- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
EG0
aktív tag
Használ valaki főzött ROM-ot? Esetleg 4.1, 4.2?
Én ELASYS ROM-on gondolkozom, mert még fejlesztik, de az 2.3 alapú. -
Krissz9700
csendes tag
moleculez: az biztos. Nekünk a 9f osztályba a 28 főből kb. 7 embernek van Galaxy Minije(köztük nekem is, bár az osztályba csak nekem van az S5570i, a többieknek csak a S5570-es van) Amúgy nem rossz kis teló ez, hardverilel ugyan az mint a Galaxy Y vagy az S5570i verziós Galaxy Mini.
-
moleculez
veterán
alt iskolas gyereknek jo lenne 10 ezerert
-
Krissz9700
csendes tag
válasz
hackeeeee #12 üzenetére
Tévedés! Nekem az 5570i telóm van és még véletlenül sem a 7227 - es proci van benne. Szinte ugyan az a hardver van benne mind ebbe vagy a Galaxy Y - ban. Csináltam pár screenshotot a telómról, hogy elhiggyétek.
Amúgy a Telenornál lehet kapni az 5570i vaerziós Galaxy Minit!
-
Irda
csendes tag
Amúgy a GPS-t ingyen lehet használni vagy külön rá kell fizetni?
-
dsjk
csendes tag
Valaki tudna ajánlani vezetékes sztereó headset-et, ami rendelkezik médiavezérlő gombokkal?
Amúgy szerintem tök jó kis készülék.
-
Telefon4
csendes tag
Szerintem ez jobb mint a Galaxy mini bár.........
-
quailstorm
félisten
Hát egyrészt ez egy fura telefon, másrészt samsung, ott tapasztalataim szerint bármi paranormális, logikátlan jelenség megtörténhet. Rakj fel próbaképp egy galaxy y cm7 romot ha van kedved, HW majdnem ugyanaz, hátha indul, max vissza a stock rom odin 1.85-tel. Egyébként szerezz be marketről alternatív lockscreen appokat, meg kapcsolt ki a gyárit. Kb ennyi
-
Irda
csendes tag
Na akkor 1 normális kérdés
A telóra ráraktam a képernyőzárat és úgy csinált mintha benyomtam volna egy gombot tehát előjött a minta megadása, pedig egy újjal hozzá nem értem és ezt egyre rendszeresebben csinálja. Valami ötlet? -
Irda
csendes tag
Amúgy alkalmazásokat, cuccokat hogyan/honnan lehet rárakni?
-
vadkörte
addikt
"...botrányosan túl van árazva..."
Ebben egyetértünk.Annyira nem is lassú, jó nem egy kapkodó idegbeteg, de lehet vele élni. A kijelző nekem tetszik, lehetne nagyobb felbontású ez OK, de a színei nem vészesek
.
Az Ace 2 nekem is tetszik, az Ace 1 házában az Ace2 technika lenne egy optimális választás a számomra. Valamerre talán még ez a kis gyösz is tetszik. Bár akkor se venném meg, ha bottal vernék a hátam. Ha mindenáron ilyen pitsányi bizbasz kell, akkor már Xperia Mini -
vadkörte
addikt
"Az Ace mint jó okostelefon azért még viccnek is rossz. "
Miértis? Áruld el kérlek mégis mire nem jó? Mondjuk szöget beverrni valóban nem.
De komolyan kérdezem. Azért nem jó okostelefon, mert Samsung, vagy azért mert csak? Vagy mert szarul fut rajt az AnTuTu, vagy a Quadrant?Ismerek olyan vevőt - nem tizenéves hülyegyerek, hanem 50-es felnőtt, mellesleg liftszerelő - aki a fia Ace-ét megtapogatva vett egy Minit. Mert az Ace neki nagy. És nem levélnehezéknek vette, hanem használja. Telefonál vele, SMS-ezik, netezik, levelezik alkalmazásokat próbálgat, navigál, híreket olvas, az a határidőnaplója, stb....
Fel kéne már fogni, hogy nem mindenkinek az számít, hogy hágy ezer MHz-en pörög a CPU és hány tízezer pontot dob a szintetikus teszten.. Valamint azt is, hogy vannak olyan vevők akik bemennek a boltba és azt veszik meg amit ajánlanak nekik. Nem mindenki geek, vannak "normális" átlag emberek is
...
tresh: Az első mondatodban sok igazság van. Megfelelő marketingel a pirospöttyös szárított teveszart is el lehet adni még ananászkonzervnek is.
-
tresh
veterán
válasz
sz.gabor11 #141 üzenetére
Ma már mindent el lehet adni aminek jó a marketingje..lásd az almákat...vagy a samsung tömeg telefonjait.. amíg van tehén sz.r addig veréb is aki rá repül.. aki meg picit leleményes és érdeklődő annak itt ez a frankó oldal és a sok segítő fórumos
-
sz.gabor11
tag
Igazad van, csak ezeket a következő képpen lehet eladni.... bemegy a tudatlan a valamelyik céghez ... ott állnak mr. samsung fizetett emberei és tukmálják rá az illetőre, hogy ez milyen jó. És ezt csak ők csinálják senki más...
-
tresh
veterán
válasz
sz.gabor11 #139 üzenetére
nem kötelező megvenni..
aki meg veszi szerintem azt nem fogja érdekelni mi van benne csak menjen az arckönyv
-
sz.gabor11
tag
Miért büntetik magukat az emberek ezzel?
-
Sn[4k3]
senior tag
és quailstorm
Múlt idö! Akkoriban konkurenciája sem volt olyan nagyon (de, a HTC, csak az drágábban adta a sokkal vérszegényebb Wildfire-jét), összességében véve sem rossz modell. A kamera jó, az appok többsége vígan elfutott rajta, viszonylag gyors is volt, a külcsíny pedig egyáltalán nem elhanyagolható szempont*. A számok azt mutatják, hogy az Ace sikeres volt, szar pedig nem lehet az. Átlagfelhasználóknak meg pláne tökéletes volt. Én nem dobnám vissza, ha hozzám vágnának egyet.
*wazz, vennem kell egy iPhone 3G(S)-t...
-
quailstorm
félisten
trollmode on: akármennyit nyüstöltük, az összes MSM7227-es modellel szemben is elvérzik az Ace, teljesítményben, ettől függetlenül csomó mindenre használható persze. DE! 10-20 ezerrel olcsóbban lehet gyorsabb készülékhez jutni kb. hasonló kamerával. Akkor meg minek is? Mert Samsung vagy mert van belőle La Fleur?
-
Sn[4k3]
senior tag
Érdekes, X10 miniböl is eladtak pár milliór, na arra mot mondasz? Ne törd magad se ezzel, sem a Samsung készülékeinek értelmével, úgy sem lesz belöled elemzö vagy marketing manager.
Segítek: mivel a Samu megteheti, ezért le is rohanja a termékpalettát. Akinek droid kell minél olcsóbban, annak Mini, aki ennél egyedibbet akar jó kamerával, annak Fit, akit nem érdekelt a kamera, viszont erösebb vasra vágyott, annak Gio, aki akart a pénzéért egy jó okostelefont, annak Ace, aki meg az akkori csúcsot akarta, annak meg S(+). Ma ugyan ez vagy hasonló képlet kivetíthetö a Pocket-Ace+-Ace2-S Advance-S3 vonalon.
-
batai15
félisten
De most egy ilyen kis telefonnak mi értelme van? még sms-t sem lehet rendesen megírni vele a kis képernyő miatt, max nagy arányú félre ütések kinzása alatt .azt bírom a samsungba hogy van egy csomó galaxy telefonjuk, aminek semmi értelmét nem látom.ott a gio,az pl majdnem ace, csk vaku hiánya van stb.Jobban kellene beárazni a telefonokat, és nem 100 ezer féle variációban kiadni, hogy idegelje magát az ember, hogy ez jó lenne, de ami van a másikba bele fért volna .
-
GyéBen
tag
Ez én is tapasztaltam. (Noha soha nem rendelkeztem egyikkel sem, csak ismerősékét, barátokét sikerült kipróbálnom.) A Y-nak jobb a kijelzője, mint a Mini-nek, cserébe viszont a Mini után az Y a mindjárt falhoz vágom kategóriába tartozik.
De az újdonság egész jól sikerült.
-
GyéBen
tag
"A telefon hardvere megegyezik a Galaxy Y borítása alatt találhatóval."
Azt hiszem, ez mindent elmond. Bár ahogy a videóból kiderül, ez alkalommal kivételesen jól sikerült optimalizálni a rendszert.Azért ha már egymás után dobálják kifelé a tucatmodelleket, legalább az árat lentebb tornázhatnák...
-
gabe8719
senior tag
válasz
quailstorm #120 üzenetére
Kicsit sok lesz már az OFF-ból.
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz
quailstorm #120 üzenetére
Hü, kiküldi a HD az adataimat Kínába, hova rohanjak?
Se emailt, se PayPalt nem nézek onnét, magyarul 100%, hogy nem tudnak, szvsz.
-
quailstorm
félisten
"Meg nem mondanád, hogy ez egy "butított" browser." a rendereléssel kapcsolatos megjegyzésem pontosan erre irányult. Egyébként nem a Dolphin HD az a browser ami kiküldi (küldte) a böngészési adataid Kínába? (http://androlib.blog.hu/2011/10/28/biztonsagi_figyelmeztetes_a_dolphin_hd_jelent_rolad)
Egyébkét az androiddal fejthetetlen sebességélményem az Omnia 2-őn a Froyo beta 3, gpu driver nélkül, na ott azért töltött egy darabig egy-egy oldal. -
Sn[4k3]
senior tag
válasz
quailstorm #118 üzenetére
Meg nem mondanád, hogy ez egy "butított" browser. Igaz, csak WiFi mellett használom, mobilnetre ott az Opera Mini. Engem a Dolphin Mininek a sebessége gyözött meg, ugye WVGA alatt érdekes sebességet produkál HD böngészövel a szerencsétlen MSM7227... Ideos S7-re viszont már Opera Mobile-t raktam, ott élvezhetôbb sokkal ARMv7-es procival.
-
quailstorm
félisten
válasz
vadkörte #117 üzenetére
Azért még egy opera mobile és skyfire/UC browser próbát tehetsz. az Opera mobile lassabban tölt be ugyan, de legalább ramban tarja az egész oldalt, és szépen görget, meg nagyít/kicsinyít, utóbbi akkor kerül elő ha flash kell armv6-on, mert ki lehet választani hogy mely objektumok fussanak.
#115, hát nekem okostelefonon az ilyen lightweight bögészők nem jönnek be, de kétségtelen szebben renderel mint a mini, és 2G mobilnettel még jobb is lehet. -
vadkörte
addikt
Anno a történelem előtti időkben S60 V5-ön Opera Mini-t használtam, mert a gyári - még a legutolsó is - egy nagy marék hígfos volt. Az Ace-en a 3. app amit telepítettem és az első amit töröltem az Opera Mini volt. Miért? Mert a Symbian-os verziójával szemben, háát... Gyengécske. Ezt követte a Dolphin... Az is repült pár nap után. Vessetek meg, de nekem a legjobban a gyári jött be.
A Pocket-ről:
Hogy miért dobták piacra, azt csak a Samsung tudhatja. Igény (szükség) nemigen lehetett rá, hisz belépőkategóriának ott volt a Mini, (Mini2) hogy stílszerűen házon belül maradjunk, mivel még az is jobb felhasználói élményt tud nyújtani ennél a kis gyösznél.
Miért? Mert van akinek nem elsődleges a fél A/4 méretnyi kijelző de szükségét érzi egy nagy tudású telefonnak. Az egy jól megfogható, de még nem nagy, de nem is pi***nyi kis plasztikdarab. A vicc, hogy a lényegi tudását tekintve a Mini (és a Pocket is) nem sokban külömbözik egy S2 S3-tól. -
Sn[4k3]
senior tag
válasz
quailstorm #113 üzenetére
efordítom: inkább írj egy cikket/nyiss egy topikot, mert ezzel szétoffolod a topikot és végén még az orrodra koppintanak a modik. Én speciel durvára nem vagyok kíváncsi az N95-re, ez a SGP topikja...
on Browser terén a Dolphin Minit ajánlom, gyorsabb az Opera Mininél és Opera Mobile-nál - legalábbis Blade-en.
-
quailstorm
félisten
válasz
gabe8719 #108 üzenetére
Azért a zárt rendszerű telefonokhoz képest van egy előnye a cuccnak. Van rá Opera Mobile. Azért azzal el lehetne lenni, csak kicsi a kijelző. Ha nézted a mobilarena tv-t a pocket ha hajlandó működni, akkor elég gyorsan görget a weblapon, pedig az a gyári böngésző. Ha nagyon muszáj, akkor egész jól lehet vele netezni. Egy champ, star akárhánnyal ez nem összevethető, de még az X3-02-vel sem, nokia browser ide vagy oda. Ha nagyon muszáj, akkor egész jól lehet vele netezni.
-
tresh
veterán
quailstorm: írj egy logout cikket ahol kifejted és aki akarja elolvassa aki nem nem ...jobban jársz
-
quailstorm
félisten
válasz
gabe8719 #109 üzenetére
Kőkori hardver? Lehet nem új, de akkor ez a pocket itt mi? Elég új, de a nyomába se ér az omapnak. Azért a régi csúcstechnika sokáig jobb mint a friss alsó kategória. Új rendszert persze, csak unlockolni kéne a bootloadert. Addig nehéz lesz bizonyítani is valamit az igazamból. A Belle azért lett annyira jó, mert az egész shellt a gpu viszi a hátán. S60V3-ra az egy sorozat Quake-en kívül alig van valami(azt meg egy ember rakta össze egyedül), ami a gpu-t igénybe venné, az egész elérhető szoftvercsomag nagy része még ARMv5-re lett fejlesztve a kompatibilitás miatt. Szóval gyakorlatilag az X8 előrébb tart, mert nyílt forráskódú, és a gyártói támogatás elég korai megszűnte után a közösségi fejlesztés megmaradt. A Futuremark 3Dmark mobile 06, az biztos csak egyetlen paramétertől függ hogy elfut-e vagy sem... A techdemok, pl a videón(powervr racer), minden a saját rendszerén futott, a devkiteen meg az n810-hez hasonlóan linux ment, de nem maemo. A gyártók egyszerűen lesz@rták az N95-2 t(azért írom oda mert az első revízió 64mb-ramjával már nem lehet csodát művelni), túl korán jött a cucc. Rengeteg gyengébb symbian volt kinn a piacon, és az S60v5 is sokáig gyengébb telefonokkal jött mint az N95- szóval az egyszerűen kihalt. Minek fejlesszen valaki is egy rétegnek a csúcskészülékére? Nem éri meg. Ezt tapasztaltam akkor is mikor a Samsung Omnia 2-n beléptem az Opera névjegyébe, és írta hogy armv4!-re fordítva. Igen így a Mio A501-en is elmegy ez igaz, de sok előnye nem volt a gpu-nak meg az FPU-nak, az tuti.(az IE6 mobile meg egy vicc). Az egyetlen dolog, amiért az egész omap 2420-as széria bebukott az a fejlesztés hiánya.
-
gabe8719
senior tag
válasz
quailstorm #94 üzenetére
Ha jól értem, most attól vagy oda, és arra jönnek a magasröptű összehasonlítások, hogy egyetlen meghatározott paraméter alapján, laborkörülmények között és papíron annyit tud az N95 omapja, mint egy alsó-közép android procija.
Értjük meg világos, meg nagyon okos vagy, köszönjük.
De ha figyeltél, azt próbáljuk flameháború nélkül elmagyarázni, hogy az időutazás is tényszerűen létezik az elméleti fizikában, mégsem tudok pl. visszamenni tegnap reggelre és megmondani magamnak, hogy az 53. tételt fogom húzni a mai vizsgán.
Remélem érted az összevetést, innentől kezdve nincs miről beszélni.Ja, de hogy ez működne is, csak új rendszert kéne rá fejleszteni. Arra nem gondoltál, hogy azért nem fejlesztenek már arra a kvázi kőkori hardverre új rendszert, mert tökfelesleges?
Félreértés ne essék, a családban 3 éve szolgál egy N95, semmi baja nincsen. De azért ne szálljunk már el ilyen messzire.. -
gabe8719
senior tag
Akárhogy töröm magam, egyszerűen nem értem, hogy mi szükség egy ilyen készülékre, ár ide vagy oda.
Okosnak okos mert android, de épp az okostelefon mivoltát nem lehet kihasználni egyszerűen.. (az email+net+wifi nem 'okosfunkció' már egy ideje). Márpedig max erre jó, meg telefonálni, meg sms-t írni, feltéve hogy valakinek van kedve egy 2,8-as kijelzőn qwertyzni. Hát nekem biztos nem lenne.Amire ezt így használni lehet normálisan, arra bőségesen elegendő egy fícsörfón is, amit ilyen áron már lehet normálisabb burkolattal és jobb üzemidővel is kapni.
Ja, de hogy itt feláras hogy 'okostelefon'. Kár, hogy igazából nem az. Elméletben lehet ugyan rá alkalmazásokat telepíteni, gyakorlatilag meg jobb ha meg sem kísérli a felhasználó, feltéve hogy nem akarja földhözcsapkodni mérgében.Ennek így nincs értelme. Ráadásuk szvsz. még rettentő ronda is.
-
Nem rossz bár sok a samunak a hasonló telója...
20k ig még vállalható ára lenne.
-
törölt tag
A 26 ezer színárnyalat az hogy jött ki? 14.5 bit?
-
fatal`
titán
válasz
quailstorm #98 üzenetére
MINDEN androidos telefonon megvan határozva az egy app számára kiosztható maximum HEAP. Az, hogy a gyári appok szarul vannak megírva mégis kit érdekelnek? Fél perc alatt felraksz a marketről egy másikat azt cső.
Az első széria valóban szar volt a Sonynál supportot tekintve, de mostanában azért erre nem lehet panasz (jön az ics az összes tavalyi és idei modellre).
-
kaller1
veterán
válasz
quailstorm #94 üzenetére
Egyedül annyit mondhatok hogy rühellem a Samsungokat.
Gondolom ezért is jöttél be, hogy szétoffolj egy samsung topikot.
-
Gery85
tag
Szerintem ez a telefon tökéletesen megfelel a magukat tükörből fotózó teremtményeknek.
-
quailstorm
félisten
Na figyelj, a samsungok rendszeresen úgy jönnek ki hogy RAM limiter van az alkalmazásokban, meg van szabva a birtokba vehető memoria mérete(GB rom SGS2 browser kevesebb mint 80mb-ot kap), a hiba ebből adódik. Képzeldd az N95-2 5MP nél nagyobb képet nem nyit meg. Azt kéri zárjak be pár alkalmazást, mert nincs memoria(szabad 80mb). A Resco Photo Viewer meg gyorsabban nagyítja a 8MP-s képet, mint a gyári az 5-öst. Nekem a gyári szoftok limitációaival van problémám, hiszen sok ember nem cseréli le a gyári appokat, és kínlódik mintha gyenge mobilja lenne. Mire jó ez kérem?
Viszont az X10mini X10 mini pro X8 idegesítő volt, hogy nem jött ki rá hivatalos GB. Simán bírták volna, lásd blade, wildfire S. A Sony Ericssonnak a régi 2003-2008 feature phone-jai tetszettek(w810 és W200i-m van jelenleg). Még a w200ba is belepakolták a java 3d-t és a normális hangzású kodeket, DSP-t. Az ára ellenére. Meg jó gyors is volt, animálva. Most a Spiro, na az égő nagyon.
Minden gyártó szokott hibázni, az MSM8255 széria jó lett GB-vonalon az SE-nél. -
blueMerle
veterán
válasz
Dark Archon #59 üzenetére
Bocs, a történet így kerek: én nem magyarországi vagyok
-
fatal`
titán
válasz
quailstorm #94 üzenetére
De láttam gyári ROMmal, lévén ismerős avval használja. A Mini Pro gyengébb mint az S2 és mégsem száll el rajta semmi.
-
H-ger
tag
Sony Xperia sola teszt várható ?
-
quailstorm
félisten
Szerinted az n-gage-dszel meg lehetek elégedve? A hardware jó, de az n-gage javarészt ARMv5-re készült. A one kivételéve talán egy se komoly. Nokia szemüveg? Az nincs. Egyedül annyit mondhatok hogy rühellem a Samsungokat. Az alkalmazásváltás nem gördülékeny a gingerbreadben szerintem egyébként. Az N95-öt nem hasonlítottam a pockettal, nem érdemes, mindent kavarsz hogy azt higgyék igazad van. Az S2 nem minőségi igazán, azt meg leszarom hogy nem láttad gyári rommal, tényleg ezt csinálja. A másik hogy nem kezdi el betölteni a weboldalt a megnyitás új fülön-re. A Mini Pro meg elég erős, bár a gpu elmarad egy kicsit az MBX-től. Nem azt mondom még mindig hogy az N95 egy nagyon korszerű telefon, de lehet használni. Hardveresen meg nagyon ott lehetne csak nem fejlesztenek rá, ennyi.
-
ch003067
addikt
Érdekes, te ez tényleg gyerekeknek való...
Amúgy meg drága....
-
fatal`
titán
válasz
quailstorm #78 üzenetére
Androidon minden további nélkül elindíthatsz egy játékot a kicsomagolás mellett. Azért egy n-gage játék grafikában és minden másban is messze elmarad a mai elvárható szinttől. De látom nem sikerült levenni még a Nokia szemüveget, sebaj.
Persze, hogy jobb egy N95, mint egy Galaxy Pocket, az egyik egy csúcskategóriás mobil (volt) a másik meg egy belépőszintű, gratulálok az összehasonlításhoz. A Samsung Galaxy S2 meg jobb mint a 1610-es Nokia, kb ennyi értelme volt.
(#85) kolosanyi: A Mini Prom is simán megnyitja 512 meg rammal, fogalmam sincs mi a halálról beszél. Nincs multitask hát ezen meghaltam a röhögéstől
(#90) Sn[4k3]: Szerintem néhány hónapot / évet a Holdon volt.
-
Dunbar
senior tag
Elég smooth lett a hardverhez képest. Szolgáltatóhoz bekerül, ezt is vinni fogják, és sok embernek elég is ennyi.
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz
Dark Archon #59 üzenetére
Már nem azért, de te búra alatt élsz? Nem az ezeréves WAP csomagokat kellene leni...
Telenor: Klikk - 100MB után sebességkorlátozás túlforgalmazás nélkül, az első három hónap díjmentes. Vagy Mobil Online 100MB
T-Mobile: Go!Net M - 100MB után sebesség
korlátozás túlforgalmazás nélkül.Vodának is van 100MB-s csomagja. Mindegyik 1000Ft.
-
quailstorm
félisten
válasz
kolosanyi #88 üzenetére
Jó de legalább a konzolok mindig annyival gyengébbek hogy ez ne tűnjön fel
. Ha volt E90-ed rajta meg jbak taskman meg LCG jukebox akkor kb tudod miről beszélek. Ehhez rakj hozzá egy camerát aminek jobb a fényérzékenysége mint ami az s2-ben van, meg egy girot. Szerintem nem kell több, mint hogy fejlesszenek rá egy új rendszert. Az n900-sem erőgép, mégis hasít rajta a maemo, és eldöcög az ubuntu(egyelőre HW gyorsítás nincs, de a chromium gyors). Ez is volt a kezemben, igaz akkor debiannal még, de unokatesóm ellát a fejlesztési hírekkel. Symbianon meg se AAA+ se közösségi fejlesztés...
-
kolosanyi
veterán
válasz
quailstorm #86 üzenetére
Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy nem frekvenciában mérik a teljesítményt, hanem Flopban. Quake 3-at FPU nékül? Miért kéne olyat látnom? (Btw volt E90-em, tényleg gyönyörűen futott rajta a Quake 3, ami elismerésre méltó dolog.)
A RAM-ról meg nem állt szándékomban a "hülyeséget lökni" (nem lehetne visszafogottabb stílusban?), csak furcsállom, hogy ilyen fosul csinálta meg a Samsung a gyári ROM-ot, míg egy stock droidnál semmi ilyesmi gond nem volt."Egyetértek, idejétmúlt, de amíg a galaxy s3 gyakorlati teljesítménye közel van az N95-2 elméleti teljesítményéhez(soha nem adtak ki a techdemokhoz hasonlóan szép játékokat ) addig azt kell mondanom, egy úz oprendszer után csodálkoznál mit tud Az a telefon a büdös életben nem volt kihasználva, és meg se közelítette határait, mint ahogy a galaxy s-s2-s3 sem."
Persze, hogy nincs kihasználva, de amennyire én tudom, PC-n is csak karcolják a felszínt. Ezzel meg kilyukadhatunk a konzol vs PC vitában is, már ami az optimalizációt és a hardver kihasználását jelenti, legalábbis hasonlóhoz. -
quailstorm
félisten
válasz
kolosanyi #85 üzenetére
A módosításokat azért írtam a telefonhoz hogy android körökben szokott infót lássál. Az Iphone(2g,3g) harmad gyenge mint az N95, mégis volt rá game, nem laggolt a quake3 és hvga volt. Esetleg nézdd meg a W960-at itt a mobilarenán. Hol van megemlítve a gpu? sehol...
Pedig: http://www.youtube.com/watch?v=Mj6k4s8E2io Az iphone-on a frame limiter nem véletlen van benyomva, harmadgyenge az mbx lite mint az mbx(source: wikipedia, imagination technologies). Most jöhetsz a dumáddal hogy annyira nem is szép meg hogy az n95 nem mutatja az fps-t(egyéként a másik ami mutatja az az n95 devkit(omap2420 devkit)) de akkor meg már nem érdekelsz.
1DB játék készült egyébként a W960-ra, az gyárilag telepítve is volt. -
quailstorm
félisten
válasz
kolosanyi #85 üzenetére
Mintha nem is eggyel fölötte írtam volna valamit a Flops-ról
. Mikor fogsz te Quake 3-at látni fpu nélkül? Ram, hát igen, a hülyeséget tudod lökni. Zárójelben ami van illik elolvasni, a gyári böngésző csinálja ezt minden rendereléssel való próbálkozás nélkül az eredeti 2.3-as romon. Amikor ezt tapasztaltuk, még nem volt rá ICS és garanciás volt a telefon. Természetesen opera mobile-lal működött gyönyörűen.
Egyetértek, idejétmúlt, de amíg a galaxy s3 gyakorlati teljesítménye közel van az N95-2 elméleti teljesítményéhez(soha nem adtak ki a techdemokhoz hasonlóan szép játékokat
) addig azt kell mondanom, egy úz oprendszer után csodálkoznál mit tud Az a telefon a büdös életben nem volt kihasználva, és meg se közelítette határait, mint ahogy a galaxy s-s2-s3 sem.
-
kolosanyi
veterán
válasz
quailstorm #66 üzenetére
"Mellesleg vitázunk itt oda vissza a ramról, mikor a SGS2 a nemkutya.comra kiírja hogy out of memory(n95 viszi, persze operával, a gyári böngésző max arra jó hogy letöltse az operát), vagy egy 700kb-os pdf fájl olvasása közben ugyanez(nyílván csak gyári appal, de azokat sokan nem cserélik le)."
WTF? A Nexus S simán megnyitja, most néztem az ICS gyári böngészőjével is, Operával is, Chrome is kezeli, meg Firefox is. Akkor egy Galaxy S2, dupla annyi RAM mellett nem tudja megnyitni? Ez eléggé furcsa. (Jó, most egy főzött, RAM-ra optimalizált ROM van fent, indítás után kb 200 MB szabad RAM van, de gyárilag is olyan 130 ez az érték, annak is elégnek kell lennie.)
(#74) quailstorm
"Neked fogalmad sincs hogy milyen erős hardware van az n95-2 ben. Addig meg ne beszélj róla. Újonnan egy kategóriájába beleférő android az 60k nál kezdődik."
Emlékeim szerint egy OMAP 2420 van benne, ami alapból 332 MHz-en fut. Ilyen hardver, ezen az órajelen el se viszi a droidot jóformán, nemhogy 60-ért veszel ilyet.(#84) quailstorm
"Ha az N95-2-ben teszemazt HVGA képernyő(kapacitív dual touch) lenne és android, emiatt meg több ram, pl 256, elkérhetnének érte egy 50-est simán."
Persze, de ha mondjuk 512 MB RAM lenne egy 3,5"-es, 800*480-as kijelzővel, illetve lenne még hozzá egy OMAP 3630-as SoC 1,2 GHz-en...
Nem lehet ezt így összehasonlítani, egy egészen más konstrukció az a telefon. Akkor az volt a csúcs, de ezt így ma már nem nagyon van mihez hasonlítani. A mindennapi feladatokat az is képes ellátni, ahogy egy belépő droiddal is megteszel általános dolgokat, de azért az N95 eléggé idejétmúlt. -
quailstorm
félisten
Igen tudom, használhatóságban ez nem túlzottan mutatkozik meg. Az agyonmoddolt telefonom már ver pár kört az eredetire, de én a HW erősségéről beszéltem. Ha az N95-2-ben teszemazt HVGA képernyő(kapacitív dual touch) lenne és android, emiatt meg több ram, pl 256, elkérhetnének érte egy 50-est simán. A processzornak még mindig nem az egyetlen jellemzője a frekvencia, Flops-ban mérik a teljesítményt. 50k-ért meg vígan kapsz a media marktban FPU-herélt telefont androiddal(ace).
-
kaller1
veterán
válasz
quailstorm #74 üzenetére
Újonnan egy kategóriájába beleférő android az 60k nál kezdődik.
Eddig ez a nap vicce, de komolyan.
-
törölt tag
Kijelzőn kívül miben különbözik a Galaxy Y-tól?
-
quailstorm
félisten
Már minél? Az SGS2 egy erőmű, androiddal viszont csak hőerőmű. Valódi teljesítményének ha a tizedét használja a dalvik névre keresztelt emulátor.
A Mali-400 teljesítményének kb a 60%-a a powervr MBX, az adreno200 pontosan az 1/9-ede. A procit nem tudom még megítélni, tekintve hogy modemprcivá van degradálva egy mag az n95-ben, és ráadásul egyikre sincs igazi teljesítménymérő. A dalvikban mért ~122MFlopsot meg nem hiszem, az annál sokkal gyorsabb(exynos).
#70, legalább írhattad volna a 3330-at, akkor még poénos is lehetett volna. Így csak a tudatlan/tapasztalatlanságodat mutatod. naponta találkozok a moddolt x8/SGS2vel, Azt hiszem tudom miről beszélek. LG Gt540-re meg jómagam is raktam mindenfélét, igaz, azon még a 10.3-as flash van. -
gtamate2
veterán
válasz
quailstorm #74 üzenetére
Tessék tanulmányozd át, és ha találtál bármit amiben jobb az n95-öd küldj egy galambpostát, köszönöm!
-
quailstorm
félisten
Itt a mobilarenán volt egy cikk anno a symbianról, ha a tapasztalatoknak nem hiszel: http://mobilarena.hu/teszt/mobilos_operacios_rendszerek_symbian_s60/tortenelem_psion_epoc.html Itt írja pl.: hogy eleve multitaskos oprendszernek készült. Mellesleg mondj egy rendszert ahol lehet úgy NFS Undercoverezni hogy kicsomagolsz egy teljes webszerver biztonsági mentést zip ből. Emellett még n-gage játékot is tud telepíteni de akkor már van lagg. A Quake3 szervert meg nyugodtan backgroundba lehet rakni, nem állítja le.
-
sagit
veterán
válasz
quailstorm #66 üzenetére
bezzeg az xnyóc' az fasza
-
fatal`
titán
válasz
quailstorm #66 üzenetére
"Egy régi Nokia multitaskol, az SGS2 még ICS cyanogennel sem."
Te mégis mi a halálról beszélsz?
-
gtamate2
veterán
válasz
quailstorm #66 üzenetére
Ja hogy az n95 jobb mint az sgs2.. hát persze, taníts mester, taníts!
De amúgy a Nokia 3310-ese még jobb mint az n95 mert egyszerre 2 nemkutya.com is meg volt nyitva a böngészőben, (gyári!) és ezt már az n95 nem bírta, szóval simán jobb a 3310, ja meg a gta 3 és a quake 3 is indult szóval ez jobban megéri szerintem -
siti
őstag
hát lehet én vagyok vak/igénytelen, de én most vettem T-től Galaxy Y-t kemény 8000Ft-ért, havi 100Mb net 600Ft-t, hogy ne csak telefonálásra legyen és mit is mondjak, nagyon jó telefon. Gondolkodtam a mini 2-n, de az nem ér meg nekem +20e Ft-ot, hogy nagyobb felbontású kijelzője legyen a zsebemben, hívás közben nem azt nézem, szóval köszönöm az olcsó egyszerű telefont, ez lesz az első érintősöm, alig vártam. csak így tovább Samsung
-
Vadmeggy
aktív tag
De miért raknak rá kamerát? Teljesen felesleges.
Eddig semmi bajom nem volt a samsunggal, de amit a tvkkel meg a telefonokkal művel belépő szinten az valami rémes. A fórumozók 90%-a képes lenne ilyen olcsó szarokat tervezni. -
quailstorm
félisten
válasz
Dark Archon #62 üzenetére
Figyelj, az X8-ban egy jól ismert filaproci van. Mindenbe azt rakták egy időben. Mára már a telefon sebessége vállalható, még úgy is hogy a GB nem támogat menü HW gyorsítást. De amint lesz camera ICS-ben már megéri váltani. A főzött rom rengeteget segít még stock kernelen is. GingerDX-et ajánlom. Már oda jutottak hogy tükörsima éles vga videó, menüben ritka a lag és sok az effekt(software renderer!). És a játékok élvezhetősége nőtt. Ami a Blad-en elmegy az ezen is. GTA3-ról vagy Quake 3-ról nem kell álmodni, borzalom, de Raging Thunder az van, meg Dead Space is, NFS Shift, szóval nincs elveszve a dolog. Ha meg mázlid van és cypress akkor még dual touch is van. X10 mini pro-ra meg rá se lehet ismerni cyanogen moddal(flash 11 is van ám). Ultragyors, jó a kamera fókusz(super makro), nincs lag, és dual touch. És most saját tapasztalatról beszélek overclock nélkül. Sokkal jobb választás egyébként a galaxy y, ace, pocket helyett mondjuk a mini2. Volt a kezemben, nem kötelező cyanozni, gyors. Mellesleg vitázunk itt oda vissza a ramról, mikor a SGS2 a nemkutya.comra kiírja hogy out of memory(n95 viszi, persze operával, a gyári böngésző max arra jó hogy letöltse az operát), vagy egy 700kb-os pdf fájl olvasása közben ugyanez(nyílván csak gyári appal, de azokat sokan nem cserélik le). A másik az n95-2, 128mb sdram, és a szabad ram indítás után kb.:87MB. Lehet nem emulátorra kéne építeni az oprendszert. Egy régi Nokia multitaskol, az SGS2 még ICS cyanogennel sem.
Visszatérve a galaxy pocketra, ez a proci friss, és kevésbé ismert, várat magára a jó rom, ha egyáltalán lesz. -
gtamate2
veterán
válasz
blueMerle #51 üzenetére
3.5"? az már azért elég nagy kijelző, elég oda a 3" is, rakjunk androidot az s5230-ra!
Amúgy ezeknek az olcsó telefonoknak az lenne a szerepe hogy megszerettesék egy kicsit is az androidot a felhasználókkal, de ehelyett épp hogy megutálja tőle mindenki. Most ha én is egy ilyennel kezdtem volna az androidos pályafutásomat szerintem én lennék a legnagyobb ios vagy wp7 fan, de komolyan, ez valami botrány amit a samsung 2012-ben, telefonnak akar titulálni. -
SsPL711
őstag
Gyereknek oviba jó lesz ez.
-
-
decoati
aktív tag
irtózatos
-
Probber
őstag
Ekkora méretben már csorbát szenved az android élmény és annak használhatósága. Persze a fiatal korosztály számára még így is vonzó lehet. Az ára meg tényleg idokolatlanúl magas, nem értem az okát...
-
válasz
blueMerle #57 üzenetére
Majd, ha nem kvázi percdíjat kell fizetni a mobilnetre, akkor röhöghetsz. Addig meg kenjék a hajukra a forgalmi díjas netjüket. Visszamentünk az időben, de nagyon durván, mint mikor a modemes netnél a perceket figyeltük. Otthon is, melóhelyen is van netem.
Mobilra néha jól jönne és milyen király! Van napidíjas csomag. 300Ft és ebben kerek 1MB forgalom foglaltatik! Utána 4,9Ft/0,1MB. Hát elmennek a francba... addig bojkottálom a mobilnetet, míg nem lesznek forgalomkorlátozás nélküli csomagok!
-
motoflug
őstag
Szerintem a Defy Minivel egy szinten van a kamera,de az legalább kibírja,ha elhajítod csalódottság miatt
-
blueMerle
veterán
Aki ilyet vesz, annak szerinted van mobilnetes előfizetése? Ne viccelj már
Egyébként sokszor röhögök, hogy a legtöbben a mid-highend okostelefonokra sem vesznek mobilnetes előfizetést. Én az EVO 3D-met el sem tudnám képzelni mobilnet nélkül, kvázi szerintem hülyeség egy mid-highend okosteló mobilnet nélkül. Jó, wifi van már szinte minden sarkon, de nem pont az a lényege egy ilyen eszköznek hogy bármikor _bárhol_ elérhető legyen a net?
-
vadkörte
addikt
Kind!
Nem akarok kötekszeni, de a második oldalon az a 26 ezer szín nem 265 ezer akart lenni?
Szvsz, ennél még a Mini is komolyabb...
Bár ennek is meg lesz a maga felvevőpiaca. Gyereknek 12+ felfelé, elektronikus póráznak egy jó kis GPS naplózó programmal kiegészítve akár még jó is lehet. -
kolosanyi
veterán
Samsung!
Remélem viccnek szánták a koreaiak, mert ez abból is a gyengébbik kategóriába sorolható be így 2012-ben.
-
H-ger
tag
újabb samu szemét. a mini és az y is rossz. esetleg a mini 2 az ami vállalható
-
-
blueMerle
veterán
176x220-as felbontás 3.5"-on, CSTN technológia és rezisztív kijelző, bónusz a VGA kamera
De a viccet félretéve szerintem az lenne a helyes irány, ha elhagynának bizonyos funkciókat az alsó kategóriában, pl. a 3G-t, GPS-t és akkor mehetne mondjuk jobb kijelző a készülékbe. Tudom, OHA szabályok, de az sincs kőbe vésve elég megnézni a tableteket
-
gtamate2
veterán
Inkább LwW, ez nagyon gyenge.. egyszerűen nem értem, a Samsungnak ott a Mini, akkor most minek kellet ez ?
Amúgy mi lesz a következő "előrelépés", csak nem a rezisztív kijelzőt vágják majd megint a szerencsétlen userek után? -
gybazsi
senior tag
Ez szerintem 30k-ért elég kevés lett. Akkor már tényleg inkább egy Blade.
-
Zirowe
nagyúr
Újabb tucat samsung.
-
gtasystem
őstag
ezeket a fixfókuszos szartseérő kamerákat mikor felejtik már el?
és mindezt 33 ropiért? -
fatal`
titán
QVGA 2012-ben, édes istenem. Ez így ronda, gyenge, a RAM is kevés. Még házon belül a Galaxy Mini is jobb vétel ennél.
-
kaller1
veterán
Ezt elég felesleges volt megalkotni. Ha nem kerül be a szolgáltatókhoz max. 25k-s kártyás áron, akkor megy is a süllyesztőbe.
A fotók elmosottak, a dinamikatartomány keskenysége miatt a világosabb részek szinte beleégnek a képekbe, a makró mód pedig egy nem létező fogalom.
Tesztfotók is leszek, vagy érjük be a fentivel?
-
Rover623
félisten
Kedves okoska!
2.3.6 - 2011.09.02
4.0.1 - 2011.10.19Akkoriban három élő Android fővonal is volt, csak jelzem...
-
Rover623
félisten
A telefonon az Android rendszer 2.3.6-os verziója fut, amely már közel másfél éves;
Minden Android-os telefon tesztjében kötelező elem a GB fikázás, merthogy már rég itt az ICS...de azért illene korrektnek maradni!
A 2.3.6 megjelenése vmikor 2011 szeptemberében volt...azért az még messze nem másfél év! -
Redchili
tag
a Kedvesem van x8, de az halál, már neki is, azt mondta, soha többet (4x a nagyujjam lefedi a kijelzőt)
-
Retekegér
MODERÁTOR
Kölyök phone.
-
Flash86
tag
LOL 2,8" nagyítót is adnak ehhez a játéktelefonhoz?
-
bongeszo
aktív tag
Te jó ég!
De vinni fogják a puhafejüek mint a cukrot, mert samsung +galaxis!
-
törölt tag
Miért kell örökké ezt a badás akármit ajánlgatni? Hogy lehetne jobb vétel/kiváltója egy androidos készüléknek? Ez olyan mintha iPhone helyett valami régi Symbianos vackot ajánlgatnék, hiszen telefon telefon.
-
hallerlaller
addikt
Spóroltak, az látszik, de a két évvel ezelőtti x10 mini szintjét se éri el.
-
BlackLamb
tag
Csak egy újabb Samsung csoda...(számon tartja valaki hogy ez ebben az évben a hanyadik?
) A tartozékok listája meg olyan szépen csappan samsungéknál, hogy lassan a telefon sem lesz benne a dobozban
-
DemonDani
addikt
igazán abbahagyhatnák már délkoreában a szemétgyártást. Keletkezik az magától is épp elég! Nem igaz, hogy mindenki tud némi minőséget hozni olcsón is, de a Samsung semmit. Igazi ipari hulladékot ad el az embereknek
-
sagit
veterán
Bakker de ronda
-
tresh
veterán
válasz
hackeeeee #12 üzenetére
Igen, igazából a kijelző felbontását egy lépcsővel feljebb nyomták volna mondjuk 320*480 akkor a kevés ram is elnézhető bár gondolom sok volt még a raktáron ebből a kijelzőből a smunál és így tudják "olcsón" prezentálni egy újabb alsó kategóriás készüléket ami bővíti a samu amúgy se szűkös palettáját
Duliee: számmisztika = ez van ezt tesszük bele..lehet olyan sok van belőle mint korában élő emberek
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jajaja, azért is említettem, hogy ahhoz képest, MHz-ben erősebb egy kicsivel a Mini2-nél. Bár ugye teljesítményben nem biztos, hogy utol is éri a Mini 2-t, sőt, nem is nagyon éri utol. Mondhatjuk, hogy a nyomába sincs.
Bár ugye, ne felejtsük el, hogy ott van az S5570i, amiben szintén 832MHz-s proci van, bár az 7227. Viszont a ram ott is kevés, és elég könnyen elfogyhat.
Ebben a méretben ez a vas elég jó, akinek jó ez a kis méret, akkor ez elég jó kis teló lehet. Csak ugye, több esetben már a Mini-ben is kevés volt a 240*320.
Ha jó áron fogják adni, akkor talán lesz célközönsége.
-
Ez a proci nagyon hitvány sajna... legalább egy 7225A/7227A kerülhetett volna bele.
De hát " nem fért bele a keretbe"
-
tybsen
addikt
" A cikkből bizonyára kiderül, hogy a Galaxy Pocket . " :-)
-
pszili8
aktív tag
Befejezetlen: "A kevésbé patinás cégek ugyanis elsősorban itt próbálkoznak betörni a piacra, mindezt ."
A telefon árát kissé ellőtték,én amíg olvastam 15-20k közé tettem volna,igaz ha azt nézzük,hogy némelyik boltban még képesek az S5230-at 20k-ért árulni akkor nem is olyan sok.Ennek ellenére szerintem vinni fogják. -
hackeeeee
Jómunkásember
Ejhaa... Mondjuk akinek tényleg az a fontos, hogy kicsi okostelefon kell Neki, annak ez jó lehet.
Mondjuk az kicsit poénos, hogy MHz-ben erősebb a proci ebben, mint a Mini 2-ben.
-
A készülékháznál nincs semmiféle lakkozás.
A Galaxy vonalnál megszokott átlátszó polikarbonát ház belülről festve.
-
lacix76
őstag
Unalmas már ez a sok alsókategóriás Samsung mobil.
-
Sn[4k3]
senior tag
Nekem tetszik!
Apró, kompakt, alapdroid aminek nincs gond a sebességével. Dokkal jobban néz ki, mint a Galaxy Y és gyorsabb is!
Le merem fogadni, hogy a ROM fõzõ mesterek megoldják az ICS-t, még ZTE Blade-en is eszméletlen sebes!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest