Hirdetés
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
Öcsém akar venni egy fehéret, de azt mondják a jutubon, hogy a fehérnek van egy kicsi pink "beütése". Tényleg?
-
Sonex79
aktív tag
Sziasztok! Tegnap vettem Snapis fe 20-at. Minden ok vele. Annyi kérdésem viszont lenne, ha a kijelző fakóbbnak, hidegebbnek tűnik mint S8 esetén ez normális vagy nem fogtam ki jó kijelzőt? Magában nézve nem rossz, csak inkább kevésbé"bombasztikus". Köszi
-
válasz
justmemory
üzenetére
A mobil színe sose érdekelt mivel nulladik perctől tokban használom, a Snapdragonost is csak azért vettem meg mert most pontosan ugyanabban az árban van mint az Exynos változat, már ahol még lehet kapni.
-
kutga
félisten
válasz
justmemory
üzenetére
Egyébként is miért nem fekete.
-
justmemory
senior tag
válasz
Dimond G
üzenetére
Szia,
ha visszaolvasol, többeknek voltak gondjai. Hogy mi a normális SOT, vagy ilyesmi, az szerintem továbbra is egyéni; attól függ hogyan használod, milyen szolgáltatás fut a háttérben, stb. Volt, akinek minimálra lehúzva is volt gondja; illetve az is kezelhető tényként, hogy a Snapdragon energiamenedzsmentje jobb., noha ebben azok tudnának nyilatkozni, akik átváltottak Snaodragonosra.
Személy szerint engem egyetlen, itt felsorolt probléma sem érintett; az én felhasználási szokásaimnak teljesen elég az Exynos is. A fotóival is meg vagyok elégedve, nekem elég. Ma egyébként kint maradt a tűző napon vagy 10 percre, nyilván ettől meleg is volt, de fotóztam is még vele, nem kapcsolt le semmit, nem írta ki, hogy túlmelegedett volna...
Más, nem neked: az enyém zöld... szólok is a 3 gyereknek, hogy nem férfi az apjuk, a páromnak meg, hogy valamit nagyon mellélőtt, keressen egy igazi férfit, kék telefonnal...
First world problem... 
-
Dimond G
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Exynos procival mennyire gond a használata a telónak, aksikezelés, fotók, érdekelne!
Köszönöm a választ! -
T_Stark
őstag
SES: most 180K a Snapdragonos FE.
-
K82
őstag
A SOT értékekkel vigyázz mert nagyon megtévesztő tud lenni. Mindenki máshogy használja a telefonját, ami Nálad tud 6 órát nálam lehet csak 3 lesz. Célszerűbb megnézni a gsmarena endurance rating-jét, az arányokat szépen lehet látni.
A 8T és az SD-s S20FE kb. egál (104/110 óra), a mostani S7-ed 80 óra (volt újonnan) - vagyis az új állapotához képest bő 25%-kal nagyobb üzemidő várható el tőlük elvileg. -
samu74
addikt
válasz
kissati66
üzenetére
+1. Ez nagyon durva különbség, az exynos a fasorba sincs. Nálam a max. 6 óra végig wifin fél nap alatt van meg, nulla telefonálás mellett.Teljesen mindegy hogy különböző felhasználói szokások vannak,ez akkor is nagyon nagy különbség.
Doma88 Amúgy a 8T is korrekt telefon,amelyik jobban tetszik azt vedd meg.
-
K82
őstag
válasz
Grande Ale
üzenetére
Ha jól értelmeztem a leírását nincs benne DAC (az ára is árulkodó), így az S20FE-vel nem fog működni.
Vagy megveszed a gyárit vagy az Apple-félét, 3500 Ft körül van mindegyik. Ha külföldről rendelsz, normális DAC-s nagyjából ilyen árban indul ott is. -
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Vasaroltam egy blitzwolf bw-aa2 usb C adaptert fuleshez, de azt írja, hogy nem támogatott eszköz.
Ez akkor kuka, vagy lehet valamit kezdeni vele? -
icemad
nagyúr
A gyenge sot egy dolog az exynos verziónál. A másik az, hogy 8-10 órát akkor is csak szenvedve bír ki, ha tényleg keveset használod. A többi orbitális probléma is elkerülte a figyelmed. Napfényben olvashatatlan kijelző, programok bezárása túlmelegedés miatt, folyamatosan magas hőmérsékleten futó proci, fagyások, újraindulások. Exynosost ne vegyél, inkább abból a pénzből fogadj valamelyik meccsre.
-
justmemory
senior tag
Szia,
a különböző típusoknál a szoftveres különbségekről se feledkezz meg, illetve az esetleges támogatottságról; ezeket is mérlegelni kell(het) - pl. DEX, stb.
Továbbra is - a SOT nagyban függ attól, hogy mit/mire és mennyit/hogyan használod a telefont (pl. nekem már csak azért sem jön össze túl sok sot, mert egészen egyszerűen nem bámulom ahhoz eleget a telefont...
). A talasztalat azt mutatja, hogy a Snapdragon proci ebből a szempontból jobb (energiamenedzsment), de én sem nagyon látok tömegével 6+ órányi SOT-okat ott sem. -
Doma88
tag
válasz
T_Stark
üzenetére
Valóban. Látszik, hogy már késő van.
De ez is "csak" 5 óra SOT. Én értek félre valamit/nem tudom, hogy kell értelmezni?
Néztem még az A52-t, szinte koppra ugyanaz mint az S20 FE, igaz gyengébb a proci meg talán a kamerák se annyira jók viszont lényegesen olcsóbb de annak a topicjában még nem láttam, hogy szó lett volna az akksi időről. (vagy csak azt se láttam)
-
Doma88
tag
Olvasgatva a topicot sokan panaszkodtok a gyenge SOT-ra. Kérdésem az lenne, hogy a mai világban mi számít jó SOT-nak?
Jelenleg egy Galaxy S7-em van, ami már alig bírja, úgyhogy le akarnám cserélni és első körben a OnePlus 8T-re gondoltam, de miután kezembe vettem az S20 FE-t nagyon megtetszett, így inkább felé hajlok, de sok helyen látom, hogy hamar merül az Exynos verzió. Itt a topicban is azt látom, hogy 4-5 esetleg 6 óra SOT-t produkáló Exynos-os S20 FE-kre panaszkodnak viszont a 8T topicjában sem beszélnek ennél több SOT-ról és mindenki boldognak tűnik vele.
Btw, most hogy megtudtam, hogy már van Snapdragonos verzió így mindenképpen azt venném viszont arról nem nagyon láttam még SOT-ot postolva. Talán Leslien posztol egyszer egy közel 6 órás SOT-ról képet de mást nem nagyon láttam még.
-
Namelesske
addikt
Na úgy néz ki ma elviszik az enyémet is, tokkal vonóval 120-ba engedtem hadd menjen. Ha esetleg bárkinek kellene a csoportból írjon privátot, itt legalább mindenki tudja mit vesz.
-
kutga
félisten
válasz
Namelesske
üzenetére
Abból nem lesz sd? Mondjuk nekem már a 128 giga is bőven elég.
-
Hitch
senior tag
Sziasztok! 256 GBP-os verziót itthon hol tudok vásárolni?
arukereső amit kidob ott a leírásukban 128 van mindnél… -
samu74
addikt
válasz
cultfeca
üzenetére
Nekem az előző S szériás telefonjaim voltak szervizbe, cserélték a kijelzőt, keretet, usb-t,olvasót,jack dugót.Szóval az egész belét kicserélik inkább, de csereutalvány nemigen játszik.Az hogy melegszik nyilván tudják, de az nem hatja meg őket.Így hogy chip hiány van,meg pláne.
Ha szervizbe küldöd közvetlen a Samsungal vedd fel a kapcsolatot, a szolgáltatót ki kell hagyni a buliból. Csere telefont nem adnak ,de nekem mindkét esetben 3 napon belül javítva volt a hibás telefon.A szolgáltató meg hetente 1x küldi fel a telefonokat javításra, szóval azok még ülnek rajta kicsit. -
icemad
nagyúr
válasz
kisnokia
üzenetére
Az baj. Előtte ki kell lépni a fiókokból. Így tudnak védekezni a lopások ellen. Esetleg próbáld meg smart switchel helyrerakni. Másik megoldás, hogy odinnal újrarakod a firmware-t, de csak az fog felmenni rá, ami utoljára rajta volt. És bekapcsolás után fogja kérni a Google és samsung fiókot is. Ha van rá időd pár óra alatt helyre lehet rakni.
-
kisnokia
aktív tag
-
takcslajos1
tag
Sziasztok!
Jelenleg S9+ telefonom van, viszont már vannak vele problémák (power bankkal mászkálok, napi háromszor kell tölteni, egy-másfél órás kijelzőidőim vannak, a jack csatlakozó totál halott, a type-C pedig kezd haldokolni, nemigazán szabad mozgatni a telefont, akármilyen kábelt is dugok bele, egyszerű böngészéstől durván melegszik, lehet, szervizben alaplapcserét javasolnának).
Telenorból az S21 Ultra 256GB-ot 389990-ért, az S20 FE-t 166990-ért tudnám kihozni. Hezitálok, melyik legyen. Előbbi mellett szól a szerintem jelentősen jobb kamerája, a 10x-es zoomra még én is azt mondtam, hogy wow, pedig nagyon jól látok távolra, mégis, ez még olyan dolgokat is látott, amiket én sem, illetve az S Pen támogatás is. Illetve mivel egy évvel újabb, egy évvel tovább fog szoftveres támogatást is kapni, ergo későbbi androidnál lesz "viszlát". Amúgy anno, amikor megvettem az S9+-t, eldöntöttem magamban, hogy majd egy Note szériást szeretnék, azonban a Note 20 Ultra gyengébb és drágább az S21 Ultránál.Utóbbi mellett szól viszont nálam, hogy kevesebb, mint a felébe kerül, mint az egy évvel későbbi "nagytesó", és ezért a pénzért még mindig kapok egy egész jó kamerát, tavalyi csúcshardvert, IP68-at és itt a memóriakártyát is bele tudnám tenni. Viszont nem tudom, hogy kamerában tapasztalnék-e bármi visszalépést az S9+-hoz képest, az mégiscsak elvégre anno egy csúcsmodell volt, az S20FE pedig eleve egy "lite" verzióként jött ki.
Akkuban gondolom, hasonlók, ugyanis 4500mAh vs 5000mAh, viszont a kisebbik akkus telefon talán kevesebbet is fogyaszt a kisebb és gyengébb felbontású kijelző miatt. Viszont lehet, hogy az Exynos 2100 energiatakarékosabb a 990-hez képest.
Tudom, alapesetben nem éri meg szolgáltatótól telefont kihozni, mert 2 év hűség drága díjcsomagra, viszont én eléggé jó flottában vagyok, amúgy se tervezek ebből kilépni, ennél olcsóbban/hasonló összegért csak ilyen szürkeimportos boltokból tudnám megvenni, viszont azokban nem bízom, ki tudja, mikor mennek csődbe jogutód nélkül, Samsung szervizbe nem tudom vinni, a Telenor viszont gondolom, teljesen hivatalos forgalmazó. Ráadásul 11 havi kamatmentes részletre adják mindkettőt.
Lényeg, hogy hezitálok, várom a tanácsokat, nem szeretnék vásárlást elkapkodni.
Sem azt nem akarom megbánni, hogy több, mint kétszer annyit kiadtam valamiért, amire nincs is szükségem, de azt sem, hogy spóroltam, és most talán emiatt lett ismét egy gyenge akksis, és esetleg az S9+-nál gyengébb kamerás vagy instabilabb, melegedősebb telefonom. Mivel gondolom, azért a 2100-ban vannak fejlesztések melegedés meg energiatakarékosság téren is, legalábbis sok helyen mondták, hogy üzemidőben hasonló a Snapi 888-hoz, régebben mindig jóval gyorsabban merült az Exynos.Köszi!

-
kisnokia
aktív tag
válasz
balazs1956
üzenetére
Jó fej vagy, tőlem kérdezed, amikor épp azt írtam, hogy belebuktam?
De komolyra fordítva a szót: ahogy írták, a Smart Swith-csel nagyon sok mindent át tudsz vinni.
Az S7 abszolúte is jó készülék, könnyű, kecses. A RAM-ja mára viszont nevetséges. Az FE hangja körökkel jobb, a WiFi érzékenyebb, az éjszakai képe áll-leejtős, a telefotó lehetőség nagyon jó. Az S7 kamera egyik gyengesége a szembefény kezelése- ez is sokkal jobb az FE-n. (Azért az S7 kamerája sem rossz, sőt volt olyan helyzet, ahol az FE fotója kevésbé tűnt természetesnek.) Az S7E-es aksim már csak 2/3-on volt, de újkorához képest is sokkal jobb az FE (SD). Nem vagyok gamer, így ezen képességeiről nem tudok nyilatkozni. -
kissati66
tag
válasz
balazs1956
üzenetére
Szia, én is S7E-ről váltottam 5G verzióra, költözésre szerintem a Smart Switch-nél jobb megoldás jelenleg nincs, sokminden átkerült vele (pl. wifi jelszavak, de sok alkalmazásba is bejelentkezett), a képeket is tudja költöztetni. A különbség a két telefon között pedig (rendszersebesség, kamerák és üzemidő szempontjából is) ég és föld, szerintem.
-
patomi
őstag
válasz
kisnokia
üzenetére
Nyilván nem lesz vezetékes minőség, de sok múlik a fülesen is. Magasabb kategóriában több a szolgáltatás, pl zajszűrés, vagy környezeti mód. Ezért javaslom a buds-ot, csalódás mentes és ott van hozzá a gyári app is. Igen az uBTR jó kis cucc de feljebb lépve itt is jobbat kapsz.
-
balazs1956
senior tag
válasz
kisnokia
üzenetére
Szia!
Én is s7-ről fogok "költözni". Melyik az üdvözítő módszer?
Van rajta, bank, viber, horizon go, simple fbook Waze, MiFit stb.
Nagyon nem szeretnék napokat tölteni a belépési kódokkal beállításokkal.
Ráadásul az sd kártyán van vagy 12000 kép.
Amúgy előrelépésnek érzed az új telefont? -
kisnokia
aktív tag
Persze, hogy megvettem, mert különben -minőségtől függetlenül- az otthoni vezetékes füleseimet nem tudtam megszólaltatni. -Az általad említett BT DAC-ot ki tudja szolgálni az átvitel minősége?
-Főleg a tendencia bosszantó. Régen egy ilyen kategóriás telóhoz jó minőségű füles járt. A telók ára a jelenben az egekben van; ugyanakkor már nincs hozzájuk füles; DAC; Jack; sőt a képességeit kihasználó töltő; a kábel sem tűnik kívülről minőségi darabnak. -
patomi
őstag
válasz
kisnokia
üzenetére
Rá kell keresni milyen chipet tartalmaz a kábel, annak mik a tulajdonságai. Ha tetszik, megveszed.
Én is használok drótos meg BT fülest is. Hogy mi a jó az mindenkinek más. Nekem a mifo o7 amit nagyon szeretek. De a galaxy buds a scalable codec miatt jó választás. Vezetékes mellé egy fiio uBTR is jó döntés(vagy társai) -
kisnokia
aktív tag
Korábban azt gondoltam, hogy a "szokásos" centes spórolás és a helyhiány miatt lett divat a Jack kihagyása-semmi vész; fillérekért lehet kapni szóló, vagy elosztós adaptert. Aztán persze rájöttem, hogy ezzel a DAC-ot is kispórolták. Ami azért szomorú annak fényében, hogy pld. a jobb sorsra érdemes néhai LG ezt audofil céggel együtt fejlesztette ki...Kíváncsi vagyok, hogy ebbe a kis külön megfizetett fordító kábelbe milyen képességű DAC férhetett bele. Ráadásul, mivel nincs Samu kompatibilis elosztó adapter(?), így a töltéssel együtt csak a Kékfogú fülesek jöhetnek szóba. Vajon a vezeték nélküli átvitel minőségben hol helyezkedik el egy jó kábeleshez képest? -Ráadásul a közelünkben levő SES torében sem is lehetett kapni adaptert-csak a MediaMarktban...
Más: a telóváltással együtt járó költözéssel együtt a korábbi S7-esemet faktori resetelni akartam. Elvileg előírás szerint csináltam, azonban az Android nem töltődött be, csak a kék led visszajelző világított, és semmire sem reagált. Miután lemerült, azóta "tégla". Létezik esetleg valami trükk a felélesztésére?
-
Nagyfejű
aktív tag
Sziasztok. Hálozat kezelés probléma az mi? Köszi? Csak mert szoba jött a sd beszerzése.
-
yorka
tag
Megjött a Telenortól. Mate 20pro után kicsit meh külsőre, de átmenetileg jó lesz. Vodás kártyával hibátlanul megy, Volte is van.
-
cultfeca
tag
Sziasztok.Úgy néz ki párom telefonját eléri az exynos átok.Múltkor túlmelegedett,ma pedig se kép se hang...Most nekem kell majd megoldanom a helyzetet.Cseréltetni szeretném snapdragonra.Egyből a Samsungnak írjak?
-
Damage401
senior tag
Exynosra nem jött még június frissítés? Mi lehet a gond? Le vagyunk tojva?
-
Úgy néz ki a samu leállítja az S21FE gyártását, mivel csiphiány van. Gondoltam szólok tudjatok róla.
-
kissg620
tag
"fényerő levétel" pontosan mit jelent itt? Nekem a Tab A7 csinál olyat hogy túl sötétre veszi le a fényerőt normál megvilágításnál.
-
K82
őstag
válasz
kissg620
üzenetére
Üzemidőben teljesen jó a SD verzió (egyedül ez hiányzik a Zenfone 8-ból), nem hajlamos a melegedésre, csak a szoftver gondolja úgy h melege van. Kocsiban navi alatt nem volt gondom vele, bár tény h az összes autóban amiben használtam, a szellőző előtt volt. Sima szélvédőre cuppantósban nem hiszem h ilyen jó dolga lett volna, sógor P10-e is hol vette a töltést hol nem az Amperában.
-
kissg620
tag
Nekem az Active 2 miatt lenne előrelépés a P30 pro-hoz képest. A SD verzió általános használat mellett azért min 1 napot kibír az üzemidőben? A jobb SW frissítés is szimpi, tartós navigációval az SD verzió mennyire melegedhet, esetleg gyakori lehet lefagyás?
-
samu74
addikt
-
Badboys
őstag
Frissítés jött SD re 803 MB. Biztonsági május 1 lett.
-
válasz
kissg620
üzenetére
Épp ugyanezt akartam megkérdezni, de jobban a kamera hangsúllyal (nehezen találok 200k alatt olyan telefont, amire lenne értelme lecserélni a P30 Pro-t)
Jó áron van az S20 FE, utoljára S7-em volt, szerettem, de ha samu74 azt mondod, hogy várható fintorgás, akkor kár kiadnom érte ennyi pénzt... Másoknak tapasztalat? (Nem játszom rajta, az erősebb hardver semmit nem ad nekem) -
kissg620
tag
Sziasztok! A flottás Snapdragon verzió (167e), mennyire érheti meg manapság megvenni? Mennyire lehet időtálló, általános célra használva (böngészés, néha fotó, néha mytv, + navigáció Adroid Auto-val összekötve)? (P30 pro után lenne használva)
-
updog
őstag
Gondolkoztam hogy amire nekem kell, arra egy ájfón is jó lenne, de egyrészt 12 éve androidos vagyok, plusz öreg vagyok én már átszokni

Másrészt két egymástól független ismerőstől is azt látom, hogy az alma is sz*r csak máshogy
Csak azt nem értem hogy lehet ez a két vállalat a világ két vezető okostelefon-szállítója. -
updog
őstag
Jajj ne is mondd a véletlen érintéseket, elővettem, feldobja hogy adjam meg az ujjlenyomatomat nehogy véletlenül feloldja a kijelzőt, de aztán mire odatettem volna az ujjam, úgy gondolta hogy mégse véletlen, és már nem kéri az ujjlenyomatot, emiatt jól elnyomtam valamit a kijelzőn, majd 2 mp múlva azt mondja, adjam meg az ujjlenyomatomat nehogy véletlenül feloldja a kijelzőt

Mostanra ki van kapcsolva már minden funkció ami nálam okosabbnak képzeli magát, semelyik problémám nem oldódott meg, viszont van 200ért egy bika telefonom ami ugyanazt tudja mint az előző 30 ezres (ph, 9gag, sms), csak akadásmentesen
Jó ez ilyen nagyon firstworld problem, de na, ez az egész topic az
-
kutga
félisten
A Samsung azért még mindig elsősorban hardver gyártó és bizony a szoftver oldala tele van bugokkal és felesleges funkciókkal.
Zsebben egyébként a kijelző valóban önálló életet él. Nálam a védelem a véletlen érintések ellen funkció bugos, akkor zárja a kijelzőt amikor elővettem. Tegnap meg autó kihangosítón keresztül tette tartásba a hívásaimat.
-
updog
őstag
Én meg csak pislogok hogy ennyiért bakker hogy lehet úgy általában ilyen idegesítő ez a telefon (pedig SD van
)...(lásd link az eddigi hsz.-eim, nem frissülnek a Play-ben az appok, néha villog a képernyő, a legújabb (mondjuk ez eddigi telefonokkal is volt nyáron) hogy a melegben azt veszem észre, hogy mikor előveszem a zsebemből a telefont, tele van nyomkodva a képernyőzáras segélyhívó random számokkal (izzadós vagyok, na, gondolom nem tetszik a kijelzőknek a nyirkos zseb)
-
alexandrosz
aktív tag
válasz
alexandrosz
üzenetére
Tok nélkül is sz.r volt.
Aztán még csináltam egy fr-t. Most jó.
Szervizes kolléga szerint a volte miatt bohóckodik. Kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB GDDR6 Zalman T4 Plus ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

A topicban bárminemű termék hirdetése, árulása, kínálása TILOS!

vettem is egyet fehérben
Jelenleg egy Galaxy S7-em van, ami már alig bírja, úgyhogy le akarnám cserélni és első körben a OnePlus 8T-re gondoltam, de miután kezembe vettem az S20 FE-t nagyon megtetszett, így inkább felé hajlok, de sok helyen látom, hogy hamar merül az Exynos verzió. Itt a topicban is azt látom, hogy 4-5 esetleg 6 óra SOT-t produkáló Exynos-os S20 FE-kre panaszkodnak viszont a 8T topicjában sem beszélnek ennél több SOT-ról és mindenki boldognak tűnik vele.