vegyestüzelésű kazánjuk és évtizedek alatt felhalmozott döglöttmacska készletük, amit nagy előszeretettel tuszkolnak be a kazánba tüzelő helyett :O

  Nálunk az ősz közeledtével nagyon kell figyelni, hogy mikor ér haza az őslakos szomszéd, mert a hazaérkezte után begyújt a kazánba és olyan büdös fekete füst jön a kéményéből, hogy ahhoz képest egy átlagos raktártűz kutyafüle :W

  It's nice to be important, but more important to be nice.

 • cappa72

  nagyúr

  Mint 30 évig panelban lakó, majd vidékre költöző idősödő fazon bizony mondom néktek a valót Májkel Dzsekszonok ( ;] ), hogy egyiknek ilyen előnye van, meg olyan hátránya és vissza is igaz.
  A panelt kevésbé szerettem.
  A falu "központjában" meg hetente buli van, eddig 18 év alatt talán 1x volt, hogy azt mondtam, zavar.
  Mondjuk amikor a szomszéd már műanyaggal tüzelt, azt azért szóvá tettem.
  Sajnos mindig is lesz olyan, aki nem gondolkodik, és kevéssé foglalkozik az együttélés kölcsönösen odafigyelő viselkedésformáival - szerintem itt a kulcs, és ez település-fajta-független.

  Death is the natural part of the life - A halál az élet természetes része... "A melodic death metal, olyan mint egy csendes romantikus boncolás"

 • doeeg

  senior tag

  Főútvonal melletti falun nőttem fel úgyhogy én mindenre IS immunis vagyok :D Forgalom zaja, flex, kutya, traktor... tökmindegy. A panelban 1-2 évig azért zavart a felső szomszéd, kb. mintha minden nap (és éjszaka) szekrényeket borogatna... de megszoktam, egy járókerestes öreg néni, nem tud mit csinálni gondolom. Ez vele jár.

  Élni és élni hagyni - ezzel egyet tudok érteni, de csak akkor ha ez kölcsönösen teljesül.

  Mindamellett, nagyon fel tud ****ni a témába vágó beszélgetésekben, ha az a konklúzió, hogy "minek ment oda, költözzön tanyára ha [valami amit a vitapartner csinál, tehát szerinte azt szabad csinálni] zavarja."

  Mindenkinek joga van a zavartalan, egészséges élethez, amihez hozzátartozik a a környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló jogszabály - lásd csendháborítás tilalma - (vidéken és panelban is, és nem csak este 10-től mint ahogy az a '93-ból származó kóbor emlékekben él sokaknál), a különböző sz*rok elégetésének tilalma (a kert végén, a kazánban, szalonnasütéskor is), és az egészséges élethez való alapjog is (pl. panelban ha az alattam lévő a fürdőben cigizik és áthúzza a szellőző hozzám, de ugyanez a sz*rok elégetése is vidéken, kb. rosszabb a levegő októbertől-márciusig mint Bp-n bármikor).

  A minimum az, hogy ha felvetődik bármelyik, akkor az elkövető ad egy épeszű magyarázatot és meghúzza magát, nem hogy még neki áll feljebb és habzó szájjal elküld a vérbe, úgy hogy mondjuk ő papától örökölte a lakását / házát / akármijét, amit ingyen utaltak ki nekik a kommenizmusban (sarkított példa), én meg mondjuk kifizettem érte 30-80M-t (helytől és típustól függően).

  Persze ugyanez fordítva: attól hogy valaki kifizet 30-80M-t egy ingatlanért, nem teszi helyi kiskirállyá, ha kedd délután háromkor kettővel többet csattant a papucsom a födémen, vagy nyírom a füvet a 0 decibeles villanyfűnyíróval péntek délelőtt 10-kor, és ez zavarja a kert túlsó végében a fikuszát a növekedésben, hát bocs.

  [ Szerkesztve ]

 • 8th

  őstag

  LOGOUT blog (1)

  Nálam az utolsó csepp az volt amikor a felettünk lévő lakást kiadták két kurvának. Napszaktól függetlenül hallottad ahogy dolgoznak. Háromszor kellett rájuk hívni a rendőrséget utolsó alkalommal tettenérés volt elvitték őket is meg a fickót is, pár napra rá eltakarodtak a lépcsőházból végre. Mondjuk a mami aki kihalt abból a lakásból az sem volt jobb. Álmatlanságtól szenvedhetett mert klumpában mászkált fel alá a fa parkettán fél éjszaka és általában hajnal kettő és három körül aludt el. De reggel hatkor már úgy ordíttatta a rádiót, hogy mi kb. arra keltünk. Havi 1x biztos beszart a lift. Alattunk egy lusta szar alkesz lakott két nagytestű kutyával. Akkor vitte le kutyáit amikor azok már az ajtóban vonyítottak, rendszeresen össze is húgyozták a lépcsőházat emiatt a barom miatt. Apropó lépcsőház. A takarításból is állandó problémák voltak. Én faszi létemre azon a héten amikor én voltam a soros heti 3x felsöpörtem és felmostam az emeletet (házirend szerint 1x kellett volna) a puccos szomszédcsaj meg simán leszarta pedig nem dolgozott otthon meresztette a picsáját. A lépcsőház ajtót mindenki úgy csapkodta mint a budiajtót. Olyan szar volt a vízvezeték hálózat, hogy ha valaki lehúzta a budit (bármelyik emeleten) berezonált zúgott az egész vezeték a földszinttől a tizedikig. A mindenkit leszaró éjfélkor még zenét ordíttató és a naphosszat a házastársukkal ordítozó faszparasztokról már nem is szólva. Mondjuk ebből kb minden lépcsőházra jut egy így kb már szóra sem érdemes. Az is szép volt amikor behúzták a padot a ház tövére mert ott délelőtt fasza árnyék volt és ott trécseltek meg cigiztek az unatkozó öregek a környező lépcsőházakból az ablak alatt. Aztán én voltam a szemtelen fiatalember mert szólni merészeltem őnagyságáénak. Amikor végre eltakarodtak haza én szépen felhoztam a pincéből egy láncot meg egy lakatot visszahúztam a padot a helyére és odaláncoltam a fához. A kulcsot ahogy kell beletörtem a lakatba és rohadjatok meg. Azon is volt lázongás de leszarom. De a legjobb az volt amikor vettem egy fűkaszát, hogy anyámnál a kertesben le tudjam csapni a gazt. Rendesen meg voltak sértve, hogy nem nyírom körbe a lépcsőházat vele mert hát már mekkora a fű. A liftre várva a kutyás baromarc is betalált ezzel, de olyan köcsög stílusban... Kb. hasonló stílusban kiszaladt a számon, hogy azért nem mert oda jársz szaratni a kutyáidat mert egy lusta geci vagy a két utcányira lévő kutyafuttatóig elvinni őket. Én azért nem fogom rendben tartani a területet hogy szép gondozott helyre szarjanak a kutyáid míg te ülsz a lépcsőn és dohányzol. Lett is olyan sértődés belőle onnantól még köszönni sem köszönt a barom. Hála az égnek. Van még rengeteg történet ezek jutottak hirtelen az eszembe.
  Kösz, nekem elég volt lakótelepi lakásból egy életre. Ha ingyen adnák sem mennék vissza panelba. Nincs az az isten. :N

  [ Szerkesztve ]

  A felnőttkor megérteti az emberrel miért akar shrek egyedül maradni a mocsárban

 • totron

  senior tag

  Döglött macska & raktártűz lolz. :D

  Nem a hangokkal van elsősorban a baj, hanem azzal az abszolút kompromisszumképtelenséggel és együttélésre való törekvés akaratának hiányával, ami tényleg tud kétségbeejtő lenni. Az arány ez ügyben lesújtó: 10-ből 8 játssza az idiótát vagy ténylegesen az. A maradék 2 meg másnak a szomszédja.

  A zárszó pedig általában az
  Kedvenc zárszavam a közhely, hogy akkor költözzön tanyára. Egyszer valaki beírta, hogy ő már ott lakik. :)

  Ez a könnyű befogadhatóságra, ezáltal mégkönnyebb terjedésre ítélt és ennek szellemében megkomponált poszt is ugyanezt a befordítóan veszélyes attitűdöt veszi alapul a kinyilatkoztatásra, a tetejébe meg még büszke is egyszerűségére.

 • Narxis

  nagyúr

  Ez így van sajnos, én még megemlíteném a kommunikáció hiányát illetve annak minőségét. Vagy nem szól ha zavarja valami és így gyűlik benne a méreg aztán amikor már nem bírja akkor verbálisan letámadja a szomszédját vagy rögtön fenyegetőzik és feljelent mindenért. Ugyanúgy ahogy a vezetésnek, vásárlásnak és a többi területnek így az együttélésnek sincs kultúrája Magyarországon.

 • D1Rect

  félisten

  Lesz starlink semmi hátránya nem lesz tovább a tanyának.

  "Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

 • lomposfarkas

  tag

  "Reggel 5:45-kor arra ébredsz, hogy a szomszéd öregasszony indul bevásárolni"
  Ó igen. Kisvárosban élünk, kölökkoromban néha elkísértem mutert a reggeli bevásárlásra. És minden alkalommal a kisbolt 6 órási nyitása előtt negyedórával már ott álltak az öregasszonyok!! Mintha 7-kor vagy 10-kor nem tudtak volna bevásárolni, ott toporogtak a zárt bejárat előtt! Mondjuk ebből kiderül, hogy anyám 40 évesen is ilyen természet volt... Magyarázatot azóta sem találtam erre, oké az ember egy irracionális állat, de ez a hajnali nyitás előtti negyedórányi toporgás szembemegy mindennel.

 • totron

  senior tag

  Lehet, hogy a háború nehézségeit ellenpontozták így, tudat alatt. Megtehetném, hogy ne tegyem, de mégis megteszem, mert megtehetem - fricska a múltnak.

  Szerkimerki.: az alapjárati szocializmusban lévő árukorlátot ne is említsük.

  [ Szerkesztve ]

 • szipipeti

  csendes tag

  Hidd el, nem volt öncélú!
  Mégiscsak olcsóbb a bolt előtt 10-15 percben nyugodtan átbeszélni a "női ügyeket" és az éjszaka történteket, mint ugyan ezt délelőtt vagy délután a fodrásznál... (ahol fizetsz az aktuális pletykákért...)
  Szóval ez egy nagyon költséghatékony megoldás...

 • mephi666

  veterán

  nálunk szomszédok arra szoktak rá, hogy a lépcsőház tövében hétvégente bográcsoznak meg tárcsán sütögetnek... rendes méretű pb-palackról :) vasárnap mosunk, szárítjuk a ruhákat és konkrétan az egyik ablakunk alatt megy a sütés 4-5 órán át és jön be mindenféle szag... 4emeletes az épület, egymás mellett van vagy 2 tucat lépcsőház C alakban, középen egy majdnem teljesen zárt térrel és ezen a részen az épület tövében "dolgoznak" ...garantáltan több tucat lakás érezheti, amit csinálnak...

  ...ezzel végülis nem az a problémánk, hogy próbálják jól érezni magukat, csak ha az a palack ott eldurranna, berobbanna vagy 100 ablak :U az egész művelet szabályosságára lennék leginkább kíváncsi (ha 1-2 hétvégén előfordl ez, szerintem valaki rájuk hívja a rendőröket/tűzoltókat) ...azt tudom, hogy panelban alapból tilos gázpalackot tárolni

  "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

 • Geri Bátyó

  őstag

  LOGOUT blog

  Én panelba születtem (44 éve) és azóta is panel, ráadásul a jelenlegiben 18 éve, de az utóbbi néhány évben valami megváltozott és nagyon nehezen bírható.

  (#5) doeeg: Mázlista vagy, hogy mindent bírsz! :K Én Fehérváron születtem, Pestre költöztünk és Tatabányán tanultam. Csupa nagyváros, de kezdek besokallni. Talán csak öregszem, de inkább az lehet, amit írsz, hogy az emberek nem figyelnek és gond nélkül zajonganak órákon át elfeledve, hogy a közvetlen közelükben még többszázan élnek.
  A "költözz tanyára" kijelentésekre azt szoktam válaszolni, hogy: Inkább te, mert te nem tudsz kulturáltan együtt élni a többi emberrel. Tanyán nyugodtan zajonghatsz.

  (#7) totron: "Ez a könnyű befogadhatóságra, ezáltal mégkönnyebb terjedésre ítélt és ennek szellemében megkomponált poszt is ugyanezt a befordítóan veszélyes attitűdöt veszi alapul a kinyilatkoztatásra, a tetejébe meg még büszke is egyszerűségére."
  Bízom benne, hogy ez valójában nem nekem szól, mert csak egy ferde tükröt tartottam a kép készítője felé, illetve azoknak, akiknek semmi sem jó. Más kérdés, hogy valós "élmények" alapján írtam.

  (#8) Narxis: Egyetértek! Van pár lakó a házban, akik 17 éve "áztatós"-nak hívnak, mert a beköltözés után szétrobbant a csőszekrényben a melegvízcső (mármint a gerinc, nem a lakás bekötés). Meg sem kérdezték, hogy mi történt.

  (#13) mephi666: Ez a sütögetés elég nagy otrombaság, főleg, ha bőven lehetne kicsivel arrébb is csinálni.

  [ Szerkesztve ]

  "Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

 • CounterBoci

  senior tag

  LOGOUT blog

  Párszor laktam rövidebb ideig panelban, egyébként falusi vagyok. Pesten volt a legdurvább. Ott először azt hittem fölöttem egy elefánt ugrál, de mivel nem tudnak az elefántok ugrani, elég fura anomáliának tűnt. Elindultam fölfelé, de a lépcsőházban jött két emelettel! lentebbről egy még idegesebb fószer, akinek nem tudott aludni a gyereke a zajtól, így átengedtem neki a lehetőséget. Egy hülyegyerek gördeszkázott a lakásban és gyakorolta a figurákat. Minden nap és sokáig. Párszor dörömböltem, erre a pofátlan kis f@sz visszakopogott. Egyszerre szakadt el a cérna a másik lakóval.

  Nekem az fura itt falun, mikor a két háznyira lévő vendégházba érkeznek lakók. Azt a fél utca hallja, úgy szoktak ordítani, főleg a gyerekek. Felénk nem szokás ordibálva visongatni, meg úgy általában. Néha olyan, mintha majmokat szállásolnának el.

 • doeeg

  senior tag

  "Megtehetném, hogy ne tegyem, de mégis megteszem, mert megtehetem - fricska a múltnak."

  Ez valós dolog lehet. Feleségem nagymamája lassan 90. A mai napig nem hajlandó a fehér kenyéren kívül bármilyen (teljes kiőrlésű, rozs, akármilyen ami nem hófehér) kenyeret megenni, még a héját is mindig lekanyarítja. "Elég volt a rágós héjú fekete kenyérből a háborúban"

  Apám hasonlóan, nagyon nehéz gyerekkoruk volt, és fiatalon elveszített egy csomó családtagot. A mai napig minden vasárnap rántotthús van (gyerekkorában nagyon szerette de kb. csak karácsonykor telt rá), és mindig addig eszik, amíg majdnem rosszul lesz, mert ki tudja mi lesz másnap. Mamám mesélte, hogy ez azóta így van, mióta tudnak normálisan, normális ételeket enni.

 • nullpoint

  senior tag

  Családi házas övezetben lakom.

  Kedvenceim a reggel 6-kor elinduló, feltehetőleg 31 ajtós limuzinnal járó barmok. Legalábbis az ajtócsapkodások száma erre enged következtetni.

  Ugyanebből van nyugdíjas is itt.

  Megy vásárolni minden nap. Kocsival. Mert az fontos. Reggel sosincs elég autó az utakon, mindenképp részt kell venniük a forgalomban. :D

  Aztán van az egy szem barom (én), aki az utca végéről már üresben érkezik, és lábujjhegyen nyomja a helyére a kocsiajtót.

  Persze kompenzálom a figyelmességemet a központizárral, ami akkorát csattan mint egy kisebb karambol.

  [ Szerkesztve ]

 • janeszgol

  veterán

  Ezek a nyuggerek pont mindig azzal a busszal mennek vásárolni, amivel a fiatalok is utaznak az iskolába. Természetesen ez is okoz feszültségeket. Nem várnák meg ám a 8 órát, amikor már becsengetnek a gyerekeknek, nem. 7 órásival kell menni, meg a fél nyolcassal.

  Huawei: akárhogy alakul a sorsa, a kedvenc telefonmárkám marad. (2012-től ismerem es követem a márkát.)

 • janeszgol

  veterán

  36 éves vagyok, szóval én is megéltem pár háborút (CoD…), de nálam is csak a fehérkenyér jöhet szóba, semmi más. Csak fehér.

  A poszthoz: a gyerekkori lakásommal szerencsés vagyok, bár most költözött fölénk egy háromgyerekes család, akik hát zajonganak, de nem zavar. Amúgy sem zavarnak a zajok. Itt az albiban volt egy nő, aki állandóan kiabált, de az se zavart. Ettől függetlenül 1-2 éve megváltozott a dolog, inkább élnék családi házban. Nem a zajok miatt, hanem mert ott jobban érzem magam.

  Huawei: akárhogy alakul a sorsa, a kedvenc telefonmárkám marad. (2012-től ismerem es követem a márkát.)

 • twollah1976

  őstag

  LOGOUT blog

  Fuldugoval kell aludni.

  Problem solved.

  Evek ota fuldugoval alszom es nem a zajra riadok fel hanem arra, hogy ki kell mennem a ketbetusre.

  \m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

 • A Kőbánya-Újhegyi lakótelep 1977-ben épphogy elkészült, mikor itt kaptunk lakást. Csak fiatal lakók voltak, a fúrási "szezon" hamar kifutott. Persze sok volt a gyerek, így itt is volt visongás, ordítva nevelés.
  Teltek az évek, felcseperedtek a jövő reménységei. Volt éjszakai focizás konzervdobozzal a betonon, ugyancsak éjszakai bulizás a közeli játszótéren. Ezeknek viszonylag hamar vége lett, köszönhetően a polgárőröknek.
  Ma már csend van, hiszen megöregedtünk. Hál' Istennek nem süket senki, hogy ordíttassa a tv-jét. Ami a szomszédaimat illeti, semmi zaj nem szűrődik át tőlük. A közvetlen szomszédommal 43 és alatt egy hangos szó nem sok, annyi sem volt.
  Persze itt is vannak kutyák. A földszinten biztos zavaró, ha ugatnak, de a nyolcadikon kibírható.

  Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

 • Hieronymus

  őstag

  LOGOUT blog

  Bocsi, ezt nem hagyhatom ki.

  Nagy előny, ha mindenki egyszerre kezd el nagyot hallani. :DD

  „Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

 • Ha már a hangjukról sem ismerem fel a csajokat, muszáj lesz őket kitaperolni. ;)

  Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

 • PDA_FAN

  csendes tag

  Nem értem, mit nem lehet azon érteni, hogy reggel 6-ra, nyitásra KELL menni vásárolni. Minden nap, lehetőleg hétvégén is. Fél 7-re szinte minden áru elfogy, megromlik, megbüdösödik, összefonnyad. Főleg vidéken, ahol a kisboltba csak hajnalonként jön áru, délutánra a sör is kifogy a hűtőből.

  Ha viszont hajnalban nincs meg a friss túrós táska, kakaós csiga, akkor jön az apokalipszis, mindmeghalunk. A világ kifordul a tengelyéből.

  A kecskebégetésesn sem értem, mit kell fennakadni. Mindenki látott már beszédhibás embert. Miért ne lenne ez másként a kecskéknél?

 • Hieronymus

  őstag

  LOGOUT blog

  Gyermekkoromban gyakran voltam Mezőhegyesen a nyári szünetben.
  Piacra menni zseblámpa nélkül nem lehetett. Amikor hajnalodni kezdett, már zárt a piac.
  Ha jól emlékszem hajnal háromkor indult az élet.
  Én minden piaci napon reggel hat fele ébredtem. A nagyi 3 órakor még csendben tevékenykedett. Piac után már kevésbé volt csendes. Egyszer elmentem a nagyival piacolni. Nem értettem miért mentünk.
  Nem sokat vásárolt, viszont sokat beszélgetett.

  „Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

 • doeeg

  senior tag

  "Fuldugoval kell aludni.

  Problem solved."

  Rosszul csinálod az iróniát. Mást nem is feltételezek, mert egy ilyen kijelentést nem lehet komolyan gondolni.

  [ Szerkesztve ]

 • thesound

  őstag

  Panel tapasztalatok:
  -alul nagyothalló mama minden reggel fél hétkor ordítva telefonál. Hétvégén is.
  -a gondnok hajnalban (heti 4-szer) csapokdva és ordibálva (piás) húzza ki a kukákat az ablakok alá
  -jönnek a kukások ordítanak, hogy hallják egymást a kukás autó zajától
  -jönnek a kutyások ahogy a posztba van írva
  -a játszótérről Tibike a 7.-re ordít fel, hogy inna valamit, pénzt kér. Az anyja teli torokból ordít vissza, hogy ott a csap...
  -este meleg van a panelben, megérkeznek a parkolóba a bandázók. 18-22-ig a parkolóban sörözés, ordítozás (nem ma barnultak)
  -22-től jön az újabb parkolós bagázs, a sutyerákok. Végig lehet hallgatni, hogy ki mikor szabadul...
  -hajnal 1 körül a felül lakó ficsúrgyerek (tudjátok, bokáig érő női nadrág, női sportcipővel, színes napszemüveggel...) hazaér a bulikából. Persze ordítva beszél, vihog. A csaja a topánjában katonatiszt módjára veri a lábát járás közben. Utána ágynyikorgatás következik
  -a játszótéren megjelennek a buliból hazafelé tartók és aftereznek egyet ordítva, bt hangszóróval
  -hétvégente -a helyi erők- megkezdik a lakásban az ereszd el a hajamat (aki szólt neki az eléggé meg lett fenyegetve)
  -új mandulaszemű bérlő, zeneiskola, napjában 2szer furulyázik és áriát gyakorolnak órákon át, bent a lakásban.

  A kintről jövő problémákat új nyílászárokkal és légkondival nagyrészt orvosoltuk. A lakásban lévőekkel nem tudsz mit kezdeni. A felletünk lévőnek szóltunk. 1 hétig próbál úgy élni, hogy másokat is figyelembe vesz. Egy hét után minden alapállapotra áll vissza. Többször eljátszottuk.
  Eleve a panel egy elbaszott konstrukció a zaj szempontjából. Emeletekkel feljebbről is hallod, hogy a gyerek vasgolyóval játszik.

  Nagyon elszomorít, hogy ennyire nincsenek tekintettel egymásra az emberek. Mi is azt tapasztaljuk, hogy évről évre rosszabb a panel. Mindenki telibef*ssa a másikat. (tisztelet annak a pár kivételnek, csak sajnos nagyon kevesen vannak)
  Namost Budapesten vagy van 80 millád normális helyre menni, vagy kintebb 45ért, de akkor napi 4 óra az utazás. Mindkettő elérhetetlen. De legalább munkalehetőség azért bőven van.

  Amint olyanok a körülmények szeretnénk dobbantani (a hova és mennyiért, milyen kompromiszumokkal a kérdés).

  [ Szerkesztve ]

  Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

 • mephi666

  veterán

  hol laksz te, a havannán? :D nálunk ehhez képest viszonylag nyugalom van... mondjuk van 1 lépcsőházzal arrébb szomszédunk, akinek a konyhaablaka és az erkélyünk közt kb 3 méter távolság van: ha este 10kor filmet nézünk, halljuk hogy kegyetlenül csörömpölnek a konyhában az edényekkel... pár napja meg már alváshoz készültünk 11kor (2 ablakkal arrébb) ...akkor arra figyeltünk fel, hogy kegyetlenül reszelnek :D ...először azt hittem, hogy bekapcsolva hagytuk a tv-t és valami filmben épp romantikázás kezdődött, de nem :DDD

  ...ja 1 szomszédunk van, aki fentebb lakik valamivel odébb: hozzájuk évente 2-3szor jönnek németrendszámos béjemvés haverok, aztán olyankor nekiállnak és este 6tól kb reggel 3ig isznak, hangoskodnak, énekelnek az erkélyen... természetesen nyáron nagy melegben, amikor nyitott ablaknál aludna az ember... idén még nem voltak, de ha újra jönnek, garantáltan rájuk lesz hívva a rendőrség...

  "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

 • thesound

  őstag

  Egyáltalán nem rossznak mondott/tartott belváros. 8-9 ker. határa. Ráadásul a 8. kernek, a dzsungel része elég messze van.
  42 m2-es átlag panel 28-30 milláért megy most itt és nem sokáig kell hirdetni.

  [ Szerkesztve ]

  Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

 • twollah1976

  őstag

  LOGOUT blog

  Tenyleg evek ota fuldugoval alszom.
  Azt se tudom mi tortenik korulottem, annyira jol szigetel.

  Este beteszem az altatot (munkavedelmi fuldugo) es masnap reggel kipihenten? ebredek.

  Aludtam ket horkolo ferfival egy szobaban amikor kint meloztam a nemeteknel es ugy aludtam mint a bunda a fuldugoval.

  A napkozbeni duborges, maszkalas nem zavar, max picit feljebb tekerem a zenen a hangerot.

  \m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

 • AxBattler

  félisten

  Lakótelepi patkányként teszek pár megjegyzést.... :P

  7:30 körül már elkezdik a füvet nyírni a parkban fűnyíróval és fűkaszával is, de persze nem egyszerre, hogy lehetőleg egész nap zajonghassanak. Persze 1 nap alatt nem végeznek, úgyhogy 2-3 napig élvezheted a műsort (minden héten).
  Hónap akar az lenni, vagy max. kéthetente.

  8 körül valaki már biztosan elkezd fúrni, de később még csatlakozhatnak hozzá páran, mert a korábban kifúrt kb. 25000 lyuk biztosan nem elég.... 16 óra után az addig fúrkodók pihenni térnek és a kisgyerekesek is hazamennek, de a nap közben dolgozóknál most kezdődik a műszak. Most ők viszik le a gyereket ordibálni, amíg a férjük kifúrja a megfelelő számú lyukat.
  Cáfolnám. Valahogy nálunk csak a munkaidő után + hétvégén kerül sor fúrásra. Ki érti ezt?
  Legjobb volt, amikor a felettünk lévő lakást megvette valami fiatal, aztán a nyugdíjas ezermester apukája beköltözés előtt elkezdte apránként felújítani... ami tartott vagy egy évig. Szombaton 23:00-kor azért néha fel kellett zörgetnem.

  Menet közben egy vélhetően vidékről felszármazott illető flexelni is elkezd, mert anélkül nem élet az élet.
  Sajnos nekem ez eddig kimaradt, de ígérem, bepótolom.

  ...a parkban meg nem jelennek a részeg fiatalok a bluetooth hangfalaikkal, hangos ordibálás közepette. Ez eltart hajnal 1-2 ig.
  Bingó. Miután megtörtént a környéken a "közterület rendezés" (szigorúan választások előtt), és a tucatnyi lakástakarékos albérletbe beköltözött pár család, akikben talán némileg "benne van a vér", azóta minden hétvégén összejön a társaság a két paneltömb között, csak hogy meglegyen a visszhang is.

  [ Szerkesztve ]

  "A CPU-k tekintetében pedig egészen vad irányt vett a magömlés a projektekben." by Abu85 ........................................... Cable management is for the weak! ..............................................

 • totron

  senior tag

  Komolyban tolja szerintem. Londoni kulimunkás heringélet - van még ilyen? - ráneveli az embert, az a természetes nekik. Szerintem is komolytalan, de életmódja, embere válogatja.

 • twollah1976

  őstag

  LOGOUT blog

  Most tenyleg ezen kell rugozni, hogy evek ota fuldugoval alszom?

  Mas meg hoborog, hogy nem tud aludni, mert zavarja a zaj, de addig nem jutott el, hogy valamit bedugjon a fulebe ami kelloen jol hangszigetel?

  Volt ugye a nemetorszagi kalandom, utana bo masfel evig ejszakas is voltam amikor nappal kene aludni, aztan itt van kozvetlen mellettem a templom ter ahol nyaranta a kolykok a bluetooth hangszoroikkal tudjak a kornyekbeli lakokkal, hogy mik a mostani zenei trendek.

  Ezek utan en vagyok az erzeketlen paraszt, mert nem sirok, hanem egyszeruen bedugom a fulem ha piheni szeretnek.

  \m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

 • totron

  senior tag

  Nem vagy paraszt. Eltérő az érzékenységünk erre. Én pl. úgy ébredek, mint akit összevertek, ha zajban kell aludnom. Tekintsd magad inkább szerencsésnek. A füldugó sem épp a pihentető alvást segíti. Értem persze, hogy szükségmegoldás. Neked bejött, szuper! Nem rugó, a téma része.

 • bkercso

  nagyúr

  LOGOUT blog (1)

  Túl sokan lettünk a föld hátán. Cserébe nem kell megszakadni fizikailag és éhezés sincs. Valamit valamiért. :)

  Nem az öregasszony csapja be az ajtót, hanem a huzat - ő erről nem tehet!
  Különben is: a kisgyerekes gyerekének játszásától meg nem lehet munka után pihenni - délután hatkor! --> felmegyünk neki szólni - minden héten kétszer.
  Ha ezt megtárgyaltuk (= a kisgyerekeknek egyszer az apjába futottunk, aki kulturáltan, de lényegében elküldött a p.csába), onnantól a víz folyik rejtélyes helyekről az öreg panelben --> ezért is a fenti lakó a hibás, hiszen a víz fentről folyik lefelé. Szóval lehet sms-ezni és telefonálni, meg hetente ráhívni a gondnokot, mígnem az is elküld a francba. :W

  Amíg nem volt klíma és nyáron nyitott ablaknál kellett aludni, akkor volt, hogy lementem szólni a részeg fiatal csajoknak a térre, hogy aludna pár száz ember. Bele sem gondoltak addig. :)
  Hasonló esetben, de srácokkal inkább lelézereztem nekik az erkélyről, aztán, amikor észrevettek, mondtam, hogy holnap nekem munka van. Ők is rendesek voltak.

  De számomra is inkább a zaj, mint a büdös füst, ami a kertesházasban van. Most csak a láncdohányzás keseríti az életet...

  Azt azért hozzá kell tennem, hogy a lakóhelyem az utóbbi 2-3 évben nagyon durván "elzajosodott", aminek nem igazán értem az okát.
  Cserélődnek az öregek fiatalokra? Vagy csak romlik a kultúra, így kollektíve elengedik magukat az emberek?

  A skót f.sz meg éjjel a súlyzókat dobálta, és félévente 1 órára megnyitotta a kádnál a csapot, hadd ázzunk. Biztos nem szerette a bevándorlókat, akik elveszik a munkáját - igaz, mi dolgoztunk, ő feltehetően nem, mert ott a segély is elegendő. Amellett náluk hajópadló van még az újépítésűben is: állandó hangos nyikorgás. De érdekes módon mindez nem zavart. A cigifüst rosszabb.

  [ Szerkesztve ]

  Igen tiszta hangú D-osztályú végfok 2x50W + 100W eladó: https://hardverapro.hu/apro/2x50_100w_d-osztalyu_vegfok_max_tuningos_allapotba/hsz_1-50.html

 • thesound

  őstag

  "Cserélődnek az öregek fiatalokra? Vagy csak romlik a kultúra, így kollektíve elengedik magukat az emberek?"

  Szerintem mindkettő és mi sem lettünk fiatalabbak, illetve a tolerancia szintünk sem növekszik (aminek meg megint számos oka van)

  Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

 • mephi666

  veterán

  a kis 35m2-s lakásunk olyan lépcsőházban van, hogy amikor 10 éve exem elvesztette az arany fülbebalóját, kopogott vele egy szomszéd, hogy a miénk-e... amikor meg neki kellett netconfig, én segítettem... ilyen is van (plusz simán átvették a külföldről rendelt csomagaim és adták már a lépcsőházban a kezembe)

  "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

 • doeeg

  senior tag

  Ezek utan en vagyok az erzeketlen paraszt, mert nem sirok, hanem egyszeruen bedugom a fulem ha piheni szeretnek.

  Ha így volt érthető amit írtam, elnézést, csak azt akartam mondani hogy a kategorikus "problem solved"-ból és a "addig nem jutott el hogy valamit bedugjon a fülébe" résztől kb. 0,8 lépésre érzem a már emlegetett "minek költözött zajos környékre, ment volna tanyára" kijelentést. Tudom, te meg nem ezt akartad mondani, elnézést kérünk egymástól, és lépjünk tovább :)

  Csak nagyon utálom hogy ahhoz hogy normálisan (csendben, szagmentesen, egészségesen) éljem az életem, a szükségesnél jóval több lépést kell megtennem így is, illetve nekem kell tolerálnom másokat, sőt megmagyaráznom hogy miért ragaszkodok ahhoz hogy egyszerűbb lenne ha legalább nyomokban betartanák az írott és íratlan szabályokat.

  A füldugóhoz: én pl. egyrészt megőrülnék ha bármit kéne bármilyen testnyílásomba dugdosni éjszakára ( ;] ), másrészt a fülem annyitól is bedurran ha normális minőségű, szilikon fülhallgatót használok >30 percig, nemhogy egész éjjel benne rohadjon valami :N

  Mennyivel reálisabb elvárás hogy ne bulikázzanak este 11-kor a társasházban, ne a zuglói kertváros utcáin játsszanak gyorsulási versenyt 22.19-kor (nem a véletlen műve hogy ez pont most eszembe jutott), és mondjuk este 8-9 óra után általánosan megpróbálunk egy icipicit kevesebb szekrényt borogatni, de legalábbis halkabban, mert lehet hogy a szomszéd már aludna.

  De dugjam be inkább a fülemet ha zavar, ja. :U

 • Kolondrum

  félisten

  Némi igazság van benne. Néha túlzás, de azért van benne valami. A vidéki verzióba is. :R

  Poco F2 Pro

 • totron

  senior tag

  Ezeket én is így látom, ellenben a SpongyabobKocekNadrág sorozatnak van egy szerintem pont idegávó része az irónia nyelvén persze: Tunyacsáp sajátjaira talál úgy napirendileg, mint gondolkodásilag, meg van érkezve a tökéletes lakóparkba, tökéletes hasonmásaihoz, a perfekt létezés megkezdődheti magát. A napok ismétlődnek, mindenki tükörkép, hamar a őrületspektrum túlsó végén találja magát. Az epizód vége mint az sejthető, hogy gyors tempóban rohan vissza a jó öreg, kifogyhatatlan két ideggyároshoz, SpongyaBobhoz és SztárPatrikhoz. Az ember problémamegoldásra született. Erre folyamatában nem gondolunk, nem élvezzük az élvezhetetlent, a sérelmeket megosztva felháborodunk, hogy a másik miért nem éli át pont ugyanannyira, mint mi, de békeideőben is keletkeznek a gondok - valahogy.

 • cappa72

  nagyúr

  Hu há hu há cikiciki...
  Üdvözlégy Tunyacsáp...
  :DDD

  Death is the natural part of the life - A halál az élet természetes része... "A melodic death metal, olyan mint egy csendes romantikus boncolás"

 • Kolondrum

  félisten

  Ahogy bele bele olvasok én azt látom ki mihez szokott, ki mit kapott kisebb korában. Kinek mi alap. Egy biztos: Én max egy ideig tudnám újra azt élni ami anno Bp-en volt, ha valaki azt mondja 3 hónap azt mondom oké, nevetve, re ha végleg akkor sírásra állna a szám. Lehet itt beszélni hangokról, szokásokról, ezer dolgogról. Kinek mi gond, kinek mi probléma. Mindenki más, mindenki máshogy látja maga körül a világot. Nekem szuper szomszédaim vannak, már aki van.
  Tuli nem tudom olvasol el, az Imre számomra horror, maximálisan nem tudok vele azonosulni, de elfogadom, mert amit és ahogy él az nem sért. Amúgy óriási mák ez, mert ha zavarna addig mennék még valami nem lesz ami nekem a békét jelenti.

  Poco F2 Pro

 • Hintalow

  senior tag

  Hát akkor nekem lehet, hogy szerencsém van, (újpest, kápostásmegyer 1) de minimális idegesítő zajforrás van.
  Valahol pár emelettel feljebb van egy öreg mami, aki pár naponta elkezd szó szerint ordítva/hörögve fuldokolni, mint aki kb haldoklik. Amikor 10 éve ideköltöztem, azt hittem fél év, és kampó szegénynek, de még mindig bírja :D
  A többi zaj meg (kukások, beinduló riasztók, alkalmanként részegek) meg mindenütt vannak.
  Mondjuk ez egy elég nyugis rész, 50 méterrel a ház mellett már a farkas erdő van, és kb vége Budapestnek.
  A kertesház engem annyira nem vonz, egész életemben lakásban éltem, meg aztán vagy 60 milla+ lenne itt a környéken egy, vagy kint a rákban olcsóbban, de mivel itt van minden ismerősöm/barátom, nem óhajtok olyan helyen lakni, hogy egy laza sörözés is órás utazással teljen.

  Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

 • Kolondrum

  félisten

  Nincs az 60 Milla, valamivel kevesebb. 2 éve meg még lejjebb voltak. Mi most kb 5 millával értékeljük többre a házat mint anno, ebben nincs benne az új utca fronti kerítés, kapu, viacolor, beálló bővítés. Nagyot fordultak az árak.

  Poco F2 Pro

 • Agyturbina

  aktív tag

  LOGOUT blog (1)

  Laktam 4 milliós nagyvárosban, úgy hogy szobát béreltem, fiatalokkal(18-20), teljesen más kultúrájú emberekkel, (36 vagyok, akkor 32), sosem volt bajom. Néha ők hallgatták este 8-tol hajnali 4-ig hogy szeretkezunk, néha fordítva :DDD
  Laktam Kaposváron panelban, igaz nem sokáig de nem szerettem. Pedig csendes volt.

  Most a világ végén lakok, csendes nyugalmas, nagyon jó szomszédokkal, igaz itt is csak szobát bérlünk, a fő bérlő meg éjszakai bagoly ha itthon van, nem lehet tőle rendesen pihenni.

  Úgyhogy megyünk innen is, de ez már saját lesz, a világ végén, úgy hogy nem a szomszéd fog át nyúlni, hogy lehúzza a WC-t, hacsak nincs 50m hosszú keze :DDD

  Minél messzebb vannak embertársaink annál kevesebbet panaszkodhatnak miattunk :K

  Nekem ez a mottó, kevesebb az több belőlük :R

  ,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradoxon módon nem szép.............,

 • A kurvás részen felnevettem,aztán az öregasszonyos résznél magamra ismertem,csak nálunk vasszékeket tologat egész éjjel,(Múltkor 3-kor erre ébredtem,majdnem felmentem ;] )Aztán,ő is szeret éjjel a klumpában csattogni,de csak éjjel,valamint minden nap 24 után mindent elejt,az a csúcs.Akkor van még geci szomszéd aki most 1 hónapon keresztül minden reggel 6-tól ütve fúrt.A fos lift ismerős dolog. De a legjobb az öregasszony felettem aki télen felmos majd leönti a felmosó vizet az erkélyen ami oda fagy az ajtó elé,ha szóvá teszed akkor közli,hogy csak ő takarít. (írás közbe jutott eszembe,hogy most télen én is fagyasztok neki valamit az ajtóhoz,hátha megcsúszik ;]

 • mephi666

  veterán

  előző lakás 35m2 1szoba, 0erkély... praktikus volt, mert rezsi szempontjából verhetetlen és akkor még kettőnknek elég is volt... ott fölénk költözött egy albérlő kutyával... az a nő olyan termetű volt, mint godzilla és szerintünk holland fapapucsban járkált otthon, a kutyája meg egy állat volt... 40kg feletti dög, ami teljesen meg volt bolondulva, amikor nem volt otthon a gazdája (napi minimum 12 órákat) ...pl éjfél körül ért haza a nő, akkor a kutya vonyított előtte órákon át, majd éjfélkor örömében futotta körbe oda-vissza a lakást 100szor :U harmadik emeleten voltak, ha nyitva volt az ablak, két hátsó lábra állva ugatta órákon át az utcát... (abban bíztunk, hogy egyszer fogja magát és kiugrik) ...többi lakó is teljesen kivolt, én is hívogattam már párszor a közös képviselőt, de nem lehetett egyszerűen mit csinálni vele... már az állatvédőket is rá akartam küldeni, hátha azok vérszemet kapnak, de papíron 35m2 elég élettér egy nagytestű kutyának, így nincs mit tenni... (szerintem meg 35m2 egy teknősbékának, vagy egy hörcsögnek elegendő élettér, nem egy kutyának)

  ...aztán végül az lett, hogy valaki felcsinálta a nőt és inkább elköltözött kutyástól-mindenestől valahova tanyára

  "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Hozzászólok Aktív témák