- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorcsev27
tag
válasz
Demolator #744 üzenetére
Én egy jó ideje tok nélkül használom és nyugodtan állíthatom, hogy teljesen felesleges rá. A tok hamarabb karcolódik, koszolódik, ráadásul némelyik tokon pl. a füles jack dugóját nem lehet rendesen bedugni, a gombokat nem lehet rendesen nyomkodni stb.
Én mondjuk fóliával használom, de állítólag még az is felesleges rá. -
gorcsev27
tag
Én soha nem raktam még fel az indonéz romot, így csak következtetek és kérem a témában tapasztaltak megerősítését (vagy cáfolatát).
Ha jól sejtem, ezt a romot csupán ugródeszkának használják más romok felrakásához, mert amolyan jó kiindulópontot, tiszta helyzetet teremt a ténylegesen használni kívánt rom telepítéséhez. Ennél fogva a rootolásával sincs értelme bíbelődni. Mondom, csak abból következtetek, amit eddig olvastam róla.
-
gorcsev27
tag
Biztos vagyok benne, hogy ha a keresőbe beírnád, hogy "cwm" meg "twrp", te is hamarabb képben lennél és tudnád, hogy mindkettő recovery-t takar. Két teljesen különbözőt.
CWM = ClockworkMod
TWRP = Team Win Recovery ProjectErgo, egy CWM img felrakásával CWM recovery-d lesz.
Amit a pipálgatásról írtál (csak a recovery img előtt meghagyni), az nagyjából stimmel. -
gorcsev27
tag
A tutor flashing octa.rar file-t csomagold ki, abban van négy kép illusztráció gyanánt. A Leírás.txt-ben foglaltakat lépésről-lépésre hajtsd végre, miközben a képeket nézed, ennél nagyobb segítség már csak az lenne, ha valakinek odaadnád a telót és megcsinálná helyetted.
-
gorcsev27
tag
Recovery-ből telepítettem cache törlések után, install zip from sd.
Előtte csináltam egy backup-ot, hogy ne kelljen a nulláról újra húznom mindent.
Egyébként recovery-t leggyakrabban FlashTools segítségével szoktak cserélgetni, én is így cseréltem le egy kínait CWM-re, de az már pár éve volt. -
gorcsev27
tag
Idézném saját magamat: "én a telenor miatt romtól függetlenül semmilyen problémát nem tapasztaltam"
Két Nibiru H1 üzemel a családban telenorral, az egyik ráadásul két SIM-mel.
Mindkettőn a jonzalvo-féle PureAOSP custom ROM van.
Az enyémen kb. egy hétig fenn volt a fentebb szintén említett official ROM is.Minden szolgáltatás hibátlanul működik mindkettővel.
-
gorcsev27
tag
Az official nekem is csak egyetlenegy alkalommal produkálta a leállást és az is lehet, hogy ha fenn hagyom, nem is fordult volna elő többször. De tény, hogy öt nap alatt egyszer előfordult, míg a custom hónapok alatt semmilyen hibát nem mutatott.
A kompromisszum dolgot nem értem, én a telenor miatt romtól függetlenül semmilyen problémát nem tapasztaltam. -
gorcsev27
tag
Tényleg utolsó utáni legutolsó.
Official ROM rögtön telepítés után, érintetlenül, jól televágja a memóriát, mert amint az a méretéből is látszik, tele van gyári szeméttel. Alkalmazás leállt hibaüzenet (még mindig úgy, hogy én még semmit sem telepítettem). NEKEM speciel semmi extra sincs benne, ami hiányozna, pláne nem ezen az áron. Viszont nagyon hiányoltam a működő GravityBox-ot, ami a custom ROM-ban benne van. Pár nap után elegem lett belőle és visszatettem a custom ROM-ot, amiben lehet, hogy a GravityBox-ot leszámítva semmi extra sincs és nem KitKat, viszont hiba nélkül megy, most már kettőnknél.
@rothk: mi is Telenor-osok vagyunk, a nejem ráadásul két SIM-mel is, semmi gond nincs vele.
-
gorcsev27
tag
Én is többször leírtam (és volt rá példa, hogy egyetértett vele valaki), hogy ez a custom ROM a legstabilabb elérhető ROM ehhez a készülékhez. Arról már nem is beszélve, hogy kalandok nélkül, pofonegyszerűen telepíthető. Gondolom, az sem véletlen, hogy van forgalmazó, aki ezzel szállítja a telefont a hivatalos helyett.
Persze, akinek nem a fent említett szempontok az elsődlegesek...
Nekem egyértelműen jobb, mint az official, de ízlések és pofonok - ezért is írtam offba és azt hiszem, nem is fogom többször. -
gorcsev27
tag
válasz
Invictus36 #534 üzenetére
-
gorcsev27
tag
válasz
Invictus36 #534 üzenetére
Ha a telefonodra van telepítve GravityBox, abban is találsz beállításokat az érintőgombok világítására.
-
gorcsev27
tag
Én sem azt mondtam, hogy megijedtem az IMEI eltűnésétől, meg próbálkoztam is az MTKDroidTools-szal, persze sikertelenül. Meg ha nincs más választásom, meg is csinálom.
Viszont:
Adott két ROM.
Az egyik ugyan nem a legfrissebb verzió, de már hónapok óta teszi a dolgát hibátlanul, mitöbb, egy esetleges csere után elég visszatenni, visszaállítani az elmentett adatokat és máris olyan megint, mintha le se cserélted volna.
A másiknak már a telepítése után azzal töltheted az időt, hogy IMEI-t varázsolgatsz. Ami mellesleg - nem mintha ettől lennének álmatlan éjszakáim - illegális, még akkor is, ha eredetit állít vissza az ember.
Mivel én a telefont nem ROM tesztelésre vettem, számomra nem kérdés, hogy a jól beváltat tartom meg. Aztán később, ha jön egy valóban hibátlan, gond nélkül telepíthető verzió, ami jobb, akkor lecserélem.
-
gorcsev27
tag
"Nem tudom hallottál e már arról a jelenségről, amiről kvantumfizikusok számoltak be: egy kísérlet eredményét az is befolyásolja, mit vár a fizikus."
Fizikusim nincs,
de az egyéb diplomáim megszerzése során és azon kívül is hallottam már gazdagon.
Viszont, ha még egy kicsit utánajársz a témának, te is tapasztalhatod, hogy ezt a tézist nem lenne helyes kisajátítani pusztán a kvantumfizikusok számára, mert a tudomány más területein is gyakran emlegetik."Nekem nem ment el az IMEI"
Mikor kételkedtem én ebben?
Azért azt remélem, hogy nekem is ugyanúgy elhiszi mindenki, hogy nekem elment, mert nincs kedvem újra megcsinálni az egészet, csak azért, hogy képernyőképekkel igazolhassam..."neked fel sem kellett volna tenned"
Jó hír, hogy a ROM telepítés fakultatív.
Nem is azért tettem fel, mert a zsigereimben van, hogy amint szembejön egy új ROM, azt föltegyem. És abban is biztos vagyok, hogy mindenki számára, akik ugyanígy vannak vele, hasznos az információ és nem is kísérleteznek a felrakásával, ha látják, hogy nemcsak pro, hanem kontra is van tapasztalat. -
gorcsev27
tag
Írhatnál róla egy kicsit részletesebben. Engem valahogy sem az FM rádió, sem a GPS nem tud lázba hozni, ha arról van szó, hogy egy ROM milyen, meg az hogy "stabil érzetet nyújt", amolyan nesze semmi fogd meg jól.
- Alapból mennyire használja a memóriát? Mondjuk indítás után.
- Produkál-e folyamat leállást?
- Milyen extrákat tett bele a készítő (Gravitybox stb.)
- Magyar nyelv korrekt-e?Előre is köszönöm.
-
gorcsev27
tag
Mondjuk az is érdekelne, hogy mi a rossebet pakoltak 1,1 GB-nyi ROM-ba?
-
gorcsev27
tag
A K-Touch honlapján megadott hivatalos e-mail címre feltettem a kérdést a két modellel, ill. romjaik kompatibilitásával kapcsolatban. Nem hiszem, hogy választ kapnék, de mit veszthetek?
Az én custom romom teljes mértékben korrekt magyar, most is végigböngésztem minden fontos funkcióját, ha meg valami nagyon eldugott helyen esetleg elfelejtették volna lefordítani, az a legpedigrésebb telókkal is előfordul.
A vele egyidejűleg kiadott gyári ROM-ban hamarabb találni "magyartalanságot". Nomeg arról is azt írták, hogy stabil, ezzel kapcsolatban fentebb már megírtam a tapasztalatomat.
-
gorcsev27
tag
Az egész azzal indult, hogy valaki felírta az alábbi egyenletet:
Karbonn Titanium Octane Plus = Nibiru Mars One H1
Tény, hogy szinte mindenben azonosak, a fenti egyenlet mégsem igaz. Mindenesetre, én elgondolkodtam azon, hogy mi poén lenne abban, hogy ugyanaz a gyártó, hajszálra ugyanazt a hardvert egyszerre két különböző névvel dobja piacra? Itt egy összehasonlítás a két teló között.
De tegyük fel, hogy ROM szempontból ezek a minimális különbségek nem számítanak. Akkor miért van az, hogy a Karbonn ROM nem jelenik meg a Nibirunál és fordítva?
A ROM szerzője egy szóval sem javasolta, hogy bárki is Nibirura tolja fel. Leírta, hogy nincs root, azt viszont nem, hogy mit javasol az utólagos rootolásra, ami viszont megint nem egy életbiztosítás egy ismeretlen ROM-nál.
Mindkét hozzászóló Nibirura tolta fel és mindkettőjüknek volt is valamilyen problémája a telepítés után. Mondjuk egyéni szocprobléma, de engem már eleve a FlashTool-tól is kiráz a hideg...
-
gorcsev27
tag
Így jár az, aki házhoz megy a szívásért. Mert mást nem nagyon lehet mondani arra, ha valaki nem olvassa el, amit a ROM szerzője, meg a telepítést kipróbálók írnak róla. Ha meg elolvasta, annál nagyobb gáz. Persze, ha valaki ROM tesztelésre vett meg egy ilyen telefont, akkor visszavonom az egészet.
-
gorcsev27
tag
Múlt héten rászántam magam és kipróbáltam én is a gyári ROM-ot, tapasztalatok:
Megjelenése, kényelmi funkciói, szervezettsége (nekem is) tetszettek.
Amiért múlt időt használok:Már a méretkülönbségből (gyári/415 MB vs custom/339 MB) is lehet sejteni, hogy a gyáriban jócskán van felesleges szemét.
Ráadásul a feleslegnek egy jó része aktív is, mert már indítás után, amikor még én magam semmit nem indítottam el, a RAM már rendesen meg volt pakolva, míg a custom ROM-mal ugyanilyen terheltséghez jó pár alkalmazást lehetett futtatni.
A nagyobb terhelés egyenes következménye, hogy - ha nem is drámaian - jobban melegszik a processzor és az akksi is hamarabb adja meg magát.
Igaz ugyan, hogy csak egy alkalommal - merthogy többre nem kapott esélyt a ROM - az indító alkalmazás is leállt. Ilyet a jonzalvo féle custom ROM egyszer sem produkált. Hónapok alatt.
Csakúgy, mint a kényelmi extrák, ez is ízlés dolga, de nekem kicsit a Gravitybox is hiányzott belőle. Ráadásul ennek utólagos telepítése tényleg macerás, mert ezek a kínai ROM-ok nem támogatják az Xposed Framework-öt, ami kell hozzá.
Mindenesetre, most már kétségem sincs felőle, hogy a tmallbox-nál (de lehet, hogy máshol is) miért a custom ROM-ot tolják fel a gyári helyett.
-
gorcsev27
tag
Itt most pár dollárral akciós.
-
gorcsev27
tag
"Ma reggel írtam a kínainak, hogy kéne erősebb akksi de azt válaszolta, csak a gyári van."
Ez a vékonyság átka. Akksit is csak vékonykát lehet beletenni. Ennél nagyobb kapacitást csak akksiméret növeléssel lehet elérni, ahhoz egy öblösebb hátlap kellene. Akkor meg a teló elveszti az egyik fő vonzerejét. 22-es csapdája... Hacsak ki nem találnak valami új technológiát addig, amíg egy ilyen telefon az embernél van. Mondjuk pont akksi téren nincsen már jó ideje semmi ugrás.
-
gorcsev27
tag
A gyári töltő névleg egy egész amperrel tölt, így nem meglepő a gyors feltöltés.
Azért a 10 perc alatt 1-100 annyira szép, hogy már egy kicsit gyanús.
És a túl gyors töltés az élettartamot is lerövidíti.
Vettem hozzá egy tartalék akksit, néha cserélem a kettőt és olyankor külső töltőre teszem a lemerültet, ami fele akkora árammal tölt.
Mindenesetre határozottan többet bír az akksi, mint amennyire az előzetesek alapján számítottam.
USB-ről egyébként lassabb nekem, de csak kicsivel. -
gorcsev27
tag
"Hosszas próbálgatás, használat után, Optimus G-ről tértem át erre, ezzel a ROMmal."
"Ez a tartalom jelenleg nem érhető el"
Ezt a Himura ROM-ot elég rendesen lehúzzák, írhatnál róla egy áttekintést, ha már próbáltad. Meg ha már itt tartunk, a gyári 4.2-ről is írhatna valaki. Vagy belinkelni egyet, ha már van valahol. Legalább nem kéne habokra próbálgatni a ROM-okat.
Ami a tolást illeti: a beharangozóban mintha azt olvastam volna, hogy ezt a telót csak hazai piacra szánták a kínaiak ezért ilyen az árfekvése. És egyelőre külföld irányába nem is túl nagy a forgalom a belföldihez képest. Tartalék akksit alig lehet vadászni hozzá, legalábbis olyan eladót találni, aki nem az akksi árának többszöröséért postázza.
-
gorcsev27
tag
"Azt hiszem nem jól értelmezted azt amit írtam, de sebaj."
Hátha mégis, de nézzük sorjában.
"Szóval a Te készülékeden és most pillanatnyilag az enyémen is, nem a gyári rom található!
Azt hiszem, tisztában vagyok vele, hogy a saját telómon milyen ROM van. Azt is gondolom, hogy miután az első hozzászólásomban betettem a needrom linket, ez mindenki más számára is egyértelmű volt. A needromon pillanatnyilag ezek a ROM-ok érhetők el a telóhoz:
Két official, a többi custom. A fenti kép alapján könnyű megtalálni közöttük azt, amelyikkel az én telóm érkezett (és azóta is az van rajta, de erre visszatérek).
"Viszont a gyári minden funkciót tartalmaz amit íratm. Ezen funkciók nagy része utólag vagy nem, vagy csak nagyon nehezen telepíthető."
Az official - és egyáltalán az enyémen kívül bármely más - ROM tartalmát, működését illetően semmiféle megjegyzést sem tettem, mivel azokat sohasem próbáltam ki (és nem is áll szándékomban). Ami viszont a "plusz" funkciókat illeti, ezeket a ROM készítője állítja be és ezek nagy részét a felhasználó igenis be tudja állítani saját maga is, csak legfeljebb nem találja meg a telefon publikus beállításai között, hanem egy olyan alkalmazás segítségével tudja megtenni, ami hozzáfér ezekhez (Gravitybox, MobileUncleTools etc.). Azt is írtam, hogy sok esetben ez nem egyszerű ("egy kicsit többet kell csuklózni"), hozzátéve, hogy néha az sem árt, ha az ember tudja, hogy mit csinál.
"És az általad "csillivilli" funkciónak titulált dolgok pont addig haszontalanok, amíg nem használod és meg nem szokod őket, utána rohadtul tudnak hiányozni."
Most légyszíves mutasd meg a hozzászólásomban azt, hogy "haszontalan", meg hogy hol írtam azt, hogy én nem használom őket. De ha történetesen valamelyik rohadtul hiányozna is és semmilyen módon nem bírnám életre kelteni, akkor sem dobnám el az ettől eltekintve tökéletesen működő ROM-ot egy olyan kedvéért, amivel meg esetleg olyan funkciók nem működnek, amire a telefont eredetileg tervezték, mert ezen funkciók még rohadtabbul hiányoznának.
-
gorcsev27
tag
Anélkül, hogy szakértőnek tüntetném fel magam a témában:
a legtöbb "csillivilli" funkció alkalmazás szinten megvalósítható és régebbi OS alatt ugyanúgy fut, mint a legújabb alatt. A különbség annyi, hogy az új OS-sel együtt gyárilag megkapod a legnépszerűbb alkalmazásokat is.
Ha a telódon nincs közelségérzékelő, nem fogsz hívást aktiválni fülhöz emeléssel, akármilyen ROM-mal futsz. Ezt a hardverelemet pedig nem mostanában (értsd: pár Android verzióval ezelőtt) találták fel, onnantól kezdve viszont ROM szinten legfeljebb tökéletesíteni kell a dolgot, már csak az a kérdés, hogy milyen alkalmazásokat írnak rá.
Szóval, ha neked hiányzik egy funkció, nagy valószínűséggel csak utána kell nézned, hogy hol szerezheted meg. Lehet, hogy összességében egy kicsit többet kell csuklózni, míg mindet összeszedegeti az ember, de kevesebbet kell kockáztatni. És - egyelőre legalábbis - még nem lehet küzdeni a bőség zavarával, ami a jó kínai ROM-okat illeti, ahogy végigfutottam a hozzászólásokon a balul elsült frissítésekről.
Ha mondjuk nekem azt ígérik, hogy egy frissebb ROM-mal megkapom többek között a fülhöz emeléses hívásaktiválás funkciót "gyárilag", és ez így is történik, csak mondjuk ugrik az IMEI, meg nem tudok 3G alatt telefonálni, akkor az a legkevesebb, hogy megmondom az illetőnek, hogy hová tegye a ROM-ját. És akkor még mindig frászban vagyok, hogy vissza tudom-e állítani az eredeti ROM-ot, amiben lehet, hogy semmi extra nem volt, de azzal legalább tökéletesen működött a telefonom. -
gorcsev27
tag
"Jelen állás szerint melyik a legjobb rom? Még mindíg EZ?"
Ezt official updatenek írják, szerintem jonzalvo ezt javította fel és csinálta meg a custom ROM-ot.
Lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel, de sztem az, hogy az én telómat eleve ezzel küldték és most a tiédre is ezt tették fel, nem véletlen. Arról nem is beszélve, hogy a visszajelzései is elég jók, a szerzőjének értékelése pedig 100%Azt meg végképp nem értettem soha, hogy pusztán azért, hogy elmondhassa magáról, hogy neki már a legújabb OS fut a telóján, valaki hogy képes még azt is megkockáztatni, hogy téglásítja a régebbi OS-sel egyébként tök jól működő telóját?! Pláne, hogy már az "official" kínai sem eredeti és úgy kell feljavítgatni, hogy rendesen menjen?
Az előző kínai telómon 4.1 volt, ezen most 4.2 van, de hogy őszinte legyek, pusztán emiatt semmit sem javult a feeling és gyanítom, hogyha most hirtelen egy tökéletesen működő 4.4-et tennének rá, akkor sem nőne sokat az élményindex. Persze, ha valakinek már eleve a meglévő ROM is katasztrófa és nincs vesztenivalója, az más.
-
gorcsev27
tag
Üdv mindenkinek!
Én itt vettem a Nibiru H1-et 3 hónapja.
Ezzel a ROM-mal érkezett.
A rendszerhez azóta sem piszkáltam hozzá.Telenoros vagyok, több, mint 10 éves SIM-mel és a teló egyszerűen tökéletes.
Minden funkciója kifogástalan.Most rendeltem a feleségemnek is egyet ugyanonnan.
Most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy az övé is ilyen simán fog-e menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple MacBook
- Honor Magic V2 - origami
- HDD probléma (nem adatmentés)