- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Szerintem előbb-utóbb a folding@home, més más hasonlók is bekerülnek a tananyagba.
Hát nem tudom, engem úgy 2 éves korom óta érdekel a dolgok belső felépítése-működése, és csodálkozom, ha másokat nem.
schwartz:
"The infectious agent in BSE is believed to be a specific type of misfolded protein called a prion. Those prion proteins carry the disease between individuals and cause deterioration of the brain. BSE is a type of transmissible spongiform encephalopathy (TSE).[10] TSEs can arise in animals that carry an allele which causes previously normal protein molecules to contort by themselves from an alpha helical arrangement to a beta pleated sheet, which is the disease-causing shape for the particular protein. Transmission can occur when healthy animals come in contact with tainted tissues from others with the disease. In the brain these proteins cause native cellular prion protein to deform into the infectious state, which then goes on to deform further prion protein in an exponential cascade."Ez alapján a betegség-okozó torzult protein maga a fertőzés-okozó (infectious agent) is, azzal, hogy az adott típusú normál proteint is a torz forma felvételére készteti. (Aztán ez láncreakció szerűen elhatalmasodik.)
-
dezz
nagyúr
Egyébként mivel egy problémás gén (pontosabban allél) idézi elő első körben a torzulást (akár a szintézisnél, akár utólag - ez nem világos előttem), akkor a genetikai kódoltság, ill. utóbbi esetben legalábbis "eredet" is áll...
ps. na, ezt jól kitárgyaltuk.
Igazából csak arra voltak kíváncsi, hogy csak nem van valamilyen alternatív magyarázat?
-
dezz
nagyúr
(Pontosabban talán nem utólag, de mindegy.)
schwartz: A wiki sem írja, hogy ez minden kétséget kizárva bizonyított, sőt nagyon is kiemeli, hogy csak valószínűsített.
"En inkabb azt mondanam, hogy az eltorzult prionok az eredeti formaju proteineket is eltorzitjak."
Én meg azt, hogy "én inkább úgy mondanám".
Mindenesetre ezek a prionok megfelelnek a fehérjék azon definíciójának, miszerint aminosavak peptid kötésű molekulaláncai (tömören fogalmazva).
-
dezz
nagyúr
Jahh, értelek. De akkor inkább úgy kellett volna írnod, hogy "már ha fehérjéknek hívjuk azokat a molekulákat".
Már azt hittem, kiderült/van valami más ok.
Mondjuk a linkelt oldalon azt írják, normál (és gondolom DNS/RNS-kódolt) fehérjék eltorzult változatai, mely változást egy problémás gén idéz elő (utólag). Aztán ezek az eltorzult proteinek a többi hozzájuk hasonló, de eredeti formájú proteint is eltorzítják.
(#33) Zso2: Talán nézz meg más ATI-s techdemókat is...
-
dezz
nagyúr
Hát a TIM-nek tényleg nem kell "hw-es gyorsítás" (pontosabban GPU-n futó kód).
Bár kódolni azért kellett tudni (hand-optimized asm...), hogy jó dolgok szülessenek azokon a régi gépeken.
Viszont ezzen a Crazy Machines 2-ben gondolom, víz is van, ami sokkal több számítást igényel...
Szóval, egyátalán nem mindegy, hogy hány elemmel számolunk. Az is nagyságrendekkel növekedett. Egy komolyabb, sok-elemes fizikával egy mai CPU mag sem boldogul. Ugyanakkor a grafikához hasonlóan a fizikai számítások (nem túl bonyolult, de nagyon sok számítás) is jobban mennek a GPU-knak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Renault, Dacia topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS ROG 3070
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 13 Pro 256GB Dobozos 12 hónap Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest