Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
Azt csak kölcsön kaptam egy hétre. Én a 800x480-at 3,5colon nézem, 7 colon már öklömnyi méretűek a pixelek...
Soronként? Mert? Mivel jobb mondjuk a 176x220, mint a 220x176? 176 szélesnél agyontördeli a mondatokat, 220-nál kicsit hosszabb egy sor. Szöveg meg nem fér több...
Aztán meg a webet is fekvőre tervezik. 800 széles vagy 480, nem mindegy. 480nál muszáj nagyítani... Egyébként meg 320x240-es módot is használtam sokat. A fekvő elrendezés gyorsabb, praktikusabb volt.
Aztán, látom neked nagy teher az alsó fekete sáv. Gondolkozz el. Mikor nincs rá szükség? Játékok, navigálás. Jobb táblákon már a gyári rendszerrel is ki-be kapcsolható...
Mire jó? Bal oldalt vannak a hardvergombok pótlásai, egy lusta ujjmozdulattal eléred. Jobb oldalt meg egy toronnyi cucc gurítható fel. Hardverkezelés(BT wifi kapcsoló), e-mail lista beleolvasási lehetőséggel, sms úgyszint. Fényerő állítás. Nomeg az értesítősáv ikonjai.
Hogy néz ki ez a tab3-mon? Fent a tetején van egy keskeny mobilos állapotsáv, lent meg egy csak álló módra kitalált vegyes gombsor. Hát nem túl flexibilis megoldás... Ráadásul fekvő módban röhejesen néz ki, meg nem áll kézre még annyira sem...
Ehhez képest a tab2 meg normális UI-val van ellátva. Na ezzel van a baj. Meg azzal, hogy most az összes modell ilyen kialakítású lesz, és még véletlen se tudnék samsungot venni, mert nem egyezik a felhasználási célommal a kialakítás.
Ha valakinek jó ez az óriásteló, akkor vegye, de ne legyen kizárólagos... Különben a cég magának csinálja a piaci rést. -
quailstorm
félisten
Úgy látszik teljesen egyetértünk
Egyébként nincs nekem semmi bajom a gombsorral, csak ne kapacitív legyen, meg ne ott. Mert akaratlanul is benyomnám... Az UI meg... evolving backwards... Kb avval versenyeznek melyik eszközzel lehet a legtöbb kilómétert beletekerni a kézbe. Ami eddig jó helyen volt, azt arrébb kel rakni
Inkább optimalizálták volna a tab2 UI-ját, hogy ne laggoljon. Az tök jó volt. -
quailstorm
félisten
Sose tudnám elképzelni a böngészést állva, vagy az olvasást, így szoktam meg. És ezzel remélem nem vagyok egyedül. Mert azt remélem belátod hogy fektetett használatra meg teljesen alkalmatlan, a hülye kialakítás miatt. Nem a fizikai gombokkal van bajom hanem a helyükkel, és a milyenségükkel. DPS dream 7 v1-en meg pl van opciók gomb pont a hibák kikerülésére. Sok jó megoldás van, a Samsung egyiket sem választotta. Ő döntött, hogy lenyomja a userek torkán ezt a rétegvackot...
-
quailstorm
félisten
A tablet UI
Azóta változott a helyzet. Sajna a legutóbbi appok vízszintesen vannak, és nem a jobb felső sarokban van az app drawer ikon, hanem ahova akarod, olyan holo stílusban. Van alul egy asszem 9 ikonos állandó sáv. Bár azon belül is akárhova rakható, tehát kitolom a szélsőjobbra és cső.A nexus 7-et meg elfeledtem, syrva röhögtünk rajta unokatesómmal mikor megjelent. Szánalmas: [link] [link]
Ez is csak egy nagy telefon... Hihetetlen hogy odáig fajult a dolog, hogy egy nexuson sem lehet a gyári ROMot használni... Nexus10-en még durvább az effekt... Hol élnek a fejlesztők? Csak a SmartQ-nál ismerik az ergonómiát? Bár a DPS dream 7 is normális felülettel jött. De egy Nexus bezzeg nem...
(nexus 10 közepéig speciel én be se érek hüvelykujjal, míg T20on szétválasztott billentyűzettel nem is kell) -
quailstorm
félisten
Amikor bejelentették a note8-at, azt hittem az az egy darab kaki lesz. Ne már hogy az összes mostani tab széria ilyen legyen. Épeszű ember ilyet nem vesz. Hogy fogod meg/használod landscape-ben? Borzalmas ötlet. Visszafele fejlődnek, még az előző felülete is jobb volt. Laggol mint a szar, de kézreesett...
Egyébként meg a SmartQ feltalálta a csodát... Tablet UI+5 ujjas gesztus. 5 ujjas pinch, és eltűnik/előjön az állapotsáv alul. azelőtt meg a kikapcs gomb alatt volt a menüben... Hogy miért jobb ez a hányás helyette, azt nem vágom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest