- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorcsev27
tag
"Ma reggel írtam a kínainak, hogy kéne erősebb akksi de azt válaszolta, csak a gyári van."
Ez a vékonyság átka. Akksit is csak vékonykát lehet beletenni. Ennél nagyobb kapacitást csak akksiméret növeléssel lehet elérni, ahhoz egy öblösebb hátlap kellene. Akkor meg a teló elveszti az egyik fő vonzerejét. 22-es csapdája... Hacsak ki nem találnak valami új technológiát addig, amíg egy ilyen telefon az embernél van. Mondjuk pont akksi téren nincsen már jó ideje semmi ugrás.
-
rdt89
addikt
Teljesen igazad van. Most adott ki egy 4G-s telefont a K-Touch, de a H1 alatt van teljesítménybe, és az is Touch OS 2-vel jelent meg, ami a H1-re még mindig nem elérhető. Szerintem is kicsit túlságosan összepakolták ennyi pénzért ezt a készüléket és szó szerint saját maguk alá vágtak ezzel, a kezelő felületről, meg egyéb egyedi finomságokról amit a gyári rendszer tartalmaz nem is beszélve!
-
gorcsev27
tag
"Azt hiszem nem jól értelmezted azt amit írtam, de sebaj."
Hátha mégis, de nézzük sorjában.
"Szóval a Te készülékeden és most pillanatnyilag az enyémen is, nem a gyári rom található!
Azt hiszem, tisztában vagyok vele, hogy a saját telómon milyen ROM van. Azt is gondolom, hogy miután az első hozzászólásomban betettem a needrom linket, ez mindenki más számára is egyértelmű volt. A needromon pillanatnyilag ezek a ROM-ok érhetők el a telóhoz:
Két official, a többi custom. A fenti kép alapján könnyű megtalálni közöttük azt, amelyikkel az én telóm érkezett (és azóta is az van rajta, de erre visszatérek).
"Viszont a gyári minden funkciót tartalmaz amit íratm. Ezen funkciók nagy része utólag vagy nem, vagy csak nagyon nehezen telepíthető."
Az official - és egyáltalán az enyémen kívül bármely más - ROM tartalmát, működését illetően semmiféle megjegyzést sem tettem, mivel azokat sohasem próbáltam ki (és nem is áll szándékomban). Ami viszont a "plusz" funkciókat illeti, ezeket a ROM készítője állítja be és ezek nagy részét a felhasználó igenis be tudja állítani saját maga is, csak legfeljebb nem találja meg a telefon publikus beállításai között, hanem egy olyan alkalmazás segítségével tudja megtenni, ami hozzáfér ezekhez (Gravitybox, MobileUncleTools etc.). Azt is írtam, hogy sok esetben ez nem egyszerű ("egy kicsit többet kell csuklózni"), hozzátéve, hogy néha az sem árt, ha az ember tudja, hogy mit csinál.
"És az általad "csillivilli" funkciónak titulált dolgok pont addig haszontalanok, amíg nem használod és meg nem szokod őket, utána rohadtul tudnak hiányozni."
Most légyszíves mutasd meg a hozzászólásomban azt, hogy "haszontalan", meg hogy hol írtam azt, hogy én nem használom őket. De ha történetesen valamelyik rohadtul hiányozna is és semmilyen módon nem bírnám életre kelteni, akkor sem dobnám el az ettől eltekintve tökéletesen működő ROM-ot egy olyan kedvéért, amivel meg esetleg olyan funkciók nem működnek, amire a telefont eredetileg tervezték, mert ezen funkciók még rohadtabbul hiányoznának.
-
gorcsev27
tag
Anélkül, hogy szakértőnek tüntetném fel magam a témában:
a legtöbb "csillivilli" funkció alkalmazás szinten megvalósítható és régebbi OS alatt ugyanúgy fut, mint a legújabb alatt. A különbség annyi, hogy az új OS-sel együtt gyárilag megkapod a legnépszerűbb alkalmazásokat is.
Ha a telódon nincs közelségérzékelő, nem fogsz hívást aktiválni fülhöz emeléssel, akármilyen ROM-mal futsz. Ezt a hardverelemet pedig nem mostanában (értsd: pár Android verzióval ezelőtt) találták fel, onnantól kezdve viszont ROM szinten legfeljebb tökéletesíteni kell a dolgot, már csak az a kérdés, hogy milyen alkalmazásokat írnak rá.
Szóval, ha neked hiányzik egy funkció, nagy valószínűséggel csak utána kell nézned, hogy hol szerezheted meg. Lehet, hogy összességében egy kicsit többet kell csuklózni, míg mindet összeszedegeti az ember, de kevesebbet kell kockáztatni. És - egyelőre legalábbis - még nem lehet küzdeni a bőség zavarával, ami a jó kínai ROM-okat illeti, ahogy végigfutottam a hozzászólásokon a balul elsült frissítésekről.
Ha mondjuk nekem azt ígérik, hogy egy frissebb ROM-mal megkapom többek között a fülhöz emeléses hívásaktiválás funkciót "gyárilag", és ez így is történik, csak mondjuk ugrik az IMEI, meg nem tudok 3G alatt telefonálni, akkor az a legkevesebb, hogy megmondom az illetőnek, hogy hová tegye a ROM-ját. És akkor még mindig frászban vagyok, hogy vissza tudom-e állítani az eredeti ROM-ot, amiben lehet, hogy semmi extra nem volt, de azzal legalább tökéletesen működött a telefonom. -
gorcsev27
tag
"Jelen állás szerint melyik a legjobb rom? Még mindíg EZ?"
Ezt official updatenek írják, szerintem jonzalvo ezt javította fel és csinálta meg a custom ROM-ot.
Lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel, de sztem az, hogy az én telómat eleve ezzel küldték és most a tiédre is ezt tették fel, nem véletlen. Arról nem is beszélve, hogy a visszajelzései is elég jók, a szerzőjének értékelése pedig 100%Azt meg végképp nem értettem soha, hogy pusztán azért, hogy elmondhassa magáról, hogy neki már a legújabb OS fut a telóján, valaki hogy képes még azt is megkockáztatni, hogy téglásítja a régebbi OS-sel egyébként tök jól működő telóját?! Pláne, hogy már az "official" kínai sem eredeti és úgy kell feljavítgatni, hogy rendesen menjen?
Az előző kínai telómon 4.1 volt, ezen most 4.2 van, de hogy őszinte legyek, pusztán emiatt semmit sem javult a feeling és gyanítom, hogyha most hirtelen egy tökéletesen működő 4.4-et tennének rá, akkor sem nőne sokat az élményindex. Persze, ha valakinek már eleve a meglévő ROM is katasztrófa és nincs vesztenivalója, az más.
-
thoger
csendes tag
Üdv! Nekem sikerült rootolni készüléket:
UPDATE-SuperSU-v2.00.zip (Google)
(Letöltöd, bemásolod a gyökérbe, majd recovery menüből telepíted. Ha rosszul írtam valaki javítson ki.)
De még most sem tudom lekorlátozni 2g-re a telenoros kártyámat. Lehet hogy analfabéta vagyok, de írd már le dedó módszerrel hogyan sikerült?
-
BViktr
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- PR-Telecom
- Asztalos klub
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Építő/felújító topik
- E-roller topik
- Medence topik
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest