Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kekegsm

őstag

válasz TESCO-Zsömle #28 üzenetére

Tesco-zsömlét kell tömni a fülbe, és akkor nem hallja...

(#25) schawo: persze, de ha egy normális márkát vesz, akkor azért nem kell tartani hogy annyira szar legyen...

• kekegsm

őstag

válasz repvez #20 üzenetére

Ha folyadékcsapágyazású ventit használsz (FDB - Fluid Dynamic Bearing), az kezelésmentes, halk és tartós.

• kekegsm

őstag

Nem a ventikkel van a gond a hűtésnél, hiszen manapság vannak olyan ventik, amik még magas fordulaton is hangtalanok szinte, tapasztalat hogy pl a CM Silencio FP 120 PWM legmagasabb fordulaton is olyan halk, hogy amikor közelhajoltam, hogy milyen távolságról hallom meg, a lapát megcsapta a fülem... De van a BeQuiet-nek is hasonló, szinte hangtalan ventije, vagy az Enermax TBsilence is ilyen, meg van még egy tucat.
    Azonkívül egy jó léghűtésnél egy brutál borda rengeteg hűt vezet el már magában is, a venti csak rásegít. Jó példa erre a 750Ti KalmX kiadása, ami teljesen passzív, egy aránylag pici bordával. De ha meg a CPU-t nézzük, építettem olyan gépet, ahol a Raijintek Ereboss venti nélkül behűti az i5-4670 procit gond nélkül, meg sem közelíti a hőmérséglet a határait. És egy Sharkoon VG4-V házban, egyetlen hátlapi ventivel, szóval még azt sem lehet mondani, hogy spéci kuckó kellene neki.

Viszont a vízhűtés pumpája hangos. És mindig megy. Nincsen idle mód, hanem folyton duruzsol. És ha megáll, akkor jön a nagy kampec pillanatok alatt, mielőtt a chip hőkontrollja működésbe lépne, sajnos ez is tapasztalat. (egy hagyományos bordás léghűtésnél ha meg is áll a venti, a bordának van annyi tartaléka hűtésben, hogy a chip le tudja időben korlátozni, esetleg állítani magát)

Ha a vízhűtések gyártói feltalálnának egy olyan pumpát, ami csak fele ennyire hangos, de megbízhatóan, megfelelő teljesítménnyel üzemel, akkor lenne nyerő a halkságot szerető emberek számára.

nem mindenki szeret együtt állni a búgással...

(#13) t72killer: Látott valaha olyat, hogy egy normálisan felfogatott (azaz gyári előírás szerint, rendes hátlappal, stb) cooler eltörte az alaplapot normális körülmények között? Én láttam olyat, amikor a Macho120 kiszakította a CPU-foglalatot, de ott a hülyegyerek elvitte a nagymamához a gépét a szünetre, és állítva a kocsiban a szar kátyús utakon egyszerre csak elindult a cooler, de szerintem ez azért beleesik a nem rendeltetésszerű használatba)

Új hozzászólás Aktív témák